Jump to content

Фернандо Торес


Гост shicola

Препоръчан пост

Да не забравяме и колко често се контузваше, въпреки това мачкаше и бележеше непрестанно. Обичаше да вкарва на големите отбори. Заедно със Суарес, който вкарваше повече на малките отбори, щяха да направят шампионски дует, сигурен съм. Уви...

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
  • Replies 2,7k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Не. Коу иска да ходи в Барса. Клубът не го пуска и му нарежда какво да прави. Вади го от отбора с предтекст контузията, забранява му да дава интервюта и т.н. Така си разсъждавам аз. Далеч съм от мисълта, че Коу се е затръшкал като дете, но може и скаднали да е имало. Може и мениджърите да усложняват ситуацията. Не знаем тая молба за трансфер дали е подадена със или без знанието на клуба (може клубът да го е накарал да я пусне, за да официализара желанието си и да деактивира разни клаузи по договора). Едва ли ще разберем скоро истината.

Само си спомнете ситуацията с Торес, когато напусна и интервюто му тази година, когато разказа някои неща, които преди не знаехме.

 

Някой да ми припомни на мен?

Link to comment
Сподели другаде

  • 6 months later...
Гост Shinobi

Ел Ниньо се подаде на челсарски провокации в тежък момент за нашия клуб. И сбърка. Но е просто човек. Честит Рожден Ден Фернандо. Дефиницията за топ-нападател

Link to comment
Сподели другаде

С неговото напускане идолопоклонничеството в мен умря.

Сега като се замисля съм му направо благодарен(дали на него, дали на шефовете), защото приех много по-спокойно това на Суарес и Коутиньо.

Link to comment
Сподели другаде

Вероятно всеки фен трябва да преживее една такава раздяла с любовта на живота си във футболно отношение, за да изтръпне за следващите трансфери.

 

За един ще е Фаулър, за друг Торес, Оуен, Суарес, Коутиньо, няма как да се мине без тези неща. Привързваш се просто и това е. Вероятно ти самият не го искаш, ама ей на. Както се пее в онази песен на Наполи - Един ден внезапно, влюбих се в теб... не ме питай защо. И тва е, то обяснение няма.

 

Когато стана ясно, че ще ни напусне Торес почувствах ужасна болка. Ама така ме болеше, че няма накъде. Със сигурност такава друга раздяла няма да преживея, макар че в момента би ми било много болно, ако се разделим с някой от атакуващото трио и най-вече Клоп. Особено за Клопо доста болно би ми станало, но пак няма да е като случая с Торес.

 

Иначе ЧРД хлапе. На 34 ама все още си е класа. Играч за големите мачове. Винаги е бил такъв и никога не се е крил в големите сблъсъци. Има толкова важни голове в кариерата си, че не е истина.

Предаде, болеше, но си остава първата голяма любов. Първите винаги се помнят.

Link to comment
Сподели другаде

Да е жив и здрав Хлапето!

Мен също ме беше яд, когато ни напусна, но не бих го нарекъл предател!

Той винаги е казвал, че клубът на сърцето му е "Атлетико"!

Винаги ще го обичам, та дори и само заради оня мач на Олд Трафорд /1:4/, дето направи един защитник да реве от безсилие!

Сещате се!

Още веднъж - Жив и Здрав!

Link to comment
Сподели другаде

@David, хубаво написано. Ама...Майкъл Оуен има 116 гола за клуба. А после игра за гнусния Мангал. И него ли оправдаваш? За мен Торес е предател и му желая само здраве. Нищо друго.

 

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Хора тоя нападател в кавички има грубо 720 мача и 250 гола в тях на клубно ниво, имал е два добри сезона при нас , един горе долу в Челси и преди това е показал някакъв потенциал в Атлетико с десетина гола на сезон грубо.. Това нещо Торес никога не е бил топ нападател , тая продажба беше добра ..Тези на Оуен, Алонсо, Стърлинг, Суарес и Масчерано не бяха..освен със Стърлинг който беше по-скоро талант отколкото завършен играч, то с продажбите на другите се сривахме в развитието си всяка година..

Link to comment
Сподели другаде

Не мисля че има кой знае колко общо между Торес и Оуен.... има голяма разлика да отидеш в Челси и да отидеш в Манго....нито един сериозен играч който се е клел в Ливърпул не трябва да си помисля да ходи в Манго...особено както и когато отиде Оуен...така че той за мен е изтрита страница много отдавна...да не говорим че e играл в Реал и уважаван там а го има как се кефи на голове на Барса...абсолютна футболна про....тутка. Торес си изигра каквото имаше при нас и когато отиде в Челси не беше същия нападател който беше преди това при нас. Освен това винаги се е държал на ниво. Както каза и един колега горе клуба на сърцето му винаги си е бил Атлетико... така че сравнението между него и Оуен си е неуместно.

Link to comment
Сподели другаде

Аз още си пускам клипове с комбинациите между Торес и Стиви. Това е част от историята на ФК Ливърпул и се помни. Кой как е продължил своя собствен път, мен лично не ме интересува.

 

Простата п*тка оуен мина границата, но въпреки това и той е част от историята. Разликата е там, че не бих наплюл Торес в лицето за разлика от мангала.

Link to comment
Сподели другаде

Викаш в кавички ? :)

 

720 Мача - 250 гола..сериозен нападател ли е това? остави контузии , лоша форма по някое време и тн..това му е цялата кариера... 720 мача 250 гола. Сигурен съм че Лампард и Джерард които са център халфове имат по-добра успеваемост гол спрямо мач..

Link to comment
Сподели другаде

Бройката голове на Торес може да не е впечатляваща, ама головете точно в определени моменти които е вкарал, са повече от впечатляващи.

