Guest ZdraveCa Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Каквото и да си говорим от началото на сезона Бари не е това, което беше миналата година. Просто няма нищо общо с това, което беше. Не знам дали е заради отнемането на капитанската му лента или поради друга причина, но ако Рафа възобнови интереса си към него, сега цената му може би ще бъде наполовина. Аз бях от хората, които бяха против идването му и се радвам, че се оказах прав. Който не ми вярва, може да се разрови в архива. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest K0P Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Това, което казва Кике е самата истина - точно тези аргументи бе изтъкнал Рафа, като съм почти убеден, че не веднъж е казвал, че идването на бари няма общо с трансфер на Алонсо, и точно за финансите ставаше въпрос. По-скоро наистина нямаше да вземем Риера и вероятно щяхме да играем със схемата на Челси без крила с изключително наситена халфова линия /4-ма вътрешни/ и 2-ма нападатели с 2 силно атакуващи бека. Сега се радвам, че това не се случи, и че Шаби и Риера са истински стълбове този 1/2 сезон /а не точно така си бях представял нещата лятото/, но това отново няма нищо общо с факта, че за мен Бари би бил супер трансфер дори и сега, въпреки че вероятността вече клони към 1%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tedo Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 И смешното е? смешното е че ги направи смешни(ман. и челси) сетили се :drinks: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stivi_G Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Да имаше мн хора които "показваха входната врата" на Шаби Алонсо , а аз бях от хората които до последно го подкрепях и знаех , че евентуалното му напускане ще е грешка . Оказах се прав и той ни демонстрира , със спокйствието си на терена , а съшо така разнообразието при атаките ни , колко ключов играч е за нас . Тук е и момента да се извиня по адрес на Риера , който поне за сега оправдава доверито на Рафа. Аз категорично не го исках , но в крайна сметка промених мнението си за него , до известна степен . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silverfox Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Това, което казва Кике е самата истина - точно тези аргументи бе изтъкнал Рафа, като съм почти убеден, че не веднъж е казвал, че идването на бари няма общо с трансфер на Алонсо, и точно за финансите ставаше въпрос. По-скоро наистина нямаше да вземем Риера и вероятно щяхме да играем със схемата на Челси без крила с изключително наситена халфова линия /4-ма вътрешни/ и 2-ма нападатели с 2 силно атакуващи бека. Сега се радвам, че това не се случи, и че Шаби и Риера са истински стълбове този 1/2 сезон /а не точно така си бях представял нещата лятото/, но това отново няма нищо общо с факта, че за мен Бари би бил супер трансфер дори и сега, въпреки че вероятността вече клони към 1%. Рафа се опитваше да продаде Алонсо. Това не знам как не може да ви е ясно. Не мога да разбера едно нещо - как всички сериозни медии (знаете кои с сериозните медии) повтаряха и потретваха информацията, че Рафа се опитва да вземе Бари, като за целта опитва да продаде Алонсо. Появиха се информации за "хепинеса" на Алонсо, заради това, че Рафа се опитва да го продаде. За добро или лошо - Рафа не успя да го продаде, а той пък почна да играе много силно. Значи, когато ситуацията ви изнася, знаете да цитирате Таймс, ББС и т.н., но когато не ви изнася - това не е вярно. Къде е стандарта? (това не важи единствено и основно за КОП, а за всичко, които обичат да цитират избирателно). Как успявате да четете скрити послания там, където ги няма, само и само да изкарате един човек велик, но за да изкарате друг злодей? Сега следва епизода, в който се казва, че: Рафа се е опитвал да го продаде, защото американците източват Ливърпул, за да споносрират другите си франчайзи и не дават никакви пари за трансфери. Рафа е трябвало да го продаде, защото е трябвало да си осигури пари за купуване на футболист. Следва да ни бъде обяснено, че натурата на янките е в конспирацията и желанието им да разрушат останалия свят, но добре че има шейхове-светци, които знаят какво е "дъ Ливърпул уей" и в никакъв случай не гонят интереса си. Добре, че са те, за да ни освободят от лапите на злите американци. Някъде по средата на драмата се появява епизода с Рафа и неспособността му да прави лоши трансфери. Нишо, че бяхме изнудени най-брутално за Кийн, с дейното участие и настоявени именно на Рафа и нищо, че продадохме Риизе за 10 джипки на старо. Предлагам да се примирите, че някои хора са способни да правят грешки и не са застраховани от тях. А колкото повече се опитваме да им прикриваме грешките, толкова по-слаби ще стават тези хора. Затова е хубаво да има разделение на отговорностите и когато победим Юнайтед - нека критиката отива при този, който я заслужава. Не нека този някой поеме кръста си, когато се изсъним в три или четири мача поред срещу отбори от ранга на Фулъм, Хъл, Стоук и т.н. Същото е при трансферите. Оправдания с първи избори и т.