Jump to content

liverpool_ynwa

Потребители
  • Брой теми

    1347
  • Joined

  • Последно видян

  • Спечелени дни

    36

Everything posted by liverpool_ynwa

  1. Честито на всички! Толкова страдание и падения през годините! Толкова пъти докосване на тая пуста титла! Толкова красиви моменти, и един скромен, земен, учтив, възпитан, уважителен, откачен германец! Колеги споменаха за ретроспекция.... Моята история е започнала 1972 година, когато дядо ми прибирайки се от командировка от "Съюза", както му викат старите хора носи някакво контрабандно списание на баща ми преди започването на сезона, в който Ливърпул печели титлата в предпоследната година от режима на Бил Шанкли. От тогава името Ливърпул се носи в моето семейство и ще продължи да се носи и занапред. Баща ми никога не ме насърчаваше да харесвам Ливърпул, но тази работа я свърши Стийв Макманамън през 1995/6, после с брилянтно представяне на Европейското и след това един велик бивш нападател на Ливърпул продължи тази страст, за да може Капитан Фантастик - Стивън Джордж Джерард да я пренесе през тези съзнателни 18-19 години, изпълнени с въпросните емоции и неспирни подигравки и всеки полу-грамотен чобанин, който само е чувал, че е модерно да се подиграваш на Ливърпул! Дерзайте, колеги, дерзайте и се наслаждавайте. Мандалото падна, нашият ред дойде, сега ще видим колко точно силно е чувството за хумор, на иначе толкова високо извисените публични личности от разни други клубчета! Сега най-вероятно всичките доайени на честта и чистата като момина сълза съвест, ще се изредят да обясняват какви безотговорни "убийци" са феновете на Ливърпул и как е възможно да се събират заедно да празнуват! Нека празненствата продължат! И нека традицията в моето и вашите семейства продължи! - https://photos.google.com/share/AF1QipMzowdtZKaFIrqMNvc6uwwcY0yN5ypbQHQLK0_HdtSzRZJ4cEiVQ4zD82dZfmGnTg/photo/AF1QipNvAOfl5ZvtzyQoMhH7-pOcUuuw8lQklDmvLx_4?key=Zk10OTNkQms4TE1BYlEzdTJGQVpueEI0ZmY5d2l3
  2. Отдавна мислих какво да напиша след баса, който загубих и неписането в продължение на 1 година. Има тонове интересни теми, които си заслужават внимание и малко дискусия от последние 12 месеца, но от доста време насам категорично реших, че първият ми пост след паузата трябва да е в темата на Хендерсън. Искам искрено да го поздравя за последните 18 месеца, в които беше брилянтен и да се извиня на глас за негативизъма, който излях по негов адрес в последните няколко години. Определено имаше слаби представяния и то серия от такива, но те определено не са по негова вина или желание, просто момчето правеше това, което му се нарежда, където му се нарежда и се раздаваше на 150% винаги. Целият негативизъм, който бях набрал по негов адрес започна от финала срещу Сити за лимонадата от преди 4 години, в който за мен той беше абсолютно безобразен и неадекватен, във въпросният мач се преобърна мнението ми за него на 180 градуса, независимо, че преди въпросният момент съм го подкрепял безрезервно, дори и покрай малоумщината на Брендо да го размени с американския житен бегач. Явно толкова много исках да спечелим някакъв трофей и кариерата на Клоп да тръгне шеметно, че трябваше всячески да немеря черната овца и съответно в моите очи това беше Хендерсън. Със сигурност близките представяния след това не ми помогнаха да си възвърна подкрепата отново. Преломниге мачове за мен са три - реванша с Барса, гостуването на Челси от този сезон и мача на Анфийлд срещу Тотнъм също от тоя сезон, в които той беше просто феноменален. Мачът срещу Челси гледах на живо и бях основно фокусиран в неговото представяне. Там той просто се саморазправи физически, тактически и от всякакво естество с полузащитата на Челси. За мен обратът срещу Тотнъм беше един от най-ключовите през този сезон, защото беше един от трите ни най-слаби като представяне срещи, но ги взехме с шампионски дух и класа, а той беше абсолютният лидер и неуморно динамо в този мач. За мен там отборът повярва, че е готов да я вземе тази проклета титла! Когато човек е сбъркал в преценката си е хубаво да си признава! Браво, Хендо! Заслужаваш всеки трофей, който спечели и всеки приз, който получаваш през последните 18 месеца! Не си Марадона и никога няма да бъдеш, но духа, професионализъма и непримиримостта, която показваш да поемеш най-тежката лента в модерните дни на футбола заслужават поздравления! Мъжеството и класата, с които оборваш критиците си заслужава да служи за пример на младите футболисти, които се чудят, дали къртовският труд и всеотдайност могат да се отплатят.
