Jump to content

Tенис


Гост Steven Gerrard The Best

Препоръчан пост

Гост мойсей
Всичко зависи от това дали Рафа ще се възтанови от маратона с/у Вердаско , ако го направи... можем да бъдем сигурни , че ще наблюдаваме поредната класика сътворена от двамата .. :)

Кога е финала?

Link to comment
Сподели другаде

Гост Steven Gerrard The Best
Всичко зависи от това дали Рафа ще се възтанови от маратона с/у Вердаско , ако го направи... можем да бъдем сигурни , че ще наблюдаваме поредната класика сътворена от двамата .. :)

 

Аз лично изобщо не се съмнявам че Рафа ще се възстанови,той е корав и съм убеден че в неделя ще е като нов. Иначе днеска поклон и аа двамата,уникален мач,който граничеше с извънземното,такива удари, разгиравания,такива спасени топки с една дума ункален тенис,за щастие на мен и на всички фенове на Надал," тореадора " повали отново съперника си с много тичане раздаване и хъс. Никога не съм виждал друг тенисист да притежава подобен характер и хъс за победа,иначе поздравления и за другия испанец - Фернандо Вердаско, И той показа уникален тенис,силно ме впечатлиха сервисите му, които бяха силно лифтирани и доста затрудняваха Надал,жалко че мача свърши с двойна грешка на Вердаско,не го заслужаваше.

 

Come On Rafa !

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Серина Уилямс покори Australian Open

Американката победи Динара Сафина и спечели 10-а титла от Големия шлем

 

Серина Уилямс спечели Откритото първенство по тенис на Австралия. На финала на надпреварата американката победи с 2:0 сета Динара Сафина, в отделните части 6-0, 6-3

 

Това е четвърти успех за Серина в Мелбърн, като по този начин тя затвърди традиция да побеждава в Австралия във всяка нечетна година от 2003-а насам.

Титлата е 10-а от турнири от Големия шлем за Серина, която от понеделник ще е и номер 1 при жените.

 

Уилямс започна отлично мача, като поведе с 2:0 гейма, пробивайки още първия сервис на Сафина. Тоталната доминация на американката продължи и след по-малко от 17 минути игра Уилямс вече водеше в резултата с 4:0 гейма. В крайна сметка сетът продължи само 21 минути, а Уилямс се наложи с безкомпромисното 6-0.

 

Рускинята върна интригата в мача, след като започна втория сет с пробив. Сафина обаче сякаш не издържа на напрежението, като допусна моментално изравняване в резултата. Последваха нови силни моменти за Уилямс, която поведе в резултата с 4:1 гейма и тотално уби интригата в мача. До края на сета американката не допусна изненади в крайна сметка затвори сета с 6-3 гейма.

 

Мачът между двете на централния корт "Род Лейвър Арина" продължи само 58 минути.

 

Серина Уилямс вече има 10 титли от Големия шлем - 4 от Australian Open (2003, 2005, 2007, 2009), 3 от US Open (1999, 2002, 2008), 2 от Уимбълдън (2002, 2003) и 1 от Ролан Гарос (2002).

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Григор Димитров на полуфинал в САЩ

 

Голямата надежда на българския тенис Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в Плантейшън (САЩ) с награден фонд 10 000 долара. 17-годишният талант победи поставения под номер 1 Ерик Нунес от САЩ с 6:3, 6:2 на четвъртфиналите. За място на финала шампионът от "Уимбълдън" и US Open при юношите ще спори друг американец - Йесе Витен, който е поставен под номер 3. Григор продължи да демонстрира все по-добра форма в третия си турнир от началото на сезона. В първия той отпадна на старта, след това приключи участието си във втория кръг, а сега е сред най-добрите четири.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Григор Димитров отпадна на полуфиналите

Младата българска надежда успя да победи водача в схемата, но въпреки това отпадна

 

Българинът Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в Плантейшън (САЩ) с награден фонд 10 хиляди долара.

 

Юношеският шампион от Откритите първенства на Великобритания и САЩ за миналия сезон Димитров загуби драматично от поставения под номер 3 в основната схема Джеси Уитън (САЩ) с 3:6, 7:5, 4:6.

 

17-годишният хасковлия си осигури 5 точки за класацията на АТП и 480 долара.

