Jump to content

Даниел Агер


Гост shicola

Препоръчан пост

  • Replies 1,1k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Aaaaa скапа ми се деня след тази новина :a015: Един от най-любимите ми футболисти евър. Страхотен характер, голям човек .

 

Съдбата е пълна кучка ... как може на един от най-лоялните и сърцати играчи изобщо във футбола , да му се случи подобно нещо.

Имаше силна болка в мен когато се разделихме с него , в момента чувствам същото .

Никога няма да го забравя Дани , толкова радостни моменти ми е носил този човек и съм му се възхищавал. Истински мъжкар и човек на честта . При него нямаше лигавщини , мрънкания ,.... излизаше и даваше това което имаше , въпреки многобройните му контузии.

Искаха го от Барселона , реши да остане , вероятно и други оферти е имал на времето ... нямам думи просто . Ако попиша още малко по темата , сигурно ще вземе да се разрева .

 

Всичко най-добро му пожелавам на големият викинг . Силно се надявам в най-скоро време да му предложат някаква работа в клуба ни . Независимо каква ... Даниел Агер е един от малкото останали истински скаузъри , човек който така и не ни предаде , заслужава да бъде там където му е място- сред нас.

 

Днес футбола загуби един голям човек :a015: :a015: :a015: :a015:

 

 

Жив и здрав бъди приятелю , благодаря ти за всичко :(

Link to comment
Сподели другаде

Няколко часа преди новината гледах клипчета и си казах - За бога той е само на 31, можеше да помогне много на този отбор в момента.2 часа по-късно новината вече беше публикувана в профила му в инстаграм.Много жалко и изключително тъжно е в подобни моменти , но и той самия е споделял "My body wasn't built for football".Няма да забравя онези негови изнасяния на топката от собствената половина,с широк разкрач,уверено,смело...Той беше един от онези футболисти на нашето време ,които обожавах ,заедно с Джерард,Тоти,Пуйол и др.Футболисти ,които са отдадени изцяло отдадени на един отбор,футболист за когото парите на са фактор.Изключителен човек на и извън терена.Няма как да не съм тъжен в такива моменти.Може ли някой да сподели какви точно са били проблемите на Агер и има ли изобщо някаква информация?

Link to comment
Сподели другаде

Стига бе, футболът бил загубил един голям човек... Ако не бях прочел новината, щях да си помисля, че е загинал. Реално погледнато мен не ме интересува дали ще играе за другите отбори. Кофти ми е, че не можа да разгърне пълния си потенциал, заради контузиите, но когато не играе за Ливърпул, не е като да седна да му гледам мачовете. Сигурен съм, че всички сте така. А това може дори да се превърне в добра новина за нас - сега вече ще може да се завърне в клуба и да помага от друга позиция :)

 

П.П. Страшно много харесвам Агер, дано не се разбере грешно идеята на коментара ми.

Link to comment
Сподели другаде

Един от най-любимите ми играчи играли за Пуул. Каквото има да се казва за него най-вероятно е казано. Разкарването му бе най-голямата грешка (за мен) на Брендо.

Приятна "пенсия", Викинге!

 

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/02/10/article-1355405-0D1C024B000005DC-818_634x937.jpg

 

П.С. Дачев, Агер, преди доста години каза, че с футбол ще се занимава, само ако го играе. Имал планове за след края на активната му кариера, и те не били свързани с футбола. Тоест няма да има "пасивна" (треньорска) :sarcastic: кариера.

Туитър избухна, все едно Стиви се отказва от футбола .... Ето какво казва и самият Стиви за Агер:

CkgMCiYWsAADUej.jpg

 

Барса, Сити и Милан пращат оферти - Агер си прави татуировка YNWA на кокалчетата на пръстите. Една от малкото останали романтични натури във футбола си отива. Според мен е редно да му отдадем почит. Аз поне ще му отдам. Утре на по чашка ще си пуснем някое клипче - голове, лакти ( :sarcastic: ) и т.н.

Link to comment
Сподели другаде

Аз не казвам да не му се отдаде почит, а го оплаквате, все едно е умрял. Аз си признавам, че няма да седна да гледам мачове на Брьондби, за да усетя осезаемо липсата му като футболист. За мен тегавата история (и тази липса) беше когато напусна отбора. Оттам нататък вече си е малко предобряне с емоциите и чувствата според мен.

 

А иначе бих се радвал много ако го виждам често в отбора (на някаква позиция), но явно няма да се случи...

