Jump to content

Tенис


Гост Steven Gerrard The Best

Препоръчан пост

Гост slow_burn

Страшно много потенциал има в него. И хубавото е, че тренира в чужбина и го развива добре. Чака го голямо бъдеще. Рафа Надал прогнозира Топ 10 при такава игра и занапред. :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

Григор се изправя срещу осмия в света в Марсилия

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_07/images/00158034.jpg

 

Българският тенис талант Григор Димитров ще се изправи срещу французина Жил Симон в първия кръг на турнира в Марсилия, който ще се проведе следващата седмица. 17-годишният българин участва в състезанието с награден фонд 576 000 евро с "уайлд кард", като започва директно от първия кръг. Жребият е изключително тежък за Димитров, който впечатли с изявите си през тази седмица в Ротердам.

 

Симон, който е шампион в турнира от 2007 г., е поставен под номер 2. В момента французинът заема осмо място в световната ранглиста. Той е на 24 години, има пет титли в кариерата си и 2 690 201 долара, спечелени от наградни фондове. Симон стигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия през януари преди да отпадне от Рафаел Надал. Жил направи много силен минал сезон, като дори се класира за "Мастърс Къп", където победи Роджър Федерер и игра на полуфиналите.

 

При загуба на старта Григор ще си тръгне от Марсилия с 4900 евро от наградния фонд, но без точки за световната ранглиста. Евентуален успех ще му гарантира 20 точки и 8450 евро. При победа той ще се изправи срещу германеца Райнер Шутлер или квалификант във втория кръг.

 

В Марсилия като поставен под номер 1 е сръбската звезда Новак Джокович. След него сред поставените са французите Жил Симон, Гаел Монфис и Жо-Вилфрид Цонга. Под номер 5 е чехът Томаш Бердих, който загуби от Димитров тази седмица в Ротердам. Номер 7 пък е бившият номер 1 Марат Сафин, който участва с "уайлд кард".

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

Мъри спря Надал и взе 10-а титла в кариерата си

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_07/images/00158148.jpg

 

Анди Мъри сложи край на серията на световния номер 1 Рафаел Надал от 11 поредни победи. 21-годишният шотландец спечели 10-а титла в кариерата си, след като триумфира на турнира с награден фонд 1,445 милиона евро в Ротердам. На финала Мъри победи Надал с 6:3, 4:6, 6:0 за 1 час и 51 минути. Това е втора победа за него над испанеца в седмия мач между двамата. Успехът обаче е трети пореден, ако се включи успеха му на демонстративния турнир в Абу Даби през януари, като предишната победа бе на полуфиналите на US Open миналия сезон.

 

Мъри доминираше в първия сет. Той играеше по-агресивно и стигна до пробив в шестия гейм. Шотландецът направи някои изключителни завършващи удари и често печелеше дългите разигравания. Анди нямаше проблеми да завърши първата част в своя полза след два убедителни сервис гейма. Надал определено не демонстрира най-добрия си тенис. Испанецът се оплака от болки в дясното коляно. Въпреки това той успя да вземе втория сет. Двамата си размениха по три пробива във втората част преди Рафа да спечели още един гейм при сервис на съперника за 6:4. В третия сет проблемите на световния номер 1 се увеличиха. Мъри играеше стабилно, а испанецът очевидно не се движеше добре по корта, като травмата очевидно оказа влияние. Надал не успя да спечели гейм, като просто доигра мача.

 

"Съжалявам за Рафа, знам, че имаше проблеми с контузия", заяви Мъри. "Това само показва колко добър играч е, след като ме победи във втория сет на един крак", допълни той. Шотландецът също има физически проблеми. Анди има травма в глезена и поради това отказа участие на турнира в Марсилия следващата седмица.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост slow_burn

В Марсилия (турнир започващ днес) Гришата ще се изправи срещу Жил Симон. В момента французина е 8-ми в света, 2-ри в схемата на турнира (без Надал и Федерер) и играе на собствена земя. Така че на Григор ще му бъде тегаво.

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Труден мач го очаква , Гришо .. Симон е един от най-постоянните в тура и не случайно е в топ 10 ..

 

Турнирът ще е доста интригуващ , домикините ще очакват техен човек да триумфира и е много вероятно това да стане :sarcastic: като единствената пречка е поставения под Н1 Новак Джокович ..

