Jump to content

Шаби Алонсо

Guest shicola

Recommended Posts

Guest joffer

Новината за трансфера на Алонсо направо ми убива кефа от Шампионската лига...

:morning1: Че той не е наш играч, какво ни засяга вече Алонсо. Гледа да изкара някъде 1-2 година за пари, и после да щрака с пръсти.

Guest NikolaY

Изключително полезен щеше да ни е в момента и в първенството и в Шампионска лига, а и не на последно място това, че хора като Джан, Коу, Маркович и като цяло всички млади играчи които имаме в центъра да трупат опит от него. На всичкото отгоре нямаше и да ни струва кой знае какви пари. В Байерн честно да си кажа не мисля, че ще играе кой знае колко, при наличието на толкова много халфове в центъра, но все пак успех в новото му предизвикателство.

Guest Simply Red

Изключително полезен щеше да ни е в момента и в първенството и в Шампионска лига, а и не на последно място това, че хора като Джан, Коу, Маркович и като цяло всички млади играчи които имаме в центъра да трупат опит от него. На всичкото отгоре нямаше и да ни струва кой знае какви пари. В Байерн честно да си кажа не мисля, че ще играе кой знае колко, при наличието на толкова много халфове в центъра, но все пак успех в новото му предизвикателство.

Истината поне според мен е ,че Роджърс не е на пазара в момента за полузащитник. А и като цяло ми се струва,че ние приключихме с трансферите и в момента ще се избистря стила и окончателно ще се оформя титулярния състав.

На няколко места вече четох,че самият Алонсо е настоял да отиде в Байерн. Заплатата му е чутовна. Някои медии спекулират със сумата от 5 млн евро на година. Това са пари,които при нас е абсолютно невъзможно да взима. Трябва и да сме малко реалисти,когато дискутираме подобни трансфери. На този етап нямаме никакви аргументи да се сравняваме с мюнхенци,а Алонсо е в такава възраст,че това определено може да му е последния голям контракт в кариерата.

Guest Stojkica

Изключително полезен щеше да ни е в момента

Напротив. Алонсо играеше горе-долу добре за Ливърпул и започна да блести наистина чак в петия си сезон, преди който Рафа се опита да го продаде и в който сложи Машерано зад него.

В момента отборът има нужда точно от играч като Машерано, който да застане пред защитниците и да намали с около 15-20 допуснатите голове, като това се отрази минимално на атаката. Точно в това Алонсо не може да помогне, така че много правилно Роджърс не се насочи към него.

Guest The King

Ще взима по 5 млн чисто на сезон, с договор за 2 години. Уж щял да бъде заместник на Хави Мартинез, който скъса връзки. В Реал взимаше по 6 млн.

Guest S.Gerrard

Speaking at a press conference to mark his exit from Real Madrid, new Bayern Munich midfielder Xabi Alonso says he did not want to return to the Premier League this summer out of respect for former club Liverpool. He told reporters: "The Bayern option was the most attractive. Return to England? I wanted to keep the great memories from Liverpool."

Guest ReD_Gerrard

Speaking at a press conference to mark his exit from Real Madrid, new Bayern Munich midfielder Xabi Alonso says he did not want to return to the Premier League this summer out of respect for former club Liverpool. He told reporters: "The Bayern option was the most attractive. Return to England? I wanted to keep the great memories from Liverpool."

Тоест да разбираме, че е имало оферти от други клубове, но не и от Ливърпул... Еми още по-тъпо ми стана...

@Stojkica, полезността на Алонсо щеше да се изразява най-вече с опита му - има две спечелени шампионски лиги, шампион на Испания, шампион с Испания и най-вече - авторитет в клуба. Такъв човек е необходим сред младите Стърлинг, Маркович, дори Ловрен и Стъридж.

Чисто игрово също ще бъде полезен; смятам, че Джерард се справя добре в позицията "зад Алонсо" и испанецът може да блести.

@Simply, не мисля Алонсо за играч, който ще сложи финансовите претенции над страстта си към Ливърпул. Ако от ръководството са искали да го вземат, щяха да го вземат. Затова ме е яд...

Guest Red One

Не знам Алонсо в коя точно философия на Роджърс може да се впише. При нас всичко е скорост, скорост, бягане и тичане и пасове и скорост. Нямаме нужда да задържаме топката в покой. Не сме и опитвали, след като Роджърс изостави умрялото тики-така от първите си месеци. Според това, какви профили играчи купуваме съм убеден, че Алонсо не е бил необходим на Роджърс, дори и като опит.

Guest ReD_Gerrard

Чисто физически е невъзможно да играем на скорост през всичките 90 минути и това се доказва всеки мач, който играем. Понякога е необходимо да задържим топката, да укротим темпото, особено в късните етапи на мачовете, когато водим с един гол разлика.

Реал Мадрид не играят тики-така, въпреки това Алонсо беше титуляр в състава, който спечели ШЛ, не греша, нали?

Guest Red One

Чисто физически е невъзможно да играем на скорост през всичките 90 минути и това се доказва всеки мач, който играем. Понякога е необходимо да задържим топката, да укротим темпото, особено в късните етапи на мачовете, когато водим с един гол разлика.

Реал Мадрид не играят тики-така, въпреки това Алонсо беше титуляр в състава, който спечели ШЛ, не греша, нали?

Ако ми кажеш повече от две общи неща между Анчелоти и Роджърс ще те поздравя. Така че какво играят смърдит е ирелевантно. Пък и те го продават, нали така, значи и на тях не им е нужен. Това как ние играем през цялото време и дали можем да играем така 90 минути, по никакъв начин не променя това, което Роджърс иска да вижда през 90-те минути. Именно новите играчи, които дойдоха ще помогнат да играем така през целия мач. Алонсо няма да помогне. И аз го харесвам и исках да дойде, но след като видях уплътняването на състава от това лято с какви играчи стана разбрах, че няма как да стане. Единствено Ламбърт не се вписва и недоумявам все още защо беше взет.