Link to comment
Сподели другаде

Гост dandio

Финалът беше невероятен, браво и на двамата, но все пак Надал е звяр... Честито

 

Рафа е велик, само че Рафа Надал, а не Бенитес.

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост slow_burn

Просто невероятен финал!

На Надал въобще не му личеше, че е играл петсетов мач в петък. Заслужи си титлата, пък и Роджър се поотказа в края на петият сет.

Честито Рафа! :hurrah:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Steven Gerrard The Best

Историческа първа титла за Рафа Надал в Австралия

 

Световният номер 1 Рафаел Надал спечели историческа първа титла от Откритото първенство на Австралия по тенис и по този начин стана първият испанец, триумфирал в надпреварата в Мелбърн. Испанецът победи в зрелищен финал със 7:5, 3:6, 7:6 (3), 3:6, 6:2 големия си съперник и бивш лидер в световната ранглиста Роджър Федерер. Това бе седми мач за титлата на турнир от Големия шлем между двамата и пети успех за Рафа. Той записа името си и като 12-ия тенисист в Оупън Ерата с три трофея от четирите турнира от Шлема и първия след Андре Агаси с титли на три различни настилки.

 

Дългоочакваното зрелище започна с изненадващ пробив за Надал още в първия гейм на началния сет. Федерер обаче поправи грешката си мигновено, след което постепенно започна да намира ритъма си игра. Швейцарецът записа втория си пробив за 4:2 гейма, но радостта му не продължи дълго. Въпреки неубедителния старт и на двамата тенисисти, те демонстрираха изключителната си класа с развитието на сета. Все пак двойна грешка на 27-годишния трикратен шампион от надпреварата даде възможност на Рафа да върне пробива. Впечатлние в тази част направи не дотам добрият процент на вкаран първи сервис от страна на левичаря от Майорка, както и грешките на Федерер на мрежата. Третият решаващ пробив за Рафа в сета стана факт в 11-ия гейм, след което той без особени проблеми спечели сериврането си и затвори частта при 7:5 след 58 минути игра на "Род Лейвър Арина".

 

Вторият сет започна спокойно и двамата финалисти печелиха без особени проблеми при свой сервис. Това продължи до четвъртия гейм, в който Федерер имаше брейкпойнт, но световният номер 1 се измъкна с великолепен обратен диагонал и първи ас във финалния сблъсък. 22-годишният Надал все пак проби подаването на съперника си за 3:2, но Федерер върна пробива мигновено. В истинска класика се превърна осмият гейм на сета, в който швейцарецът имаше пет шанса за брейкпойнт и въпреки невероятните измъквания на Рафа с добър сервис и воле, петкратният шампион от "Уимбълдън" все пак реализира пробива. След 48 минути игра и 6:3 гейма резултатът в сетовете бе изравнен.

 

Третият сет бе изключително оспорван и изпълнен с впечатляващи разигравания. Четирикратният шампион от "Ролан Гарос" имаше шанс за пробив в шестия гейм, но не се въползва от него. Малко по-късно 22-годишният испанец поиска медицинска помощ заради болки в десния крак. Федерер усети, че може да извлече полза от ситуацията и поведе с 40:0 точки при сервис на съперника. Краля на клея обаче се възроди в този девети гейм и удържа подаването си. Надал имаше сетбол в 12-ия гейм, но не го реализира и така се стигна до тайбрек. Олимпийският шампион на сингъл от Пекин демонстрира здрава психика и със 7:3 точки спечели тайбрека и съответно сета.

 

Федерер поведе с 2:0 гейма в четвъртата част, но испанският му съперник бързо върна ранния пробив с поредните си майсторски изпълнения. Истинско зрелище бе петият гейм при сервис на швейцареца, като той успя да спаси цели четири възможности за пробив. След седем равенства, изключителни къси топки и феноменални дълги разигравания световният номер 2 все пак не допусна пробив. Нещо повече, Федерер успя да реализира брейкпойнт в следващия гейм и с помощта на "ястребовото око" малко по-късно върна баланса в сетовете (2:2) след 45 минути игра и 6:3 гейма.

