Jump to content

Джон Арне Рийзе

Guest S.Gerrard

Recommended Posts

Guest bardi

Откраднаха медала на Рийзе от Шампионската лига

http://img196.imageshack.us/img196/8325/00178682.jpg

Златният медал на Джон Арне Рийзе от Шампионската лига от сезон 2005 е бил откраднат. Норвежецът, който в момента е в Рома, стана шампион в този турнир докато носеше екипа на Ливърпул. Вчера крадци са проникнали в апартамента му в Осло и медалът е бил отмъкнат, заедно с още няколко отличия спечелени от защитника.

"Много съм разочарован. Това беше най-важният медал вкариерата ми. Цял живот съм работил за да го спечеля, а вече го няма. Предпочитах да ми откраднат телевизора. Не вярвам да е лесно подобно нещо да се продаде на пазара. Надявам се все пак крадците да решат да ми го върнат", заяви Рийзе.

Освен отличието от Шампионската лига, сред откраднатите вещи е и медал от турнира за ФА Къп в Англия. Това не е първият случай, в който Рийзе става жертва на кражба. Преди време той се раздели по подобен начин и с колата си.

• 2 months later...
  • 1 month later...
Guest Clemence

Любопитно: На този ден през 1980 год. е роден Йон Арне Риизе

24 септември 2009

Хелзинки. На този ден през 1980 год. е роден Йон Арне Риизе. Той е финландец и в момента играе за италианския Рома. Позицията му е защитник, а преди Рома е играл за Монако и Ливърпул. Победител в Шампионска лига с Ливърпул през 2005, двукратен носител на Суперкупата на Европа, шампион на Франция за 2000 год. и носител на Купата на Англия за 2006 год.

Любопитно: На този ден през 1980 год. е роден Йон Арне Риизе

24 септември 2009

Хелзинки. На този ден през 1980 год. е роден Йон Арне Риизе. Той е финландец и в момента играе за италианския Рома. Позицията му е защитник, а преди Рома е играл за Монако и Ливърпул. Победител в Шампионска лига с Ливърпул през 2005, двукратен носител на Суперкупата на Европа, шампион на Франция за 2000 год. и носител на Купата на Англия за 2006 год.

Баш финландец е :sarcastic:

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Някой знае ли утре дали ще пристигне Риизе с Рома.Фенклубът на Арсенал доколкото си спомням направи грандиозно посрещане на един Стейпълтън това лято,както и на Пирес (скоро).Ще има ли посрещачи на Риизе?

за жалост бях на работа и не стигнах до летището, Сашо К е бил, да каже какво е станало....

ПС: ние пък сме посрещали само Роби Кийн :whistling:

• 1 month later...
Guest El_Niño

Рийзе: Ювентус ще спечели, ако назначи Бенитес

http://img1.sportal.bg/uploads/news/2010_04/images/00218125.jpg

Защитникът на Рома Йон Арне Рийзе вярва, че за Ювентус би било добре, ако назначи за старши треньор Рафаел Бенитес на мястото на Чиро Ферара. През 2005 година испанският специалист изведе "червените" до триумф в Шампионската лига, но под неговото ръководство този сезон Ливърпул се представя крайно неубедително. Резултатите на Ювентус при Ферара до този момент пък са не по-малко отчайващи.

"Харесвам много Бенитес. Той е голям мениджър и голям човек. Ако Рафа отиде в Юве, ще донесе успехи на клуба", сподели норвежкият ляв бек, който игра четири години под ръководството на Бенитес на "Анфийлд". С гол в последните секунди, 29-годишният бранител донесе победата на Рома с 2:1 срещу Ювентус в Торино в мача между двата тима от Серия "А" в събота.

Евала на Рижавия! Личи си, че все още милее и обича бившия си отбор! Пък може и да иска 1 отбор по-малко, като тонкуренция, в Калчото! :sarcastic:

• 1 month later...
  • 1 month later...
Guest El_Niño

Рийзе: Няма да се предадем до самия край

http://s.novsport.com/content/pics/224491.jpg

Левият бек на Рома Йон Арне Рийзе настоява, че „римските вълци” няма да се откажат от преследването на титлата в Серия „А”.

Столичният отбор направи грешна стъпка в амбициите си да детронира настоящия шампион Интер през уикенда.

Рома загуби домакинството си на Сампдория с 1:2 и изостана на 2 точки от „нерадзурите” на върха в италианското калчо.

„Знаем какво ни очаква. Сега предстои да видим какво ще направи Интер. Много горчива загуба за нас. Трудно се преглъща подобно положение, особено след като изпуснах своя човек за единия от головете в нашата врата. Дълго ще чувствам дълбоко в себе си тази загуба”, коментира норвежкият национал за „Гадзета дело спорт”.