н. може да минават пред малумниците от сектори "Б" и "Г", изричани от футболните специалисти Стойчо Мл. и Мъри Ст, но мога да ви гарантирам, че изглеждат брутално несериозно пред остатъка нормалния футболен свят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest shicola Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Да ти кажа честно не та понасям вече. Винаги целиш да налагаш своето. Да ти кажа честно отклоняваш се от темата,има Л.С. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kikedelrio Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Силвъре, не ми е много понятно, защо те изби в тази посока, след като никой в момента нищо не е казал за янките. Малко се получава- гузен негонен бяга! Малко преди леко смешната ни излагация на трансферния пазар по случая Бари, когато същите тези янки обявиха, че има пари за неговия трансфер, Бенитес заяви, че не е искал да продава Алонсо и че единствено нуждата от набавяне на средства за трансфери го е подтикнала към това действие. В същото интервю, той каза, че всичко това го е обяснил на Чаби. Също така изрази задоволство, че в крайна сметка не се е наложила продажбата на испанеца и че играча ще е на разположение на отбора и през настоящия сезон. Е, след всичко това нито Алонсо, нито американците опровергаха тези думи на Рафа и аз те питам, къде виждаш в това подтекстове? Или пък някаква конспирация по очерняне на имиджа на Хикс и Джилет във връзка с тяхната финансова импотентност по отношение на Ливърпул ФК? Не влагай смисъл в изказванията на потребителите тук, който самите те не са вложили в думите си и си признай, че неотричането на думите на Бенитес в това интервю от страна на евентуалните засегнати си е признание, че Бенитес е казал самата истина!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silverfox Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 ...и че единствено нуждата от набавяне на средства за трансфери го е подтикнала към това действие. По-същество: Опитал ли се е да продава Алонсо? В конкретния случай не ме интересуват много причините. Това със скритите текстове не го казах във връзка с американците, а по повод на това, че той се опитваше да финансира трансфера на Бари с продажбата на Алонсо. Ако някой очаква Рафа да излезе и да каже, аз продавам Алонсо, за да купя Бари, то тогава има доста ограничени познания, за това как стават нещата в играта. И на малките деца беше ясно, че това е реалността, но е нормално Рафа да не го признава публично. Въпреки че аз дори не си спомням да съм чел опровержение на тази информация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pehotineca Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Абсолютно прав е Силвъра, Рафа се опитваше да продаде Алонсо и имаше голям шанс това да стане, но ако помните от Юне казаха че им трябва играч който да може да тича много и да бъде на всякъде на терена, а Алонсо не бил такъв тип така че се ориентираха към Полсен, който им излезе почти същите пари които предлагаха за Чаби..Те се отказаха, и така не можахме да съберем нужните пари за Бари, след като Рафа видя че няма да стане работата с Алонсо и никой не дава 20 милиона колкото щяха да ни стигнат горе долу за Бари, след това почна да се говори за независимост на 2та трансфера и прочие, което естествено Рафа направи за да може да държи щастлив Алонсо и виждаме че УСПЯ! Явно това е надъхало Чаби и виждаме резултата...Стига с това, че Риера е дошъл вместо Бари, вие чувате ли се? Силва беше цел номер 1 за Рафа, явно бе прекълено скъп и 2рия му избор бе Риера, Бари ня..маше да бъде толкова ефективен , колкото по към фланга е толкова по му се губят най-добрите черти..А виждаме, че Риера се представя прекрасно, по добре ли щеше да бъде да имаме повече дефанзивно мислещи играчи, защото Бари със сигурност нямаше да е толкова атакуващ колкото Алберт... А това със крайните бранители по фланговете и 4те човека в центъра е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВО! Сравнявате с Челски, ама те имат най-острите фул беци в лигата - Коул и Босингва, пък и виждаме че няма такъв ефект...представете си пък ефекта с Арбелоа и Аурелио?? Просто недоумявам как може да си вярвате че същата схема би работила? Сори ако съм обидил някого, глупаво е просто... Сега ще кажете, че Бари бил играл крило във Вила преди 2 сезона, да ама тогава никой не го хвалеше толкова и нямаше ни най-малък шанс за Националния, откак е в центъра показа качествата си на " обирач на 2ри топки" каквото определение измислиха Анг . журналистите, така си проби път към славата, на крилото беше посредствен играч във Висшата Лига, това ли искате? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kikedelrio Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Пехотинец, вакарай нещата малко в ред! Това, което били казали Юве за отказа им по отношение на Алонсо го казаха няколко месеца след като пазара затвори и ако трябва да бъдем точни, то това беше мнението на Раниери. Цялата работа си беше чисто и просто несъответсвие между предлагана цена и искана такава. Когато Бенитес каза, че евентуалния трансфер на Бари няма да е за сметка на Алонсо, то Хикс вече беше заявил, че има достатъчно пари за въпросния трансфер без Рафа да трябва да продава играчи за да финансира сделката. Какво се обърка след това по тази сделка- историята мълчи. В това, което писах по- горе за евентуалата тактическа промяна в начина ни на игра с евентуалното привличане на Бари, е не какво аз мисля, че ще проработи, а какво се целеше