Jump to content

Tенис


Гост Steven Gerrard The Best

Препоръчан пост

Великото момче от Манакор -Майорка Рафа Надал продължи да пише история-13 финала на Ролан Гарос 13 титли! Общо в кариерата 20 титли изравнени на Федерер с поправката че кариерата на Рафа започна 5 години след Федерер! НАЙ-ВЕЛИКИЯ ТЕНИСИСТ СЕ НАРИЧА РАФАЕЛ НАДАЛ!!!! Дълбок поклон пред този ГИГАНТ!!!

Link to comment
Сподели другаде

На 34 е вече а направи мач, който влиза в топ 10 на най-добрите му представяния.

Като беше на около 20-21 доста специалисти му предричаха кратка кариера заради изтисткващия си стил по него време. И Може би щяха да бъдат прави.Ако оставим на старана стотиците му успехи,най-голямото му постижение,че си променяше стила поне на 3 пъти.Нагаждаше се според ситуацията в тура.

След всяка контузия от по 6-7 месеца се връщаше повече от подобаващо

Истинско вдъхновение за всички тенисисти и спортисти като цяло.

Федерер може да е по-изящен.

Джоко може да е по-стабилен.

Но това да се преборваш постоянно, когато изглежда немислимо го може само Рафа.

 

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...

За съжаление Пиронкова отново глътна вода в 1-вия кръг на Австралия този път с/у тайванката Шие, която в момента е номер 1 при двойките. Добре започна и дръпна с 2:0, но после допусна обрат до 2:4, успя да се върна в гейма, но нов пробив я прекърши. Във 2-рия таз й дръпна с 4 гейма и мачът приключи.

Link to comment
Сподели другаде

Брей таз Лолита добре му се отразява на нашия. Току-що размаза финалиста от миналата година Тийм с 3:0 (върза му и геврек последния сет) и е на четвъртфинал с/у квалификанта от Русия - Карацев - отлична възможност за нов полуфинал. Досега няма и изгубен сет - в 1-вия си мач победи Чилич, 2-рия австралиеца Болт, а в предния кръг Карено Буста, който се отказа след контузия, но Гришо бе взел 1-вия сет на 0.

Link to comment
Сподели другаде

Много добре върви до момента Григор. Най-вече психическата настройка многи ми харесва. Много спокоен изглежда, няма нервност и прибързаните и глупави грешки, които принципно прави.

Слайсовете които е започнал да използва много често, са голям +, защото така се намаляват значително грешките му от бекхенд. Дава възможност по този начин разиграванията да стават продължителни и съперника да сгреши.  Има чудесен съперник като за 1/4 финал, въпреки че естествено подценяване не трябва да има.

Изобщо тази половина на схемата става много отворена, защото Джокович ако има наистина физически проблем, то най-сериозните играчи остават Раонич и Зверев по пътя за финал. Цялостно ми се струва, че Зверев има шансове да е 1/2 финалист. Много неприятен за игра е този, но пред Гришо се откриват много добри шансове за момента дори за финал. Това казаха и в студиото на Евроспорт, което само по себе си е постижение за Григор.

 

В другата половина също е много интересно.  Надал има принципно проблеми на този турнир, а го чакат един куп гиганти по пътя за финал + преди това притивняка Фонини, който освен като поведение, е неприятен и като игра.

Link to comment
Сподели другаде

Да биеш Чилич и Тийм с 3:0 си е постижение, да не говорим за геврека. 

 

Дано не се обремени от очакванията, шансовете за полуфинал са огромни, а за финал все пак доста реални.

Link to comment
Сподели другаде

Може би Лолита му влива сили 😄

При жените за първи път от сигурно 20 години се получават много здрави мачове, с голяма интрига и наистина силни тенисистки.  Не е като Серина да мине на парад през всички, или пък да отпадне рано, рано и оттам да е пълен шаш коя ще извади късмет да спечели титлата.

Сега имаме няколко много константни и силни тенисистки, които правят здрави мачове. Уилямс, Осака, Халеп и надеждата на домакините и световна номер едно - Ашли Барти. Т'ва ако имат финалистка за първи път от не знам колко години и се играе без публика... не знам. Престъпление срещу родината им ще е.

Link to comment
Сподели другаде

Не гледах мача, но следях резултата през голяма част от времето. Гледайки и статистиката нашият наистина е разбил Тийм, който само до преди няколко месеца спечели US Open. Браво на Гришо, който има невероятен шанс да стигне до 1/2 финал на АО за първи път от 2017. Както каза колегата, да биеш Чилич и Тийм с по 3:0 в рамките на един турнир си е доста трудно даори за голямата тройка в тениса. 

Жалко, че и Федерер не участва. Но пък това отваря още повече шансовете на Григор за финал, а защо не и да грабне трофея. 

Link to comment
Сподели другаде

Като свикне с лолитката и му омръзне или се раздлят и набързо нещата ще си дойдат на мястото 😄

Като оставим добрата игра на страна, каквато несъмнено е показал, за да победи един от най-добрите в момента, явно е оказало и голямо влияние, че единият игра 5 сета, с другият- сет и малко. 

Link to comment
Сподели другаде

Жалко. Отличен първи сет, във втория проби за 4:3, но не успя да затвърди пробива и допусна обрат. В третия бе пробит още в началото, след което получи контузия и общо взето мача се доиграваше до края.

Link to comment
Сподели другаде

Жалко наистина!

Quote

При 1:6 Григор едва се движеше и получи консултация от физиотерапевта, като му обясни, че е взел болкоуспокояващи преди началото на двубоя заради болки в гърба, получени вчера.


 

Link to comment
Сподели другаде

Един е той и в ръката си държи JOKER! Велик сърбин и човек! Човек от Балканите който се конкурира с най-големите нации. Така се прави, а не като наш Гришо да върви само след п...тки.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...