KlopU написа на 27 October 2019 - 03:12 PM :
.Ако искаш помощ за атаката от халфовете ще пуснеш Окса и Кейта ,ако искаш да разчиташ изцяло на предната тройка за головете ще пуснеш Вайналдум и Хендерсън ,толкова е просто .
Постепенната атака също е част от нашата игра, но най-много разчитаме на това да притесняваме противника в центъра, да го накараме да сгреши там да загуби топката и да последва мигновено изпращане на топката с 1-2 паса и извеждане на голова позиция на някой от тримата. Много често помощта за атаката идва от бековете ни. Отнета топка в центъра, пас към бека и той търси извеждащия пас.
Хендо, Вайналдум, Фабиньо и Милнър са най-подходящи за описаното от мен по-горе. Окса е по-атакуващо ориентиран, ползата от него е, че може да внесе разнообразие, както и да вкарва голове с удари извън наказателното поле. Кейта продължава да не ме удовлетворява, дори и в мача с Генк не видях нещо особено от него.
След мача в Генк някой написа тук, че Кейта се е разиграл след излизането на Хендо. Възможно е да е така.
Тук ще отворя скоба. Хендерсън играеше по-добре, когато Джерард го нямаше на терена. Преди мача ни с Лестър, попитан за 2014 г. Роджърс отговори - Сега всички говорят за подхлъзването на Джерард, но никой не помни, че в мача със Сити Хендерсън получи червен картон и беше наказан, което ни се отрази в следващите мачове.
Е, аз го помня това. През онази пролет Хендерсън стана много важен за нашата игра и неговото отсъствие наистина може би ни изяде титлата.
Казвам го не да съм адвокат на Хендо, но се сетих по повод на това, че Кейта може би ще играе по-добре, ако Хендо го няма край него. Но това е само предположение. Засега Кейта с нищо не ме е спечелил.
А за Джини съм забелязал, че за Холандия той вкарва много повече голове отколкото за нас. Явно това идва от различната роля, която му се дава.
След половин час ще излезе съставът ни за мача с Тотнъм. Залагам, че в него ще бъдат Джини, Хендо и Фабиньо.