Jump to content

Шаби Алонсо

Guest shicola

Recommended Posts

46 minutes ago, Mar70 said:

На мен ми е интересно, какво ще кажеш за Найгелсман. Защото според мен той също е доста добър треньор и съм убеден, че миналата година лигльовците в Байерн го махнаха, както и махнаха Анчелоти едно време. За мен той е доказан и бих казал, че ако отиде в голям отбор и му се даде кредит на доверие и време, би постигнал доста неща. Доста от точките, които ги казваш се припокриват с него.

То интересното е, че в Байерн не успя да се разбере с играчите, но пък отиде в националния, където повечето играчи са от ... Байерн. 😄

Разбирам ти логиката и това е много трудно да се оцени, защото Анчелоти се е справял с егота в Юве, Милан и Реал и имаш база за сравнение. Тухел също е постигал успехи в Челси и ПСЖ, макар там да се класираха за финала, благодарение на това, че бяха само по един мач елиминациите. При Нагелсман е трудно да се каже дали в друга среда с големи играчи може да успее или не. Просто няма база. Другото, което ме притеснява в него е, че ако дойде, ще е на гърба на два поредни големи провала, зашото не мисля, че има съмнения, че Германия ще се провалят с тия играчи. И тук чисто психологически не знам как ще му се отрази на него. Но си мисля, че Нагелсман ще е високо в списъка на ФСГ, защото ще е безплатен, а те не са плащачи, както знаем.

36 minutes ago, tsbalabanov said:

То интересното е, че в Байерн не успя да се разбере с играчите, но пък отиде в националния, където повечето играчи са от ... Байерн. 😄

Разбирам ти логиката и това е много трудно да се оцени, защото Анчелоти се е справял с егота в Юве, Милан и Реал и имаш база за сравнение. Тухел също е постигал успехи в Челси и ПСЖ, макар там да се класираха за финала, благодарение на това, че бяха само по един мач елиминациите. При Нагелсман е трудно да се каже дали в друга среда с големи играчи може да успее или не. Просто няма база. Другото, което ме притеснява в него е, че ако дойде, ще е на гърба на два поредни големи провала, зашото не мисля, че има съмнения, че Германия ще се провалят с тия играчи. И тук чисто психологически не знам как ще му се отрази на него. Но си мисля, че Нагелсман ще е високо в списъка на ФСГ, защото ще е безплатен, а те не са плащачи, както знаем.

То наистина е интересно, защото в Байерн в последно време е страшно и не знам дали на Алонсо му се занимава с лигльовци. От друга страна пък в Ливърпул няма да е по - лесно, при положение, че имаш сезон и половина като треньор. И тука решението на Алонсо ще е от много голямо значение. Иначе Нагелсман за мен в Байерн не е провал. Година и половина в отбора - 1 титла и почти съм сигурен, че щеше да си спечели и втората. Сега с националите ще видим. Но за мен специално в Байерн стават някакви щуротии, като се сетя, че Мане отиде там и едва ли не го посрещнаха като Роналдо, а след 2 месеца го замразиха на скамейката.

Не вярвам Алонсо, да спечели титлата с Леверкузен и да отиде още следващия сезон в прекия конкурент БМ. Няма да е честно спрямо феновете и футболистите на "аспирините". В бъдеще може би, но едва ли след края на текущия сезон. 

Анчелоти е напът да спечели титлата с Реал и каква е логиката да го "наградят" с уволнение, само за да назначат Алонсо? И този вариант ми се вижда малко вероятен.

При нас Алонсо ще има най-голям кредит на доверие. Няма да стане "от Осана до разпни го" за два месеца, както би било в РМ и БМ, ако няма мигновенни успехи. От друга страна ще му е трудно с привличането на класни попълнения, тъй като американците не са много дашни. В БМ и най-вече РМ Няма да има този проблем, но по казаните вече причини, Алонсо е малко вероятно да поеме един от двата тима на този етап.

