Jump to content

Tенис


Гост Steven Gerrard The Best

Препоръчан пост

Гост Stivi_G
Той говори за Федерер не за Краля нях нях ;Р

Ти за Елвис ли си помисли :sarcastic: Федерер=Краля на тениса

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

ГРИГОР ДИМИТРОВ ЗАПОЧНА С ПОБЕДА НА US OPEN

 

http://prikachi.com/files/325535y.jpg

 

Българският тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг при младежите на Откритото първенство по тенис на САЩ, след като победи с категоричното 6:2, 6:2 представителя на Франция - Жулиен Обри.

 

Номер 3 в схемата Димитров, който спечели тазгодишната надпревара Уимбълдън, ще играе във втория кръг срещу непоставения представител на домакините Тай Тромбета.

 

Представителката ни при девойките Бистра Оташлийска отпадна още в първия кръг на турнира в Ню Йорк, след като отстъпи с 1:6, 2:6 на поставената под номер 8 рускиня Ксения Ликина.

 

Браво на Григор ;) Има доста голямо бъдеще в тениса :) Доста е добър за годините си :)

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Монфис загуби...

 

След страхотния мач с/у Налбандиан , французина просто не успя да играе своята игра с/у Фиш и изхвъча от турнира...

 

Все пак 4ти кръг... не е толкова зле... :sarcastic:

 

Няма да се свлече в ранклистата , даже може да се изкачи с няколко места...:)

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

Федерер на пети пореден финал в Ню Йорк

 

Роджър Федерер се класира за пети пореден път на финала на Откритото първенство на САЩ по тенис. На полуфиналите швейцарецът победи Новак Джокович с 6:3, 5:7, 7:5, 6:2 след 2 часа и 45 минути игра. Федерер изигра отличен мач и показа защо не трябва да бъде отписван въпреки непостоянните си изяви от началото на годината. Федерер има четири поредни титли на US Open от 2004 г. насам и вече 34 поредни победи в Ню Йорк.

 

Шампионът от Откритото първенство на Австралия и номер 3 в света Джокович пропусна да играе на финал за втора поредна година, като миналия сезон бе победен именно от Федерер в битката за титлата. Роджър записа седма победа от девет мача срещу сърбина и си гарантира оставане на второто място в света, което можеше да загуби при титла на Новак.

 

Номер 2 и 3 в световната ранглиста излязоха на корта с неясната представа дали ще могат да доиграят мача. Причината е очакването Ню Йорк да бъде посетен от тропическата буря Хана, която тормози източното крайбрежие на САЩ и се движи на север, като преди часове удари щата Северна Каролина.

 

Федерер изигра блестящ първи сет. Швейцарецът напомни за най-добрите си дни и бе почти безгрешен, а първият му сервис работеше. Той направи 4 аса и само три непредизвикани грешки, като се възползва от първия си шанс за пробив. В четвъртия гейм след изключителен форхенд по правата и успешна атака Роджър стигна до пробива и поведе с 3:1. Последваха убедителни сервис геймове на носителя на 12 титли от Големия шлем и след 25 минути игра първият сет бе история.

 

Втората част обаче нещата коренно се промениха, като Джокович започна да доминира. Сърбинът се възползва от шанса си и проби за 3:1. Новак обаче бързо загуби предимството си, тъй като допусна няколко грешки и пробивът бе върнат. Във втория сет колебанията на Джокович се изразиха и в три двойни грешки. При 4:4 Федерер поведе с 30:0 при сервис на съперника си, но началният удар на сърбина се завърна и спаси гейма. Когато сетът отиваше към тайбрек швейцарецът изигра много слаб гейм, в който направо подари сета на Новак. Той направи поредица от непредизвикани грешки и загуби гейма за 7:5.

 

Третият сет бе относително равностоен, като и двамата имаха проблеми в някои от сервис геймовете си в началото. Федерер се измъкна от 0:30 след четири поредни точки за 3:3. Играта на Роджър обаче бе достатъчно стабилна, като асовете му вече набъбнаха на 15, и той изкачваше своя шанс, който дойде в 11-ия гейм. Тогава швейцарецът осъществи първия и единствен пробив в третата част. В следващия гейм той затвори сета.