 

Едва ли някой е предполагал как ще се развие решаващият пети сет. Двамата финалисти подходиха с известна доза предпазливост, но продължиха с отличните си разигравния, докато не се стигна до четвъртия гейм. Именно тогава Надал реализира така нужния му пробив и поведе с 3:1. Това бе и моментът, в който Федерер сякаш рухна и изгуби надежда, че може да се върне в мача и да постигне обрат. Рафа се възползва от слабостта на именития си противник и с нов пробив за 6:2 сложи край на епичния двубой, който продължи 4 часа и 22 минути.

 

Рафаел Надал постигна 13-aта си победа от общо 19 мача срещу Федерер, като последният му успех бе от миналогодишния драматичен финал на "Уимбълдън". През 2008 година испанецът успя да се справи четири пъти с Федерер в общо четири изиграни финала (на "Мастърс"сериите в Монте Карло и Хамбург, "Ролан Гарос" и "Уимбълдън").Това бе и първи директен сблъсък за титлата между двамата в надпревара от Големия шлем на твърда настилка, като Рафа прибави шесто мейджър отличие в колекцията си. Считаният от много специалисти за най-велик тенисист в историята Федерер пък не успя да изравни рекордните 14 титли от Шлема на легендарния американец Пийт Сампрас. Както е известно, Роджър триумфира на Australian Open през 2004 г., 2006 г. и 2007 г. и вече има 18 финала на турнири от ГШ (толкова има и Сампрас), като само Иван Лендъл има повече - 19. За първи път от девет години поставените под номер 1 и 2 играят на финал в Австралия - последният такъв случай е от 2000 година, когато на корта се изправиха (1) Андре Агаси и (2) Евгений Кафелников.

 

Шампионът и подгласникът му получиха трофеите си лично от Род Лейвър, а Роджър Федерер не можа да сдържи сълзите си. За триумфа си Рафа ще прибере 2 милиона австралийски долара, а швейцарецът - 1 милион.

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Гришо срещу Бердих в Ротердам, при победа го чака Надал

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_06/images/00156686.jpg

Младата надежда на родния тенис Григор Димитров ще играе срещу чеха Томаш Бердих в първия кръг на турнира в Ротердам с награден фонд 1 445 000 евро, определи жребият. 17-годишният хасковлия получи "уайлд кард" за основната схема на престижната надпревара, която започва в понеделник. Турнирът е в зала и е на твърда настилка.

 

Томаш Бердих е 23-и в световната ранглиста в момента и се намира в отлична форма. Именно 195-сантиметровият чех бе тенисистът, който затрудни най-много световния номер 2 Роджър Федедер на завършилото преди седмица Открито първенство на Австралия преди швейцарецът да загуби финала срещу водача в световната ранглиста Рафаел Надал. На осминафиналите Бердих сензационно поведе с 2:0 на Федерер и го изтормози със смазващите си форхенди преди швейцарецът да успее да обърне резултата в своя полза.

 

През август 2007 година Бердих достигна до номер 9 в световната ранглиста. 23-годишният чех има 4 титли от АТП на сингъл в кариерата си, като последната спечели миналата година на турнира в Токио. Любопитното е, че единствената титла на двойки на чешкия тенисист е именно в Ротердам през миналата година.

 

При победа над Бердих, тийнейджърът ще се изправи най-вероятно не срещу кого да е, а срещу самия Рафаел Надал. 22-годишният испанец има относително лесна задача в първия кръг, като негов противник е италианецът Симоне Болели.

 

Ако преодолее първия кръг на турнира, Григор Димитров ще спечели 45 точки за световната ранглиста и чек за 14 550 евро. При загуба срещу Бердих, нашето момче няма да прибави точки към актива си и ще си тръгне с чек на стойност 8000 евро.

 

Поставеният под номер 2 в схемата на турнира в Ротердам - шотландецът Анди Мъри, ще играе в първия кръг с хърватина Иван Любичич. Поставеният под номер 3 руснак Николай Давиденко, който пропусна "Аустрелиън Оупън" заради травма, пък ще срещне в първия кръг сънародника си Игор Андреев.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

Григор Димитров с фантастична победа над Томаш Бердих, чака Рафа Надал

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_07/images/00157289.jpg

 

Голямата надежда на българския тенис Григор Димитров преодоля по великолепен начин първия кръг на турнира с награден фонд 1,445 милиона евро на твърда настилка в холандския град Ротердам. Българинът, който участва с "уайлд кард" в надпреварата, отстрани 23-ия в света Томаш Бердих от Чехия след успех с 4:6, 6:3, 6:4, постигнат след 2 часа и 8 минути игра. Само преди две седмици чехът бе на крачка от победа над Роджър Федерер на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, след като водеше с 2:0 сета срещу носителя на 13 титли от Големия шлем.