с неговото идване. Така или иначе, вече няма да разберем как щеше да изглежда отбора по този начин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pehotineca Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Сега виждам, че съм объркал малко хронологическия ред на нещата, причината е че много бързах... Наистина няма как да видим как щеше да работи подобна схема, важното е че със сегашната водим в класирането, въпреки няколкото смешни хиксчета които врътнахме, айде край на мини спора! :yes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest deadpoll Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 определено ми хареса това как от контузията на Шаби се мина през кой бил "за" и "против" оставането му в отбора и се завърши с някакви караници отностно интригите на американците, мястото на риера, схемата с бари. имали ли сме нямале ли сме пари....дайте по същество. Шаби е изключителен играч който има място в отбора и ако питате мен не бих го заменил дори и за адаша му Ернандес.сега по същество. няма новини около контузията му нали? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest FeRRo Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Оня не му е адаш,защото е ШаВи Ернандес, не Шаби :sarcastic: Надявах се да си върне формата и имах вяра, Алонсо ме оправда, този сезон е най-добрият ни играч, заедно със Стиви, няма смисъл да го повтаряме постоянно, всеки го вижда. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Charg3r Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Няма ли нещо ново около контузията? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silverfox Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Освен това, което е написал Монко по-рано (доколко е вярно не е сигурно), няма нищо ново. Преди няколко дни ББС написаха, че контузията не е лека, но и това колко е вярно - един Господ знае. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Liverbird Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 По-същество: Опитал ли се е да продава Алонсо? В конкретния случай не ме интересуват много причините. Това със скритите текстове не го казах във връзка с американците, а по повод на това, че той се опитваше да финансира трансфера на Бари с продажбата на Алонсо. Ако някой очаква Рафа да излезе и да каже, аз продавам Алонсо, за да купя Бари, то тогава има доста ограничени познания, за това как стават нещата в играта. И на малките деца беше ясно, че това е реалността, но е нормално Рафа да не го признава публично. Въпреки че аз дори не си спомням да съм чел опровержение на тази информация. Фактите са, че Рафа обяви Бари за трансферна цел номер 1 за лято 2008 още през май месец, и че за пореден път янките не му я осигуриха. Още повече, по това време нито някой проявяваше интерес към Алонсо, нито пък имаше дори и най-малкия намек, че за да се привлече единия, трябва да бъде продаден другия. Айде стига с това "хвала на янките", защото едно нещо не са започнали(свързано с Ливърпул), и не са го свършили както трябва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silverfox Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 нито пък имаше дори и най-малкия намек, че за да се привлече единия, трябва да бъде продаден другия. от страна на Бенитез. Явно само вие не сте разбрали, че идеята беше точно такава, след като абсолютно всички сериозни медии повтаряха това в продължение на повече от месец. Значи за да бъде продаден отбора на дубайците е достатъчно юзър "Х" от ТИА да напише, че се водят преговори, но е недостатъчно сериозните медии да напишат, че Рафа иска да продаде Алонсо за да купи Бари, за да повярвате? И какво всъщност разбираш под индикации? Рафа да каже: "Купете си Алонсо, за да си купя Бари"? Хах.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Liverbird Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Няма индикации, има факти. Факт 1. Рафа обяви че иска да има Бари в редиците си още през май, като това беше топ преоритета ни за цялото трансферно лято. Факт 2. Бари не бе привлечен. Кой е виновен това да не стане нека всеки сам да си преценява. Тогава нямаше и криза даже, така че няма как поклонниците на янките да си измият ръцете с нея. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silverfox Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Кризата се разяри горе-долу във времето, когато доларът падна под 1,70. Тогава се образува тя и от тогава се заслива постоянно. В последно време стои на едно и също ниво и има индикации, че ще се оправи до 2 години. Любимото нещо ми е говоренето с факти, особено в този форум. Винаги е било пределно интересно да се четат нови и нови факти. 1. Факт бе, че всички сериозни медии твърдяха, че Бенитез иска да купи Бари и да продаде Алонсо, за да може да осъществи сделката. 2. Факт е, че се случва в този форум да се цитират юзъри от ТИА, като тяхното мнение да бъде цитирано, като достатъчно достоверно. 