 

 

 

В четвъртия сет Роджър още повече вдигна нивото на играта си. Той пропусна шанс за пробив още в първия гейм, спечели трудно своя сервис гейм за 2:2, но от тук натататък бе господар на корта. Джокович спаси два брейк пойнта, но допусна грешка при следващия и швейцарецът поведе с 3:2. Сърбинът оказа сериозна съпротива в следващия гейм и направи няколко изключителни ретура, но това не му стигна и силите му сякаш приключиха, като той допусна нов пробив в следващия гейм. Федерер затвори сета с 6:2 след отлични сервиси, като завърши мача с 20 аса.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Zdravk0

Втория полуфинал е спрян заради дъжд :(. Веорятно ще продължи утре. За сега Мъри(моя човек) води 2-0 сета, но Надал успя да пробие още в 1-вия гейм на 3-тия.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G
Втория полуфинал е спрян заради дъжд :(. Веорятно ще продължи утре. За сега Мъри(моя човек) води 2-0 сета, но Надал успя да пробие още в 1-вия гейм на 3-тия.

Дано твоя човек се изправи на финала срещу моя ;)

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

Естествено че не. Да не играя аз че да ме е изтрах :sarcastic: :sarcastic: . Просто искам Надал да отпада колкото се може по рано за да може Федерер да си върне първото място . Ся ако Надал загуби на 1/2 финал , а Роджър спечели титлата аванса на Надал трябва значително да се стопи и при добро стечение на обстоятелствата Фед ще си върне 1-то място което най-приляга на него.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Zdravk0

Ще те разочаровам. Федерер не може да спечели точки от този турнир, защото миналата година го спечели и може само да загуби или да спечели същия брой, докато надал миналата година отпадна на 1/8 финал, а сега вече е на 1/2 финал, така че прибавя доооста точки към актива си, а Федерер не може да стори същото.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

Да знам . Ама сега ако отпадне ще добави значително по малко от колкот ако стигне финал. И спокойно . Другия сезон няма да може да ги защити тези точки които направи сега. Те бяха в резултат на слабата форма на Федерер , до голям степен иначе не отричам постиженията му , но др сезон ще е мн по слаб от този.

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Григор Димитров на финал на US Open

 

Григор Димитров се класира за финала на US Open при юношите, след като победи поставения под №1 в основната схема Цун-Хуа Ян (Тайван) с 6:3, 5:7, 6:2. Заради връхлетелия Ню Йорк ураган Хънтър мачът се игра в "Саунд шор тенис клъб" в Порт Честър, като за първи път от 2003 г. насам двубои от юношеския турнир на Откритото първенство на САЩ бяха преместени в зала.

 

В неделния финал Григор ще срещне американеца Девин Бритън. 17-годишният талант на домакините би в три сета (1:6, 6:4, 6:2) Филип Краинович (Сър). Бритън тренира в академията на IMG "Ник Болетиери" в Брадънтън, Флорида, а на US Open попадна в основната схема след квалификации.

 

Браво !!! Ще бъде страхотно постижение от негова страна след титлата на Уимбълдън , спечели и US OPEN :greeting: . Също така това ще означава , че догодина ще може да участва в схемата при мъжете , защото ще получи уайлд кард...:)

 

А иначе мача м/у Надал и Мъри по-точно доиграването е предвидено да се проведе след края на финала на двойки при жените , което означава , че мачът ще започне не преди 23:00 българско време...:)

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy
В момента се играе финалът с участето на Григор и нашето момче взе първия сет ...

 

Дават ли го някаде ?

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

Блестящ Григор Димитров спечели и US Open

 

http://prikachi.com/files/338377t.jpg

 

Българският тенис талант Григор Димитров спечели Откритото първенство на САЩ при юношите. На финала той победи американеца Девин Бритън с 6:4, 6:3 след малко повече от час игра. За 17-годишния българин това е втора титла от Големия шлем в неговата възрастова група, след като през юли той спечели и "Уимбълдън", като днес записа 12-а поредна победа на турнирите от Големия шлем при юношите.

 

Григор, който е поставен под номер 3 в схемата и е номер 3 в световната ранглиста за юноши, започна стабилно срещата, като нямаше проблем в геймовете, в които сервираше, а началният му удар бе на висота. Още във втория гейм той стигна до равенство при сервис на американеца, който е 125-и в ранглистата за юноши и започна участието си в турнира от квалификациите. След това обаче и двамата бяха убедителни при свой сервис и без особени проблеми взимаха геймовете си. Димитров обаче демонстрира, че е по-опитен, въпреки че и двамата са на 17 години. Българинът стигна до 40:15 и до първите възможности за пробив в мача. Той се възползва, реализира пробив и спечели първия сет с 6:4.

