Jump to content

Фернандо Торес


Гост shicola

Препоръчан пост

Гост C.Adam

Торес: Липсва ми футболистът, който бях навремето :cray:

 

 

Нападателят на Челси Фернандо Торес призна, че понякога му липсва играчът, какъвто той беше преди прехода му в лондонския клуб. През януари 2011 година "сините" заплатиха на Ливърпул 50 милиона паунда за Торес, който продължава да произвежда негативно впечатление. Испанецът се затруднява да обясни, какво се е случило с него.

"Изобщо не разбирам какво се случи. Започнах да се запознавам със скамейката. Убеждавах се, че скоро ситуацията ще се промени. Дойде Вилаш-Боаш, а след това Ди Матео, но всичко оставаше както преди: един ден играех, а в друг не. Когато играеш, не се питаш какво е да седиш на пейката. Трябва да го преживееш, за да разбереш колко е трудно", заяви Торес.

"Излизаш на терена, знаейки, че мениджърът ти не вярва в теб. Играеш, когато си отвикнал от това. Не се чувствах нормално, бързо се изморявах, бях тежък, липсваше ми скорост. За да се измъкна от пейката се наложи да преодолея много неща, включително самия себе си", продължава испанецът.

"Сега съм друг играч, но няма да ви лъжа. Наистина ми липсва онзи футболист, който бях навремето - да излизам от първите минути в мачовете, с гарантирано място. Понякога дори седях и гледах видео с головете си - исках да разбера, какво правех по-рано, когато вкарвах. Стигнах до извода, че единствената промяна е фланелката. Всичко останало е въпрос на адаптация към игровия стил на отбора", завършва Торес.

Link to comment
Сподели другаде

  • Replies 2,7k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Гост never back down

Торес е много сложна тема. ... неговата ситуация е една от най-гадните в живота.... той е мразен и обичан , той обича клуба , но с постъпката си всичката тази обич е за вятъра.

 

Аз да си призная , честно така и не можах да го намразя , искам ама не мога , какво да правя. Деня в който ни напусна , беше 1 от най-гадните в живота ми ... чувството да обичаш нещо и то да си отиде не е никак приятно .

 

Както се казва 'старата любов ръжда не хваща ' ... винаги ще ме вълнува какво става с него и неуспех освен когато играе с нас не бих му пожелал.

Въпреки цялата му уникално слаба форма последните години , аз като човек гледал му всички мачове от както ни напусна , мога да твърдя , че той все още е играч за големите мачове. В челси не вкара много голове , но от тези които вкара поне половината му бяха в супер важни мачове. А и като игра баш в най-важните мачове играе най-добре. Явно си го има това в него и то докато е на терена няма да изчезне.

Link to comment
Сподели другаде

Гост ZdraveCa

От Челси се чудят как да го разкарат и той ни се мазни май, май. Ако има футболист, който не искам в Ливърпул за нищо на света, то това е Торес. За щастие е почти сигурно, че никога няма да се върне.

Link to comment
Сподели другаде

Гост cyberfan

Аз пък не мисля, че отиде в Челси заради парите. Просто ние вървяхме надолу. Всеки добър спортист се стреми към победата. Не забравяйте, че и Джерард беше с единия крак в Челси и само спечелената ШЛ го задържа при нас.

 

You'll Never Walk Alone

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

Абе има много неяснотии по неговят трасфер, които може би никога няма да разберем. И все пак заради добрите стари времена и аз нямам нищо против връщането му до 7-8 млн. Но едва ли ще го видим повече с нашата фанелка.

 

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост cyberfan

И с какво Торес е по-различен от Иън Ръш който преминава в Ювентус? Или от Кевин Кийгън който отива в Хамбургер? А Роби Фаулър не премина ли в Лийдс? Просто в този момент Ливърпул не беше от класата на Торес. Уволниха Бенитез - той остана, но след като и Рой Ходжсън се провали, той предприе тази крачка с трансфера си в Челси за което сигурно съжалява. Определено при нас макар и без титли изглеждаше по-щастлив.

 

You'll Never Walk Alone

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост TheoScouse

И с какво Торес е по-различен от Иън Ръш който преминава в Ювентус? Или от Кевин Кийгън който отива в Хамбургер? А Роби Фаулър не премина ли в Лийдс?

You'll Never Walk Alone

 

Веднага ти отговарям на въпроса. торес се различава от изброените от теб играчи по глупостите, които наговори за Ливърпул, след трансфера си в челси. Нито Ръш, нито Кийгън, нито Фаулър след трансферите си в други клубове са казвали "най-после съм в голям клуб!"

Link to comment
Сподели другаде

Гост cyberfan

Въпрос на тълкуване и начин на представяне от журналистите. Факт е, че в този момент не бяхме от силните на деня, и не се борехме за отличия. За мен Торес даваше всичко от себе си с червения екип и го разбирам защо ни напусна.

 

You'll Never Walk Alone

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост TheoScouse

Въпрос на тълкуване и начин на представяне от журналистите. Факт е, че в този момент не бяхме от силните на деня, и не се борехме за отличия. За мен Торес даваше всичко от себе си с червения екип и го разбирам защо ни напусна.

 

You'll Never Walk Alone

 

Виж, не става дума за това защо ни напусна. Всичко е ясно като бял ден - челси дават повече кинти, имат една камара мултимилионни звезди и на хартия тогава може би да са имали и по-големи шансове за трофеи от Ливърпул. С това предполагам всеки в този форум ще се съгласи. Както казах, проблема е в глупостите, които наговори за Ливърпул. Да наречеш челси по-голям клуб от Ливърпул е върха на простотията. И не мисля, че журналистите са му виновни в случая - баш това си му бяха думите. Не знам ти как го тълкуваш.