 

Шампионът от "Уимбълдън" и US Open при юношите спечели 45 точки за световната ранглиста 14 500 евро от наградния фонд. Във втория кръг 17-годишният Григор, който в момента е 478-и в света, ще се изправи по всяка вероятност срещу номер 1 в света Рафаел Надал, който на старта играе с италианеца Симоне Болели.

 

В началото на мача българинът трябваше да спасява няколко пъти възможности за пробив, но се справи и беше равностоен. Той обаче загуби подаването си в средата на първия сет и Бердих задържа аванса си до края на първата част, която спечели за 48 минути. Димитров стигна до два брейк пойнта в първия сет, но не успя да се възползва. Чехът загуби само една точка след първи сервис.

 

Българският талант бе блестящ във втория сет. Той затрудни съперника си при негов сервис още във втория гейм, когато се стигна до 40:40. След това спаси два брейк пойнта преди да поведе с 3:2. В следващия гейм Григор стигна до първата си и единствена възможност за пробив в сета и се възползва от нея. После спечели трети пореден гейм, а малко по-късно сервираше за сета. След петия си ас в мача Димитров стигна до два сетбола и затвори втората част при първия.

 

Бившият номер 9 в света Бердих започна силно третата част и стигна до шанс за пробив още във втория гейм. Григор обаче се справи и спечели гейма. Ситуацията се повтори в следващия сервис гейм на българина, който спаси брейк пойнт с ас, след което спечели нова директна точка от начален удар. Чехът не оставяше много шансове на Димитров, в геймовете, в които сервираше, тъй като и неговият начален удар беше на ниво. В седмия гейм обаче българинът поведе с 40:0 при сервис на съперника. Бердих спаси първия брейк пойнт, но при втория предаде гейма. Григор продължи да играе невероятно, взе си следващите два сервис гейма и записа най-голямата победа в досегашната си кариера. Той демонстрира страхотен начален удар, като завърши мача с 10 аса, с един повече от съперника си.

 

Това бе третият турнир на АTP, в който Григор участва. През миналия сезон той загуби от руснака Игор Андреев с 1:6, 3:6 в първия кръг в Хертогенбош през юни, а през октомври отпадна в първия кръг на квалификациите на Мастърса в Мадрид от французина Флоран Сера след 3:6, 3:6. От началото на сезона 17-годишният талант игра на три турнира с награден фонд 10 000 долара във Флорида, САЩ, като в първия отпадна на старта, във втория постигна една победа, а в третия игра на полуфиналите.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

Огнян Илиев: Това е първата крачка на Григор към големия тенис

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_07/images/00157308.jpg

 

Вицепрезидентът на Българската федерация по тенис и капитан на отбора за купа "Дейвис" Огнян Илиев изрази голямата си радост от победата на Григор Димитров над Томаш Бердих в първия кръг на турнира в Ротердам. Българският талант спечели с 4:6, 6:3, 6:4 срещу чеха, който е номер 23 в световната ранглиста. "Много се радвам за него. Това е страхотна победа. Този успех е първата голяма крачка към това ниво на прехода от големия юношески тенис към големия мъжки тенис. Той постоянно се развива и всички се надяваме да тази победа да е първата от много. Успех като този ще му донесе допълнително самочувствие и увереност. Това показва, че пътят, по който върви, е правилен", коментира Огнян Илиев пред Sportal.bg.

 

"Очевидно е играл много силно. Да удържих Бердих, който има страхотен сервис, да направиш тези пробиви. Това показва колко силно се е представил", допълни Илиев. Той допълни, че се е чул с бащата на Григор Димитър Господинов, който естествено е бил изключително щастлив, като споделил: "Не можеш да си представиш как игра".

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

Григор Димитров - Рафаел Надал - на живо по Novsport.com

 

http://prikachi.com/files/595432i.jpg

 

В 20,30 часа в четвъртък българинът Григор Димитров ще влезе в историята на българския тенис.

 

Нашият тенисист, който едва 17-годишен успя да надиграе 23-ия в света Томас Бердих на турнира в Ротердам, ще излезе срещу световния номер 1 в тениса - Матадорът от Майорка Рафаел Надал в двубой от втория кръг на състезанието.