Guest joffer

:morning1: Алонсо когато беше истински необходим на отбора не седя, а реши да се маха. Тогава с това напускане до голяма степен се разтури готов сглобен шампионски отбор. Стана поредния който си сбъдна "мечтите" като отиде в един от тези комерсиални отбори - Реал или Барса. Сега Джерард изпълнява отчасти неговите функции, Алонсо вече е на възраст е и е доста съмнително дали изобщо може да помогне с нещо. Споделям мненето на Stojkica, че по скоро играч с профила на Масчерано е по - необходим.

Само не под хващайте поредния спор на тази тема...

Чест му прави, че е отказал на другите английски отбори, за разлика от един друг играч, който наскоро каза "Ливърпул не ме искаше, затова отидох в Ман Юнайтед". Алонсо не е един от най-великите играчи, които сме имали, всъщност направи точно два силни сезона, но подобно на Луис Гарсия все още е един от любимците на Копа и не само. Цялото му отношение към институцята бе вдъхновяващото.

Честно казано, Алонсо се разви много в Реал, и ако ние имахме в нашия отбор, този Алонсо от Реал нещата щяха да са много различни и за Рафа, и за нас. Но просто в Реал имаше възможност да улегне.

На мен все още ми е един от любимците, а и е един от малкото играчи, които всички уважават и не смеят да кажат лоша дума за него, подобно на Пирло.

Според мен би бил полезен до някаква степен, проблема е, че нашите шефове искат да спестят от заплати, а неговата не е малка. Иначе опита му в съблекалнята щеше да си струва.

Guest NikolaY
Напротив. Алонсо играеше горе-долу добре за Ливърпул и започна да блести наистина чак в петия си сезон, преди който Рафа се опита да го продаде и в който сложи Машерано зад него.

В момента отборът има нужда точно от играч като Машерано, който да застане пред защитниците и да намали с около 15-20 допуснатите голове, като това се отрази минимално на атаката. Точно в това Алонсо не може да помогне, така че много правилно Роджърс не се насочи към него.

Аз пиша едно, а ти си го интерпретираш като съвсем различно.. Никъде не съм казал, че Алонсо в момента е кой знае в каква форма и такива неща, просто това, че разполага с огромен опит, който може да е много полезен предвид младия състав с който разполагаме. И все пак щеше да е по-добре от някои други индивиди, които имаме в момента в състава.

Симпли. В интерес на истината не предполагах, че ще излезе на баварците 11 млн. евро. А заплатата не мисля, че му е кой знае колко голяма, около 130 хил. евро на седмица в паунди се пада под 100k седмична, т.е. един Борини и Коло :D

Guest HoUs4oOL

Снощи Шаби игра около 70 минути за Байерн срещу Шалке,като мача завърши 1:1.Алонсо беше замесен и в гола на Шалке,като изчисти топката от гол линията,но тя се удари в ръката на връхлитащия Хьоведес и влезе в мрежата на Нойер,въпреки протестите на играчите на Байерн гола беше зачетен.

BwW1x-8IgAII8S4.jpg

Guest bgscouser

Чаби Алонсо напуснал Реал заради любовница

Изненадващото напускане на Чаби Алонсо в посока Мюнхен явно си има своята причина. Според испанските медии бившият полузащитник на Реал Мадрид е бил хванат в изневяра от съпругата си. Нагоре Aрамбуру била разбрала за тайната му връзка с певицата Лурдес Ернандес, по-известна като Russian Red, и му била казала да избира между семейството и Кралския клуб. Футболистът, който има три деца от жена си, решил да не рискува връзката си с нея и да разреши семейните си проблеми като отиде да играе далеч от Испания - в Байерн (Мюнхен). Интересен факт, който засилва спекулациите на медиите, е, че в последния албум на певицата има песен, наречена "Чабиер", въпреки че самата изпълнителка отрича това да има нещо общо с бившия испански национал.

• 4 weeks later...

И като заговорихте за дефанзивни , защо най-добрия дефанзивен полузащитник в света не дойде на Анфийлд , а отиде в невзрачния Байерн въпреки ,че проглуши медиите с искането да се върне в Ливърпул..... Ама нашия велик менъджер - , дърт е , не става за Ливърпул.... И то за смешната цена от 10 мил. ойро...

Само си представете схемата с Алонсо дефанзивен , Джерард офанзивен , а пред тях Балотели и Стъридж. Коатиньо и Стърлинг по крилата .... и просто не ни трябва защита....

Guest stenmark

Това за Алонсо изобщо не е вярно.На последния мач Алонсо постави рекорд за най-много докосвания на топката в един мач.Ако е бил изпята песен това едва ли щеше да се случи.

Guest HoUs4oOL

Алонсо и на един крак да играе пак ще е повече от Лукас,Алън,Джан,Хендо и Джерард,който е бледа сянка на себе си.

10670040_1176798165693731_2733914716950796319_n.jpg?oh=1a3d83b5cab26cb37ff6dac4ced5aa18&oe=54D03076

Като се има предвид,че това е едва 5тия му мач за Байерн!След завръщането на Тиаго и Бастиан нещата вероятно ще изглеждат и по-добре.

Guest deadpoll

И това как точно променя написаното от мен? Кое не е вярно? Че Алонсо и Джерард ще бъдат най-бавната двойка халфове в ПЛ ли? И че ще ги правят криви, защото до себе си няма да имат МАсчерано?Те сега ни правят смешни като го нямаме деф. халф, а какво остава двама ала Алонсовци като застанат един до друг.