 

Точно Торес вероятно е човека дал начало на испанската доминация на национално ниво. Без неговият решаващ гол на финала срещу Германия, един господ знае дали тези играчи в онзи отбор щяха да играят със същото самочувствие и успеваемост в идващите години, и на национало, и на клубно ниво.

 

Отделно колко други важни голове има за клубовете в които е играл. Няма манго, няма Челси, Реал, Барса... шие ги наред. Голове на полуфинали, на финали в Европа, за домашни купи.... какъв ти ми нападател.

Link to comment
Сподели другаде

@konov23, не знам има ли смисъл да се вторчаваме в неща, които са минали, нямат конкретно и съдбоносно значение за Ливърпул. Гледните точки винаги ще бъдат различни и веряотността за съгласие е минимална.

Струва ми се абсолютно прахосване на енергия да се обсъжда и да се влиза е ненужни спорове.

Абсолютно мое кредо е да не влизам в спорове и още по- малко нападки персонални.

Уважавам всеки един в този форум, дори моята гледна точка да е на диаметрално противополжни краища на спектъра.

Всички сме фенове на един отбор(надявам се) LIVERPOOL. Всеки има право на мнение и гледни точки.

 

Вместо да се разпиляваме в неплодотворни препирни, по-добре е да обединим всичко, що е позитивно в подкрепа на растящия с всеки мач, наш любим клуб. Да му дадем мощен тласък за мачовете с Манчестър Сити, например.

Понеже си се обърнал към мен ще си позволя да ти отговоря.

 

Аз не съм ничий адвокат. Веднага ще кажа, че Торес ми е персонално симаптичен. Аз обаче не съм жена, за да харесвам футболисти по фенотипни признаци.

Това, че съм цитирал 81 гола, не значи, че бройката определя кой е предател, кой не.

Не мога да съдя Фернандо, че реши малко драстично да ни напусне. Заболя ме ме много, но никога няма да го наплюя и да забравя какво е правил за нас и колко гордо ми е било, да го виждам да бележи шедьоври с нашата фланелка.

Футболист, който без никакво съмнение може да бъде жива настолна книга за всеки млад нападател.

Не знаем всички детайли по напускането му, за да го наричам с емоционални и грозни имена.

 

За онези години, 50 милиона паундс си бяха много як аргумент, за да се размисли дали един футболист би бил продаден.

Той не е роден в делтата на Мърси, не е закърмен с традициите и въздуха на Ливърпул. Испанец, роден в Мадрид и открито заявил, че клубът на сърцето му е Атлетико. Точка. Не може да бъде винен в нищо!

Остави отпечатък в клуба и си тръгна. Друга е темата, че можеше да стане легенда, но...Клоп не беше тук...

 

Историята с Оуен е крайно различна и разводнена.

Не мога да го защитя, дори да е вкарал 1116 гола.

Роден на 32 км. от Ливърпул, англичанин, обожаван, качен на пиедестал от ранна детска възраст...

Надежда, английския Марадона.

Много голям талант и много малък човек с арогантни стойности, които го доведоха до омерзението на феновете.

Как да го защитя?

 

За да не се разливам. Има талантливи, харизматични играчи, които влизат в сърцата на хората и остават там завинаги!

Емлин Хюс беше такъв, Кени Далглиш Е такъв, Кевин Кийгън е такъв, Рей Клемънс е такъв, Сами е такъв, Стивън Джерард е такъв, Фернандо Торес е такъв. Майкъл Оуен не е.

Да не нареждам тук и имена от по-нови времена, за да не излиза, че се заяждам...

 

Не може всеки, който е напуснал отбора да бъде обявяван за предател. Да бъдем честни, всеки футболист като премине в нов клуб бръщолеви високопарни клишета и бомбастични глупости, които са просто едни клишета. Какво очакваме да каже. "Давайте там парите, не ми дреме за скапания ви, пластмасов клуб ли?!"

 

Не бива да се гледат едностранно нещата. Всички футболисти минали през Ливърпул са оставили по нещичко от себе си. За което би следвало да бъдат уважавани и оценявани по достойнство.

За да завърша, ако можеше и ако Клоп искаше Торес в отбора, аз бих го приветствал с най-голям кеф.

 

P.S. Убеден съм, че в сърцето на Фернандо ще има винаги едно кътче, оцветено в червено и жигосано с ливърбърд!

Link to comment
Сподели другаде

Не искам да бъда досаден. Влюбих се в Ливърпул заради Кийгън. После вече ми беше все едно, /аз вече бях от Ливърпул/, защото дойде Далглиш, който го наследи и постигна дяволски много. Питам се, ако бяха заедно поне два сезона?..После с времето се събраха и Шаби ,и Торес, за Суарес началниците закъсняха. Стиви си беше наличен. Е, не се събраха заедно...И жалко. Питам се, ако бяха заедно Стиви, Торес и Суарес поне два сезона?...

Link to comment
Сподели другаде

Не искам да бъда досаден. Влюбих се в Ливърпул заради Кийгън. После вече ми беше все едно, /аз вече бях от Ливърпул/, защото дойде Далглиш, който го наследи и постигна дяволски много. Питам се, ако бяха заедно поне два сезона?..После с времето се събраха и Шаби ,и Торес, за Суарес началниците закъсняха. Стиви си беше наличен. Е, не се събраха заедно...И жалко. Питам се, ако бяха заедно Стиви, Торес и Суарес поне два сезона?...

 

Торес щеше да вкарва по 7 -8 гола на сезон и в последствие да изтърка скамейката , това щеше да стане според мен...

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...