• 2 weeks later...
Guest El_Niño

Нюкасъл иска да върне Рийзе в Англия

http://s.novsport.com/content/pics/228239.jpg

Отборът на Нюкасъл, който спечели първенството в Чемпиъншип, вече мисли за лятна селекция, с която да подсили тима преди завръщането във Висшата лига. Според информации в днешния брой на вестник „Дейли Стар”, „свраките” искат да върнат в Англия левия бранител на Рома Йон-Арне Рийзе, който в миналото изкара няколко сезона с екипа на Ливърпул.

Конкурент на Нюкасъл за подписа на норвежкия национал ще бъде отборът на Фулъм, където се състезава неговият брат Бьорн Хелге Рийзе.

Едва ли обаче ръководството на Рома ще се съгласи на раздяла с Рийзе, който бе един от най-силните, ако не и най-силният играч на „вълците” през този сезон.

Guest Red One

Браво на Рийзе за добрия сезон. Аз лично не съм го гледал, но имам един-двама приятели, фенове на Рома, които казват, че е железен. Но естествено за нас не ставаше. Къде-къде по-добри леви бекове имаме.

• 3 months later...
Guest m1s71k

Левият му крак е специално пригоден за топовни удари с външен фалц х) Страшен беше,много го харесвах .

• 4 weeks later...
Игра 2 мача за рома от началото на сезона .. ама до колкото знам не е несменяем титуляр :)

Напротив,той е един от играчите,които са несменяеми титуляри.Беше получил контузия на тренировка на Норвегия и затова не игра много ;)

• 5 months later...
Guest Scarface
Джерард и Тоти са най-добрите, с които съм имал удоволствие да играя

http://img1.st.livemedia.bg/2011/03/15/26883/320x250.jpg

Джон Арне Рийзе изрази на личната си страница суперлативите си спрямо капитаните на Ливърпул и Рома

Бившият футболист на Ливърпул и настоящ на Рома Джон Арне Рийзе сподели, че капитаните на двата тима – Стивън Джерард и Франческо Тоти, са най-добрите футболисти, с които някога е имал удоволствието да играе. Най-силните години в кариерата си норвежецът прекара на „Анфийлд“, където в периода 2001-2008 защитава цветовете на мърсисайдци.

Върхово постижение по време на престоя му в „Града на Бийтълс“ бе спечеленият трофей от Шампионската лига през 2005, когато след драматичен финал и 3:3 срещу Милан в редовното време, „червените“ триумфираха след изпълнение на дузпи. Три години по-късно - през 2008-а, последва трансфер в римските "вълци", където е и до ден днешен, макар че е спряган за завръщане на Острова.

„Стивън е невероятен капитан и лидер на Ливърпул вече толкова дълго време. Имаме толкова щастливи мигове заедно, но финалът в Шампионската лига през 2005 не може да се сравни с нищо друго. Играта ми редом до него ме научи на толкова много неща. Той е невероятен не само като футболист, но и като човек. Същото мога да заявя и за Франческо Тоти. Те двамата са сред най-великите футболисти в света със своите качества - професионални и човешки, както и с лоялността си към отборите, в които играят“, сподели на личната си страница Рийзе.

• 1 month later...
Guest s0Ldi3r

Рийзе: Защо да не се върна в Ливърпул?

Норвежкият национал Джон Арне Рийзе не отхвърли възможността да се върне в бившия си клуб Ливърпул. В момента бранителят се подвизава в италианския Рома, а договорът му изтича през следващата година.

Рийзе прекара седем години на „Анфийлд“ и спечели титлата в Шампионската лига преди да напусне и да се присъедини към отбора на Рома през 2008 година. Наскоро се появиха информации, че мениджърът на „червените“ Кени Далглиш следи изявите на Рийзе, който може да реши проблемите му в лявата част на отбраната.

Норвежецът прие с охота новината, но също сподели, че би играл и във френската Лига 1, откъдето има интерес от Олимпик Марсилия.

„Ливърпул е близо до сърцето ми. Те са велик клуб и спомените ми оттам са много добри. Договорът ми с Рома е до юни 2012 година, така че нищо не се знае. Обичам също и Франция. Там играх за Монако и също съм доволен“, коментира Джон Арне Рийзе. :empathy3:

Guest slavi094

Специално аз, много бих се зарадвал ако видя Рийзе отново на Анфийлд.

Guest ramzes

Хубаво би било да се върне, така или иначе свестен ляв бек нямаме този сезон.

• 1 month later...
Guest Claw

http://www.winner.bg/european-football/read45392.html

Йон Арне Рийзе отива при брат си във Фулъм

http://www.winner.bg/img/analysis/img_46528.jpg

Крайният защитник на Рома Йон Арне Рийзе е пред трансфер във Фулъм.

Норвежецът остави трайна следа във Висшата лига преди време с екипа на Ливърпул.

На "Крейвън Котидж" играе по-малкият брат на Рийзе – Бьорн.

Бранителят на Рома ще мине медицински прегледи в лондонския клуб и ако всичко е наред, ще подпише договор с английския клуб.

Интересно

Guest never back down

ихааа отново ще му гледаме тупалките по английските терени,нищо че няма да са с нашата фланелка.