Jump to content

Canopus

Потребители
  • Брой теми

    484
  • Joined

  • Последно видян

  • Спечелени дни

    8

Canopus last won the day on February 25 2023

Canopus had the most liked content!

Допълнителна информация:

  • Любим играч
    Р.Фирмино

Последно видят от:

Опцията за последните посетители е деактивирана и не се показва на други потребители.

Canopus's Achievements

  1. Да, бяхме в зоната на изпадащите, ама ръководството не предприе ли адекватни мерки със смяната на Ходжата? Кинга не беше ли назначен на пожар за да спаси сезона? Това ми е идеята, че освен треньор имаме и босове над него, които да наблюдават развитието и да вземат корективни решения. Та затова не съм краен песимист и си мисля, че няма място за апокалиптични заключения от типа "RIP Liverpool".
  2. Абе щом минахме през Рой Ходжсън и оцеляхме, а не бяхме RIP, значи и сега ще оцелеем. И тогава имахме малшанса да не уцелваме точните хора и въпреки това останахме в джаза и не се загубихме както навремето го направиха Лийдс и Нотингам. За мен също е любопитно на къде ще поеме Алонсо след края на сезона, аз също нямам съмнения, че Байерн ще се хвърлят здраво за подписа му, но ако той го направи и отиде там, значи със сигурност не е нашият човек най-вече от морална гледна точка. Все пак си мисля, че той ще предпочете друго първенство, вместо да подходи неуважително към настоящия си клуб и неговите фенове. Предстои да видим какво ще се случи.
  3. Да биеш МС и Арсенал у дома, но да паднеш пак там от МЮ и Нюкасъл. Това е Унай Емери, испанската версия на Дейвид Мойс. А даже се спрягаше като вариант за наследник на Клоп. Опазил ни Господ!
  4. Всеки си има мнение. Боби Б. също. Проблемът при него е, че гледа на собственото си мнение като на абсолютна величина и измерител на истината, а на мнението на останалите - като на относителни спрямо неговата истина. И ако отсрещната страна изкаже мнение в негативно отклонение спрямо неговото, тогава настава драма и тръшкания. А истината е, че всичко е относително и абсолютни мнения няма. Всеки гледа през призмата на собственото си разбиране и възприемане на света и това прави чергата шарена и толкова интересна. Да, ама за Бобо истината е една - неговата истина. Други няма!
  5. Програмата ни в края на този месец: 21/яну/нед - гости на Борнемут (ПЛ) 24/яну/сря - гости на Фулъм, реванш за Купата на лигата 27-28/яну/съб/нед - домакини на Norwich City or Bristol Rovers (ФА Къп) 31/яну/сря - домакини на Челси (ПЛ) 04/февр/нед - гости на Арсенал (ПЛ) 10/февр/съб - домакини на Бърнли (ПЛ) Дано успеем сега в сряда да предопределим изхода от полуфинала с Фулъм за КЛ. За ПЛ очаквам Арсенал да ни скочат най-свирепо в началото на следващия месец, Ако го направят, ще имаме още един шанс да ги съсечем ритуално. Без да искам да се товаря с твърде много надежди, не и тази година, но си признавам, че оставам позитивно настроен за представянето ни в ПЛ. На другите фронтове - каквото дойде.
  6. Чета как по повод Суперлигата колегите са скочили срещу "алчния и ненаситен Флорентино Перес" и се радват, че сега (след решението на Съда на ЕС) "Европейският футбол ще се отърве от най- големите циреи". И дума няма изписана за фундаменталния проблем, а именно, че ФИФА и УЕФА са нарушили правата на Европейския съюз, като са възпрепятствали създаването на тази лига. Хубава, лоша, без значение каква. Феодалите от ФИФА и УЕФА тогава скочиха като ужилени и упражниха цялото си влияние и власт за да ликвидират в зародиш тази идея. Все пак залогът беше доста висок - 12-те най-богати клуба в Европа си бяха наумили да си създадат един нов футболен формат и трябваше да се "реже до крак", защото ставаше въпрос за загуба на много пари. И сега какво? Оказа се, че ФИФА и УЕФА са злоупотребили с господстващото си положение. Мамини златни!
  7. Този Саймън Хупър се е устремил към абсолютното дъно, ако така продължава гарантирано ще задмине Хауърд Уеб във вечната класация на най-отвратителните съдии свирили някога във ВЛ.
  8. Не, мисля, че беше редно да приложат същия стандарт с подробните видеопреразглеждания и в нашия мач с Тотнъм, а не да претупат ВАР-а.
  9. Не се мери с един аршин и това си е! На Тотнъм-Челси всяко спорно положение колко минути го гледаха, па линии се чертаха, па отвеси се пускаха, па се връщаше лентата, па се и зумваше, че и за капак чак главния съдия викаха та и той да види повторението. А на нашия мач с кокошките онзи кретен в черно бърза да поднови играта за да се оправдава после, че той правилникът не разрешавал промяна на решението му. Бездарници!
  10. Да, ама през тази кампания тези двамата играха повече в лазарета отколкото на терена. И резонно техния общ принос е само 4 гола и 6 асистенции. Докато при Мането не се наблюдаваха такива продължителни престои в клубната лечебница, изкарваше си "на крак" цялата кампания и поради това редовно си правеше по едни 15-20 гола на сезон. Башка асистенциите. Затова е разбираемо защо на колегите тук им липсва толкова много тази черна сенегалска мамба. Сега, моля да бъда разбран правилно. Аз също съм на мнение че много навреме успяхме да го продадем в Германия, осребрихме го за не лоши пари. Даде каквото можа на Ливърпул и смятам, че и да беше останал, при тази наша нефелна халфова линия и колеблива защита надали щеше да промени съществено развоя на събитията. Нещо повече, ако беше останал цената му резонно щеше да падне поради общият спад на представянето на целия отбор.
  11. Това послание май е в стил "Говоря ти дъще, сещай се снахо". Да не се окаже, че ние пак ще "духаме супата" докато Хенрю се накуми и науми да продава или да стиска.
  12. Фирмата май ще пропусне реванша срещу Барса, дано не стане така.
  13. Работи си линкът. Аз се натъкнах на него онзиден и е много интересен, защото посредством анимация дава в прогрес кой отбор как се е движил в класацията от 1991/1992 год. с инвестициите. РМ не ги броя, тяхната мания за галактически отбори винаги ги е тласкала към масивни покупки, но за Челси след 2003 год. и особенно за Сити след 2008 нагледно се вижда появата на "червивия" с пари и в същото време безумно амбициозен собственик до какво води. А че не е гаранция ми звучи малко като мантра, защото Хенрю не спада към тази категория собственици и затова гроздето е кисело. Нас, ако ни купи някой обезумял да превърне Ливърпул в тотален хегемон "чаршаф" и ни абонира за титлата в Англия, друг ще е рефренът, ама нейсе. Без инвестиции не става, а вече и без много инвестиции. Ето и в Тубата.
×
×
  • Създай ново...