Link to comment
Сподели другаде

Безкрайно харизматичен и всеотдаен футболист! Много жалко, че трябва да прекрати кариерата си. Никога няма да го забравя с червената фланелка. Пожелавам му в следващото му поприще каквото и да е то да има само успехи и цялата тази каръщина да я е оставил в миналото! Успех Дани бой!

Link to comment
Сподели другаде

Аз не казвам да не му се отдаде почит, а го оплаквате, все едно е умрял. Аз си признавам, че няма да седна да гледам мачове на Брьондби, за да усетя осезаемо липсата му като футболист. За мен тегавата история (и тази липса) беше когато напусна отбора. Оттам нататък вече си е малко предобряне с емоциите и чувствата според мен.

 

А иначе бих се радвал много ако го виждам често в отбора (на някаква позиция), но явно няма да се случи...

 

Еми Дачка, тук не можеш да кажеш как е правилно да реагира един човек. То си е до чувства .

 

Дани Агер приключи с футбола , но не поради това , че е вече на години и му е писнало , а защото го съсипаха контузиите . Този факт ме кара да се чувствам още по зле, защото го обичам този човек.

 

И да футбола загуби , защото такива футболисти в бъдеще време , я видиш , я не . Въпреки , че не спечели нищо значимо с нашият отбор , нито за момент не предяви претенции за напускане . Когато Торес ни напусна и в следващият мач излезе срещу нас с Челси, Агер беше първият дето защити честта на клуба , удряйки един злобен лакът на Торес. Самият лакът не е кой знае какво , но посланието беше силно .

 

Аз също не съм си пускал мачове на Брьондби , но всеки път щом имаше пауза за нац . отбори , проверявах дали Дани ще играе за Дания и когато го правеше не му изпусках мач .

 

Много ми е жал за него , обичам го и ми е много кофти , че по този начин приключи футболната му кариера .

Link to comment
Сподели другаде

Истински любимец. Когато се шумеше, че Барселона предлагат 20 милиона за него, аз доста се двоумих за какво да се надявам. Да, защитник световна класа ни напуска, но смятах, че е редно да го пуснем, защото за него щеше да е по-добре. Заеби титлите - натоварването в Ла Лига е по-малко, там той щеше да разгърне пълния си потенциал и вероятно днес нямаше да коментираме оттеглянето му.

 

Жив и здрав да е за напред!

 

YNWA! Легенда!

Link to comment
Сподели другаде

Еми Дачка, тук не можеш да кажеш как е правилно да реагира един човек. То си е до чувства .

В никакъв случай не съм се опитвал да направя това, братле - да кажа на някого, как е правилно да се чувства. Просто аз съм по-обран откъм емоции и изразих мнение, че това "оплакване" не е за мен. Но иначе аз си изстрадах по Дани в момента, в който той вече не носеше нашата фланелка. Сега някак си не ми е толкова тъжно. Тогава ми беше.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Ужасяващ малшанс, който лиши този футболист от една бляскава кариера.

 

Как хапчетата притъпиха болката, но убиха кариерата

 

- В момента датчанинът страда от хронична контузия в гърба, а през последните два сезона признава, че е играл на 70-80% от възможностите си.

- „Без съмнение беше най-добрият тактик, който познавам. Можеше да сменя формациите в защита по няколко пъти. Непрекъснато се подобряваше“, казва Рафа Бенитес за него.

- Дани никога няма да забрави магическите вечери, които изигра с Ливърпул в Шампионска лига: „Чувството да го направиш за първи път е неописуемо, трябва да се изживее. Да имаш толкова много хора, минали толкова път и дали толкова пари.“

- Тренировките му с Рой Ходжсън пък са били от най-тежките: „Често пъти осем нападатели играеха срещу мен и Шкъртел.“

 

------------------

 

Първото нещо, което Даниел Агер си спомня е, че не можел да контролира тялото си. Не чувствал болка, просто лежал, треперейки.

По-рано през деня на 8 март 2015 година датският футболист извел Брьондби срещу големя враг Копенхаген. Присъствието му на терена обаче продължило едва 29 минути преди да бъде принудително заменен, а впоследствие колабирал.

Изобщо не трябвало да играе този мач, защото бил ударен само преди седмица, но както много други пъти в кариерата си правел, просто взел обезболяващи – в големи дози, повече от препоръчителното. Този път обаче чашата преляла, на тялото му било предостатъчно.

 

Лятото на 2015-а е времето, когато Дани Агер спира да взима хапчета, за да притъпи болката. Това е и времето, когато спира да играе футбол – на 31-годишна възраст. Датският вестник Jyllands-Posten пък публикува серия от интервюта, в които играчът дава повече информация за нещата, които е трябвало да взима, за да може да бъде в състояние да играе.

