Jump to content

IVasMan

Потребители
  • Брой теми

    200
  • Joined

  • Последно видян

Постове posted by IVasMan

  1. 15 hours ago, Stivi_G said:

    Както и друг колега спомена, кажи речи 2/3 от отбора е за подмяна. Можехме да го правим плавно по 3-4 на ТП, но не го направихме. Няма как да го направим и за едно лято, освен ако не ни купи някой "паралия" и се даде кард бланш на Клоп за нова селекция + чистка на поне 5-6 от текущата група. 

    Няма как да подменим 2/3 от отбора за един ТП. Най много да се вземат 2-3 по високо профилни играча, като и това е под въпрос. Мисля, че и сега Клоп има пълен картбланш и селекцията зависи изцяло от него, в рамките на определен бюджет. Друг е въпроса дали самият той няма да се махне при едно евентуално отпадане от Реал и продължаващата мъка в първенството.

  2. 6 hours ago, Stivi_G said:

    И аз мисля,.че нинтрябват поне двама нови, но като гледам как се мотаме дори един, ако вземем до края на ТП ще е някакво чудо.

    Както каза един колега сега никой не знае какво играем. Сменихме уж "изтърканото" 4-3-3 с схеми, където да играем с типичен централен нападател, за това и се взе Дарвин, но пак си минахме към 4-3-3. И Сити изглеждат по слаби с типичен таран. Хем същата схема, ама им се губи непредвидеността и стават прекалено зависими от един играч. Казвах го това в началото на сезона, но много хора не ме взимаха на сериозно залитайки по рекордите на Халанд. И какво ще ги топли Гуардиола и останалите, като норвежеца спечели златната обувка с рекорден брой голове, а МС останат 2ри? 

    В два - три мача беше различна схемата, през останалото време си е 4-3-3, дори с Дарвин и Фирмино заедно на терена пак си беше така.

  3. Супер мач направиха момчетата. Това беше един от най добрите ни мачове в последните два месеца. Стабилни в отбрана и комбинативни напред, само късмета ги спаси от по изразителен резултат. След гола на Минамино дадоха статистика, че този сезон има гол на всеки 95мин., което за дълбока резерва хич не е зле. 

  4. 3 hours ago, oZZy said:

    То е интересно през следващите сезони какво ще става с Харви и особено с Къртиса. След като Кейта е пред тебе като избор значи не са много добре нещата.

    Според мен наем другата година и след това продажба.

  5. 2 hours ago, J.N.K. said:

    Аз съм на мнение, че с Матип вместо Конате този гол нямаше да го пуснем, но разбирам защо Клоп е предпочел французина за точно този мач. Робо няма вина - първо са с разменени позиции с Трент, второ в неговата зона влизат двама, а ВВД и Конате отиват да бият един човек.

    За гола не съм сигурен дали с Матип нямаше да влезе, но си мисля че с Матип можеше да създадем някое положение напред. Знаеше се как ще играят Тотнъм плътно прибрани и на контри. Срещу такива отбори Матип е по полезен, защото от време на време тръгва с топката напред и това си е един вид изненада. За мен в този мач Клоп трябваше да пусне Цимикас вместо Робо, както и да е минало време няма как да го върнем важното е сега да бием Вила и след това Челси и другите лоши до 29 май.😉

  6. Всички реват срещу защитата на Реал, но за мен в центъра бяха, не комедия а трагедия. Кроос и Модрич гледаха мача отблизо. Сити ги направиха криви и това без един от най силните и постоянните си играчи Кансело. Реал как паднаха само с един гол и те не знаят. Очаквам на реванша Сити да си ги бие спокойно, освен ако Реал не извадят пак някакъв уникален късмет.

  7. Сити последните 20мин. не можеха да ходят, физически бяха свършили. Очаквах след, като станаха с човек повече Атлетико да не видят топката, а те имаха 2-3 не лоши положения и играта до колкото я имаше от лежане се водеше в полето на Сити.

  8. 9 minutes ago, Stojkica said:

    Аз пък като гледам как играе отборът в последните 2 години съм сигурен, че Клоп нито си е научил урока, нито ще промени нещо и пак ще се чудим как разни пенсионери като Кроос и Модрич хвърлят 60-70 метрови пасове зад изтеглената напред защита. И ще се молим Алисон да е преосмислил поведението си.

    Дори не е нужно да са 60-70м. и 30-40м. стигат. Отбора ни е събран в едни 30м. и пресата не е като едно време в наказателното поле на лошите. После си казваме, че Анди и Трент са слаби защото пробивали през тях, а те основно ги прехвърлят с пас. Надявам се довечера всичко да е наред и да се класираме за полуфиналите, а там ще е като с Атлетико, обиколки на наказателното и няма влизане вътре.

    Въобще всички испански отбори в Шампионската лига играят яко затворено и на контри. Реал с едно полувреме игра за 4 мача са на полуфинал, и като гледам как им връзва няма да се учудя и на финал да отидат. 

  9. Този мач ми напомни на мача с Лестър, в който ни биха 1:0. Натискаме създаваме положения, но топката не влиза и това е. Лошите с едно полу положение 1 гол. Салах след африканското първенство не е същия играч. Стана по слаб и от Мане. Лошото е че и Жота е в някаква дупка, надявам се да е временно това положение. Диаз ми харесва, играе много, но и на него финиша му е, като първия сезон на Суарез, дано стане, като него през другия. Най важното, е че сме  вдругата фаза вече и дано няма контузени, че бая остро влизаха интернистите.

  10. След, като бием с еди гол и цяло второ полувреме Бърнли нямат голово положение значи наистина сме затворили мача. По какъв начин е постигнато няма никакво значение. Второто полувреме ми напомни на шампионския сезон, в който голяма част от мачовете ги вземахме така. Срещу Лестър като имахме 5-6 чисти положения и паднахме с 1-0 всички писаха как ни били надиграли и заслужено ни били. Аз съм доволен от играта особено второто полувреме и най вече от резултата.

  11. За мвнв повече от ясно, че играчи сега няма да се вземат. Миналата година по това време имахме повече играчи в лазарета, от колкото в състава и не взехме никой та сега ли? Никакъв шанс, надявам се поне сега да се ориентират за лятото.....ама не се знае кое лято......😆

  12. 46 minutes ago, Toshko_Afrikanski said:

     И на последно място, ЛФК с огромни ротации не оставихме никакви шансове на Милан и Порто, а второто полувреме без Салах, Мане, Върдджил и Тияго прегазихме Лестър. И пак се връщаме към първоначалното как Лестър после пък извадиха късмет срещу нас, но пък заслужен късмет, това на тема изравняване  на силите.

     

    Според мен в тези мачове се получи играта, понеже нямаше никакво напрежение. Все тая дали ще бием или не. Виж в мача за първенство с Лестър беше друго. Иначе и за мен Клоп не прави достатъчно ротации и по този начин няма как да държи във форма така наречените резерви. Трудно някой с 10 мин. на мач да блесне и да замести титуляра, просто нямат игрова практика. За мен Гуардиола по успешно върти състава и по този начин държи по голяма бройка играчи във форма. В техния отбор въпреки дългата скамейка също имат незаменими играчи в момента. Това са Бернардо, Диас и Кансело.  

  13. Да в момента изглеждат, каго истинска машина за победи, но с тази пандемия нищо не се знае. До момента минават между капките, но няма гаранция, че това ще продължи. Вярно е че имат широк състав, но и на Челси не е по къс, а видяхме какво стана с тях. За мен не е проблема в Сити и те тепърва ще губят точки, проблема е че ние сме много не постоянни. Ако направим дълга серия само победи ще имаме шанс да ги догоним. Лошото е че сега идва най слабия ни период от сезона. Обикновенно губим най много точки януари и февруари. Отделно ще сме и без Салах, така че всичко е срещу нас, но всички знаем, че когато сме упрени до стената сме най силни. Надявам се и сега да е така.

  14. 9 minutes ago, Soulmaker said:

    Забравих да спомена, че "the great human being" и "the great character" Брендо ни излъга с осакатен състав. 

    Брендо с нищо не ни е излъгал. Просто ги докосна великия дух. Такъв късмет скоро няма да ги споходи. 

    Вчера имахме чисти положения за няколко мача напред. Просто явно не беше нашия ден. Няма какво да го мислим толкова нищо не можем да променим. Гледаме следващия мач и вярваме в отбора.

  15. 1 minute ago, Сиймор said:

    Хамилтон или Ферстапен? Естествено, ФЕРАРИ!!! 🙂

    Това щях да напиша относно феновете на Макс. Той едва ли има толкова много, по скоро 90% от тези, които не харесват Хамилтън са фенове на Шумахер и Ферари. За тях това да има пилот с повече титли от него е истинско мъчение( познавам такива между другото).🤣

  16. Атаката печели мачове, защитата титли и купи. Това е правилото, което ни засяга в момента. С подобна игра в защита няма как да спечелим титлата. Заиграхме по същия начин, като в сезона с рекордните 97 точки, и тогава само една загуба и 14 равни, от които повечето бяха като срещу Брайтън.

    Иначе за втори пореден мач срещу тях си ни мачкат по един и същи начин. Първото полувреме, докато играехме беше долу горе добре, макар че само късмета и Алисон ни спасиха от гол. Второто Брайтън заиграха като миналата година, дълга топка в зоната на Трент и оттам голово положение. В средата бяхме направо покъртителни. Къртис беше за смяна още на полувремето, а Клоп го държа почти до края. Окса е ясен без коментар( макар че ако го пускаше по редовно можеше и да влезе в някаква си негова добра форма), защо не пусна Мортън, като се видя че Къртис едва ходи не знам. Момчето в двата мача за купата се представи добре според мен. 

