Jump to content

Шаби Алонсо

Guest shicola

Recommended Posts

1 hour ago, J.N.K. said:

Правили са го стотици футболисти досега и продължават да го правят по няколко всяко лято. Каква е разликата? Бундеслигата е нещо като секта, там всички пътища водят към Байерн.

Алонсо не прилича на такъв. За това го споменаваме. Разбира се, може СА да му предложат 20млн на месец и да иде там и накрая никой от нас да не познае. Гаранция я този живот няма.

Уж сме били в напреднала фаза на преговорите с Алонсо. Чудя се до лятото колко пъти ще сме фаворити и колко пъти ще го изпуснем според журналистите https://www.thisisanfield.com/2024/02/german-journalists-claim-liverpool-in-talks-with-xabi-alonso-already-advanced/

• 1 month later...
  • 1 year later...

Все повече се пише, че голяма част от играчите на Реал не го искат и уволнение не е изключено. Ако се случи, мисля че е почти сигурно кой ще е новия му клуб.

https://x.com/theMadridZone/status/1993035033100374353

Все си мисля, че освен при ужасни резултати, Перез няма да иска да махне Алонсо толкова бързо. Според мен ще си станат шампион, но срещу най-силните отбори няма да ги има никакви.

Но е ясно, че някои играчи не го харесват. Промяната от треньор като Анчелоти към такъв тип като Алонсо, е огромна и не се харесва на някои от разглезените звезди на Реал. Анчелоти обича да оставя играчите си в атака  да играят отпуснато и без огромни тактически задължения. Алонсо е точно обратното - стилът му се базира на структура, детайли и система.

Впрочем, снощи подарена точка от съдиите за Реал. Елче може да се чувстват ограбени. А първият им гол, включвайки минутата преди да падне самия гол, беше тики-така мастърклас от Елче.

Ами при нас беше сходна картинка. Фигури като Анчелоти и Клоп биват заменени от тепърва доказващи се треньори на голямо равнище. Разиката, че при нас Слот започна силно, но е момента нещата изглеждат извън контрол. 

И аз не мисля, ча толкова бързо ще махнат Алонсо, ако не влязат в много лоша серия или са пред отпадане в ШЛ. 

7 hours ago, ReD_Gerrard said:

Перес ще се замисли доста

Ако Алонсо завърши сезона като шампион на Испания, плюс поне полуфинал в ШЛ, може и някоя местна купа, няма да му е труден избора.

Вини е с договор до лято 2027 и лято 2026 все още може да му се вземат добри пари,

Алонсо е с договор до лято 2028.  Добър треньор за Реал много трудно се намира.

Перес е показал, че предпочита да печели трофеи, а не да спести няколко милиона евро. 

По-друго ще е обаче, ако Реал завърши втори в Испания и отпадне рано от ШЛ.