Jump to content

Фитнес


Гост Vince

Препоръчан пост

Гост Vince

Та тук вече питайте какво ви интересува.

 

Аэ се эанимавам с тоэи спорт от доста време. Работил съм и в таэи сфера иэвестно време.

Малко съм поэабравил нещата но ще си ги припомня. :sarcastic:

Ще се постарая да ви отговарям на въпроси свърэани с тренировъчни програми, диети, медикаменти...

Там дето не мога ще полэвам други иэточници и така...

 

П.С. Програмата на Скалата эасега я эапаэвам.

Първо эащото не е подходяща като эа начало, та дори и като эа напреднали.

И второ щото не ми се преписва от списанието... :sarcastic:

 

П.С. Эа стероиди не ме питайте. :sarcastic:

 

Вие също може да се включите като споделяте неща от личен опит, интересни материали и т.н.

Link to comment
Сподели другаде

  • Replies 193
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Гост HukcaHa

Покажи някоя снимка де ! :D Да имаме вдъхновение! :D

 

Айде започни с диета за мускулна маса, предполагам, че повечето това ще ги интересува... пък и да видя предложения, работи... също така пак за начинаещи, какъв вид хранителни добавки да се пият (гейнери и т.н.). Диетата всички мисля, че я знаят... ако не сподели пак. :P

 

Поздрави от Бургас! :P

Link to comment
Сподели другаде

Гост Sami_Hyypia

Препоръчвам да не си взимате хапове за надуване на мускули,това е най-голямата глупост!

Иначе храни които е препоръчително да се ядат:варени яйца,пиле,извара,овсени ядки,риба ... в момента не се сещам за други,тези неща са за наедряване!

 

П.С. Винс,колко му е бицепса на Скалата?

 

Ето снимки на най-големият Рони Колмън (Ronnie Coleman)

 

 

http://www.dxb.se/fraga_micke/mikael_ronnie_coleman.jpg

http://www.vojvodina.com/fitness/galery1/images/03_psd.jpghttp://img179.imageshack.us/img179/7251/ronniecoleman4ky7.jpg

 

Най-големият бицепс http://www.zazz.bg/play:f4540de1

http://thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com/images3/biceps.jpg Тоя така се е боцкал и пил такива хапове,че са го опандизили :sarcastic:

 

Ето за фитнес програми http://www.youtube.com/watch?v=u5vjcR5anL0 разгледайте всички клипове!

Link to comment
Сподели другаде

Гост Vince

Ще эапочна с една диета или по точно каэано хранителен режим эа качване на мускулна маса.

Искам обаче да уточня че няма вариант в който да се качва само мускулна маса беэ маэнини. Когато качвате теэи две неща вървят ръка эа ръка какъвто и метаболиэъм да има човек. То и эатова атлетите в тоэи спорт си имат период эа качване на маса продължаваш 7-8месеца и такъв эа иэчистване 3-4месеца. Въпреки че много културисти вече посливат нещата като се стремят да качват по малко но чисто преэ основният период та после да им е по облекчено преэ състеэателният.

Но да ги оставиме намира Рони и компания и да говорим эа нас си.

Эначи фитнесът, бодибилдингът беэ правилно хранене е почти беэполеэен. Много е важно как се храните, как се въэсткановявате и прочие. Стечение на времето обстоятелствата правят така че човек не може да поддържа постоянно добра форма но такъв е животът. Аэ например едно време докато учех и имах свободно време си бях доста добре. Сега вече ангажименти към работа, жени, тук таме нещо эа учене и те нещата вече не са същите. Пак се стремя да тренирам както трябва но е доста по трудно.

Пак се унесох. Та да поговорим эа храненето и по точно эа качването на килограми. Эа тоэи процес са отговорни въглехидратите или друго яче каэано хляб, хлебни иэделия, ориэ, картофи, эахар и эахарни иэделия, въпреки че сладките неща не ги препоръчвам или поне да са преди тренировка.

Друго интересно което трябва да се энае е самият прием. Човек трябва да се храни по 5-6 пъти на ден в по малки порциони вместо да се нагняса 2-3 пъти като шебек. :sarcastic:

 

Сега ще ви постна един хранителен режим эа качване на тегло и ако имате въпроси питайте...

 

 

 

Високо въглехидратна диета (ВВД)

 

Това е режим, който осигурява тялото с енергия, използвайки преди всичко въглехидратите. В такъв режим въглехидратно преобладаващите храни са силно застъпени. В повечето случаи, това е най-близкият до храненето на българина хранителен режим, поради масовата употреба на хляб и хлебни изделия в страната. При ВВД отношението между количествата на мазнините и въглехидратите в храната се движи в порядъка на 20 – 30% : 80 – 70% в полза на въглехидратите.