 

едит:Мачът на Григор Димитров в Марсилия ще се играе утре около 22 часа

 

Григор Димитров ще се изправи срещу французина Жил Симон в първия кръг на турнира от сериите „Мастърс 250” в Марсилия утре. 17-годишният българин участва в състезанието с награден фонд 576 000 евро със специална покана, като започва директно от първия кръг. Изтегленият жребий пък му отреди да играе с поставения под номер 2 в схемата и бивш победител от състезанието Жил Симон. Двубоят между двамата е последен на Централния корт и ще започне след мача на Марат Сафин с Арно Клеман. Очаква се това да стане около 22:00 часа българско време.

При победа българинът ще спечели 20 точки за ранглистата и 8450 евро. При победа той ще се изправи срещу германеца Райнер Шутлер или Лоран Рекудер във втория кръг.

В Марсилия като поставен под номер 1 е Новак Джокович (Сърбия). След него са французите Жил Симон, Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга. Под номер 5 е чехът Томаш Бердих, който загуби от Димитров в Ротердам. Като цяло в основната схема фигурират предимно французи – те са общо 11.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

БТВ ще излъчи пряко срещата на Григор Димитров в Марсилия

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_08/images/00158472.jpg

 

БТВ ще излъчи пряко срещата от турнира по тенис във френския град Марсилия между първата ракета на България Григор Димитров и представителя на домакините Жил Симон. Мачът е последен от вечерната сесия на Централния корт и се очаква да започне около 22.00 часа. Симон, шампион от надпреварата през 2007 година, е поставен под номер 2, а Димитров участва с "уайлд кард". Гост-коментатори в студиото на БТВ ще бъдат президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и генералният секретар на централата Георги Дончев.

 

:greeting:

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño
БТВ ще излъчи пряко срещата на Григор Димитров в Марсилия

 

ще се сетят, най-сетне, от къде идва далаверата... :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

 

Отличен Григор Димитров изпусна осмия в света Жил Симон

 

Българският тенис талант Григор Димитров загуби с 6:4, 3:6, 5:7 от осмия в световната ранглиста Жил Симон от Франция в среща от първия кръг на турнира в Марсилия. 17-годишният Димитров обаче изигра трети пореден изключителен мач срещу тенисист от елита след блестящото си представяне в Ротердам, където победи Томаш Бердих и измъчи номер 1 в света Рафаел Надал. Григор, който участва на състезанието с награден фонд 576 000 евро с "уайлд кард", бе напълно равностоен на поставения под номер 2 и първа ракета на Франция и 2 часа и 9 минути го измъчваше с отличните си отигравания.

 

За Димитров това е четвърти мач в основна схема на турнира на ATP, а Симон само преди няколко седмици отбеляза най-доброто си представяне на турнир от Големия шлем, като достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Първата ракета на България напуска турнира без точки за световната ранглиста и с 4900 евро от наградния фонд. Григор, който в момента е 401-и в света, обаче във втори пореден мач печели сет срещу тенисист от топ 10.

 

Шампионът от "Уимбълдън" и US Open при юношите започна блестящо срещата, демонстрирайки че въобще не се притеснява от името на съперника, мястото му в ранглистата или факта, че той играе пред собствена публика. Талантът от Хасково бе много стабилен в дългите разигравания, едно от които завърши с изключителен бекхенд и стигна до две възможности за пробив. Първата бе спасена от 24-годишния французин, но при втората Григор спаси една много трудна топка, след това направи къса и стигна до пробив. В следващия гейм обаче Симон, който е шампион в турнира от 2007 г., успя да върне пробива, а след това спечели своя сервис гейм на нула.

 

Димитров не се притесни от двата поредни загубени гейма и изравни за 2:2 с гейм, в който реализира първия си ас в мача. В следващия гейм българинът стигна до два шанса за пробив, но не успя да се възползва. И двамата тенисисти на този етап бяха с доста нисък процент на първи сервис - 33%, въпреки че французинът загуби само една точка при вкаран първи начален удар. От 2:3 започна страхотна серия за Григор. Той първо спечели гейм на нула, в който демонстрира, че може да играе и сервис - мрежа, когато се налага. След това реализира пробив след изключителен гейм, който завърши с прекрасен удар по правата от форхенд. Последваха трудни моменти за него, но той се справи и затвърди пробива. Малко по-късно най-младият тенисист в топ 500 сервираше за сета и след като спаси великолепен начин три брейк пойнта, завърши първата част с 6:4.

 

Григор продължи да играе стабилно и във втория сет, но французинът също показа качества, като сериозно повиши нивото на сервиса си. Амбицираният да се върне в мача Симон пропусна възможност за пробив във втория гейм, но в четвъртия успя да спечели гейм при начален удар на съперника. В следващия гейм българинът стигна до единствения си брейк пойнт в сета, но той бе спасен след отличен сервис и французинът поведе с 4:1. Осмият в света не даде други шансове на Димитров до края на сета и го спечели с 6:3.

 

Въпреки загубата на втория сет Григор започна отлично в третия, а французинът направи доста непредизвикани грешки в неговото начало. Българинът стигна до две възможности за пробив във втория гейм, но и двете бяха спасени с много прецизни начални удари. Симон завърши гейма с шестия си ас в срещата. Последваха няколко грешки на таланта от Хасково и в този момент психологическото предимство бе на страната на съперника му, който получи два шанса за пробив. Бившият номер 1 при юношите обаче в този период демонстрира отлична психика в тежки моменти и успя да изравни за 2:2.

 

В шестия гейм след няколко фантастични дълги разигравания, спечелени от Димитров, той успя да направи третия си пробив в мача. След това обърна гейма, в който сервираше, от 0:30 след почти перфектна игра и поведе с 5:2. Малко по-късно Григор сервираше за мача. Тук обаче липсата на опит си каза думата, както и липсата на късмет, тъй като французинът успя да направи някои от най-добрите си отигравания в срещата. Симон стигна до пробив и в следващия гейм изравни резултата. Това развитие пречупи 17-годишния българин и той веднага допусна нов пробив, а секунди по-късно осмият в световната ранглиста заби няколко мощни начални удара и сложи край на двубоя.

 

Това е петият турнир на АTP, в който Григор участва. През миналия сезон той загуби от руснака Игор Андреев с 1:6, 3:6 в първия кръг в Хертогенбош през юни, а през октомври отпадна в първия кръг на квалификациите на Мастърса в Мадрид от французина Флоран Сера след 3:6, 3:6, а след това записа една победа на квалификациите на турнира в Базел преди да отпадне от Юлиан Райщер от Германия. От началото на сезона 17-годишният талант игра на три турнира с награден фонд 10 000 долара във Флорида, САЩ, като в първия отпадна на старта, във втория постигна една победа, а в третия игра на полуфиналите. Миналата седмица пък Димитров блесна на голямата сцена, след като победи Томаш Бердих и изигра страхотен мач срещу номер 1 в света Рафаел Надал на турнира в Ротердам.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Saturation

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/Grigor_Dimitrov.jpg

 

Ами, бих искала да обърна внимание върху един наистина голям човек - Григор Димитров.

Беше невероятно да видя как българин спечели Уимбълдън през 2008, радвах се като ненормална... А преди няколко дни го гледах срещу Жул Симон и щях да се спукам от яд, че изпусна третия сет, но и така представянето му беше впечатляващо... Преди това спечели сет срещу Надал, има достойнство и, ако не му попречат контузии, мисля, че има потенциал да бъде сред топ тенисистите в света.

 

А това... леле, ще бъде нечувано.

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

Григор Димитров започва с 98-ия в света в Безансон

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_08/images/00159286.jpg

 

Големият тенис талант Григор Димитров ще се изправи срещу Денис Истомин от Узбекистан в първия кръг на турнира от веригата "Чалънджър" във френския град Безансон, който ще се проведе следващата седмица. 17-годишният българинът участва с "уайлд кард" в основната схема на състезанието с награден фонд 106 500 евро. Истомин, който е 98-и в световната ранглиста, е поставен под номер 3 в основната схема. Той е на 22 години и няма спечелена титла от АTP в кариерата. Под номер 1 в схемата на турнира в Безансон е португалецът Федерико Жил, който е 83-и в света.