  3. E, тя щото жена му на кобрата стои затворена като консерва русенско варено... :D
  4. Добър мач, направиха шоу, отупаха се и се прибират за Коледа. Аз съм впечатлен от поведението на Фюри на пресконференцията след мача. Адски достойна постъпка и уважение към противника! Аз не разбирам от бокс, но от напълно левашките ми виждания, за мен Фюри е много по-добър боксьор. Изключително движение и работа с краката, избягваше удари като на шега, само с движение в торса. А американото изглежда, като уличен пробойни, с голям размах, който е окачил вятърната мелница, навежда главата и мели напред като биволица. За мен само Фюри има някакъв шанс срещу А.Дж., защото може да се боксира и да играе, а Уайлдър с тея мелници, ще се открие веднъж и Джошуа ще го прати на среща с реанимацията.
  5. Е, как да звуча? Да си затворя очите, да пея лагерни песни и да викам "Супер сме", "На три морета и 9 планини"? Това са фактите, а най-тъжното е, че въпреки това ни състояние, за което сме си виновни само ние, останаха по някой и друг светъл лъч като Гришо и Кобрата и пак се принизяват и хранят за щяло, и нещяло.
  6. Аз бях в Ливърпул по време на боя на нашия с ирландското цигане, почти всеки бар/пъб/конюшна/кочина покрай които минахме предаваха Кубрат-Фюри, инцестите се бяха надъхали яко за цигането, но не ги огря, което пък въобще не им пречеше 10 минути след края на боя да лежат по улиците в собствената си повърня. Не разбирам нищо от бокс, но чисто като физическо състояние изглеждаше може би най-добре от цялата си кариера, за което заслужава поздравления. Кобрата прави ужасно много все още да се говори за умрялата ни държава, освен, че е най-бедната, най-мизерната, най-корумпираната, най-застаряващата и най-бързо стопяващата се в Европа. От цялата му кариера единствено ме отврати много покрай поведението си около мача с Кличко. Цяла Европа го знае, като балканския мангал, с голямата уста, нулево възпитание, подута парлица и зашити очета, а можеше много по-достойно да се държи.
  7. Лукаку е един от най-бързите футболисти във ВЛ и най-бързият в МЮ, по-бърз от Валенсия даже. Много често се бърка от хората линейна скорост с демараж, и двете са свързани с бягането ма не са със знак =.
  8. Аз не съм му фен само защото е мързелив и незаинтересован тотално, когато играта не върви, а такива много не ги обичам. Но според мен е логичен трансфер - дава широчина, техничен е, експлозивен е, има супер удар, нестандартен е. Много често играем срещу отбори, които за да бием ни трябва някой ей такъв да я ритне от 30 метра като Коу и да влезне, или да даде някой супер пас - ей тоя е такъв, и като резерва според мен ще е супер да разчупва играта. Също така в предни позиции имаме доста динамични и активни футболисти, които улесняват супер много играта на един добър подавач като Шакири. Честно казано както и да го погледнем, трудно някой би предпочел да има Оджо, Уудбърн, Ингс, Ориги и Лалана вместо Шакири на резервната скамейка. Има самочувствие и е печелил трофеи и големи мачове. За мен Клоп е доказал, че в офанзивната част на играта е един от най-добрите и не си спомням атакуващ трансфер, който да е правил и да е бил слаб, не казвам, че всички са Салах, но в никой случай не е флопвал там, освен май с онова недоразумение Имобиле. Пожелавам му успех и да е здрав!
  9. И двата си мача дотук, Хендерсън игра брилянтно, толкова силно в Ливърпул тоя сезон почти не e играл, но и съперниците бяха пълни лавандули, нека видим и срещу Белгия, но определено и в двата мача игра много добре.
  10. Айде, много здраве, да е жив и здрав! Най-накрая, че ми писна от неговата сага. Добър футболист, с потенциал, ма глупава постъпка според мен. https://twitter.com/...4610598912?s=21
