Jump to content

Волейбол


Гост Liverpool-BaBy

Препоръчан пост

  • Replies 1,3k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Гост DwAyNe WaDe
Тодор Алексиев с травма преди мача с Китай

 

Посрещачът на българския национален отбор по волейбол Тодор Алексиев е получил контузия по време на днешната тренировка на волейболистите преди утрешния първи мач срещу Китай, съобщава БНТ. Все още не е ясно дали Алексиев ще успее да се възстанови до утре, или селекционерът Мартин Стоев няма да може да разчита на него.

 

Както е известно, с контузии преди двубоя срещу домакините са още и двамата диагонали Владимир Николов и Боян Йорданов, надеждите обаче са, че те ще могат да играят утре.

еби му майката , ще се налага Коце Стойков да е титуляр

Link to comment
Сподели другаде

Гост Steven Gerrard The Best

Евала на волейболистите ни, 3:1 победихме Китай. Едно голямо БРАВО за КАзийски и компания !

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Честита подеда , въпреки че сами си затруднихме живота като дадохме гейм на китайците !

 

В момента отборът е доста осакатен,Пламен е получил лекарска забрана да не играе и едва ли ще запише участие на Олимиадата ,а пък Тошко Алексиев се въстановява от вчерашната си контузия.

 

Това означава , че единствените здрави посрещачи остават Матей и Коце .

 

А иначе любимецът ми Коце Стойков днес се представи доста прилично днес :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

Мистерията продължава!

 

http://images.ibox.bg/2006/11/25/bg2/460x691.gif

 

Мистерията с медицинския проблем на капитана на националния отбор по волейбол на България Пламен Константинов продължава с пълна сила.

 

Версията за допинг скандал, лансирана от няколко медии, тотално се провали. На няколко пъти лекарят на държавния тим д-р Динко Захариев отрече категорично тази възможност. Освен това съмненията, че насрочената в сряда пресконференция на Националната комисия по допинг контрол (НКДК) в сградата на ДАМС е свързана с Пламен Константинов отпаднаха, след като стана ясно, че тя е насрочена преди една седмица.

 

Днес Пламен Константинов се прибра спешно в София, за да реши медицинския проблем, заради който не може да играе на Олимпиадата в Пекин 2008 и пропусна мача с Китай вчера.

 

”Насрочената за сряда пресконференция на Националната комисия по допинг контрол (НКДК) е с цел да се представят новите членове на комисията и програмата, по която ще работи тя в бъдеще. В интерес на истината пресконференцията бе заявена още преди седмица. Не знам да има нещо общо с Пламен Константинов”, лаконичен бе пресаташето на Националната комисия по допинг контрол (НКДК) Радослав Янкулов, пред Sportal.bg.

 

Дано да се оправи и да играе , но и дано да не е допинг скандал макар , че според мен нито един от волейболистите ни не би трябвало да ги изпозват , защото сме достатачно силни и опитни спортисти...а най-малко Пламен ще вземе...Така , че е най-вероятно е болен и дано да се оправи най-скоро !

Link to comment
Сподели другаде

Гост Vergi_liverpool

Истината за "случая Константинов" се оказа невалидна допинг проба

 

 

Мистерията с капитана на националния отбор по волейбол Пламен Константинов започна да се разплита. Вчера Гибона се прибра в София с полет през Франкфурт. По-рано той напусна олимпийското село в Пекин часове след мача с Китай, в който не взе участие поради "лекарска забрана". Още тогава в Пекин и в София плъзнаха всевъзможни слухове за действителната причина за отсъствието на българския капитан от залата. Версиите бяха: бой със съотборник, допинг скандал, реална контузия, отмъщение.

Трети ден се точат различни лъжи отвсякъде. Ето защо "7 дни спорт" ще разкаже истината.

 

 

 

Националният отбор по волейбол беше на подготовка преди игрите в Правец. Прекрасно място, където се свърши добра работа. В този момент БОК кой знае защо взе решение всички олимпийци да бъдат проверени за допинг от нашата лаборатория. Решението се изпълнява прилежно. Взети са проби и на волейболистите, макар да се знае, че точно на тях никога не е имало за какво да им се вземат проби за допинг.

 

Пробите на всички волейболни национали са категорично отрицателни, без ни най-малка следа от какъвто и да е непозволен препарат. Датата е 21 юли. В пробата на Константинов има леко завишение на нивото на тестостерон, но то е в границите на нормата. Причината е ясна - повишена активност на организма, напълно в реда на нещата. Протоколите носят по 4 подписа на сериозни лекари. Докладвано е в ДАМС, че отборът е чист като минерална вода. И това е самата истина.