 

ПП. Рики Ламбърт ще се присъедини към нас в понеделник. Човека идва от Саутхямптън, който, при цялото ми уважение, е по-малък клуб от Ливърпул. И въпреки това, позволи ли си Ламбърт да говори такива неща, каквито каза испанеца?

Link to comment
Сподели другаде

Гост cyberfan

Ами аз не знам какво точно е казал, а на пресата много много не вярвам. Всеки футболист като смени клуба, на първите интервюта четка новия такъв, особено ако е по добрия в момента. Не съм сигурен, че това което е казал, е искал да бъде изтълкувано по начина по който беше. Има и нещо друго което съм забелязал лично аз като чужденец на острова. Понякога използваш неправилните думи които на теб ти звучат по един начин, но на местните по друг. Както и да е. Аз не тая лоши чувства към Торес. Ти пък си имаш свое мнение.

 

You'll Never Walk Alone

 

 

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Гост Simply Red

Изглежда,че Торес изгуби безвъзвратно головото си докосване след напускането на Ливърпул. На практика нито за секунда не видяхме стария Фернандо Торес от преди няколко сезона,който с лекота вкарваше гол след гол и сновеше като фурия по терена,подпоган от Джерард.

 

За мен проблемът се състои във факта,че той изгуби увереността и самочувствието си пред гола,а това са фактори,които са движещата сила за всеки един нападател. Без значение от класата и сумата платена за него. Той понесе твърде много удари в Челси,които допълнително подкопаха и без това крехката му решителност - честото му оставане на резервната скамейка и то в ключови двубои,големите периоди на "суша",постепенното отпадане от състава на Испания,неразбирателствата с Ди Матео и т.н.

Дори при Рафа Бенитез той не можа да намери докрай себе си. А Рафа е считан за човека,изстискващ най-доброто от него. Наблюдаваше се някакъв прогрес,но в никакъв случай той не бе траен.

Според мен в негов интерес е да смени обстановката,в момента изглежда просто изчерпан за Висшата Лига. Едно завръщане в Испания (и по-конкретно в родния му клуб - Атлетико) ми се струва,че ще му се отрази добре.

 

Жалко за Торес,притежава(ше) страхотни качества,които не разви максимално. Можеше да се задържи за доста по-дълъг период от време сред каймака на нападателите,беша на върха едва два сезона. От тогава върви стремглаво и само в една посока - надолу. Още си спомням думите на Фъргюсън в биографията му за него:

 

" Торес беше много,много талантлива личност. Наблюдавали сме го доста пъти и се опитахме да подпишем с него,когато беше на 16 години. Гледахме го в много младежки турнири и си мечтаехме за него. Абсолютно брилянтен футболист беше. Торес бе надарен със страхотна хитрост: една проницателност,граничеща с Макиавели. У него имаше нещо зловещо,не във физическия смисъл. Притежаваше страховит усет за смяна на темпото. При 40-метров спринт не беше по-бърз от повечето играчи,но умееше така да промени хода си,че да бъде смъртоносен. Крачките му бяха подвеждащо дълги. Без да очакваш ,можеше да ускори и да профучи покрай теб. Бе капитан още на 21 години за Атлетико М,изключително! Имаше отлична физика: височина и структура на истински нападател. "
Link to comment
Сподели другаде

Гост never back down

И при все трагичната му форма , за последните 2-3 сезона мога да изброя сума важни голове които отбеляза на Челси в големите мачове.. да не кажа и най-важните през това време .

 

Колкото и да е трагичен , винаги ще си остане играч за големите мачове. Там сякаш е друг човек.

 

Вкара на Барселона 2012.. Финала за Лига Европа срещу Бенфика.. Срещу Атлетико полуфинала.. срещу Байерн Мюнхен.. за суперкупата.. срещу Сити .. има и още много важни голове за Челси..

 

Да не изброявам за нас колко важни гола е вкарвал и колко на големите отбори щото няма да ми стигне мястото в поста .

Жалкото за него е че прави такива фрапантни пропуски които му влияят в много от мачовете . За мен лично Торес ще си остане явление с умението си да бележи баш когато трябва... каквато и трагедия да е в момента и аз подобно на Моуриньо бих си го държал в състава , защото във всеки един важен и закучен мач може да вкара гол и да промени нещата .

Link to comment
Сподели другаде

Гост Kimi

На Торес формата главоломно се влоши, още от Световното 2010-а, когато беше голяма звезда, но не успя да вкара нито 1 гол. След това, при престоя на Ходжсън в Ливърпул ясно се виждаше, че испанецът не е същия играч. В Челси вече съвсем забрави как се вкарва, въпреки че няколко пъти показа признаци на събуждане (най-вече, когато Бенитез им беше треньор). Това, че загуби увереността си е факт и определено също е фактор за головата му немощ. Не знам как Моуриньо ще постъпи с него, но аз се надявам да го продадат, за да не търка скамейката в Лондон. Съгласен съм с казаното по- горе, че Атлетико изглежда най- доброто място за него в момента.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Enigma_lp

Не успях да го намразя, ей.Още ми е даже леко гадно като го гледам да прави такива изцепки.Дано да се върне в Атлетико и да върне поне наполовина формата си отпреди.

Link to comment
Сподели другаде

Гост ReD_Gerrard

Аз също не го намразих, но ми е безразличен. Забавлявам се с провалите му и се смея, както всеки друг :sarcastic:

 

never back down, 6 важни гола за 3 сезона не ти ли се струват критично малко? На мястото на Моуриньо бих дал на испанеца един сезон шанс (а той му го даде) и ако не се докаже, бих го отпратил. Торес е свършен. Само Атлетико могат да върнат част от предишната му увереност. И Джерард.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...