Jump to content

Хавиер Масчерано

Guest Scarface

Recommended Posts

Guest DwAyNe WaDe
Някакви снимки с радостта му след четвъртия срещу Реал?

http://img217.imageshack.us/img217/8243/264t2xe.gif

Guest melbon

Маскерано: Няма да повторя глупостите на "Олд Трафорд"

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_11/images/00162494.jpg

Халфът на Ливърпул Хавиер Маскерано обеща да не повторя глупостите, които направи при последната си визита на "Олд Трафорд". Тогава в мач от първенството момент на лудост доведе до червен картон за аржентинеца, мърсисайдци останаха с 10 човека и това предопредели изхода на срещата, спечелена от Юнайтед с 3:0. Маскерано твърди, че си е научил урока и няма да повтори постъпката си. Миналия сезон той получи жълт картон за нарушение срещу Пол Скоулс, а след това си изкара втори картон за оспорване на съдийско решение. Утре Ливърпул гостува на Манчестър Юнайтед в двубой, в който загуба ще означава край на шансовете за титлата. "Миналия сезон допуснах грешка и това бе много тъжен ден за мен. Взех си поука и знам, че това няма да се случи отново. Сега се опитвам да играя за отбора и да не говоря повече със съдиите", заяви Маскерано.

• 2 weeks later...
Guest StevenGerrard

Масчерано: Меси трябва да носи номер 10

Капитанът на аржентинския национален отбор Хавиер Масчерано изрази мнение, че Лионел Меси е най-подходящият човек за фланелката с номер 10 на "гаучосите". След отказването на Хуан Роман Рикелме от националния отбор легендарната фланелка, носена от Диего Марадона, чака своя нов притежател.

"Лео заслужава да носи десятката на Аржентина. Естествено, аз не взимам решенията, но си мисля, че това изглежда най-доброто решение", сподели Хавиер Масчерано пред аржентинските медии.

Както е известно, Лионел Меси отдавна е обявен за "наследника на Марадона", като изявите му в Барселона удивително напомнят на магическите отигравания на "Дон Диего" от близкото минало.

Другите кандидати за десятката на "гаучосите" са Хуан Себастиян Верон и Карлос Тевес, но се очаква изборът на селекционера Марадона да бъде именно Меси.

Guest мойсей
А Меси трябва да носи обувките на капитана си

Аз пък мисля, че трябва да облече червената фланелка ама карай. :sarcastic:

Guest bardi

Хайнце и Маскерано: Надморската височина не е извинение за резила

http://img17.imageshack.us/img17/5355/00165982.jpg

Защитникът на националния отбор на Аржентина Габриел Хайнце реагира мъжки след резила на "гаучосите" срещу Боливия в мач от световните квалификации и не пожела да намери оправдание за шокиращата загуба с 1:6 в голямата надморска височина, на която се е играл мачът. Срещата в Ла Пас (Боливия) се игра на 3600 метра над морското равнище. "Знаем какво е да играеш на голяма надморска височина, знаем, че не е лесно, но няма да използваме това за оправдание, защото противникът ни беше много по-силен от нас, а ние не бяхме на ниво", коментира бранителят на Реал (Мадрид).

Халфът на Аржентина Хавиер Маскерано също се съгласи със съотборника си, че голямата надморска височина не може да служи за извинение на "гаучосите". "За някои от нас това бе нещо ново, за други - не, но не можем да кажем, че сме паднали заради това. Истината е, че съперникът бе по-добър, а нашата игра не се получи. Тази загуба трябва да ни послужи за урок и вярвам, че тя само ще сплоти още повече нашия отбор, а ние и сега сме много единни във всяко едно отношение", заяви халфът на Ливърпул.

Guest Toni Montana

Масчерано ще е готов за мача срещу Фулъм

Халфът на Ливърпул Хавиер Масчерано ще играе за тима си в утрешното гостуване на тима си в Лондон на Фулъм. Аржентинецът все още не се е завърнал в Англия, след като игра за родината си Аржентина при тежката загуба от Боливия с 1:6.