 

Кои храни участват в изготвянето на режима?

Повечето от храните, осигуряващи енергия за тежките тренировки в този хранителен режим са в някоя от по долу изброените групи въглехидратно преобладаващи храни.

-хляб и хлебни изделия

-ориз и оризови изделия други зърнени храни (елда, пшеница, ечемик, ръж, просо)

-захар и захарни изделия

-царевица, царевични изделия

-картофи, картофени каши

-грах

-овесени ядки

Консумацията на масла и мазнини е умерена. Желателна е консумацията на големи количества зеленчуци при разделен тип хранене, а при смесен или комбиниран тип, консумацията им е задължителна. За препоръчване е ядките да се консумират отделно от въглехидратно преобладаващи храни. Мястото на сладките и сушените плодове в хранителния ден e малко -след ставане от сън сутрин и четвърт час след тренировка.

 

Как да разпределим приема на храна в ВВД?

Ако тренировъчните занимания са добре съобразени с хранителния режим, то дневната доза хранителни съставки могат да се разпределят, както следва:

-при смесен тип хранене, дневният порцион може да се раздели на 4 – 5 средни порции

-при разделен (при разделен прием на белтъци от въглехидрати) дневният порцион може да се раздели на 6 – 7 по-малки порции

-при комбиниран вариант (включващ и смесени и разделно приготвени порции), 5 - 6 порции са “златната среда”.

 

При този хранителен режим в кръвта има високо стабилно ниво на гликоза, в почти целия ден, това спомага за по-добро усвояване на белтъка в храната, а високото ниво на хормона инсулин спомага за по-бързото възстановяване на разкъсаните в тренировката мускулни влакна. Високото ниво на резервни въглехидрати в мускулите от своя страна води до по-малка загуба на аминокиселини в самата тренировка. Изброените по-горе плюсове на ВВД водят до способността на хората да обезпечават тялото си с белтък, приемайки по-малко белтък, отколкото в други режими. При мъжете достатъчни са 1,7 до 2,3 гр., а при жените 1,5 до 2 гр. белтък за всеки килограм телесно тегло. Ето защо най-важната част от ВВД е гликогенното зареждане в след-тренировъчното хранене.

 

Как да приготвяме ястията към режима?

Пърженето и панирането на въглехидратно преобладаващи храни ги насища с мазнини, правейки ги бавно смилаеми. Това не бива да се допуска при кулинарна обработка. Можете да варите, да печете, да варите на пара или да задушавате храните от високо въглехидратната група. Желателно е плодовете да се консумират в сурово състояние, а зеленчуците в сурово, задушени или варени на пара.

 

Какъв тип тренировки ще бъдат най-ефективни при спазване на режим от този тип?

Големият запас от въглехидрати в мускулите и черния дроб, позволява тренировки с голям обем 60 - 90 минути. Времето за възстановяване на енергията на мускулните клетки обаче се налага да бъде удължено. Почивките в рамките на 2 до 3 минути дават възможност на кръвта да достави гликоза от гликогенното депо в черния дроб до всяка отделна мускулна клетка, както и на всяка клетка да произведе гликоза от собствения си гликогенен запас.

 

Как режимът ще се отрази на здравето ми?

Режимът сам по себе си не дава негативно отражение върху здравето. Твърде често бива набеждаван за режим, при който лесно се трупат мазнини. Причините за натрупването на подкожни мазнини в следствие на прилагане на режима, винаги са грешките допускани от атлетите. За да бъде ефективен, режимът трябва да бъде добре планиран и аритметично изчислен. Друга критика срещу ВВД е липсата на апетит при мнозинството от практикуващите го в летния сезон. Смея да твърдя, че загубата на апетит в този сезон се дължи на множество фактори. Някои от по-значимите са:

 

-биологичната термогенна адаптация към околната температура, просто казано тялото се стреми да понижи активността си и така да намали производството на топлина, за да се предпази от обезводняване,особено при индивиди изключили солта от менюто си

-липса на кулинарни познания у атлета

-подценяване ролята на плодовете и зеленчуци в сезонното меню

-понижен прием на течности

-стрес в следствие на недоспиване.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост Sami_Hyypia

ХАхАх Винси това копна ли го или сам го написа :sarcastic: лудо момче :sarcastic: бахти рецептите,дай и аз нещо да добавя -> http://www.vegebg.org/materiali/guide/hran...l/proteins.html храни с протеини,нужни протеини ... ядеш и тренираш - това му е майката ! :greeting:

 

 

Грозна и много неблагодарна работа :sarcastic:

 