А се знае, че следите от повечето видове допинг остават в организма месеци.

 

ЛАГЕРЪТ В КОРЕЯ

След това националният отбор замина на лагер в Корея. Там лекарят на националния тим д-р Динко Захариев отново взема урина от Пламен Константинов. Пробата е изпратена в София за анализ. Тя има информационен характер и не е валидна, защото не е направена по изискванията на Световната антидопингова агенция (WADA).

 

ШОК И УЖАС

24 часа преди първия мач с Китай в Пекин президентът на БФВ Данчо Лазаров получава информация от София, че в пробата на Пламен Константинов от Корея има завишени показатели. Допинг! Лазаров известява треньора Мартин Стоев и самия волейболист малко преди тимът да се качи на автобуса за мача. Отборът е в шок, Мартин Стоев побеснява. Треньорът звъни за съвет на баща си Стоян във Варна. Гибона държи да играе и се заклева пред отбора, че никога не е вземал нищо.

Момчетата и Стоев го подкрепят, но Лазаров е категоричен - Константинов няма да играе.

 

ЩЕ ТЪРСЯТ ИСТИНАТА

Притиснат до стената, объркан и обезверен, Пламен прави отчаян ход - опитва да даде по собствено желание допинг проба в лабораторията на МОК в Пекин. От там обаче му отказват с аргумента, че правилата не позволяват проба по желание.

Подложени на огромен шок, невярващи на очите и ушите си, всички в отбора се объркват. И започват някакви наивни, съвсем детски действия, които създават невиждан хаос. Константинов решава да докаже, че е невинен, някъде в Европа - в Австрия, Швейцария или Гърция, където има лицензирани лаборатории. Планира, ако всичко е наред, да се върне обратно в Пекин. И да играе. Мартин Стоев му съобщава, че е готов да го пусне още срещу Италия!

 

ПЪТЯТ КЪМ СОФИЯ

В крайна сметка Пламен решава, че ще търси своята истина в София. Докато пътува от Пекин, Стефка Костадинова свиква кризисен щаб в олимпийската столица и решава да уведоми WADA, че капитанът на волейболистите е напуснал селото.

 

Междувременно президентът на БФВ Данчо Лазаров казва пред радио "Гонг", че отсъствието на Константинов е за доброто на отбора.

Ето така без никаква причина бе създадена най-голямата криза в историята на българския волейбол.

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Мартин Стоев: И Стойков се контузи, не знам какво да правя

 

Много малко останаха здравите волейболисти, на които старши-треньорът Мартин Стоeв може да разчита във волейболния турнир на Олимпиадата. Днес сериозна контузия получи и посрещачът Костадин Стойков.

 

Със сигурност той ще пропусне днешната среща с Япония. Това ще наложи в игра на неспецифичния за него пост посрещач да се изяви вторият диагонал Боян Йорданов.

 

И Костадин Стойков се контузи. Хроничната му дискова херния се възпали и той няма да може да играе. Вече не знам какво да правя... В стартовия състав на поста посрещач ще използвам Боян Йорданов, който има известен опит. Само девет са здравите играчи, но продължаваме да се борим и ще излезем за победата днес", каза Мартин Стоев

 

Очаква се до 2-3 дни контузията на Стойков да отшуми и той има шанс да играе срещу победителите в Световната лига - САЩ, на 14 август (четвъртък).

 

 

това вече е прекалено...

 

 

 

едит: Пламен Константинов се връща в Пекин

 

Капитанът на националния отбор на България по волейбол Пламен Константинов ще се завърне в Пекин, съобщи БНТ.

Волейболист №1 на България за 2006 година е разрешил ”медицинския си проблем” и още днес ще хване самолета за китайската столица.

Очаква се Пламен да може да се появи в игра на Олимпиадата още за мача срещу САЩ в четвъртък.

 

най-после една хубава новина :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост Steven Gerrard The Best

Прекрасна победа за България , 3:1 над коравите японци. Въпреки че бяхме малко нервни успяхме да пречупим японците. Владо Николов ги смаза с неговите бомбени удари :sarcastic: ... ЧЕСТИТО!

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Честита победа и от мен :)

 

Много се радвам , че Боян се представи отлично на неоничайната за него позиция на посрещач .