  11. Откакто Клоп е начело на отборът ни, с всяко изминато лято трансферите стават все по-бързо и по-хладнокръвно. Уникално е чувството да се събудиш и да прочетеш - хоп, Ливърпул си купи Фабиньо, без никой да е чул, видял, дори помирисал. Признавам си, че напоследък не съм толкова активен, но аз не съм срещнал нито един слух, споменаване или каквото и да било за Фабиньо, и изведнъж той наш. От толкова години искам дефанзивен халф, с мощ, който да може да си спира топката, да я води, да я подава, да преминава противници. За мен лично, това е прекрасен трансфер. Стилът му на игра лично на мен адски много ми наподобява Патрик Виейра, но е малко по-бърз и атлетичен, поне по очни впечатления. Пожелавам му да е здрав и да се впише максимално бързо в стила и колектива, който гради Юрген. С този трансфер, най-накрая Хендерсън ще се премести малко по-напред и ще може да покаже качествата, които има, и да бъде полезен на отбора. Също така конкуренцията в средата започва да става много сериозна - Окс, Фабиньо, Хендо, Кейта, Джини, Мили, Лалана.... С привличането на този пич, смятам, че следващия сезон ще имаме една от най-добрите защити в лигата, ако ли не и най-добрата, само да видим какво ще се случи с вратаря. Нямаше как по-добре да ни започне трансферното лято, дано успеем на всички нужни постове да добавим необходимата класа.
  12. С всичко съм съгласен, Стойко, и аз съм на мнение с теб, че ни трябва атакуващ най-вече флангови футболист, който да държи противникова защита дълбоко и да я разпъва, за да го има точно това пространство за халфовете ни. Казвам флангови, защото централен нападател няма да вземем, защото така губим Фирмино, а той е най-важният играч в цялата схема на Клоп. Проблемът е, че Салах, Мане и Фирмата са футболисти, които не се контузват лесно (да не дава господ), постоянни са, играят много и вземането на качествен флангови футболист, който да стои резерва ни поставя в ситуацията, в която снощи Крищяна и Бейл поставиха Мадрид - 2 минути след като вдигнаха трофея, единия каза в прав текст - "Елате и ме вземете", другия, че било удоволствие да играе за Мадрид. Още не са отпили от шампанското и Зидан беше разпънат на кръст на пресконференцията, защо двете деца не искат да си играят повече с тях. Огромно браво трябва да се каже на Зидан, че успя тея его-та толкова години да ги задържи сплотени и фокусирани, и да напишат история, но ние не сме Реал Мадрид и не можем да си позволим в редиците ни да има его-та, които да развалят атмосферата. За мен най-реалистичният вариант за полузащитата ни комплексно е Муса Дембеле, способността му да се измъква от тесни пространства, когато е пресиран, да преминава противници и да подава онези толкова ключови диагонални пасове между линиите на противника за мен са безценни и ще пасне на стила ни като дялан камък, в същото време е много здрав и голяма битка, в Тотнъм не се ползва с доверието, което смятам, че заслужава. Всеки от нас може да напише веднага сигурно 4-5 топ класа имена, които да дойдат в центъра ни и да запеем, но аз говоря за реалистични цели. Но едно е сигурно, следващата стъпка в развитието на този отбор трябва да е трофей, не ме интересува къде и какъв, трофей и то още следващия сезон, а за тази цел ни трябват класни попълнения на поне 3 позиции в отбора. Имам обаче известни опасения, че Клоп ще даде още един шанс на Кариус и аз съм абсолютно окей с това, ако е свързано с изритването на сегашния треньор на вратарите. Не мога да разбера защо не се дава никакъв шанс, за нищо на света на Дани Уорд, при положение, че в двата отбора, в които го дадохоме под наем им беше най-ключовият играч, и играчът с най-голямо влияние върху позитивното представяне на въпросните отбори.
  13. Муса Дембеле, Фекир, Тоби Айдерверелд, топ класа вратар.
  14. Фирмата е невероятен играч, може би най-ключовият в цялата схема на Клоп в момента. Головите му показатели за мен са впечатляващи и само и единствено това, че не е чист централен нападател по начало - винаги в предишните си отбори е играл или 10-ка, или флангови играч, няма този егоизъм присъщ на централните нападатели за да вкарва по 40+ гола на сезон. Знам, че би било хубаво да имаме топ класа централен нападател, но гледайки играта на Фирмино, и всичко, което тя носи на отбора, аз не бих го заменил за нищо на света.