 

Светът на тениса ще впери поглед в нашето момче, след като много специалисти вече му предрекоха бляскаво бъдеще.

 

Поради тази причина Novsport.com ще ви направи съпричастни на събитието, като даде възможност на всички фенове на тази толкова популярна игра да гледат ексклузивно на живо двубоя на големия български талант срещу световния номер 1, покорил почти всички възможни върхове в тениса.

 

Бъдете с нас в 20,30 часа, за да влезете и вие в историята, гледайки за пръв път мач на българин срещу тенисист, оглавяващ световната ранглиста.

 

*Часът за началото на двубоя се определя от организаторите на мача. Novsport.com не носи отговорност за промяна в началния час на събитието и ще уведоми свовременно при такава читателите на нашия сайт

Link to comment
Сподели другаде

Гост Steven Gerrard 2

Дано дават по Novsport.com двубоя и дано Григор остане в мача колкото се може по - дълго.Няма какво да се главозамайваме едва ли ще бие Надал.Добре ще е да играе поне 3 сета ако е 2 от 3 ... това ще е ценен опит и ще му е показно и стимул да продължава.Успех ГОШО ! :ThankYou: :good: Всички от форума сме с теб :677: ;)

Link to comment
Сподели другаде

Гост tedo

Невероятен Григор Димитров отстъпи в три сета на Рафаел Надал

 

Българският тенис талант Григор Димитров изигра невероятен мач срещу номер 1 в света Рафаел Надал. 17-годишният Димитров загуби с 5:7, 6:3, 2:6 за 2 часа и 26 минути, но демонстрира страхотни качества. Той не се притесни от голямото име и бе напълно равностоен в по-голяма част от мача. Шампионът от "Уимбълдън" и US Open при юношите показа, че притежава страхотна техника, като бе очевидно, че разполага с всички удари, за да стане един от най-добрите в света. Загубата от 22-годишния испанец бе и изключително ценен опит за таланта от Хасково, който стана първият българин, играл срещу настоящ номер 1 в света.

 

Срещата на българина, който в момента е 478-и в света, срещу шампиона от Откритото първенство на Австралия бе от втория кръг на турнира на твърди кортове в зала в Ротердам, който е с награден фонд 1,445 милиона евро. Димитров, който участва с "уайлд кард", напуска холандския град с 45 точки за световната ранглиста, с които има вероятност да влезе в топ 400, и 14 500 евро от наградния фонд. и 14 550 евро от наградния фонд след фантастичната му победа над 23-ия в света Томаш Бердих в първия кръг на надпреварата. Успехът му на старта бе първата победа за него в основна схема на турнир на ATP.

 

Това бе четвъртият турнир на АTP, в който Григор участва. През миналия сезон той загуби от руснака Игор Андреев с 1:6, 3:6 в първия кръг в Хертогенбош през юни, а през октомври отпадна в първия кръг на квалификациите на Мастърса в Мадрид от французина Флоран Сера след 3:6, 3:6, а след това записа една победа на квалификациите на турнира в Базел преди да отпадне от Юлиан Райщер от Германия. От началото на сезона 17-годишният талант игра на три турнира с награден фонд 10 000 долара във Флорида, САЩ, като в първия отпадна на старта, във втория постигна една победа, а в третия игра на полуфиналите.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - РАФАЕЛ НАДАЛ 5:7, 6:3, 2:6

 

Григор се държи отлично на корта в началото на срещата, но естествено у него си личи леко притеснение, както очевидна е и класата на номер 1 в света Надал. Двубоят се играе при пълна зала, сред която и българска агитка със знамена. В публиката са част от футболистите на Фейеноорд, като между тях са холандските звезди Рой Макай и Джовани Ван Бронкхорст.

 

В първия гейм 17-годишният Димитров спаси една възможност за пробив, но при втората загуби сервис гейма си. Последва убедителен гейм за Надал и ново предизвикателство за българина, който спаси нов брейк пойнт преди да спечели първия си гейм след два отлични начални удара в края. Нервността на Григор се изрази три двойни грешки в първите геймове. Той обаче записа и три аса, като взе и следващия гейм, в който сервираше за 2:3.