 

Втората част започна по-трудно за таланта от Хасково. Съперникът му стигна до три брейк пойнта в третия гейм и успя да го спечели, повеждайки с 2:1. Григор обаче въобще не се притесни от това развитие и хвърли всички сили в обръщане на сета, като успя веднага да си върне пробива. Още в следващия гейм, при сервис на Девин, той стигна до 40:15 в негова полза. Българинът пропусна първите два шанса, а след това и още един, но в крайна сметка взе гейма. Това даде още по-голяма увереност на Димитров и той направи серия от четири поредни гейма в негова полза. След като взе своето подаване, той реализира нов пробив, а малко по-късно водеше с 5:2. Григор приключи мача при свой сервис след малко повече от час игра..

 

С титлата си на Откритото първенство на САЩ Григор Димитров се нарежда до Пат Кеш, Стефан Едберг, Марсело Риос и Анди Родик, които също са печелили на US Open при юношите. Сред последните победители пък са французите Ришар Гаске и Жо-Вилфред Цонга и британецът Анди Мъри. Досега най-големите български успехи при юношите бяха полуфиналите на "Уимбълдън" на Тодор Енев, който има полуфинал и на "Ролан Гарос", и Радослав Лукаев. Титли от Големия шлем при девойките имат Мануела, Катерина и Магдалена Малееви, както и Сесил Каратанчева. Катерина печели US Open през 1984 г., а Магдалена триумфира в Ню Йорк през 1990 г.

 

17-годишният Григор в момента е 3-и в световната ранглиста за юноши и 749-и в световната ранглиста при мъжете. Миналата година той стана европейски шампион до 16 години, игра на финал на "Ориндж Боул" и на финал на двойки на US Open при юношите. През този сезон той стигна до първа титла на сингъл - в испанския град Валдорейкс на турнир с награден фонд 10 000 долара, а по-рано през годината спечели и първата си титла на двойки в Мурсия. Димитров игра на четвъртфиналите на "Ролан Гарос" в неговата възрастова група. През тази година той дебютира и за националния отбор на България в купа "Дейвис", като записа 5 победи на сингъл и 2 на двойки, и дебютира на турнир на ATP в Холандия.

 

 

Браво на нащо момче :greeting: :greeting: :ThankYou: :ThankYou:

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Анди Мъри е на финал на Откритото първенство на САЩ

 

Анди Мъри (Великобритания) се класира за първи път в кариерата си на финал в турнир от Големия шлем. Шотландецът победи за 3 часа и 30 минути №1 в света Рафаел Надал с 6:2, 7:6, 4:6, 6:4 на полуфинала на Откритото първенство по тенис на САЩ и ще спори за трофея с Роджър Федерер (Швейцария). Мачът бе прекъснат заради дъжд и бе доигран тази вечер на тенис стадиона "Артър Аш" в Ню Йорк. Играта бе подновена при 3:2 за Надал в третия сет, който успя да го спечели с 6:4. В четвъртия сет испанецът поведе с 2:1 след като проби съперника си в третия гейм. Поставеният под №6 в основната схема англичанин обаче върна пробива и изравни за 3:3, а при 6:5 и 40:40 безапелационно спечели 2 сервиса на испанеца и триумфира.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

Григор Димитров №1 в света при юношите

 

http://prikachi.com/files/341351A.jpg

 

Новият шампион от Откритото първенство на САЩ при юношите Григор Димитров вече официално е лидер в ранглистата в неговата възрастова група. Преди началото на последния за годината турнир от Големия шлем в Ню Йорк българският талант бе 3-и в класацията при юношите, но успехът му на US Open го придвижи до върха.

 

Григор е с актив от 1 415,00 точки (1370 на сингъл и 45,00 на двойки), а досегашният лидер Цун-Уа Ян (Тайван) е след него с 1 328,75 точки (1060 и 286,75). Двамат се изправиха един срещу друг на 1/2-финала в Ню Йорк, като българинът спечели в три сета. Трети в класацията е австралиецът Бърнард Томич, който е с актив от 1 150 точки (1080 и 70,00).

 

 

Топ 10 при юношите:

1. Григор Димитров - 1 415,00 точки

2. Цун-Уа Ян - 1 328,75

3. Бърнард Томич - 1 150,00

4. Хенри Континен - 875,00

5. Цезар Рамирес - 795,00

6. Гийом Рюфен - 751,25

7. Седрик-Марсел Щебе 747,50

8. Жозе Перейра - 730,00

9. Енрике Куня - 720,00

10. Давид Гофен - 718,75

 

http://prikachi.com/files/341346M.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...