Четвъртият вариант ми се струва най-логичен. Да си остане в Леверкузен поне още сезон-два. Да капитализира това, което в момента е градил в БЛ и да се утвърди като добър мениджър, а не "one season miracle". А и може психически да не е готов да поеме гранд като Ливърпул в тежко първенство като ВЛ на толкова ранен етап от кариерата си. Има риск (малък според мен) да се случи провал подобен на Джерард. Спечели с Рейнджърс титлата в Шотландия, ако не се лъжа имаше и допълнително постижение от към мачове без загуба и се провали с гръм и трясък в АВ.

С други думи, Алонсо има тежко решение за взимане.

3 hours ago, tsbalabanov said:

Първо:   да не е анонимник и да не е британец

Второ:  да е постигнал успехи в някое от топ 5 първенствата на Европа

Трето:  да е изключителен мен-мениджър, което ще рече - играчите да искат да играят за теб, да вярват в схемата ти на игра.

Четвърто и според мен последно по значение - схемата на игра.

Съвсем сериозно го пиша - ето изключително подходящ кандидат.

По-млад от Клоп, успешен в Италия, Англия, гори край тъча, не мълчи на шефовете!  Почивал си повече от година, готов за реванш в Англия.

800px-Antonio_Conte_-_Globe_Soccer_Award

8 minutes ago, baivan said:

Съвсем сериозно го пиша - ето изключително подходящ кандидат.

По-млад от Клоп, успешен в Италия, Англия, гори край тъча, не мълчи на шефовете!  Почивал си повече от година, готов за реванш в Англия.

800px-Antonio_Conte_-_Globe_Soccer_Award

Бай Иване, всичко хубаво, ама не знам има ли отбор, от който да не си е тръгвал със скандал? 

Той гони високи цели! 

Първи сезон в Челси - шампион. Втория сезон - Сити направиха 100 точки 😞

С нас, ако иска да дойде, би гонил титлата и успех в ШЛ.

Излиза без пари за Бай Хенри 🙂  и ако изкара макар и само 2-3 успешни години, ще бъде екстра.  После може да му търсят заместник, тъкмо Алонсо ще е узрял.

ПП:   съвсем прясно от днес

Antonio Conte exclusive

It’s not enough to just entertain – my teams have to win”

From his home in Turin, the Italian discusses Subbuteo, style, his toughest moment and managing Chelsea and Tottenham in his first interview since leaving Spurs

https://www.telegraph.co.uk/football/2024/02/14/antonio-conte-interview-tottenham-chelsea-manager-next-club/

и още от него:

„За мен беше наистина странно да празнувам четвърто място и място в Шампионската лига“, каза той.

„В края на финалния мач срещу Норич се обадих на екипа си и казах „обърнете внимание, не свиквайте да празнувате място в Шампионската лига“. Бях много ясен.“

https://www.bbc.com/sport/football/68296422

https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/conte-tottenham-premier-league-rant-32124174

ПП:  тук  е  преведено доста повече от интервюто му.

https://sportal.bg/news-2024021413562811875

Конте ще отиде в Милан според мен. При нас Алонсо или Найгелсман ще бъдат кандидатите, а ако и двамата не могат, може би третия ще е Де Зерби.

On 15.02.2024 г. at 9:06, Mar70 said:

Конте ще отиде в Милан според мен. При нас Алонсо или Найгелсман ще бъдат кандидатите, а ако и двамата не могат, може би третия ще е Де Зерби.

Предпочитам пред Де Зерби Шмид от Бенфика или Аморим от Спортинг.

On 15.02.2024 г. at 9:06, Mar70 said:

Никакъв шанс няма Конте да иде в Милан. Милан вече не са такъв клуб, там, с изключение на Жиру, всички са млади играчи и се опитват да играят атакуващ футбол. Плюс това са изцяло в мъни бол модела, така че пари нема много. Де Зерби може да иде там, ако не се излъже я Барса, я ние. 

