Jump to content

Фернандо Торес


Гост shicola

Препоръчан пост

По повод съпоставката между Торес и Оуен:

 

След като напусна Ливърпул, Фернандо спечели ФА Къп и ШЛ през 2012 година. През 2013 г. - Лига Европа.

Майкъл какво спечели, след като напусна Пуул, че нещо не се сещам?

 

Та... май Господ въздава!

Link to comment
Сподели другаде

  • Replies 2,7k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

@pehotineca, сериозен ли е нападател, който вкарва приблизително веднъж на два мача в Ателтико и в последствие 65 попадения за 102 срещи с екипа на Ливърпул?

 

720 мача и 250 гола...това е. Имал е два добри сезона в Ливърпул и един в Челси и до там.

Link to comment
Сподели другаде

Кашик,

ти явно не си го гледал как играеше и какво правеше в Атлетико и в наца на Испания преди да го вземем! И при нас имаше два вълшебни / не добри / сезона! Общо взето беше към 4-5 години един от най-добрите нападатели в Европа / значи и в света /! И това не стига според теб да се нарече сериозен нападател, така ли? :ppp6:

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Позабравеният този сезон нападател на Атлетико Мадрид Фернандо Торес официално оповести, че ще се раздели с испанския клуб през лятото.

Договорът на Ел Ниньо изтича след края на сезона, а само преди два месеца стрелецът отказа да разтрогне контракта си и да получи огромна заплата в Китай. “Когато пристигнах в Атлетико на десет годинки, знаех, че Атлетико ще бъде моят дом. Сега използвам възможността да споделя, че това е последният ми сезон за клуба. Не беше лесно решение. Поглеждайки всички обстоятелства обаче, смятам, че е това е най-доброто решение”, заяви Торес на събитие днес в Мадрид.

“Виждате, че не играя важна роля в отбора. (…) Казват, че хубавите неща имат начало и край. Прекарах много години тук и сега идва време да сложим точка”, призна той. Запитан дали има яснота къде ще продължи кариерата си, Торес каза: “Нямам нищо предвид, не съм взел още решение за следващия си отбор. Ще изслушаме офертите и ще решим”.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...
  • 11 months later...

Обяви, че приключва с футбола, в неделя ще даде пресконференция по случая... Един от най-харизматичните футболисти, играли за Ливърпул. Жалко, че не успя да спечели нищо с отбора, сред моите връстници беше по-популярен и от Джерард...

 

http://prikachi.com/images/114/9593114N.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Беше голяма работа първите си сезони при нас, но тогава отборът не го развиваха правилно предишници собственици и напусна в посока Челси, което си беше удар по реномето на Ливърпул и за това ще остави завинаги смесени чувства у нас, когато се сещаме за него. От една страна носталгия по многото радостни емоции, които ни е носил, а от друга - огромното разочарование след трансфера му в Челси, който всеки фен на Ливърпул почувства като предателство.

Link to comment
Сподели другаде

Абе ще остане като неразгадана тайна. И друг път се е дискутирало дали не бил повлиян от ръководството и подаването на трансферната молба да е било с цел да се откаже от комисионната за лоялност при продажбата...

 

Въпреки всичко за мен си остава с приятните спомени за някои от решителните му голове срещу МЮ, Челси, Арсенал и Реал.

 

На добър час!

 

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Голямата му грешка, която много фенове на Ливърпул няма да простят, ще си остане преминавате му в Челси. Аз лично предпочитам да го започня с добро - това е един от любимите ми футболисти играли в Ливърпул. Просто имаше един момент, в който беше най-добрият нападател в света, истинско удоволствие беше да гледаме тандема Торес-Джерард и най-голямото разочарование е че не успя да спечели трофей с клуба. Да е жив и здрав и успех в бъдещите му начинания.

Link to comment
Сподели другаде

Торес беше изключителен нападател и футболист, който заслужаваше повече сезони на най- високо ниво. Контузиите му развалиха кариерата (която не бе никак лошо все пак), а тази преди Мондиал 2010, а и играта му на самото Световно бяха точката, от която Фернандо тръгна надолу. По времето на Бенитес в Челси, Торес направи нелош сезон, после направи и един добър с Атлетико ( и незнайно защо точно тогава Дел Боске не го викна за Евро 2016), но това изглежда бяха просто flashback- ове на играчът., който някога беше.