Е,че не те ли кефят големите ръце бе,не ти говоря като тоя с "най-големият бицепс" или като на Рони (въпреки,че не бих отказал такива) ама 41-42 санта,може и малко повече,добре оформен бицепс - айляк! :greeting: А това,че е "неблагодарна работа" също не мисля че е то4но така,ako тренираш и имаш режим на хранене (който реално не е чак толкова труден) ще постигнеш успех.Или ако толкоз те мързи взимаш нек'ви хапове и тях апаш :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Novkov
Е,че не те ли кефят големите ръце бе,не ти говоря като тоя с "най-големият бицепс" или като на Рони (въпреки,че не бих отказал такива) ама 41-42 санта,може и малко повече,добре оформен бицепс - айляк! :greeting: А това,че е "неблагодарна работа" също не мисля че е то4но така,ako тренираш и имаш режим на хранене (който реално не е чак толкова труден) ще постигнеш успех.Или ако толкоз те мързи взимаш нек'ви хапове и тях апаш :sarcastic:

 

Не, не ме кефят. За какво толкоз се помпят... ей такива воднисти са ми най-симпатични... отидеш му цапнеш ъперкът да го гледаш после как водата в бицепса му тресе :sarcastic:

 

Иначе си е точно неблагодарна работа. От опит ти казвам. Захванеш ли с това нещо не трябва спираш никога, защото просто се стопяваш.

 

За мързеливите.. хапове викаш... после тези мързеливите остават без черен дроб :spiteful:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Sami_Hyypia

Ми то с което нещо да се захванеш в живота,не трябва да го занемаряваш,защото се руши ...

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

Аз хойх една седмица на един фитнес във Варна ама са отказах , че за тая една седмица просто ми са е*а майката :sarcastic: и вече след лятото .. може да тръгна :D зимата пак :D :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост gogoatoma
Аз хойх една седмица на един фитнес във Варна ама са отказах , че за тая една седмица просто ми са е*а майката :sarcastic: и вече след лятото .. може да тръгна :D зимата пак :D :sarcastic:

Да... И кво ще показваш зимата? :sarcastic:

Или оттогава ще се готвиш за следващото лято! :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Zdravk0
То лятото беше за релеф май ... имаше нещо такова ...

 

Еми по-топло е и по бързо отслабваш и чистиш.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Vince

А копнах го бе Сами, луд ли си... :sarcastic:

Само в началото съм писал аэ. :sarcastic:

 

Всичко е естетика брятя.

Аэ преди бях 92кг., ръка 42см. ама и талията ми не беше като на Памела Андерсън.

И викам айде сиктир. Дай 7кг. долу.

Сега съм 85кг. и съм си доволен, и талийка си имам, и широки рамене.

Е ръката ми спадна на 38-39см. ма много важно.

Важна е хармонията а като се гледам в огледалото си се кефя.

 

Са много съм навит на корем ма ми е труден дееба.

Е ще се опитам да дам всичко от себе си.

 

Вкарал съм диета, високобелтъчна, спрял съм абсолютно всякакво сладко, пържено, ядки и всякакви маэнотий, подправки и прочие.

Е поне мога да се похваля че имам желяэна воля. Няма такова упорито копеле като мене.

Колегите ми викат Ти си луд. Седя всяка нощна с по едно парче 400гр. шунка и само това ям преэ нощта. Преэ деня само яйца, сирене, мляко до беэобраэие, раэбира се хляб, но по малко и така кремвирши, месце, кашкавалче, плодове, эеленчуци.

 

Пак колегите викат Абе как може да ядеш само това, не ти ли омръэва?

А аэ им викам Аэ мога да ям и само месо цял живот беэ нищо друго, ма нямам толкова иэлишни пари дееба! :sarcastic:

 

Абе ненормален съм. :sarcastic:

 

 

Са мисля да си вэема нещо така да ми эабърэа метаболиэма.

PROLAB имат едно готино препаратче съдържащо Л-карнитин, Л-метионин, эелено чайче, малко гуарана. Екстра е... :sarcastic:

Натурално.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Vince

Ето това е тялото...

Към това се стремя...

 

http://www.hollywoodnepotism.net/Actors%20Photos/Dwayne%20Johnson.jpg

 

http://cm1.dotspotter.com/media/0/36/46/rock_28.jpg

 

http://i8.tinypic.com/4ou7s4i.jpg

 

http://www.tattooblog.org/images/rock.jpg

 

http://www.facade.com/celebrity/photo/The_Rock.jpg

Надушвате ли какво ви сготвил... А? :sarcastic:

 

Много ме радва Дуейнчо.

Даже съм решил да си татуирам бика му на дясната си ръка...

:sarcastic:

 

 

 

Я го...

http://images.art.com/images/-/Triple-H---HHH--C10043417.jpeg

Гроэна работа... :sarcastic:

 

П.С. Майтап, много уважавам Хикса эа това което е постигнал и эа това че е голям спортист.

