Jump to content

Снукър


Гост DwAyNe WaDe

Препоръчан пост

Гост Torrard

Аз си мисля, че Робъртсън може да бъде голямата изненада тази година, но първо трябва да мине през Картър, което хич няма да е лесно. Между другото двамата правят супер мач, поне в първата сесия имаше снукър от много високо ниво. Иначе и на мен ми се ще Хендри да направи нещо голямо тази година, мача с Мърфи обещава да бъде много интересен :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

Гост slow_burn

Всъщност след отпадането на Рони аз изявен фаворит не виждам. В турнира остават опитни и утвърдени имена като Хигинс и Хендри, както и млади, но талантливи и вече доказали се - Мърфи, Робъртсън, може би и Картър. А и както знаем Крусибъл често поднася изненади. Така че за мен световното ще бъде много интересно.

Link to comment
Сподели другаде

Гост FeRRo

Никога не съм му бил фен на Робъртсън, а вчера Капитана изтърва 3 или 4 фрейма, в които водеше с 50-60 точки, и втората сесия завърши 7:9 за Нийл, а Картър трябваше да води поне с 10:6.Иначе мачът наистина е супер интересен, вчера такива грешки правеха и толкова късмет за Робъртсън на 2-3 пъти.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Torrard

Пф много ме е яд за Коуп, не трябваше да изпуска мача от 12-10 до 12-13. Все пак опита на Хигинс си каза думата.

Link to comment
Сподели другаде

Гост ZdraveCa
Днес някой видя ли какво направи Хендри! :sparta:

Бях на даскало, но ся разбрах. Миналата година на рождения ми ден Рони направи 147 срещу Марк Уилямс. Тази година пък Хендри. Ако не се лъжа той не беше правил максимум вече 6-7 години

Link to comment
Сподели другаде

Гост StevenGerrard

Гледах го на живо и мислех да лягам и от леглото да гледам докато не заспя.Щом почна да играе с черна - червена обаче останах буден (не се знаеше какво ще направя в леглото гледайки :Д) , не съм му мн голям фен на Хендри , но това ме грабна просто ненормален брейк от 147 ... Уникален фрейм с редица трудни удари и 2 3 мн трудни планта .. :Х великия си е велик ...

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stevenka

Moят любимец е Селби, стискайте му палци ;)

 

Иначе няма да се учудя ако Алън направи още по-голяма изненада и вземе, че стане шампион.. :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост Torrard

Предвиждам финал Робъртсън - Селби, въперки че от останалите в турнира най-много симпатизирам на Мърфи.

Link to comment
Сподели другаде

Гост StevenGerrard

Аз пък отначалото (или тоест след отпадането на Рони , но въпреки уникалния брейк на Хендри 147) си мислех как Хигинс може да е скрития фаворит , въпреки че не играеше кои знае колко убедително понякога.

Link to comment
Сподели другаде

Гост StevenGerrard

Е честито на Хигинс доста предсказуем беше обаче този негов триумф след като отпаднаха някои от другите големи , на всичко отгоре игра много стабилно и показваше игра на средно високо ниво във всеки фреим .. абе заслужен шампион :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

Гост ultra_LIVERPOOL

Заслужен трофей за Хигинс, макар да не го харесвам много не мога да отрека добрата му игра.

Link to comment
Сподели другаде

Гост ZdraveCa
Сега вече не виждам как някой може да спре Хигинс по пътя към нова титла в Крусибъл.

Обаче много ги усещам нещата...

Link to comment
Сподели другаде

Гост bardi

Мърфи отмъсти на Хигинс - спечели Големия финал

 

http://img299.imageshack.us/img299/5637/00172825.jpg

 

Шон Мърфи успя от части да си отмъсти на Джон Хигинс за загубения с 9:18 фрейма финал на световното първенство в Шефилд преди седмица, след като този път записа успех над него. Англичанинът постигна победа с 6:2 части на Големия финал на Световните снукър серии в Алгарв, Португалия и така си осигури шампионския чек от 50 000 евро.