3. Факт е, че купихме Кийн за 20 милиона паунда. По правата горска пътека на логиката стигаме до едно крайпътно ханче, което се казва: "Или Бари не е бил първият избор на Бенитез, или е струвал доста повече от 21 милиона паунда, или и двете". Защо тогава обвиняваме американците за некупуването му? В крайна сметка, той трябваше да струва 18 милиона и да бъде първи избор, като и двете условия трябва да са налице, за да могат американците да бъдат обвинени. Очевидно, поне едно от условията не е налице. С малки изключения съм доста доволен от работата, която върши Рафа и го подкрепям с две ръце. За вас обаче, няма да е зле да излезете от "Рафаленд", тези няколко човека, които живеете там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Liverbird Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Защо тогава обвиняваме американците за некупуването му? В крайна сметка, той трябваше да струва 18 милиона и да бъде първи избор, като и двете условия трябва да са налице, за да могат американците да бъдат обвинени. Очевидно, поне едно от условията не е налице. Честно казано и аз съм в недоумение все още защо янките избраха да вземат Киин пред Бари, но изявлението в официалния сайт е недвусмислено и красноречиво. LFC STATEMENT ON GARETH BARRY "It is obviously the selling club's prerogative to put whatever price they want on the player, but on this occasion Liverpool think the price quoted is too high." За да си собственик на клуб с амбициите на Ливърпул и с идването си да обявиш, че ако трябва ше купуваш и анимационни герои, като по този начин показваш, че пристигаш с голямата торба с пари за нов стадион и скъпи звезди, а в последствие да излизт подобни новини???? Лъжа след лъжа, след лъжа, след лъжа............ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silverfox Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 И за какво трябва да бъдат винени американците в конкретния случай? Още по-ясно става дума, че или цената му е доста повече от парите, дадени за Кийн, или не е първи избор на Рафа. И сто пъти повече предпочитам да ме лъжат, че ще дават пари за анонимници, отколкото да дават пари за анонимници. Уморих се от воденето на такива спорове (то не са и спорове, а някаква форма на безкрайно "аз така, ти така, аз така, ти така.....") Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tedo Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Liverpool relief at midfielder Xabi Alonso's injury all-clear Xabi Alonso has been cleared to carry on stamping his mark on Liverpool's most convincing title push for two decades after emerging intact from a major injury scare. The midfielder has become an increasingly integral part of Rafa Benitez's plans this season but was in danger of missing a double header with Everton and Champions League showdown with Real Madrid after hobbling off with a foot injury in Saturday's FA Cup win over Preston. Already the victim of two metatarsal fractures in quick succession last season, the sight of the influential 27-year-old leaving Deepdale with his foot in a protective boot raised fears he may have suffered a similar setback. With transfer window funds in short supply at Anfield, Benitez was bracing himself for a serious blow to his hopes of landing Liverpool's first League title since 1990. He heaved a sigh of relief after the swelling on Alonso's foot went down sufficiently for an examination to reveal no break. Liverpool's £10.5million signing from Real Sociedad, a huge favourite with fans, has extensive bruising near the cut that needed seven stitches but was able to do some running at the club's Melwood training ground after being given the all-clear by medical staff. He is a doubt for the trip to Stoke on Saturday but, crucially, will be fit for the two Anfield derbies with Everton - in the Barclays Premier League and FA Cup fourth round - and next month's Champions League last-16 tie with Real Madrid. Meanwhile, on-loan Liverpool striker Andriy Voronin has become unsettled at Hertha Berlin and is a target for their rivals Schalke, who signed 17-year-old Anfield forward Marvin Pourie for a nominal fee. http://www.dailymail.co.uk/sport/football/...r.html?ITO=1490 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Fenix Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Това е една много добра новина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Charg3r Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Това е една много добра новина. :greeting: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dandio Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 RAFA ON ALONSO INJURY LATEST The Spanish midfielder is recovering from a foot injury sustained at Preston at the weekend which foced him to be substituted at half time. Despite resuming training at Melwood, manager Rafael Benitez today revealed Alonso may need more time for the wound to heal before he can return to competitive football. "Xabi trained yesterday but the problem is he had seven stitches so clearly it depends if he can put boots on and kick the ball," said Benitez today. "For running and training I think he will be okay but we have to decide at the end of the week about his boots. "If he can kick a ball he could be available for Stoke but we will have to wait and see." Benitez expects Javier Mascherano to recover from an ankle knock in time for the trip to the Potteries, but Alvaro Arbeloa is expected to again miss out with a hamstring problem. "Arbeloa is improving but I think he will need another week," added Benitez. "Hopefully next week he can train normally again." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts