Jump to content

The King

Потребители
 • Posts

  962
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by The King

 1. Аз друго се чудя- толкова години да играеш с непрестанни и хронични контузии, това е нечовешка воля, усилие, устойчивост и какво ли още не знам! И сега каза, че турнира го е изкарал на инжекции. 

 2. Не мога да поввярвам, че мачът Надал- Зверев вървеше по-дълъг от мачa на Надал и Джокович. Тия ако играеха така и 4 сета, сигурно щяха да идат на 5 часа. 

 3. Въпреки резултата и игровото време, имам чувството, че това беше един от по-леките мачове на Надал срещу Джокович последните години. 

 4. Кирчо нашичкият смятай колко трябва да се е развълнувал и вдигнал кръвното, щом е забравил, че вече има жълт картон ! Бахти простия калмук !

  И новят член на Зизи Топ- Яската гледам казал- "това са грешки на растежа". Ма, къв растеж, бе мой?! Да не са някакви нови и млади футболисти това ? 

 5. Вярно е, че за всеки спорт, за да си измежду големите освен талант, ти трябват и много тренировки, постоянство, амбиция, себеотрицание, а за някои ти трябва и по рождение да имаш добра моторика на движенията, но има и спортове, в които само, защото си с определен физически профил, ще ти бъде много по-лесно. Ето например, ако си 1.90-2.00 ще ти е по-лесно да станеш волейболист или баскетболист или вратар.

  Но пък ако си 2 метра едва ли ще си много успешен полеви футболист, колездач, тенесист, ще си особено удобен да те сложат в болид. Ако си 120 кила ще си много удобен да си ръгбист, хокеист(може би), боксьор, американски футбол, но за някакъв спорт, в който се иска много въздух и динамика, ще си много зле. 

  Колоезденето е много тежък спорт, защото трябва да имаш огромна издръжливост и капацитет на белите дробове и много сила в краката, в същото време е елементарен спорт сам по себе си е нещо, което децата усвоявят да правят още на 5-6 години. 

  Аз бих казъл, че някой спорт е по-труден, ако по-трудно би се справил и би го играл, ако нямаш талант по рождение за това и той е по-специфичен. 

 6. Те започнаха да си подбират турнирите след като минаха 30-те. Преди това играеха почти навсякъде. 

  И за мен един ден почивка не е достатъчно, ако си изиграл 3 часа интензивен мач. Както и не е са достатъчни споменатите почивки от по 2 минути между геймовете и 20 сек. между точките. Представи си, че си изиграл някакъв много тежък 15 минутен гейм с дълги и бързи разигравания, средно по 15 удара на разиграване, яко разкарване по целия корт и от всичкото това трябва да се взъстановиш с тия 20 секудни и после 2-те мунути.

  Отделно в тениса не може да се скатаеш- сам си, докато при футбола е по-лесно някъде да се спестиш, да скатаеш, да не се върнеш достатъчно бързо или да не покриеш някого, ще се намери някой да те покрие. Ето например тоя Погба цялата си кариера се влачи като черво и е никакъв футболист, а тоя охльюв е шампион на Италия, Световен шампион и носител на Лига Европа, взима по 300 к. паунда на седмица. Ако си такъв лентяй в тениса ще станеш Ник Кириос или Бърнард Томич, дето са пълни клоуни и никога няма да спечелиш нещо голямо. 

  С колоезденето не може да се сравнява, не съм го и правил. Но и там зобането е сериозно и можем да кажем 100 процентово. 

 7. Серена Уилямс също е получавала официално позволение за ползване на препарати, в които има забранени вещества, за да лекува контузии или други медицински състояние. Това мисля и на други тенесисти се е случвало.

  А тениса като цяло сигурно е един от спортовете, в които има най-голям чадър за ползването на всякаква химия. Няма как през ден- два да играеш по 2-3 часа минимум мачове, да правиш разигравания от по 20-тина удара през 2 минути с по 20 секунди между разиграванията, геймове от по 10-15 минути понякога, 2 минути почивка между геймовете и това да го правиш години наред, като понякога от турнир до турнир нямаш почивка от повече от 2 или 3 дни. Със сигурност там всички зобят и по много.

  А за това, че при Надал е най-осезаено, също не съм съгласен. Джокович до една определена възраст беше просто един много силно играещ тенесист, способен да спечели някой и друг голям шлем, но не и да се противопостави твърдо на Надал и Федерер. И после изведнъж, видиш ли, минал на безглутенова диета и се преобразил. Да, бе да!

  А обичайните му номера през цялата кариера как е много зле, има контузия, едвам се движи по корта, прави едни измъчени гримаси, после вземе един-два медицински тайм аута, отиде до съблекалнята и изведнъж след 10 минути- хоп отново доминира безапелационно. 

 8. Започнаха да взимат- да, защото ония двете говеде, като бяха на върха се размрънкаха как така. 

  Абе, още се чудя как на тенис успяваш да спукаш ребро(Надал) ?!

 9. На тия им трябва да махнат Шоу, Бисака, Джоунс, Магуайър, Погба, Лингард, Рашфорд, Мата, Баи. Санчо Панса и той е слаб, не го збам къв талант е, ама явно поредният английски такъв- само фишеци. 

 10. Тия съдии в англия са сигурно най-непрофесионалните в цяла Европа, нищо че са единствените официално професионални. Не веднъж са ги хващали в изразяване на някава реакция. 

  Сигурно и Кабака не е показвал емоции на Ботев- Локо, като го е свирил. 

×
×
 • Create New...