 

Хигинс, който е и съорганизатор на първата по рода си поредница от надпревари, успя да покаже малка част от възможностите си само в началото на финалния сблъсък. Двамата играчи си размениха парии преди почивката (2:2), но след подновяването на играта 26-годишният Мърфи се върна на масата изключително мотивиран. Доказателство за това бяха двата сенчъри брейка от 122 и 100 точки, които му позволиха да поеме контрола в срещата, след което без проблеми той спечели още два фрейма за 6:2.

 

За да намерят място на финала в "Портимао Арина", Мърфи и Хигинс отстраниха на 1/2-финалите съответно Греъм Дот и Стивън Магуайър.

 

Резултати от 1/4-финали:

Греъм Дот - Лука Бресел 5:4 фрейма

Марк Селби - Шон Мърфи 4:5

Джон Хигинс - Стив Дейвис 5:2

Дин Дзюнхуей - Стивън Магуайър 2:5

 

Резултати от 1/2-финали:

Греъм Дот - Шон Мърфи 4:5

Джон Хигинс - Стивън Магуайър 5:3

 

Финал:

Джон Хигинс - Шон Мърфи 2:6

Link to comment
Сподели другаде

Гост ZdraveCa
Мърфи отмъсти на Хигинс - спечели Големия финал

Да бе, отмъсти му. Хигинс стана световен шампион, а Мърфи спечели турнир, който съществува от 1 година :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост bardi
Да бе, отмъсти му. Хигинс стана световен шампион, а Мърфи спечели турнир, който съществува от 1 година :sarcastic:

 

Е все пак малко да замаже положението... друг е въпроса дали Хигинс не му пусна някой гювеч, защото това няма да е най-вероятно последното издание на този турнир и трябва да има състезатели от топ ниво и догодина ! :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост bardi

Без турнирите в Северна Ирландия и Бахрейн в предварителния снукър календар

 

http://img42.imageshack.us/img42/3802/00174615.jpg

 

От световната професионална билярд и снукър асоциация (WPBSA) публикуваха предварителния календар за сезон 2009/2010, като впечатление прави липсата на турнира за Трофея на Северна Ирландия, както и шампионата на Бахрейн. Очаква се съвсем скоро да бъдат добавени още надпревари в пограмата, която включва шест ранкинг турнира и два демонстративни - Jiangsu Classic и Masters.

 

В календара не са намерили място надпреварите от Световните снукър серии, както и Висшата лига, за които не е ясно къде ще се проведат, но и двете са демонстративни и не дават възможност за участие на всички 96 състезателя в тура.

 

Както е известно, турнирът в Северна Ирландия бе откриващият през миналия сезон, а през последните три години бе и част от ранкинг системата. Достигането до 1/2-финалите на световното първенство в Шефилд на Марк Алън даде надежда, че все пак ще се намерят спонсори, които да подкрепят надпреварата в Белфаст. Междувременно провелият се само веднъж шампионат на Бахрейн най-вероятно няма да продължи съществуването си заради слабия зрителски интерес и ограниченото медийно отразяване.

 

Предварителна програма за сезон 2009/2010

 

2009 година

3-6 юни: Jiangsu Classic Invitational

3-6 август: квалификации за "Шанхай Мастърс"

7-13 септември: "Шанхай Мастърс"

21-24 септември: квалификации за "Гран При"

3-11 октомври: "Гран При"

23-30 ноември: квалификации за UK Championship

5-13 декекмври: UK Championship

 

Мачовете от Висшата лига ще се играят в периода от началото на септември до края на ноември 2009 година.

