Jump to content

СТИВЪН ДЖЕРАРД


Гост shicola

Препоръчан пост

15.30 Рейнджърите гостуват на Хамилтън. Овие Еджария, Райън Кент и Джордан Роситър титуляри, Джон Фланагън на пейката. Дано покажат добра игра настоящите и бившите ни кадри, подплатена с едни три точки.

Link to comment
Сподели другаде

  • Replies 3,7k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

Джерард за онова подхлъзване, живота на мениджър и розовите бутонки във футбола

 

618x346.jpg

 

Стивън Джерард даде просторно интервю пред Daily Mail, в което разказва за някои от най-щастливите и най-неприятните моменти от кариерата си като футболист.

В момента бившият капитан на Ливърпул е мениджър на Глазгоу Рейнджърс, а в четвъртък по кината ще излезе биографичният филм за него – „Make us dream”.

Джерард разказва още за живота си като старши-треньор и за това как разбира новото поколение футболисти и колко различни са те от тези от неговото време, което, все пак, не беше, кой знае колко, отдавна.

Sportcafe публикува интервюто с незначителни съкращения:

„За онова подхлъзване срещу Челси перз април 2014-а, което коства титлата на Ливърпул: Това, което се случи, бе чиста проба лош късмет. Но когато снимаш биографичен филм, трябва да бъдеш максимално откровен. Но и като играч не успявах да скрия много, нали? Такъв съм си. Личеше си чистият екстаз, когато постигах мечтите си. А за лошите моменти – никога не съм успявал да скрия и тях.

Но сега трябва да контролирам емоциите си много повече. Сега не аз съм главната фигура. Бях, когато играех. Сега целта ми е да ръководя отбора възможно най-добре и да им помагам с опита си.

 

Понякога професията те шокира – особено когато пред теб застанат 25 момчета, вторачени в теб и очакващи всяка дума, която ще излезе от устата ти. Никога не съм се учил как да говоря пред хора. Единственият подобен опит, който имам, е като капитан на Ливърпул. Никога не съм искал други съвети, защото предпочитам да съм автентичен.

Не искам някой да ме превърне в говорител, който използва „големи“ думи, с които да се опитвам да заблуждавам хората. Аз съм скаусър, живял в общинско жилище. Никога не искам да го забравя, защото това съм аз. Точно заради това избрах предизвикателството на футбола като играч и заради това се озовах в Рейнджърс.

За бившите си колеги на терена, които сега също се пробват в треньорството като Тиери Анри, Франк Лампард, Райън Гигс и Дон Тери: Уважавам ги много за това им решение. Можеха да се занимават с каквото си поискат, но те са футболни хора. Обожаваха кариерите си на терена, както и аз – своята.

 

618x346.jpg

 

Откакто напуснах училище, когато бях на 16, футболът е бил моят живот. Винаги целта е била да съм възможно най-подготвен за уикенда. Не знам колко ще продължи сегашното ми приключение, но се надявам да бъде приятно.

Сега съм зает постоянно с работата. Имам и четири деца. Всяка секунда от деня ми е заета. Разбирам много добре сегашните играчи. Виждам ги в съблекалнята – само социалните мрежи са им в главата, чакат с нетърпение новия цвят бутонки... футболът се развива. Ако искаш да останеш в него, трябва да наваксаш.

Но аз нямам проблеми. Докато всеки поддържа стандарт на игра и прави това, което се изисква от него. Нямам проблеми някой да носи розови бутонки и да си е нашарил косата с ленти. Докато ми дават осем или девет от 10 в неделя, няма да имам нищо против. Никакъв проблем.

....

Да печелиш като играч е фантастично, а сега е доста интересно да печеля и като мениджър. Загубите? Болката е една и съща. Да спечелиш трофей като играч – това вече е нещо специално, невероятно. Умирам за възможността да го изпитам и като мениджър. Към това се стремя. Искам да спечеля трофей – да постигна нещо.“

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Стиви Джи ще стане ГОЛЯМ мениджър !!!! Сигурен съм. Днес преби брендака и то с играчи които са меко казано на средно ниво. Цената на играчите на Селтик сигурно е поне двойно по-голяма. Желая НА Джерард още няколко пъти да пребие северноирландеца.

Link to comment
Сподели другаде

Стивън Джерард бе изключително доволен от победата на своя тим в голямото дерби срещу Селтик.

"Какво казах на играчите след успеха? Да запомнят нивото и стандарта им на игра в този двубой. Ако действаме така, на всеки тим ще му бъде трудно да ни победи. Този момент е за всички фенове и мъките им през последните няколко години. Те преминаха през много, защото Рейнджърс търпеше провал след провал срещу големия съперник. Футболистите бяха невероятни. Смятам, че действахме по-добре от Селтик".

"Бяхме превъзходни, но има още доста работа за вършене. Те са страхотен отбор и разполагат с чудесен мениджър. Можем повече и съм сигурен, че ще се подобрим през новата година. Уважаваме Селтик, това е една тежка лига, но тази победа трябва да ни даде нужното самочувствие и вяра, че можем да спечелим титлата", заяви Джерард.

Link to comment
Сподели другаде

Е, чак за ниво да не говорим. Мачът беше ниво Б група. Направо тия нямат право на национален отбор, ако питате мен. Ама щом ги влече.

 

П.П. най-загубените 300 мб нет в роуминг. Да бях изгледал нещо, заснето с телефон на Спартак щеше да ми е по-кеф. И то на швейцарски нет. Смятай надценяване...

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

ЗабОравихме го тоя стожер на мъжката игра. Благодаря ти батко (такъв ми се падаш) за всичко, което съм научил от теб.

 

Честит Празник на патерица пожелавам и да продължаваш да кръжиш около тъч-линиите, че те чакаме на най-правата и най-красива такава, която съм убеден, че познаваш поне толкова добре, колкото собствената си.."къщичка".

 

Жив и здрав на Голямото Брато от мен. Идол. Пример. Уникален футболист, мъж и човек. Неповторим индивид.

Link to comment
Сподели другаде

Днес си му е рождения ден, не си закъснял, за да е на патерица.

 

Жив и здрав да е! Знае пътя към "вкъщи", така че когато се почувства готов, го чакаме за още велики моменти, които да изживеем заедно.

:champion:

Link to comment
Сподели другаде

Честит Рожден Ден на КАПИТАНА! Да е жив и здрав! Чакаме го начело на Ливърпул ФК!

П.П. Щастлив съм от привилегията да проследя цялата му Великолепна кариера! Благодарен съм за прекрасните спомени!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...