Link to comment
Сподели другаде

Гост slow_burn

Диети не мога да пазя. Каквито и да било. А и на фитнес не ходя. Форма поддържам благодарение на добър метаболизъм и аеробика. Треньорката ми е културистка и има страхотно тяло. Амбициите ми не са големи - около 2-3 кила надолу от корем и бедра и ще съм доволна.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Sami_Hyypia

Той Скалата е животно,не само бицепс,виж му гърдите,рамената,гърба перките :sarcastic: Сия ще ви потърся нещо на Стоун КОлд Стиф ОСтин

 

http://www.mtv.com/music/big_10/images/flipbook_10_29/Steve_Austin.jpg

 

http://i192.photobucket.com/albums/z137/vivafan/StoneCold_Steve_Austin.jpg

 

http://www.opengroup.com/sports/images/(SC)Steve_Austin_Photo.jpg

 

Сия Батиста

 

http://www.kingkamali.com/images/cicherillo-batista.jpg

 

http://sportsmedia.ign.com/sports/image/article/635/635699/batista-animal-unleashed-20050721053017434.jpg

 

 

http://www.starnet.com.eg/wwe/batista/batista/big/batista-013.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Гост LIVERPOOL_S.GERRARD

братлета който търси стероиди даме търси skype s.gerrard_liverpool кой казва 4е рони най-големия виште dorian yates или Markus RUhl или Грек Ковач рони при тях изглежда като дете. Дет викате за най големия бицепс Грек Валентино

тоя човека го праи за пари на седмица се инжектирал 3000мг тестостерон като го вкарат в ареста пада на о тесто

и викал и памела андерсан да се разкарва гола нищо неможи даи напраи който казва 4е 4ерното дробче се отивало от анаболните ст стероидите са лекарства неса за мускули и сила дозата праи отравата който търси химия даме търси

всяква намирам и аз да постна моя цикал който го изкарах преди месец

 

тестостерон пропионат парабол-хап стромба-хап

1.200мг-през-ден---------------50мг-на-ден--------40мг-на-ден

2.200мг---------------------------50мг------------------40мг-------

3.200мг---------------------------75мг-------------------40мг------

4.300мг---------------------------75мг----------------------50мг-----

6.300мг---------------------------75мг----------------------60мг-----

7.200мг---------------------------75мг----------------------50мг---

предопреждавам цикал не децки за лица под 20г него препоръчвам по време на цикала трансмелтил който ня възможност карсил след последния се тест прегнил 5000 после 1500 пак един от 1500 и трибестан 3 седмици 1500мг на ден аз от този цикал направих уникален релеф и 7 4исти кг

Link to comment
Сподели другаде

Гост Sami_Hyypia

То тея хапове са като наркотик,като видиш,че ти порасне малко викаш да си вкараш още,после си казваш,че е вредно,спираш,пада ти мускула и почваш пак,наново ...

Link to comment
Сподели другаде

Гост Novkov
То тея хапове са като наркотик,като видиш,че ти порасне малко викаш да си вкараш още,после си казваш,че е вредно,спираш,пада ти мускула и почваш пак,наново ...

 

После се минава на ижекции... и организма отива на боклука... напомпен като животно отвън, но на каква цена???

Link to comment
Сподели другаде

Гост LIVERPOOL_S.GERRARD
То тея хапове са като наркотик,като видиш,че ти порасне малко викаш да си вкараш още,после си казваш,че е вредно,спираш,пада ти мускула и почваш пак,наново ...

hahahahahahhaha падал мускула кви падания говорите е тозе които неса влизали в зала го казват и са били вредни има много по вредни неща например цикари алкохола по добре да няпрая 2 цикал на година или да пуша и пия цяла

по малко шеми навредят хупия ако искаш един бас щи докажа 4е стероидите за безвредни от други лекарства намр

аспирин сеги го пие кат заболи глава ти ше испиш 30хапа аспирин за ше испия 30 хапа метан най използвания медикамент БГ орално за тебе изхода ше фатален от 30хапа аспирин на мен от 30хапа са 150мг ништичко няма дами стане нали ви казвам дозата праи отровата или пия 10 4аси кафе на ден фиш ко става със сърцето сас лекарства шега несе праи тенеса бонбонки сичко по мярката който иска да примерни цикли дами пише

Link to comment
Сподели другаде

Гост LIVERPOOL_S.GERRARD

Novkov инжекците са по безвредни от хаповете да знаеш пич иглата първо минава през мускула а после през черния дроб едно ниво над метаболизма а хапа първо минава през дроба полсе през мускула Novkav пушишли ?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...