    Брайтън са симпатичен отбор играят футбол не зависимо срещу кой отбор се изправят. Гледах им мача със Сити, беше копие на нашия. Първото полувреме преса на Сити и голове, второто Брайтън натиснаха, но Пепи за разлика от Клоп върна целия отбор назад и нещата им се получиха. Все още не проумявам, защо след като поведем с два гола продължаваме да играем със защита изнесена на центъра.

  17. Супер победа за отбора. Страхотно начало, същото се получи и срещу Милан, след това първи корнер и гол, нещо в защитната игра на отбора не е наред и това не е само в този мач. С подобно представяне в защита титли и купи трудно се печелят. Не мога да разбера как така водим, гости сме  и пресираме та чак централните ни защитници са в тяхната половина. По този начин една прехвърлена топка и лошия е сам срещу Алисон.  Отделно Върджил е бледа сянка на себе си, вече два месеца играе редовно, а аз поне не виждам някакво подобрение, бавен и муден ми се струва, дано се оправи скоро, защото в момента ги респектира с име само.

  18. 3 hours ago, Stojkica said:

    Това вече го обсъждахме с @oZZy след мача с Милан и по-конкретно втория им гол. След като това се повтори няколко пъти и в този мач, очевидно не е било еднократна грешка на Хендерсън в мача с Милан, а нещо, което е тактически търсено от Клоп. В определени моменти цялата халфова линия пресира към левия тъч, като Хендерсън застава пред Фабиньо, който пък е вляво на централния кръг. В случая Джоунс, Робо и Мане трябва да дадат числено предимство. Обаче когато тази преса бъде премината, вдясно става страшно и дали там е Милнър, Арнолд или Гомес няма никакво значение - все няма подкрепа.

     

    Нямам представа какви са указанията на Клоп, но и двата гола на Милан си минаха директно от дясно, нямаше струпване в ляво. Просто Хендо го нямаше. При втория гол, Фабиньо тръгна да го покрива. След мача Клоп не случайно каза, че сме оставяли огромни пространства и няма как само Фабиньо да ги покрие.

  19. Милнър си беше за втори жълт, няма какво да го въртим. Още първото полувреме се видя, че няма да устиска цял мач, даже си мислех, че Клоп ще го смени на почивката. Иначе си игра колкото може. Чудя се само, къде беше Хендо да му помогне, също и на Трент в предишния мач? В момента половината отбор не е във форма, като се започне от Върджил мине се през Анди, Хендо, а за Мане не ми се пише просто. Цяло първо полувреме повече пречеше от колкото да помага и за съжаление това е от над година вече. Надявам се скоро всички да са влезат в час, особено Върджил, защото от неговото представяне зависи целия отбор. 

  20. 23 hours ago, Dacheff said:

    Много разочароващ мач за нас. В защита бяхме пълна дантела, Алисон не хване ни един от тия удари, ВВД с един от най-слабите си мачове. Левият ни фланг с Робо и Мане на практика е безидеен. Отпред пак пропускаме абсолютно чисти положения, ако Салах беше вкарал за 2:4 приключвахме с победа. И все пак в тоя мач защитата е много по-виновна, щото като гостуваш на отбор като Бренфорд и вкараш 3 гола е редно да биеш. 

    Мачовете с Милан и сега с тия ми напомнят на периода в началото на Клоп с хеви метълите по 4:5 с Норич. Лошото е, че такива мачове могат да ти спечелят само симпатии и ТВ рейтинг, но не и титли. 

     

    Съгласен съм изцяло с това мнение. Просто пак се върнахме в началото на лудото тичане. През шампионския сезон я нямаше тази преса, целият отбор беше изтеглен по назад и нямаше как лошите да си правят каквото си искат. 

    За мача всичко е казано, все едно гледах мача с Вила от миналия сезон и този с Тотнъм, когато ни биха 4-1. Голямо браво на Брентфорд, излязоха и си играха играта. Първият им гол си беше супер изработен. Другите също, след като при центриране остават 2,3 на един значи си е било целенасочено и те си го изпълниха перфектно. Чудя се само, защо Клоп не върна Фабиньо да скача за първа топка, а се налагаше някой от двамата централни да скача и оттам пълна дезорганизация в цялата защита. Както и някои колеги споменаха Трент си беше на мястото в този мач, но беше сам, къде беше Хендо при втория гол не се знае.   

  21. 57 minutes ago, AllorNothing said:

    Словенците станаха бахти спортната държава. Трети финал на европейското по волейбол играят за последните 6 години. 4 поредни пъти отстраняват Полша. Жалко че загубиха всичките си финали.

    Отделно са действащи еврошампиони по баскетбол и имат Лука Дончич. Имат и най-добрите двама колоездачи, които печелят всяка голяма обиколка на която участват. 

    В редица зимни спортове също са сила.

    По невероятен начин явно се работи в спорта там.

    Не само в спорта, във всичко са така. Супер подредена и уредена държава, а са на 30години........

×
×
  • Създай ново...