 

При успех на старта Григор ще спечели 7 точки за световната ранглиста и 1830 евро от наградния фонд, а във втория кръг ще играе с победителя от двубоя между французите Жулиен Жанпиер и Едуард Роже-Васелен. При загуба в първия кръг българинът ще си тръгне без точки за ранглистата и 1110 евро.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Steven Gerrard The Best

Григор Димитров с драматична загуба на старта в Безансон

 

 

Григор Димитров загуби от Денис Истомин от Узбекистан с 6:3, 2:6, 6:7 (3) за малко повече от 2 часа в първия кръг на турнира в Безансон, Франция. 17-годишният българин спечели първата част с 6:3 за по-малко от половин час, но загуби втория с 2:6, а след това отстъпи в тайбрек след изключително оспорван трети сет. Григор приключва участието си на турнира от веригата "Чалънджър" с награден фонд 106 500 евро без точки за ранглистата и с 1110 евро.

 

Загубата му обаче не трябва да се приема като трагедия, тъй като след последните му отлични изяви очакванията към него достигнаха нереални размери, а на неговата възраст е нормално понякога да не успява да вземе превес в ключовите моменти на срещата. Григор участва с "уайлд кард" в основната схема на състезанието, а Истомин, който е 98-и в световната ранглиста, е поставен под номер 3 в основната схема.

 

Григор започна отлично срещата, като спечели първите два гейма, реализирайки пробив във втория. Последва размяна на пробиви, след която българинът вече водеше с 3:1. От този момент до края на сета сервиращият взимаше своето. Шампионът от "Уимбълдън" и US Open при юношите трябваше да спасява брейк пойнт в последния гейм на първата част, но се справи и приключи сета с 6:3 в своя полза.

 

След като Димитров доминираше в първия сет, във втория нещата се промениха. Истомин повиши нивото на играта си и все по-често затрудняваше съперника при негов сервис, като по-лесно взимаше геймовете при свой начален удар. Григор срещна сериозни проблеми в четвъртия гейм, а в шестия допусна пробив за 2:4. Узбекистанецът се възползва от психологическото си предимство и завърши сета с четири поредни гейма в своя полза, като направи втори пробив за 2:6.

 

В третия сет българският талант, който е 407-и в света, трябваше да спасява много труден четвърти гейм. Той се справи с четири възможности за пробив и изравни за 2:2 след най-дългия гейм в срещата. След 3:3 в два поредни гейма Григор пропусна по два брейк пойнта, като междувременно взимаше своите сервиси убедително. В края на сета и двамата се заложиха на началния си удар и се стигна до тайбрек, в който Истомин успя да надделее със 7:3.

 

Миналата седмица Димитров изигра много силен мач срещу осмия в света Жил Симон, като бе на две точки от победата. Преди това българинът блестя в Ротердам, където спечели срещу Томаш Бердих и затрудни максимално номер 1 в света Рафаел Надал. Следващата седмица той ще играе за България в купа "Дейвис", където тимът ни гостува на Унгария.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy
Малко опит не му стига и може би малко,съвсем малко,самочувствие.Все пак показва зъби!

БРАВО ГРИША!!!

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост StevenGerrard

Е днеска може би умората си каза думата до някъде.Все пак игра трудни мачове с трима играчи от световна класа.Дано продължава добре да се представя и да му дават покани(карт) за турнирите.Жалко , че днеска шанса не беше с него в тайбрека , но донякъде и мотивацията му беше спаднала след като игра с големите играчи ... Успех за напред .!

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Ти очакваш на 17 да мачка играчи като Надал и Симон ли? :sarcastic:

Факт , е че притежава голям талант , който съм сигурен , че ще демонстрира в бъдеще..

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост Steven Gerrard The Best

Българските тенисисти с първа победа над Унгария

 

България записа първа победа срещу Унгария в купа "Дейвис" след три загуби в предишните срещи между двата отбора. Тенисистите ни поведоха с 3:1, след това се стигна до крайното 3:2, при гостуването в град Дьор, след като Григор Димитров победи първата ракета на съперника Атила Балаш след двубой, минал през много обрати и завършил 7:6 (3), 3:6, 6:3, 3:6, 6:0 за над 3 часа и 15 минути. 17-годишният ни талант триумфира в първия си петсетов мач на сингъл в кариерата и записа седма поредна победа на сингъл в турнира. Успехът срещу Унгария е в първия кръг на група 2 на зона Европа/Африка на неофициалното световно първенство по тенис за мъже. Във втория кръг нашият тим ще играе срещу Латвия през юли.