 

2010 година

10-17 януари: "Мастърс" в Лондон

19-22 януари: квалификации за Welsh Open

25-31 януари: Welsh Open

2-5 февруари: квалификации за China Open

China Open - няма точна дата

квалификации за световно първенство - няма точна дата

17 април-3 май: Световно първенство

 

* Заб. датите не са окончателни и може да настъпят промени

Link to comment
Сподели другаде

Гост StevenGerrard

Любимият ми турнир UK Championship в любимото време 5-13 декември и квалификациите и те са ноември ;) и дано новият сезон е още по - вълнуващ , качествен , изпълнен с красиви отигравания/брейкове и най - вече 147 :) та и някои рекорд с фалове дори :д

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост bardi

Шон Мърфи с пореден триумф на Световните снукър серии

 

http://img189.imageshack.us/img189/7310/00174310.jpg

 

Финалистът от тазгодишното световно първенство по снукър Шон Мърфи победи с 5:1 фрейма Джими Уайт и по този начин спечели първия турнир от Световните снукър серии в Киларни, Ирландия. Световният номер 3, който преди седмица отвя с 6:2 части Джон Хигинс на Големия финал на сериите в Португалия, не бе никак затруднен от изненадващия си съперник в последния сблъсък.

 

Мърфи поведе с 3:1 фрейма преди почивката, след което без колебание прибави в актива си нови две партии, за да стигне до крайната победа. На 1/2-финала 26-годишният англичанин се справи с 5:3 със световния шампион Хигинс, като мачът бе оспорван и мина през равенството 3:3.

 

В другата 1/2-финална среща Джими Уайт постигна чудесен обрат и отстрани с 5:4 фрейма Кен Дохърти. Шесткратният финалист от "Крусибъл" изоставаше и в предишния си мач срещу Джейсън Дивейни, но успя да се измъкне след изоставания от 0:2 и 1:4 фрейма. От своя страна, Шон Мърфи се справи безпроблемно в първия ден с Грег Кейси с 5:0 части.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост bardi

Унищожителният Алън детронира Дзюнхуей

 

http://img3.imageshack.us/img3/5084/00177920.jpg

 

Марк Алън не прояви никаква милост към Дин Дзюнхуей и го победи с 6:0 фрейма на финала на турнира Jiangsu Classic в Китай. 23-годишният северноирландец уби надеждите на съперника си за втора поредна титла от надпреварата след само 70 минути на масата. Това е първи трофей за Алън в четиригодишната му кариера сред професионалистите.

 

Заемащият 11-о място в световната ранглиста играч без колебание записа три бързи фрейма в сметката си след брейкове от 64, 71 и 74 точки, след което реализирайки зелена, кафява и синя, направи резултата 4:0. След почивката Алън отново пое контрола във финалния мач, а малко по-късно серия от 58 точки му осигури и шампионския чек от 20 хиляди паунда.

 

Както е известно, симпатичният северноирландец за малко не напусна демонстративната надпревара още в груповата фаза, където загуби два от първите си три двубоя.

 

"Започнах добре още в самото начало на финала и задържах това ниво до края, заяви щастливият Алън, който демонстрира класата си и с достигането на 1/2-финалите на световното първенство в Шефилд. - Въпреки че това не е ранкинг турнир, победата означава много за мен - все пак спечелих първата си професионална титла. Сезонът беше дълъг, но дойдох в Китай с много хъс. Това бе следствие от доброто ми представяне в "Крусибъл". Успехът тук ми дава увереност за новия сезон. Доказах, че издържам на напрежение и мога да контролирам играта си и се надявам това да е началото на много нови победи", завърши Алън.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост bardi

UK Championship остава в Телфърд

 

http://img188.imageshack.us/img188/4690/00179766.jpg

 

Вторият най-голям ранкинг турнир в снукър календара - UK Championship, ще се помещава за трета поредна година в Международния център в Телфърд. Надпреварата, която ще събере на едно място 32-ма от най-класните играчи начело с Рони О'Съливън, Стивън Хендри, Марк Селби, световния шампион Джон Хигинс и носителя на миналогодишния трофей Шон Мърфи, ще се проведе от 5 до 13 декември.

