Jump to content

нормалният

Потребители
  • Брой теми

    527
  • Joined

  • Последно видян

Постове posted by нормалният

  1. А диемаджиите са си на нивото на съдиите човек ще рече, че са на тяхна издръжка. Оказва се , че нашия гол срещу Челси е " правилно отменен", както каза коментиращия снощи ни в клин ни в ръкав, а каква ще бъде повелята за коментар за гола на МЮ ще ми бъде любопитно, не че не зная отговора. Почват с еквилибристиките за очевидна грешка и стигат до индивидуалната гледна точка, все разтегливи понятия като задника на Боби Б.

  2. Всеки си има гледна точка, да трябва да се надгражда така е, но говорим за значението на определения играч. а къде бе Салах, когато най много ни трябваше през пролетните мачове? А мача, който визирам горе/макар и преди години/ бе онзи тласък, който даде началото на по значимите успехи.

  3. Помните ли как взехме ШЛ? Ключовият мач, бе с Барса. Бяхме без Салах и Фирмино, но там бе Садио! В никакъв случай не мога да сравня хъса и желанието за победа, отдадеността на Мане и борбата до последно независимо  от формата му  с поведението на Салах и Фирмино. Впрочем африканското показа кой е Лидера!

  4. Аз лично изпитвам противоречиви чувства след мача. Недоволство от това ,че не победихме с оглед цялостната картинка в първенството. От друга страна обаче справедливоста сочи , че не направихме достатъчо за да победим. И в коментарите писах, че Сити бяха по мотивирания отбор играеха по нахъсано, сякаш те са догонващите. След хубавото начало на второто, не можахме да ударим по масата. Нищо не се знае до края обаче, ще се надяваме!

  5. Хубав,  здрав мач. Трябва да отдадем  заслуженото и на Арсенал, които доста ни затрудниха. Ние все пак сме добре смазана класна машина и го доказахме. Сега не можем да натискаме газта постоянно по обясними причини,  от което страда красотата в играта, но нашата цел са трофеите и трябва умно да разпределим физическия и невроемоционален запас до края. Успех на момчетата и Клоп!

  6. Честита победа! Измъчена, но сладка. Станах разноглед с едното око гледах мача с другото часовника хубаво, че съм спрял цигарите иначе 1 кутия отгоре не ми мърдаше! Тия дано изпадат, че ми омръзна да ги гледам, че и времето в този град винаги е отвратително - постоянно се е,,т ветровете-английският Сливен.

  7. 35 минути игра и после мъгла! Не сме в кухнята и може само да гадаем умора ли е, подценяване ли е, но въпреки победата остана горчив вкус, като за капак и спорната меко казано дузпа. Оправдания всякакви, но за мен такива дузпи не трябва да се дават. Това, че на мангалските отбори редовно им свирят такива също не трябва да е оправдание. Смешно ми стана и за двойния аршин на коментиращите, в нашия случай коментатора се утрепа да повтаря, как за него това не е дузпа и Палас са ощетени, а когато поне на два пъти дадоха победите на Сити с такива дузпи, говориха как играчите на Сити проявили морал, настойчивост, дух и ала бала та обърнали резултата и нито дума, че им дадоха измислени дузпи и съответно са ощетени другите отбори.

  8. 3 hours ago, Toshko_Afrikanski said:

    Отдавна не бях изпитвал такова удоволствие да гледам мач на Ливърпул, което ме кара и да напиша няколко думи.

    Ще започна с това, че за разлика от повечето тук аз уважавам Арсенал и техните фенове. Имам немалко приятели привърженици на артилеристите включително и кумът ми, както и вече почти 15 години играя от време на време срещу хората от техния форум и нито един без изключение не ми е направил лошо впечатление за разлика от познатите ми фенове на МЮ и Челси. Но да кажем, че това е до обкръжение и все пак ме озадачава мнението тук за техния форум, който не чета, но познавам хората там. 