 

Владо за пореден път доказа , че е един от най-добрите диагонали в света.

 

Матей , като че ли още не показва максимума на възможностите си , но да се надяваме , че ще намери най-добрата си игра до края на турнира .

Link to comment
Сподели другаде

Гост (:Doreto:)

Ако някой не го е гледал тоя мач,значи не е видял нищо.Тва беше просто...не можете да си представите презк кви емоционални кризи минах в рамките на тоя мач :D Като гледах усмивките на лицата на нашите момчета и ми идеше да заплача от радост :) Тия хора заслужават всяка точка,всеки гейм,всеки мач,всеки фен,всяка публика,всичко...Заслужават всяка усмивка,всеки радостен момент!Олее още ме държи...Този мач не блестеше с някакви адски технически изпълнения,с красота в забивките и прочие,това беше мач за духа,за волята....Нашите момчета за пореден път доказаха защо са световна сила и защо са толкова обичани.Каквото и да стане,за мен са си шампиони :) На Боян му беше адски напрегнато,евалата че се справи и че на всичкото отгоре ги изгърби тия японци с по няколко аса.Който каквото иска да говори за Жеков,аз винаги съм го подкрепяла и защитавала,нито Сашо Йовков,нито който и да било не може да ме убеди,че това не е играч от класа...ОБИЧАМЕ ВИ МОМЧЕТА!!!

Пламене,чакаме те да дойдеш и да станеш част от тази мечта,за която допринесе,за която стисна зъби и се бори!

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

Яд ме че винаги не можем да стигнем максимума от възможностите , а с играчи като Казийски , Николов и Константинов (да не изреждам и останалите) те са огромни. Не бива да правим трагедий от една загуба , но все пак трябва да е поучим от грешките си и да не ги допускаме. Дано Пламен да се върне и проблемите ни със състава да се изчистят. Ако това стане и играем нашата игра и налагаме нашето темпо , тогава вече тежко му на който застане срещу нас .

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Съгласен съм със всичко , което казваш и искам да добавя , че сервисът трябва да потръгне , защото той е основен компонет в играта ни , печелили сме много мачове благодарение на него и когато не влиза става много трудно особено с/у силните отбори.

 

Stivi_G , искам да те питам , ако завършим 2ри в групата , ще играем с/у 3ия от другата ли ?

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

Не . Ако сме 2 или 3 ще се тегли жребий , така че може ако сме 2 да се паднам с 2рия или 3ия от др група , но можем да се паднем и със 3ия от наща група. Фактически само 1ви и 4ти от двете групи играят на кръст , а 2те и 3те играят според жребий.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G
Мерси :) само това не ми беше ясно .

Моля ;) ама като се замисля , май няма да е зле и втори да сме , ако се паднем с Италия , която също е от нашата група. Само да не попаднем на Русия или Полша. Иначе щом сме тръгнали да правим нещо голямо , а то е поне финал , то трябва да бием поне 2 сериозни отбора до края , така че трябва да се стягаме .

Link to comment
Сподели другаде

Гост (:Doreto:)

Американците...В този мач този гейм,в който ни биха на 13 или 14 (нещо такова) ме изнерви най-много!Не превързхождат с нищо нашите,просто не бяхме концентрирани,по едно време като че ли чувството за победа изчезна...Както и да е,не е фатално.Прекалено много обичам волейболистите,че да се отчайвам хах.Предстоят още два мача,стискам палци,дано и Пламен се върне...

Блокадите на Жечко срещу Приди ми донесоха такава наслада :Р и една блокада-пирон на Ицо също беше...космическа :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe
май няма да е зле и втори да сме , ако се паднем с Италия , която също е от нашата група. Само да не попаднем на Русия или Полша.

 

Италия определено ще бъде отборът , който всички ще искат да изтеглят :sarcastic: , а от другата група така като гледам 2ри и 3ти ще бъдат Бразилия и Полша , ама като ни знам късмета с/у един от тях ще се паднем , въпреки че тея поляци не са толкова страшни , сега им предстои да играят с/у Русия и Бразилия , които ще по стреснат малко :sarcastic: , така че ако се паднем с Полша няма да е чак толкоз лошо :) , да не забравяме , че имаме да им връщаме за 7те загуби , които ни нанесоха миналата година. :sarcastic: :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

Можем и Германия да изтеглим. Ако поляците паднат от Бразилия и Русия . Все едно с който и да играем трянбва да бием.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...