Аз не тая лоши чувства към него, трансферите между отбори- съперници стават все по- чести, а и Ливърпул и Челси са си разменяли не един и двама играчи. Яд ме беше, че се махна, но все пак това е просто футбол. Извън терена също изглежда доста свестен тип.

Успех занапред, Хлапе, ще те помня с добро.

Link to comment
Сподели другаде

Спира с футбола 10 години, след като футболът беше спрял с него.

 

Много точно казано, така и не намери себе си в другите отбори, все едно душата му остана в Ливърпул, а само тялото му продължи да играе футбол.

Link to comment
Сподели другаде

И все пак периода му в Челси беше най-продуктивен от към отличия. В Ливърпул остави големите мачове и многото голове, в Челси беше просто фигурант в повечето случаи и с епизодични проблясъци.

 

И все пак е сред малкото футболисти в световен мащаб печелейки всичко значимо както на клубно, така и на национално ниво. По този показател дори Меси и Роналдо са зад него. И като цяло може да е доволен постиженията си. На нас винаги ни се искало да видим тандем със Суарез и защо не Стъридж в силният си сезон.

 

 

 

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

 

 

Link to comment
Сподели другаде

голям нападател (периода му при нас и в Атлетико преди нас)

В периода му при нас бе в ако не най - добър , то поне в топ 3 с Анри и Ибраимович.

Имаше сага около него, която така и не разбрахме , но докато игра даваше всичко от себе си. Вкасра доста , някои от които впечатляващи гола.

За да му измисли Коп-а песен, значи е заслужил уважението им.

Смесени са малко чувствата ми, но все тая, аз не тая лошо.

Желая му успехи за в бъдеще.

 

Момент от най-силните му години при нас :

 

http://static.football24.bg/assets/england/liverpool/players/torres_liv.jpg

 

Голям дует:

 

Pg52BL6VKWA.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Торес е пример за футболист, който въпреки трофеите не беше щастлив. Сам се прецака, можеше да се превърне в голяма легенда. Беше многи харизматичен и всички го харесваха. Жалко за нас, че не успяхме да го видим със Суарез.

Link to comment
Сподели другаде

Съжалявам, ама дори отеглянето на Аурелио събуди повече емоции в мен, отколкото отеглянето на Торес.

Аз си мислех, че ще е така, но се изненадах, че ми е тъпо малко.

 

Като иде в Челси го прокълнах да не вкара повече гол в кариерата си, и баща ми все още ме бъзика за това мое "проклятие".

 

Все пак е харизматичен и ми е носил огромно щастие при нас, с изключение на последния му сезон. Да е жив и здрав, аз съм сигурен, че е осъзнал грешката си, още при оня лакът от Дани в носа му. Не че при нас не беше тръгнал надолу, но може би хейта който се изля от нас по него му след напускането му дойде малко в повече.

 

Желая му успехи за напред в живота. Хлапето е добър човек.

Link to comment
Сподели другаде

То към онзи момент кораба осезаемо си потъваше... спомням си лятото на 2009 и гениалния ход на Бенитес да продаде Алонсо, след което направихме емблематично дървен сезон, в който Торес все пак си вкара 20+ гола... после лятото на 2010 потъването на отбора продължи с пълна сила, пристигна дЕдо, пристигнаха някакви нови футболни талисмани, даже няма да им споменавам и имената, Масчерано разбира се вдигна гълъбите... и като започна един ми ти сезон под ръководството на дЕдо направо оная работа да му стане на човек от ентусиазъм! Зимата на 2011 Торес напусна един потъващ към онзи момент кораб, това е болезнената истина, затова и аз лично не го обвинявам, нито му се сърдя.

 

Иначе е пич Хлапето, жив и здрав да е!

Link to comment
Сподели другаде

Попадна в такъв период за жалост, но това не го оправдава лично според мен, най-малкото не трябваше да преминава в Челси, където и да е де другаде по света само не и от легенда в Ливърпул в пряк конкурент, всички щяхме да му простим тогава.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...