    Другото, заради което изпитвам някакво уважение към тях е, че все още държат Артета, въпреки някои незавидни резултати. Честно казано не знам дали ще бъде мениджър на достатъчно високо ниво в бъдеще, но към текущия момент неговият отбор върви само нагоре и показва най-вече, че работи над него. Това, което ми прави впечатление е, че има идея при постепенна атака, нещо което липсваше примерно при други млади и зелени треньори като Олето, Лампард, Скот Паркър и други.

    Ще кажа, че на фона на всичко това снощи Артета беше доста наивен с пресата си. Малко високомерно звучи, ама никой не излиза да пресира Ливърпул така в такъв голям интервал от време, дори и Пеп или Почитиньо навремето. Рано или късно си наказан. В случая Матип, който нямаше ден, запази спокойствие, за което евала от мен,  един от пасовете му мина, Фирмино направи магия, а Трент и Жота показаха класа. Ами, това ще стане срещу всеки отбор в рамките на едно полувреме, ако бъдем така пресирани, т.е. противникът е да толкова изнесен напред. Неслучайно Пеп говори за скоростта в атаката ни. Тук разбира се голям кредит за вратаря, 4-мата в отбрана и тримата пред тях, които се доближаваха до перфектността в спокойствието и увереността си.

    Сега като сравним нашата преса, разликата е огромна. Първо отново ще се върна на мнението ми, че Арсенал имат идея при постепенна атака и също не си е работа да ги пресираш яростно цял мач. Веднага в главата ми излиза един от техните голове от преди малко повече от месец срещу светците за 1-0, който просто си е класически(спокойно може да отделите 20 секунди да го намерите в ютюб и още толкова да го изгледате). Та Клоп беше върнал малко тройката назад и да, слагаше капани, но главно нашите играчи ставаха яростни в средната третина, което държеше отборът компактен и не позволи на съперникът да създадат опасности. Дали щяхме да получим гол, ако пресирахме като тях - според мен да или поне щяха да имат достатъчно голови положения.

    Ще завърша като отбележа, че ми направи впечатление как дублирахме Мартинели и Сака, реално най-силните оръжия на Арсенал. Отново се показа, че ако си тренирал една година с Клоп и си бил здрав, то ти се вписваш перфектно в състава, въпреки че част от техническите ти качества не са на нивото на титулярите. Аз не мисля, че Арсенал имат по-слаби технически играчи спрямо нас, а и някой от нашите футболисти, не помня кой точно, преди два дни спомена, че преди са имали добри футболисти, а сега имат и отбор. Е, на фона на всички това, снощи си бяхме определено по-добрия отбор. Отборът, който знаеше за какво е излязъл и го изпълняваше максимално концентрирано.

    Ми влез в техния форум , отиди в рубриката "След мача" Ливърпул-Арсенал 0:0 и ще си промениш мнението.

  9. С малко, но от сърце! Очаквам празнични салюти във форума на Арсенал! Заслужена радост и как няма да се радват, ми в два мача срещу нас допускат само два гола, а пък и втория бе на косъм за малко да бъде отменен!

  10. Дузпа се давала при по значим контакт! На играча на Вила му счупиха носа в наказателното на Манго и нищо. Да си кажат , че дузпа се дава при по значим контакт в наказателното с едно изключение - срещу манчестърските отбори само при убит противников играч/и само след изключване на Ковид като причина/!

  11. Съгласен съм с това, че ние тр да си вършим работата, но хайде да смятаме точките аванта за Сити, на прима виста визирам този мач и подарената дузпа май със Светците беше и нашите загубени точки от съдийски балтии, дори само от мача с Тотнъм, където евентуалното изгонване на Кейн пращаше мача в друга посока.

  12. Яко подпиране на Сити. Това не е лека дузпа , това въобще не е дузпа. Според новите критерии за по значим контакт, още повече този падаше преди да бъде хванат за фанелката. Именно ВАР трябва да помогне това да не е дузпа, а не обратното. За Арсенал онова бе повече дузпа. И тоя, коментатора кво ги величае Сити ми те нямаха едно положение за целия мач, били се справили с трудната ситуация ! Справиха се чернодрешковците! 

×
×
  • Създай ново...