Агер игра за Ливърпул от 2006-а до 2014-а преди отново да се завърне в родния Брьондби. Той изигра общо 384 мача на професионално ниво – 323 за „мърсисайдци“, 77 за Брьондби и още 75 за Дания – достатъчно, за да пречупят тялото му.

 

В момента страда от хронична контузия в гърба, а през последните два сезона признава, че е играл на 70-80% от възможностите си.

Големият му проблем бил хипермобилността – стави с по-голяма способност за разтягане в сравнение с нормалното. Такива позволяват да се изпълняват движения с по-голяма амплитуда от обикновено. Неприятностите с гърба пък започнали през 2007 г., а година по-късно на предсезонната подготовка в Тайланд паднал лошо и всичко се влошило.

 

Дисковата херния, която получил, довела до болки в коленете и наложила употребата на хапчета против ревматизъм: „Взимал съм твърде много обезболяващи в кариерата си. Така и не спрях. Не извлякох поука за себе си, но се надявам други спортисти да го направят“, каза бившият футболист в интервю.

Седмица преди мача с Копенхаген през март 2015-а Агер бил под въпрос. Отчаяно обаче искал да вземе участие в срещата. Затова в рамките на седмица взимал максимално позволената доза обезболяващи – 2 хапчета по три пъти на ден, въпреки че преди бил предупреждаван от лекари, че максимум три дни може да го прави.

Летаргията обаче идвала заедно с веществата, които приема, и затова кофеинът станал неизбежен негов спътник.

 

Сутринта преди двубоя с Копенхаген, Даниел изпил две хапчета, а когато пристигнал на стадиона – още две. По пътя дори заспал за 15 минути и се наложило съотборникът му Мартин Йорнсков да го буди. Преди тренировката пил енергийна напитка, за да се ободри. Направил си рутинната подготовка преди двубоя, но се чувствал ужасно: „Имах само една мисъл в главата – да си остана в съблекалнята, но все пак облякох фланелката“, признава Агер,

Не приличал на себе си обаче и се движел трудно по терена. Сякаш нямал координация. Паднал, когато не успял да засече една топка с глава и в 29 минута бил сменен. После седнал на резервната скамейка, но се наложило да му бъде оказана лекарска помощ – футболистът обаче изобщо не помни това.

 

Вечерта жена му не казала нищо, тя винаги се чудела дали Агер трябва да взима толкова медикаменти: „Когато й споделих, че спирам да играя, беше удовлетворена. Тялото не може да се справи с всичко. Стигнах до момента, в който ми дойде в повече – психически и физически. Офертите, които получих, за да продължа, бяха много. Исках обаче да се откажа максимално близо до върха. Това винаги е било важно за мен.“

Агер прави дебют си за Брьондби през 2004 година и въпреки всичките проблеми с травми, се задържа 12 години в професионалния футбол. Всичко това, разбира се, си има своята цена.

Link to comment
Сподели другаде

- „Без съмнение беше най-добрият тактик, който познавам. Можеше да сменя формациите в защита по няколко пъти. Непрекъснато се подобряваше“, казва Рафа Бенитес за него.

 

всъщност той го казва за Рафата.

 

Ето го цялото интервю, на който му е интересно, а и не само, заслужава си:

 

https://www.theguard...-athletes-pills

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...
  • 9 months later...

Аз малко съжалявам, че не го продадохме в Барселона. Вярно е, че беше най-добрият ни защитник, но беше често контузен и виждате как тези контузии прекратиха кариерата му толкова рано.

 

Може би, ако беше отишъл в Испания, където физическото натоварване е по-малко, щеше все още да играе. А любимец като него заслужава да играе, където и да било.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Преди малко попаднах на интервю с агента на Агер , Стефенсен.

В това интервю, доколкото аз схванах , той описва ситуацията за предложението на Барса през 2013 година за 5 годишен договор. Отказал е. Предупредил е ръководството на Ливърпул за тази оферта. Казал е, че няма намерение да напуска.Пускам два линка , ако някой колега го прочете може да сподели интересни неща , които на мен ми убягват.

 

http://www.empireofthekop.com/2017/08/18/amazing-daniel-agger-story-emerges-prove-dane-is-complete-lfc-legend/

 

http://www.90min.com/posts/5414363-report-claims-former-liverpool-favourite-turned-down-barcelona-back-in-2013-to-stay-at-anfield?a_aid=35322

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...