Байерн гледам приключват официално с Тухел и най-вероятно ще се хвърлят за Алонсо. Тук въпросът е - Алонсо ще иска ли да му е спокойничко във фермерската лига, да си купи 3-4 играча на Леверкузен, та да няма конкуренция и да крои планове за ШЛ, или ще иска да се хвърли в дълбокото с Ливърпул, където нито ще харчи най-много, нито ще му е спокойно. Нямам съмнение, че и двата клуба ще се опитат да го вземат, въпросът е, че в Байерн като обезкървиш конкуренцията и Коце Ангелов (Лаптопа) ще вземе титлата, докато при нас, не уцелим ли с точния човек бил той Алонсо или не, сме RIP. 

Абе щом минахме през Рой Ходжсън и оцеляхме, а не бяхме RIP, значи и сега ще оцелеем. И тогава имахме  малшанса да не уцелваме точните хора и въпреки това останахме в джаза и не се загубихме както навремето го направиха Лийдс и Нотингам.

За мен също е любопитно на къде ще поеме Алонсо след края на сезона, аз също нямам съмнения, че Байерн ще се хвърлят здраво за подписа му, но ако той го направи и отиде там, значи със сигурност не е нашият човек най-вече от морална гледна точка. Все пак си мисля, че той ще предпочете друго първенство, вместо да подходи неуважително към настоящия си клуб и неговите фенове. Предстои да видим какво ще се случи.

3 minutes ago, Canopus said:

Абе щом минахме през Рой Ходжсън и оцеляхме, а не бяхме RIP, значи и сега ще оцелеем. И тогава имахме  малшанса да не уцелваме точните хора и въпреки това останахме в джаза и не се загубихме както навремето го направиха Лийдс и Нотингам.

За мен също е любопитно на къде ще поеме Алонсо след края на сезона, аз също нямам съмнения, че Байерн ще се хвърлят здраво за подписа му, но ако той го направи и отиде там, значи със сигурност не е нашият човек най-вече от морална гледна точка. Все пак си мисля, че той ще предпочете друго първенство, вместо да подходи неуважително към настоящия си клуб и неговите фенове. Предстои да видим какво ще се случи.

Така оцеляхме с дедо рой,че 2010 ноември бяхме в зоната на изпадащите.. ако това ни чака и сега мама мия!!

21 minutes ago, Canopus said:

Ако избере Байерн пред Ливърпул ще е неморално или какво? 

21 minutes ago, Raybeez93 said:

Така оцеляхме с дедо рой,че 2010 ноември бяхме в зоната на изпадащите.. ако това ни чака и сега мама мия!!

Да, бяхме в зоната на изпадащите, ама ръководството не предприе ли адекватни мерки със смяната на Ходжата? Кинга не беше ли назначен на пожар за да спаси сезона? Това ми е идеята, че освен треньор имаме и босове над него, които да наблюдават развитието и да вземат корективни решения. Та затова не съм краен песимист и си мисля, че няма място за апокалиптични заключения от типа "RIP Liverpool".

Е колега ти къде стигна чак до изпадане - въпросът е дали ще сме като в момента или ще сме като Манчо, защото влезем ли в спиралата със сменянето на треньори и играчи и няма оправяне.

Аз си мисля, че ако Леверкузен вземат титлата, Алонсо ще дойде при нас, ако реши да напусне. Не виждам голяма разлика в момента между това да остане в Леверкузен и да иде в Байерн. Това го казвам при положение, че спечели титлата в Германия. Да, в Байерн ще има пари и добри играчи, но ако не му тръгнат добре нещата след няколко мача и ще излязат лигльовците като Сане и там другите и ще обясняват, как това не е Леверкузен, нищо че до вчера ги е бил като гайда в зид. Според мен най - привлекателното в Ливърпул е, че ще му се даде време и фенове и ръководство ще са зад него. Тоя лукс няма да го има в нито един друг отбор.