  15. Мнението ми за Хендерсън е ясно, само останаха едни теории колко бил важен, ама на мен ли се стори така, или преди да се контузи Джан, Хендерсън все по-често оставаше резерва и то в дерби мачове дори, или може да съм се объркал и Клоп да го е пазил за края на сезона. Типичния пример за посредствен житен бегач е Хендерсън - прави един силен мач и след това 2 месеца е в храстите и не се показва, и после пак.
  16. Ловрен снощи направи страхотен мач - основна роля за първия гол. Намесите му бяха навременни и точни, не закъсняваше да "бие" противника и не увисна нито веднъж, при това спаси и 100% гол при 0:0, което не се знаеше как можеше да се развие мача при такава ситуация. Аз също смятам, че Ловрен е по-правилният избор за партньор на ван Дайк. Също така си мисля, защо да не пробваме Матип като чист дефанзивен, тип Матич играч - добър е в единоброствата изнася топката смело напред, има добри подавания, добре е във въздуха, при такава ситуация можем да изнесем Хендерсън по-напред, където е доста по-полезен.
  17. Коутиньо преди две години ги говори същите неща. Аз не му давам повече от още два сезона при нас, даже съм готов да се обзаложа, че лятото на 2020-та ще е чао максимум, ако не и още догодина.
  18. Тука е яко, като те зареже гаджето и пред приятелите се правиш на мъж и викаш "Тая па смотаната, добре че се отървах от нея, баси кефа." А, като се приберат удома и брулят сълзи с месеци, същата работа. Голямо хейтене по тоя Коутиньо, голямо чудо, света свърши. Ливърпул е съществувал, съществува и ще съществува с, или без Коутиньо, Суарез, или който и да е там латино-циганьор, който винаги ще бленува по испанските колоси, ако ще и по 13 титли на минута да печелим.
  19. Не мога да повярвам - същите анализи се пишеха и за Суарез при първите му няколко мача за Барселона как едва ли не е свършил за големия футбол и е пълен провал, и трябвало да си седи при нас, щото само в Ливърпул можело да играе, сега и с Коутиньо е същата работа, нищо,че ще е лицето на халфовава линия на един от най-силните и противни отбори в Европа, за поне следващите 5 години.
  20. The two categories of match are first team competitive matches and non-first team matches. Premier League, English Football League, National League, WSL: Red cards in first team competitive matches result in immediate suspension from forthcoming first team competitive matches. Red cards in non-first team matches will take effect from the 14th day following dismissal. Clubs at Step 2 and below: Red cards in first team competitive matches result in suspensions commencing on the 7th day following the match in which the player was sent off. Red cards in non-first team matches will be processed by the County Association to which the Club is affiliated. Suspensions listed on this page relate to FA matches only meaning the player is free to play at County FA (Grassroots) Level.
  21. Да вземе да се остриже, че на нищо не прилича с тая метла на главата!
  22. Специално вчера Хендерсън беше адски слаб, ама адски слаб, Дембеле първото полувреме особено го побърка. Горкичкия няма какпа идея кога да атакува противник, от коя страна да атакува, преценката му е пълен леж, потресаващо бавен е. Това, което мога да отчета като прогрес е, че е подобрил доста подаванията си на по-дълги разстояния и е намалил пипането на топката по 33 пъти, но като цяло си остава един посредствен футболист, който винаги ще е далеч от нивото на Ливърпул.
  23. Пожелавам му от все сърце успех и да върне формата, или поне да се приближи максимално близко до Даниел Стъридж от 2014-та година. Искрено се надявам да успее да съживи кариерата си, защото ми е донесъл много радост и усмивки. Невероятен талант, с кофти физика. Късмет, момче!
  24. Te са добри хора, хрисими, на мравката път сторват, данъци покрадват, но на тях им е позволено, щото са добри деца, най-добрите и най-възпитаните, и най-миличките. На тях тревичката им е висока и ги гъделичка по малките ташаци. Надявам се скоро да въведат правило във футбола - ако Барселона е част от мач в елиминационна фаза в ШЛ, мачовете се преиграват докато Барселона не спечели!
  25. Браво, Грише! Лично за мен разликата от Григор днес и Григор от преди 18 месеца е огромна! Григор има манталитет на победител вече и значима титла не е мираж!
×
×
  • Създай ново...