 

Балаш, който е 307-и в света, сериозно затрудни Димитров, но качествата на българина и борбеността му се оказаха решителни за крайния успех. В равностоен първи сет Григор на два пъти трябваше да спасява възможности за пробив, но се справи и се стигна до тайбрек, в който той доминираше и взе със 7:3. Унгарецът обаче заигра по-агресивно във втория сет и сериозно затрудни шампиона от "Уимбълдън" и US Open при юношите. За таланта от Хасково, който в петък заби 39 аса, началният удар в определени периоди не бе обичайното оръжие, а Балаш демонстрира много по-стабилен сервис в сравнение с двубоя в петък. Унгарецът доминираше във втория сет и след пробив в четвъртия гейм взе аванс, който запази до края на тази част.

 

Григор, който в момента е 402-и в света, промени нещата в третия сет, когато започна с три поредни гейма в негова полза. Той се разигра и показа някои от най-добрите си удари. Той водеше с 4:1, когато пропусна две възможности за пробив, което го изнерви. Димитров допусна пробив на нула, след който не издържа и счупи ракетата си в стила на любимеца си Марат Сафин. Въпреки изнервянето 17-годишният номер 1 при юношите за миналата година успя да се състредоточи и веднага върна пробива, а в следващия гейм се оправи и от 0:30, за да затвори сета.

 

 

 

Четвъртата част обаче не бе сред най-добрите за Григор, който в определени периоди не успяваше да се справи с играта на съперника. Той пропусна два шанса за пробив в петия гейм, а в следващия загуби подаването си. Унгарецът измъкна някои оспорвани гейма и стигна до успех с 6:3 в четвъртия сет. В решителната пета част Димитров бе изключително стабилен. Той водеше с 3:0 до първата пауза след отлична игра и пробив, като продължи в този дух и до края на двубоя, като не даде нито един гейм на съперника си и демонстрира физическа и психическа издръжливост в решителните моменти.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост El_Niño

Федерер срещу Мъри на полуфиналите в Индиън Уелс

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_12/images/00163673.jpg

 

Световният номер 2 Роджър Федерер се класира за полуфиналите на турнира от серията "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 4 500 000 долара. В четвъртфиналите 27-годишният швейцарец се наложи с 6:3, 7:6 (5) над 10-ия в света Фернандо Вердаско (Испания). Вердаско направи двойна грешка в деветия гейм и първият сет отиде при Федерер. Швейцарецът продължи да доминира и във втория сет, като поведе набързо с 4:1. Тук обаче настъпи необясним срив в играта на носителя на 13 титли от "Големия шлем" и левичарят от Мадрид поведе с 6:5. Изправен до стената, Федерер проби съперника си за 6:6 и вторият сет трябваше да се реши с тайбрек. В него швейцарецът бързо взе инициативата и го спечели със 7:5, с което си осигури и място в следващата фаза.

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/tinymce/90/d/92/93/94/95/96/97/98/99/100/101/102/103/104/105/106/107/108/109/110/111/112/113/115/117/ts/1/pib/vivatel/pibb/slava/ts/119/120/121/1/3/122/123/124/125/125/126/127/128/130/131/132/133/133/135/135/136/137/137/138/139/140/141/142/143/144/145/146/j/147/149/151/151/152/153/154/155/156/157/161/161/162/163/163/165/167/s/157/161/2411/168/171/173/175/177/178/181/187/187/193/193/197/194/d/197/177/dd/157/199/201/d/s/201/as/321/303/203/s/211/1/211/213/215/bxbz/217/1111/221/223/227/231/231/233/333/sasa/3345/337/331/sasdfsada/431/341/335/337/343/347/351/353/357/ssssss/339/344/411/413/401/500/511/503/sasas/dddd/sasasaassas/gggggg/413/433/437/473/357/vol/gggggggg/24/asaaa/murray3.jpg

 

На полуфиналите Федерер ще играе с британеца Анди Мъри. Световният номер 4 елиминира на четвъртфиналите хърватина Иван Любичич със 7:5, 7:6 (6). Любопитното е, че в 7-те мача, които са играли досега Мъри и Федерер, шотландецът има 5 победи срещу 2 загуби.

 

П.С. Мен, напоследък, мн почна да ме радва Вердаско, но нз как ще се справи с хегемонията на Федерер и Надал в близко бъдеще! Те и те си ме радват де :greeting:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...