 

Първенството на Обединеното кралство съществува от далечната 1977 година и е считано както от специалистите, така и от самите състезатели за един от най-престижните турнири в снукър календара. Сред големите шампиони в надпреварата са били Алекс Хигинс, Джими Уайт, Стив Дейвис, Стивън Хендри, Рони О'Съливън и Джон Хигинс. Миналогодишното издание бе спечелено от Шон Мърфи, който се справи с 10:9 фрейма в изключително драматичен и оспорван финален сблъсък с представителя на Хонконг Марко Фу.

 

"Много сме доволни от провеждането и успеха на турнира през последните две години и затова чакаме с нетърпение отново да се върнем в Телфърд през декември, заяви пред медиите говорителят на Световната професионалната билярд и снукър асоциация (WPBSA). - Ентусиазмът на зрителите беше красноречив на предишните издания, а Международният център доказа, че е идеалното място за провеждането на толкова важен турнир. Самите играчи също многократно изказаха задоволството си от атмосферата и условията и това е допълнителен мотив за решението ни."

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Гост bardi

Уенбо Лян наказа Стивън Магуайър на финала в Пекин

 

http://img378.imageshack.us/img378/9479/00183903.jpg

 

Китаецът Уенбо Лян спечели турнира International Snooker Challenge в Пекин, след като спечели последните три фрейма за крайното 7:6 фрейма във финалния сблъсък със Стивън Магуайър. По този начин 22-годишният играч си осигури шампионския чек в размер на 50 000 паунда, както и първата титла сред професионалистите.

 

Лян демонстрира чудесната си форма още в началната фаза на надпреварата, която не е от ранкинг системата. Освен че оглави групата си на етапа "всеки срещу всеки", той бе безмилостен и на 1/2-финала срещу Марк Алън, завършил при резултат 5:1 части.

 

Китайският талант ще започне сезон 2009/2010 под номер 27 в световната ранглиста, а съперникът му на финала Стивън Магуайър ще задържи второто си място.

Link to comment
Сподели другаде

Гост SuperSizee
Унищожителният Алън детронира Дзюнхуей

 

http://img3.imageshack.us/img3/5084/00177920.jpg

 

Марк Алън не прояви никаква милост към Дин Дзюнхуей и го победи с 6:0 фрейма на финала на турнира Jiangsu Classic в Китай. 23-годишният северноирландец уби надеждите на съперника си за втора поредна титла от надпреварата след само 70 минути на масата. Това е първи трофей за Алън в четиригодишната му кариера сред професионалистите.

 

Заемащият 11-о място в световната ранглиста играч без колебание записа три бързи фрейма в сметката си след брейкове от 64, 71 и 74 точки, след което реализирайки зелена, кафява и синя, направи резултата 4:0. След почивката Алън отново пое контрола във финалния мач, а малко по-късно серия от 58 точки му осигури и шампионския чек от 20 хиляди паунда.

 

Както е известно, симпатичният северноирландец за малко не напусна демонстративната надпревара още в груповата фаза, където загуби два от първите си три двубоя.

 

"Започнах добре още в самото начало на финала и задържах това ниво до края, заяви щастливият Алън, който демонстрира класата си и с достигането на 1/2-финалите на световното първенство в Шефилд. - Въпреки че това не е ранкинг турнир, победата означава много за мен - все пак спечелих първата си професионална титла. Сезонът беше дълъг, но дойдох в Китай с много хъс. Това бе следствие от доброто ми представяне в "Крусибъл". Успехът тук ми дава увереност за новия сезон. Доказах, че издържам на напрежение и мога да контролирам играта си и се надявам това да е началото на много нови победи", завърши Алън.

 

Малко късно пиша , но ако някой следи по редовни снукър ще види израстването на т'ва момче и това , че всяка година играе по - добре от предишната ...

 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...