Jump to content

E.Valchev

Потребители
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

About E.Valchev

 • Birthday 08/01/1998

Допълнителна информация:

 • Любим играч
  Не казвам

Recent Profile Visitors

9,271 profile views

E.Valchev's Achievements

Embryo Scouser

Embryo Scouser (2/10)

 1. Ей тоя Клопа хич го няма, не е читав. Ние имаме безспорните доказателства, че позицията, на която Дивок Ориги би бил най-полезен е именно централен нападател. Толкова би бил добър, че си струва Клоп да променя стила на игра на отбора, който гради, откакто е в Ливърпул и се базира на това централния нападател да се връща по-дълбоко и да помага на организирането на атаките точно пък за Ориги. Ако това е Левандовски (вземам го за пример, защото е най-добрия типичен централен нападател, с който Клоп някога е разполагал) си струва да базираш играта си на него, ама за Ориги, леко ме съмнява. Обяснението ми защо Ориги играе на крилото, дори когато Боби го няма е, че отбора е свикнал да си освобождава пространства с конкретен модел на игра трениран с години, вероятно не е толкова лесно да се промени за един конкретен мач, в който сме без Фирмино. Понеже можем само да гадаем колко би бил добър Ориги в Ливърпул като централен нападател, а не на крилото реших да извадя малко статистика. Престой в Ливърпул: 4998 минути - 31 гола или гол на всеки 161 минути Престой във Волфсбург (избирам този, защото преди Ливърпул е играл само в Лил а там е бил прекалено млад за да го съдим) : 2161 минути - 6 гола или гол на всеки 360 минути. Валиден аргумент би бил, че Волфсбур е доста по-слаб отбор и съответно му се създават по-малко положения, ама чак такава разлика. Това е само статистика, но със сигурност показва, че не можем да сме убедени, че Клоп го използва грешно. Признавам, че не съм следял пресотя му във Волфсбург, но намерих статия, в която е обобщен. Ще сложа линка, но за тези които ги мързи ще я преразкажа сбито. В началото на престоя си играе като централен нападател. След това обаче Марио Гомез се завръща от контузия и треньора решава, че той е по-подходящия избор за ЦН и слага Ориги къде? На крилото! За разлика от при нас обаче - на дясното. През зимния трансферен прозорец Марио Гомез е продаден и Ориги отново има възможност да играе като централен нападател. Заради разочароващи резултати Волфсбург уволняват треньора. При новия треньор Ориги изкарва 42 минути в първия мач под негово ръководство, след което бива сменен. За остатъка от сезона записва едва 24 минути. Според треньора му липсва физическата мощ нужна за централен нападател и не може да преценя добре моментите, в които да прави спринтове зад защитата, като е хванат в засада 12 пъти през сезона. https://footystats.org/players/belgium/divock-origi - от тук извадих статистиката, да не кажете, че лъжа https://footballwhispers.com/blog/failed-wolfsburg-experiment-leaves-origi-at-career-crossroads/ - статията за престоя във Волфсбург Та да, наистина искам да видя класен типичен ЦН под ръководството на Клоп в Ливърпул.
 2. Не, че защитавам евентуален трансфер на Бамфорд, дори напротив, не го харесвам особено и не искам да го виждам в Ливърпул, но тази теза, че типичен централен нападател не се вписва в тактиката на Клоп ми е малко абсурдна. Клоп използва Фирмино по различен начин от типичните централни нападатели, защото Боби има по-различни характеристики и е добър в различни неща, или поне беше добър. Клоп нагоди схемата и формацията спрямо неговите възможности и това, което прави най-добре. Това не значи, че ако Клоп има на разположение Халанд примерно, няма как да го използва, защото "не се вписва в тактиката му". Справка Левандовски в Борусия. Лично за мен би било много интересно да имаме топ нападател голаджия и да видим как ще се впише в отбора и как ще го използва Юрген.
 3. Мисля, че заслужава доста повече уважение от "черния". Изпълнил е целия си договор с отбора без да мрънка и винаги е давал 100%. Явно просто иска повече пари, отколкото клуба е готов да даде в момента, нищо нередно, работа е все пак. Не мисля също така, че нещата се бавят заради него, според мен просто не е готов да намали изискванията.
×
×
 • Create New...