1 hour ago, Canopus said:

Ясно е, че клубът ще го има и след нас и най-вероятно ще съществува стотици години още. Въпросът е, че според моите виждания във футбола, почти винаги има пряка корелация между похарчени пари и успехи. Според тази корелация, Ливърпул трябва да е между 7-8 място, защото харчи като за толкова. Там и бяхме преди Клоп. Затова ни трябва Х-фактор, който идва от треньора. Да намериш такива е, горе-долу, като да намериш еднорог, но смятам, че Алонсо има потенциал да е такъв.

Иначе, за останалите колеги, ако Алонсо избере Байерн, нито ще значи, че е по-слаб треньор, нито, че ще се провали или успее. Просто значи, че е избрал моментният комфорт и предразположението за моментални успехи, но пък къс фитил при неуспехи, пред безпаричие, много конкуренция, но пък огромен толеранс от собственици, откъм търсене на успехи. 

2 hours ago, J.N.K. said:

Ако избере Байерн пред Ливърпул ще е неморално или какво? 

Неморално спрямо играчите и феновете на Леверкузен да е водел битка срещу БМ и още следващия сезон да смени лагера именно при тях. 

По-вероятно е Алонсо да избере да си остане в Леверкузен това лято и може би още 2 год, вместо да иде при нас или в Мюнхен. 

Като на всеки много добър треньор, особено испанец, мечтата му е Реал Мадрид.

След две год, (а може и една), когато Анчелоти напусне по някакъв начин, ще се надява да го повикат.  Дотогава по-спокоен престой и може би нови успехи, като не е нужно да става отново шампион на Германия, просто добро представяне у дома и в ШЛ - 1/8 финал примерно.       

48 minutes ago, tsbalabanov said:

Ясно е, че клубът ще го има и след нас и най-вероятно ще съществува стотици години още. Въпросът е, че според моите виждания във футбола, почти винаги има пряка корелация между похарчени пари и успехи. Според тази корелация, Ливърпул трябва да е между 7-8 място, защото харчи като за толкова. Там и бяхме преди Клоп. Затова ни трябва Х-фактор, който идва от треньора. Да намериш такива е, горе-долу, като да намериш еднорог, но смятам, че Алонсо има потенциал да е такъв.

Иначе, за останалите колеги, ако Алонсо избере Байерн, нито ще значи, че е по-слаб треньор, нито, че ще се провали или успее. Просто значи, че е избрал моментният комфорт и предразположението за моментални успехи, но пък къс фитил при неуспехи, пред безпаричие, много конкуренция, но пък огромен толеранс от собственици, откъм търсене на успехи. 

Нещо, което забравих е, че ако спечели титлата в Германия и после отиде в Ливърпул или в Реал и не се представи добре, си мисля че Байерн пак биха го взели, независимо, че не е бил нещо страшно е Англия, както беше с Тухел. Да, Тухел спечели ШЛ и до там. Ако обаче Алонсо иде в БМ и се изложи, не вярвам после да е първи кандидат за някой голям отбор, както в момента е Найгелсман да кажем (въпреки че той не се изложи в БМ)

За Алонсо има 1 избор в момента - Ливърпул. Ако не приеме и ние случим на треньор може никога повече да не получи този шанс. За Реал ще трябва да чака Анчелоти, а там не се знае кога ще стане и дали Анчелоти няма да си удължи договора. Според мен няма смисъл да отива сега при Байерн.

Алонсо има едно 20 години треньорство пред него, което е предостатъчно време да води поне 4-5 клуба. В Мадрид или Мюнхен няма да иляди. При нас може, но в крайна сметка може да му писне бързо-бързо от непрестанните борби с естаблишмънта на ФА и стиснатите собственици.

7 hours ago, Stivi_G said:

Неморално спрямо играчите и феновете на Леверкузен да е водел битка срещу БМ и още следващия сезон да смени лагера именно при тях. 

Правили са го стотици футболисти досега и продължават да го правят по няколко всяко лято. Каква е разликата? Бундеслигата е нещо като секта, там всички пътища водят към Байерн.