Jump to content

Tенис


Гост Steven Gerrard The Best

Препоръчан пост

Много гаден полуфинал на Ролан Гарос предстоеше епичен мач и за огромно съжаление Зверев се контузи тежко. Когато в н

еделя момчето от Манакор вдигне 14-я абсолютен рекорд за всичи времена ще има лека горчилка. Вамос Рафа!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

On 1.06.2022 г. at 20:50, Bellamy said:

Това да гледаш Надал-Джокович е най-красивото нещо от как тенис съществува.
Най-великото съперничество, което спорта някога в виждал.

Така е. Велико съперничество е това. Може да се каже наистина и най-великото. 

Чудесно се получи, че имахме такова съперничество в ерата на най-великият спортист за всички времена. 

Shhhht. Quiet! Genius at work.

И верно много жалко за Зверев. Какъв мач правеше само. 3 часа, а не бяха завършили сет 2. 

Link to comment
Сподели другаде

Жалко наиситна за Зверев, но и да не беше се контузил най-верятно пак щеше да загуби мача. Е вярно щеше да поизпоти Надал поне още 1 час, но едва ли щеше да надскочи себе си. Той си изтърва шансовете в първия сет водейки с 6-2 в тайбрека и имаше 4 поредни сетбола. Втория сет изобилстваше с множество пробиви, 8 общо (по 4 за двамата), което е много дори при женския тенис, където е характерно състезателките често да се пробиват една друга. Там също Зверев сервираше за сета при 5-4 и направи 1-2 двойни грешки плюс 1-2 непредизвикани и се стигна до 5-5, вместо да затвори за 6-4. В мач срещу играчите от голямата 3ка (Федерер, Надал и Джокович) трябва да си почти перфектен особено в решаващите моменти, за да спечелиш. Въпреки пропуснатите шансове Зверев игра добре предвид съперника си и можеше да се стигне все пак до 1:1 и евентуален обрат, ако не беше контузията му. 

Иначе за финала, не очаквам друго освен лесна и убедителна победа за Надал. Неговите трудни мачове минаха. Не искам да умаловажавам качествата на Руд, но трябва да играе на 120% и да бъде почти безгрешен в решителните моменти, за да спечели. Нещо, което е малко вероятно. От гледна точка за зрителите щеше да е достоен финал Надал - Джокович, като така най-доброто щеше да е за накрая.

Но не се знае все пак Надал е на 36 години и тези дълги мачове с по 4+ часа срещу Джокович и Зверев може да са го изтощили. И при него днес се видяха доста колебания в играта, от които Зверев не успя да се възползва. Ако норвежеца на финала покаже повече концентрация и постоянство, може и да се поздрави с първи ГШ. 

Link to comment
Сподели другаде

16 hours ago, The King said:

Не мога да поввярвам, че мачът Надал- Зверев вървеше по-дълъг от мачa на Надал и Джокович. Тия ако играеха така и 4 сета, сигурно щяха да идат на 5 часа. 

Не би трябвало да те очудва, Зверев е голям грайндър. Не рискува, играе много стабилно и от двете страни, а ръста му помага срещу топспина на рафа. Голям проблем му е придвижването напред обаче 🙂 

Link to comment
Сподели другаде

Поклон пред най-големия в тениса Рафаел Надал! 22 титли от Големия шлем 14 от Ролан Гарос! Никой няма да успее да го изпревари! За винаги в тенис историята!

Link to comment
Сподели другаде

Аз друго се чудя- толкова години да играеш с непрестанни и хронични контузии, това е нечовешка воля, усилие, устойчивост и какво ли още не знам! И сега каза, че турнира го е изкарал на инжекции. 

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, The King said:

Аз друго се чудя- толкова години да играеш с непрестанни и хронични контузии, това е нечовешка воля, усилие, устойчивост и какво ли още не знам! И сега каза, че турнира го е изкарал на инжекции. 

За тези които може би не са подробно запознати детайлно с кариерата на Надал- има хронична контузия в стъпалото която не може да бъде лекувана от 2005 година насам. Само за този подвиг да играеш 17 години с такава контузия едостоен за преклонение.

Link to comment
Сподели другаде

Заради тези горе споменатите неща и заради още някои работи ще остане в съзнанието на много хора като най-каквото си искате сложете.

Да, Федерер е гений по рождение, но Надал се превърна в гений с упорита работа(ако мога така да се изразя) което е още по вдъхновяващо

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
29 minutes ago, lassana said:

Ама днес след първия сет хич не я усещаше тая пуста топка. За мен е един 27 годишен клоун който преди мач вместо да анализира съперника "плющи" Плейстеишън и по време на мача си бие главата с ракетата и си мърмори"снощи що играх толокова много". Има данни но няма манталитет на победител и никога няма да спечели турнир от Шлема.

Най-големия смешник, който тениса е виждал. Пълен бот.

Link to comment
Сподели другаде

17 minutes ago, Bellamy said:

Най-големия смешник, който тениса е виждал. Пълен бот.

Има безспорен талант, за това и го сравних с Погба. Но нямат дисциплина, нужната мотивация и манталитет на победител (това за колективните спортове не важи, тъй като може да печелиш отличия, но заради отбора ти, а не заради твоите заслуги).

Като цяло в момента е много слаба конкуренцията. До преди няколко години беше много по-успорвано. Освен, че имаш Федерер, Надал и Джокович, имаш и Мъри + играчи като Вавринка и Дел Потро, които винаги могат да объркат сметките на по-големите. Сега половината от изброените по една или друга причина не са фактор. Имаш само Надал и Джокович, които 90% са сигурни шампиони на по-големите турнири, освен ако няма контузия или сензационно ранно отпадане. Така наречената "следваща генерация" в лицето на Медведев, Зверев, Тийм, Циципас и прочие имат общо само една титла от ГШ. Да по-добри са от връстниците си, но са далеч от класата на голямата тройка, даже от голямата 4ка, ако причислим и Мъри в това число. Алкараз дава заявка, че може да бъде следващия доминиращ в мъжкия тенис, но много слабо се представи на РГ и Уимбълдън. Да още е само на 19, но на неговата въраст Надал и Джокович, сериозно се открояваха пред останалите. 

Link to comment
Сподели другаде

Имайки предвид Медведев, Тийм, Циципас, все пак можем и да бъдем по-благосклонни към тях, предвид че и Надал и Джокович преди да спечелят някои от първите си ОП бяха загубили по няколко финала от другите двама големи. 

Link to comment
Сподели другаде

В този кратък highlight е демонстрирана класата и харизмата на Федерер. Изключителен за наблюдаване играч, притежаващ брутална техника и острота в играта. 

Дори тези, които почти никога не са гледали тенис са оставали възхитени от показаното.

https://youtu.be/h61F2j_2GTE

 

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

Със Яник Синер ще са двамата големи доминанти. Забавното е че и двамата ги харесвам и може би от много много време, ще гледам тениса  и такъв голям дуел с наслада и освободеност, а не както сега да стискам неистово палци за мой любимец

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...