Мачерано е един от основните играчи на мениджъра на Ливърпул Рафа Бенитес и това почти сигурно го прави титуляр за утрешния мач. Очаква се днес аржентинецът да се завърне на Острова и да започне подготовка с тима си.

Guest Enigma_lp

Ма не беше :(

Уникален футболист.Капитан на националния отбор на Аржентина...няма какво друго да се каже

• 1 month later...
Guest Scarface

БЕНИТЕС: МАСЧЕРАНО МЕ ИЗНЕНАДА

http://gong.bg/uploads/news_images/200905/photo_big_76618.jpg

Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че аржентинският халф на отбора Хавиер Масчерано го е изненадал с изказването си, че не знае къде ще играе през следващия сезон.

„Аз разговарях с него и останах изненада, когато той заяви, че не се чувства сигурен за бъдещето си в отбора. Той е един от основните ми футболисти и ще се опитам по всякакъв начин да го задържа”, сподели испанският мениджър на мърсисайдци.

„Хавиер се чувства щастлив тук. Дали той иска да напусне? Аз не смятам така. Той много добре знае, че за него най-добре в момента е да остане в Ливърпул”, каза още Рафа.

„Аз искам да задържа всичките си основни футболисти и нямам намерение да се разделям с никой, така че другите отбори няма смисъл да предлагат оферти. Също е положението и с Чаби Алонсо, той остава при нас”, добави Бенитес.

Guest Simply Red

Масчерано щастлив в Ливърпул

Аржентинският халф Хавиер Масчерано се врече във вярност на Ливърпул и призна, че е доволен от представянето на тима този сезон, въпреки че Мърсисайдци отново са на път да останат без шампионска титла.

"Бъдещето ми е тук. Продължавам да давам 100% от себе си и винаги ще бъде така. Според мен този сезон направихме няколко наистина големи стъпки напред" признава Масчерано.

"През изминалите сезони Ливърпул изоставаше от битката още през декември или януари, но този път имаме шанс до самия край на сезона. Задачата ни е да продължим да се усъвършенстваме, защото показахме, че можем да се борим с големите отбори" добави той.

"Знаем, че още имаме възможност за титлата и ще подкрепяме отборите, които играят срещу Юнайтед, но най-вече ще си гледаме нашата работа. Това е страхотен сезон за Ливърпул и имаме възможност да спечелим повече точки, отколкото сме печелили някога във Висшата лига" каза още футболистът.

Червените загубиха едва два пъти до този момент през сезона, но пък направиха твърде много равенства и това почти сигурно ще им струва първото място, тъй като Юнайтед има 3 точки преднина и мач по-малко. С 4 точки от оставащите 3 срещи тимът на сър Алекс отново ще триумфира.

• 2 weeks later...
Guest melbon

Маскерано иска отново да се събере с Тевес

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_22/images/00175503.jpg

Халфът на Ливърпул Хавиер Маскерано призна, че иска отново да играе в един клуб с Карлос Тевес. Двамата са добри приятели от престоя си първо в Коринтианс, а след това и в Уест Хем. В същото време бъдещето на Тевес остава неясно, а самият той намекна, че има желание да играе в Ливърпул.

"Ще бъде страхотно отново да играя заедно с Карлос, защото знам колко добър играч е той. Въпреки това не знам каква е ситуацията, а тя определено е доста сложна. Не знам точно какво се случва. Мога само да кажа, че той е страхотен футболист и човек", заяви Маскерано.

Мениджърът на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън ще направи всичко по силите си да попречи на Тевес да отиде точно в Ливърпул. Той обаче едва ли ще има много козове в ръкава си. Междувременно Маскерано коментира и представянето на тима си през изминалия сезон.

"Много искахме да спечелим титлата и бяхме доста близо, но трябва да признаем, че и Манчестър се представи много добре. Малко ни е неприятно като погледнем класирането, където Ливърпул има 86 точки, което е повече от някои шампиони от миналото. Явно обаче трябва да станем още по-добри и да бъдем готови за следващия сезон. Имаме отбор, който да се бори за титлата, но вероятно с двама-трима нови играчи ще ни е по-лесно да успеем. Не ни трябва генерална промяна, а съвсем дребни детайли", добави аржентинецът.

Маскерано ще може да играе с Тевес следващия месец с националния отбор на Аржентина, който ще играе световни квалификации с Еквадор и Колумбия.

"Ще се видим с Карлос за кратко в националния отбор, където трябва да спечелим два много важни мача. Спечелим ли шест точки в тези срещи, може да се каже, че сме много близо до световното първенство. Дано победим и в двата мача, защото всички искаме да играем в ЮАР догодина", завърши Маскерано.

• 2 weeks later...
Guest kikedelrio

Машчерано е получил контузия в квалификационния мач на Аржентина:

An incident in the last ten minutes is bound to raise more questions about Maradona's coaching credentials. With Mascherano limping badly, Maradona used up his last substitution by replacing Carlos Tevez with Nicolas Burdisso, forcing the stricken Liverpool player to stay on the pitch.

Източник:Официален сайт на ФИФА

Guest bardi

MASCH: HOW WE MUST IMPROVE

http://img198.imageshack.us/img198/8442/prop070223jm1201.jpg

Javier Mascherano believes Liverpool can win the league next season - but only if they improve their record against less fancied clubs.

The Reds beat Manchester United and Chelsea home and away this term but came undone at Anfield against the likes of Stoke, Fulham and Hull.

In the end Liverpool fell just short of their first league title since 1990 - but Mascherano believes they are in good shape for 2009-10.

"It has been a very good experience," the 24-year-old told LFC Magazine. "Of course, it would have been much better for us to win the title, but it is good for us to know what it takes to try and win the league.

"We have drawn a lot of games at home against some of the clubs outside the top four, and we know this is an area we must improve next season.

"This season has been a bit strange. We have done really well against all the top teams but have sometimes struggled to beat the others.

"You win the league when you beat all the teams, the bigger ones and the smaller ones.

"But this season we went to Stamford Bridge, the Bernabeu and Old Trafford and won. This is very positive for the future.

"This team is now showing we can win anywhere, but we need to get the balance right for next season."

Guest angelchoo

БАРСЕЛОНА ЗАПОЧНА ПРЕГОВОРИ ЗА МАСЧЕРАНО

8 юни 2009 12:55 Размер на шрифта: A | A | A |

Принтирай Изпрати Все по-големи стават шансовете убийственият отбор на Барселона да се подсили с капитана на Аржентина Хавиер Масчерано.

Излизащият в Буенос Айрес и най-високо тиражен вестник в родината на Диего Марадона обяви, че каталунците вече са започнали преговори с Ливърпул за закупуването на полузащитника.

Според изданието вече се е състоял и разговор между треньора на Барса Хосеп Гуардиола и Масчерано, като изглежда играчът е дал съгласието си да премине на Камп Ноу.

Очаква се цената, която испанците ще платят на Ливърпул за Хавиер Мачерано да е около 23 милиона евро, а аржентинецът да подпише договор за три или четири години.

Възможен ли такъв трансфер при положение ,че Масчерано има договор за 3 години май ? :morning1:

Guest ultra_LIVERPOOL

Ех дано да остане!

Много го харесвам като играч, може би най-добрия на своя пост в света.

Guest StevenGerrard

Агентът на Масчерано: Барселона иска моя човек

Вто, 2009-06-09 11:15

"Барселона проявява интерес към моя клиент и аз съм сигурен, че ако получим конкретна оферта, той няма как да откаже" - заяви агентът на халфа на Ливърпул Хавиер Масчерано Уолтър Теймър.

"Когато те потърси отбр, който е спечелил всичко през сезона и играе великолепен футбол, можеш само да кажеш "да, искам да играя там" - добави агентът.

"С Хавиер често се шегуваме, че в Барселона ще има много лесна задача. Просто трябва да се пребори за топката, а след това я дава на някоя от многобройните звезди и те вкарват гол."