 

В седмия гейм българският талант демонстрира част от качествата си и то в атакуващ план. Той спечели първото си дълго разиграване по великолепен начин, след като испанецът не успя да се справи с минаващия му удар и прати топката в мрежата. След това завърши гейма с прекрасен бекхенд. Преди това Григор трябваше да спасява шанс за пробив, дошъл след двойна грешка, малко след като българинът за първи път използва системата "Хоук Ай", но неуспешно. Димитров се спаси след отлична атака, но и малко късмет, тъй като след волето на Григор Надал стигна до топката и за малко не я вкара в корта.

 

 

 

Последва отличен период за българина, който очевидно заигра по-спокойно. Той поведе с 40:0 при сервис на Рафа, който допусна няколко грешки, а геймът започна с брилиантна къса топка на Григор. Четирикратният шампион от "Ролан Гарос" спаси първите три брейк пойнта на съперника си, но при четвъртия Димитров реализира пробив и изравни за 4:4, след което изигра фантастичен гейм за 5:4, в който сервисът му бе безупречен. В един момент от първия сет испанецът поиска медицинска помощ и му бе направена превръзка на крака, но очевидно не беше нещо сериозно.

 

След паузата Надал се концентрира, изравни резултата и успя да реализира решителен пробив за 5:6. При свой начален удар Григор не успя да се справи с две волета в началото, като при второто бе затруднен сериозно от отличния удар на съперника, стигна се до 0:40 и испанецът взе гейма. Талантът от Хасково не успя да се противопостави на кошмара на Роджър Федерер в следващия гейм, който отново бе спечелен на нула от Рафа и по този начин той сложи край на първия сет след 1 час и 1 минута игра.

 

 

 

За разлика от първия сет, във втория българинът спечели първия си сервис гейм, като го завърши с два аса. Последваха още два гейма, в които сервиращият без особени проблеми спечели подаването си. В този период Григор бе напълно равностоен на най-добрия тенисист в света.

 

Надал видя, че въобще няма да му е лесно срещу Димитров и реши да покаже някои от най-добрите си удари. Испанецът завърши четвъртия гейм след изключителна комбинация от форхенди. Григор обаче отговори подобаващо с гейм, в който изпълни изключителна къса топка и завърши с ас.

 

В шестия гейм българинът спечели и първото си оспорване на съдийско решение със системата "Ястребово око". Малко по-късно при начален удар на българина Рафа направи един от типичните фантастични минаващи удари, който заслужи и аплодисменти от страна на Димитров. Това обаче не попречи на 17-годишния талант да спечели гейма, като го завърши с приказно разиграване - отлична къса топка, която Надал по някакъв начин достигна, и воле след плонж.

 

След фантастичен минаващ удар с форхенд от движение Григор стигна до първата си възможност за пробив и се възползва от нея. След това той се справи с опита на световния номер 1 да се върне в сета. Рафа направи още един невероятен удар, но българинът отговори с отличен сервис и секунди по-късно спечели втория сет, който продължи около 40 минути.

 

Димитров започна да играе с все по-голяма увереност и демонстрира отлична физическа форма. В началото на третия сет двамата печелеха геймовете, в които сервираха. В петия гейм обаче Надал срещна сериозни затруднения. След страхотни форхенди българинът стигна до брейк пойнт. Съперникът му спаси след отлична атака, но последва изключителна демонстрация на техника от страна на Григор сред размяна на слайсове и нов шанс за пробив, с който номер 1 в света също успя да се справи, а след това стигна и до краен успех в гейма.

 

В следващия гейм тенисистът от Майорка успя да реализира пробив, след като бе по-настоятелен. Последва много тежък гейм за испанеца, в който той трябваше да спасява два брейк пойнта. Рафа обаче се справи въпреки отличната игра на Гришо, който след един от ударите усети болка от нещо като разтежение. В края Димитров вече не удържа на финалния натиск на съперника и допусна още един пробив, като загуби сета с 2:6.

 

СТАТИСТИКА

 

Григор Димитров - Рафаел Надал

9 - Асове - 3

6 - Двойни грешки - 1

57% - Вкаран първи сервис - 61%

71% - Точки след първи сервис - 73%

48% - Точки след втори сервис - 67%

2 - Пробиви - 4

4 - Спасени точки за пробив - 7

81 - Общо спечелени точки - 95

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...