Jump to content

СТИВЪН ДЖЕРАРД


Гост shicola

Препоръчан пост

  • Replies 3,7k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Гост Mario Balotelli

Кеф. Ама толкова далече от близките, от приятелите, от Ливърпул. Няма как да не му е тъжно.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост Scarface

Или е сниман точно, когато премигва с очи :D

 

http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/liverpool-skipper-steven-gerrard-hits-5553805

 

Да, на няколко пъти е хванат да мига, даже и прическата случайно му е рошава :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост Scarface

http://dariknews.bg/uploads/news_images/200802/photo_big_225878.jpg

 

ФА ще ги награди в неделя на галавечер за приносът им към английският футбол.

Някакви плакети , пише и суми , но по колко , не пише.

 

 

Опс , то и на бг го имало

http://www.sportal.bg/news.php?news=544174

Link to comment
Сподели другаде

Гост Sami_Hyypia

Последното му тъжно отличие:

 

 

http://i3.liverpoolecho.co.uk/incoming/article9075875.ece/alternates/s1227b/JS61636751.jpg

 

Винаги съм си мислил,че Стиви ще се оттегли с медал от ВЛ.Дори не като фен на Ливърпул,а като човек ,който е станал свидетел на величието съм смятал ,че Стиви е толкова заслужил,че няма как да не спечели ВЛ.Просто самият човек го заслужава толкова много,че просто ще му се случи ... уви!

 

Напил се е от мъка. Въобще не изглежда щастлив.

 

You'll never walk alone!

 

Като погледнах снимките точно това си помислих. :(

Link to comment
Сподели другаде

Гост Simply Red

Джерард показа, че времето му е изтекло

 

 

Когато вчера прозвуча последния сигнал на „Уембли" в неделя, розовата топка се търкаляше към Стивън Джерард в центъра на терена. Капитанът на Ливърпул я хвана и се вгледа в нея за няколко секунди, за да осъзнае значимостта на момента.

Неговият последен мач за Ливърпул няма да бъде финала за ФА Къп навръх 35-ия му рожден ден, а гостуване на Стоук Сити в първенството седмица по-рано. И то ако бъде избран в състава. Няма блясък, няма романтика, нито поезия в това.

Джерард е модерно копие на „Рой от Роувърс" (б.р. английски комикс с главен герой Рой Рейс, който прави геройства с футболния тим на Мелчестър Роувърс). Стиви Джи е запазена марка за героизъм в последната секунда, агонизиращи драми, мачове, в които той решава всичко.

Но за разлика от Джерард, главния герой в комикса никога не се е сблъсквал с куци сбогувания в безсмислени мачове на „Британия".

 

Истинският живот често не прилича на сценария на комиксите. Точно това сигурно Джерард е осъзнал, когато хвана топката в ръце. Времето му просто изтече.

Истината е, че то изтече преди известно време. Повече от 60% от феновете на Ливърпул гласуваха в една анкета миналата седмица, че техния капитан и талисман, не трябва да бъде титуляр в полуфинала срещу Вила.

Явно публиката се оказа по-добър съдник отколкото Брендън Роджърс.

Това беше първия старт на Джерард от повече от 2 месеца, в които игра 26 минути като резерва срещу Суонси и 38 секунди белязани от лудост срещу Манчестър Юнайтед.

 

Вече всички се питат дали този мач няма да е и последния му като титуляр.

Ливърпул страдаше навсякъде по терена и се нуждаеше отчаяно от лидер и промяна. Но на 34 години срещу младите, бързи, динамични и агресивни халфове на Вила, за капитана на Ливърпул беше изключително трудно.

Джерард игра на три позиции вчера. Започна като дясно поставен зад Рахийм Стърлинг във формацията 3-4-2-1. После беше плеймейкър в 4-2-3-1, а накрая се върна дълбоко като разиграващ халф пред защитата в 4-1-4-1. Във всички позиции той страдаше и не се справи добре.

Роджърс говори след мача за пасивност и липса на енергия, твърдейки, че неговия тим е нищо без пресата в играта си. А Ливърпул успя да я покаже точно около 10 минути през първото полувреме, когато за кратко притисна Вила и вкара гол.

 

Джерард вече не е човек, който може да поддържа такова темпо.

Той беше страхотен слуга на Ливърпул, но процента победи на отбора през този сезон, когато той е в състава е 39, докато когато го няма скача на 62%.

Ливърпул няма лесно да замени Стиви Джи, но това не означава, че Роджърс е сбъркал опитвайки се да прави прехода още докато капитана е на „Анфийлд".

Часовникът тиктака, играта се развива и този ден принадлежеше на невероятния Фабиан Делф, на Джак Грийлиш, на Кристиян Бентеке.

 

Всички те ще кажат, че Джерард е един от най-великите играчи, но вчера те го накараха да изглежда като дух от миналото.

И въпреки това всички се чудеха дали Джерард няма да измъкне някакъв момент като на Рой от Роувърс. В последните 10 минути Ливърпул имаше пряк-свободен удар. Той беше идеален за Джерардг. Само че топката облиза стената и падна лесно в ръцете на вратаря Гивън.

Четири минути преди края корнер на Коутиньо стигна до Джерард, който стреля с глава. Това ли беше? Не. Киърън Ричардсън изби от голлинията.

 

Може би трябва да си припомним, че не всичко беше слава за Рой Рейс в Мелчестър през 40-те години кариера на футболист. А тя завърши изненадващо с катастрофа на хеликоптер и ампутация на известния му ляв крак.

Джерард поне напусна „Уембли" на два крака и здрав. Той ще брои седмиците до преместването в Лос Анджелис Галакси, където ще има възможността да доминира в МЛС с прецизните си подавания.

Сега вече всички може да започнат да пишат обобщения на кариерата на Джерард в Англия. Няма да има добавка към двете купи на Англия, трите Купи на Лигата и знаменитата победа в Шампионската лига.

Джерард беше три пъти втори във Висшата лига, а в последните 2 сезона всичко беше свързано с пропуснати възможности.

Може би не е вярно, че като политиците, футболистите също често завършват кариерата си с провал, но за Джерард края не е от радостните.

 

Много се говори за рождения му ден, който съвпада с финала за ФА Къп. Джерард няма да е там с тортата. Но няма как да не си спомним за футболиста, който има над 700 мача за родния си клуб и който е на трето място по мачове за Англия в историята.

Всички си предствяхме завършек като на финала за ФА Къп през 2006 г., когато неговия изравнителен гол в последната минута срещу Уест Хям даде възможността на Ливърпул да спечели купата.

Вместо това феновете на Вила ликуваха,когато той даде поредния уморен и неточен пас. Остана една последна глава на Британия.

 

------------------

 

http://www.webcafe.b...to_mu_e_izteklo

Link to comment
Сподели другаде

Гост ReD_Gerrard

Ужас...

 

Не можем да изпратим Героя си като истински герой, окичен с прясно спечелен медал, както и с никакъв спечелен медал от Висшата лига. Ужасно е... В последните 25 години има трима играчи, които заслужават Висшата лига най-много от всички, Джерард я заслужава най-много от всички и не я е спечелил.

Дано има повече късмет като мениджър.

Link to comment
Сподели другаде

Гост blunt

Жалко,че прекалено малко шансове имаше за спечелване на ПЛ.От друга страна - трябваше да грабне миналогодишния.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...