Guest Red knight
Агентът на Масчерано: Барселона иска моя човек

Вто, 2009-06-09 11:15

"Барселона проявява интерес към моя клиент и аз съм сигурен, че ако получим конкретна оферта, той няма как да откаже" - заяви агентът на халфа на Ливърпул Хавиер Масчерано Уолтър Теймър.

"Когато те потърси отбр, който е спечелил всичко през сезона и играе великолепен футбол, можеш само да кажеш "да, искам да играя там" - добави агентът.

"С Хавиер често се шегуваме, че в Барселона ще има много лесна задача. Просто трябва да се пребори за топката, а след това я дава на някоя от многобройните звезди и те вкарват гол."

Това е много жалко!Исках да остане при нас дълги години.Наистина ще е голяма загуба ако си отиде!Явно финансовата нестабилност оказва негативно влияние върху нашите играчи.Дано Рафата направи и невъзможното да го задържи.

Guest opium

Какво толкова му харесвате на индианеца??? Висок колкото баба ми,напълно посредствен футболист.Добре че е Алонсо да го подпомага.С такива футболисти няма как да ставаме шампиони и да печелим купи.Нека някой ми припомни един запомнящ се мач на аржентинеца??? Аз го помня със това че през миналия сезон ни провали в борбата за титлата в мача с Юнайтед.Нека ви припомня-тогава положението ни беше същото както и през последния сезон.Гостувахме на мунчовците и ако ги бяхме били,щяхме да се долепим до тях и да ги гоним до последно.Но тогава гениялния Масчерано си изпроси ненужен червен картон и опропасти труда на всички в отбора.И тогава ни водеха с 0:1,но с десет човека .....нямаше как.А през този сезон се видя че можем и бяхме до последно в битката.За мен един играч от средна класа,който по-скоро мисли за банковата си сметка,отколкото за това да стане велик.Някой ще кажат че бил капитан на Аржентина!!! Че те затова Аржентинците са на ръба на класирането в зона Южна Америка и с такива гении като Тевес и Масчерано го отнасят от отборчета като Боливия с 1:6.Айде мерси,нека да се маха час по-скоро,защото ако го направи ще е сигурно поне едно.Че ще задържим Алонсо и с парите от него ще привлечем поне един играч от класата на Силва а защо не и самият него.Поредния книжен тигър.Нищо градивно в играта му.Отнема топката понякога,но после вижте отиграванията му.Много груб,постоянно извършва фаулове,след които ни бележат от статични положения.Напред,няма какво да говорим-трагично е представянето му.А я си припомнете Хаман.Игра на същия пост.Разликата е очебиина нали.И обърнете внимание-докато за Алонсо, Рафа отричаше,то за този гений на играта Масчерано ,никакви реакции.То е ясно! Рафата предпочита Алонсо пред него.Дано се отървем по-бързо от него.

Guest мойсей
Какво толкова му харесвате на индианеца??? Висок колкото баба ми,напълно посредствен футболист.Добре че е Алонсо да го подпомага.С такива футболисти няма как да ставаме шампиони и да печелим купи.

До тук ти четох мнението и спрях. не случайно експертите му дават висока оценка всеки мач. Не случайно Рафата (и не само) се изказва многократно ласкаво за качествата на Машчерано. Той е един от най-добрите "халфове разбивачи" в света и отнемането му на топката е брилянтно. До сега не съм виждал друг играч с толкова точни и премерени шпагати.

Това е от мен и се надявам вече да не пускаш такива необосновани постове за даден играч.

Red knight: Очаквай цяло лято такива спекулации. Ако се разровиш малко ще видиш интервю (скоро беше), в което Машч казва, че бъдещето му е обвързано с Ливърпул. За това не бих бързал да го оплаквам. ;]

Guest dandio
Какво толкова му харесвате на индианеца??? Висок колкото баба ми,напълно посредствен футболист.Добре че е Алонсо да го подпомага.С такива футболисти няма как да ставаме шампиони и да печелим купи.Нека някой ми припомни един запомнящ се мач на аржентинеца??? Аз го помня със това че през миналия сезон ни провали в борбата за титлата в мача с Юнайтед.Нека ви припомня-тогава положението ни беше същото както и през последния сезон.Гостувахме на мунчовците и ако ги бяхме били,щяхме да се долепим до тях и да ги гоним до последно.Но тогава гениялния Масчерано си изпроси ненужен червен картон и опропасти труда на всички в отбора.И тогава ни водеха с 0:1,но с десет човека .....нямаше как.А през този сезон се видя че можем и бяхме до последно в битката.За мен един играч от средна класа,който по-скоро мисли за банковата си сметка,отколкото за това да стане велик.Някой ще кажат че бил капитан на Аржентина!!! Че те затова Аржентинците са на ръба на класирането в зона Южна Америка и с такива гении като Тевес и Масчерано го отнасят от отборчета като Боливия с 1:6.Айде мерси,нека да се маха час по-скоро,защото ако го направи ще е сигурно поне едно.Че ще задържим Алонсо и с парите от него ще привлечем поне един играч от класата на Силва а защо не и самият него.Поредния книжен тигър.Нищо градивно в играта му.Отнема топката понякога,но после вижте отиграванията му.Много груб,постоянно извършва фаулове,след които ни бележат от статични положения.Напред,няма какво да говорим-трагично е представянето му.А я си припомнете Хаман.Игра на същия пост.Разликата е очебиина нали.И обърнете внимание-докато за Алонсо, Рафа отричаше,то за този гений на играта Масчерано ,никакви реакции.То е ясно! Рафата предпочита Алонсо пред него.Дано се отървем по-бързо от него.

Може би щото в момента е един от най-добрите на своя пост, като пред него само Есиен е с класа повече...

Може би щото за цял сезон слабите му мачове се броят на пръсти

Книжен тигър? Футболът не е само атака... Не очаквайте Маск да играе като Алонсо, не му е това играта, целта поради която играе е да спира атаките на противника, имаме ли най-малко голове в първенството, имаме, само на класата на Кара и Мартин ли се дължи?.. не бих казал...

Рафа заплашваше, че ще напусне ако не купим Маск, за Алонсо никога не го е казвал, Рафа смени схемата на игра като една от причините бе, Маск да е титуляр..

да говоря пристрастно, ама потърси сам статистики колко топки е отнел и колко атаки е спрял Масчерано и ще се учудиш на бройката...

Guest Atom_Power

Масчерано е железен. И аз се съгласявам, че може би само Есиен е по-добър на този пост от него! Ако Джерард бъде дръпнат леко по-назад да гради атаките в основите им, Лавеци с Торес напред, Каут и Бабел крила, Масчерано отзад... Ех, мечтиии! :D

Но е факт, че Масчерано е един от футболистите, около които ще се надгражда. Млад, перспективен, самият факт, че е капитан на Аржентина сам говори за себе си.

П.С. Сега прочетох новината в спекулациите. Уау! Нямам думи!

Guest Liverbird

Абе има наистина едно сериозно провинение откак е при нас Маскерано и това е имено червения картон срещу мангалите. Нерви, дерби, иска да се докаже....случва се на всеки. Може да си припомниш даже Стиви какви ги вършеше на младини. Ама за една грешка да слагаш тежка присъда, айде моля ти се. За сметка на това още в следващия мач срещу този съперник аржентинеца се поправи ;).

LIVERPOOL 2-1 MANCHESTER UNITED

Man-of-the-Match: Javier Mascherano

Като за книжен тигър добре. Дай боже повече такива в Ливъпул.

Колкото до статистиката, ако не ме лъже паметта, Маскерано бе на второ място по отнети топки в шампионата за миналата година. За тази не съм видял още статистика.

П.П. може да питаш някой който си изкарва хляба с футбол, кой липсваше на Ливърпул при загубата от Чел$и у дома за ШЛ тази година. Отговорът ще бъде един единствен ;).