Jump to content

Снукър


Гост DwAyNe WaDe

Препоръчан пост

Гост DwAyNe WaDe

Коментирайте ставащото по турнирите , любимите си играчи и всички новини отнасящите се за втория по популярност спорт на острова. :)

 

В момента се провежда турнирът за трофея на Северна Ирландия , който е първи за сезона.

 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост Vergi_liverpool

Харълд детронира шампиона Магуайър

 

 

Англичанинът Дейвид Харълд се превръща в безспорната сензация на тазгодишния турнир за Трофея на Северна Ирландия, след като в днешния 1/4-финал детронира шампиона Стивън Магуайър с 5:3 фрейма. По този начин той се класира за първия си ранкинг 1/2-финал за последните пет години, като негов съперник там ще бъде не кой да е, а носителят на титлата от "Крусибъл" 2007 Джон Хигинс.

 

С днешния успех 41-годишният Харълд вече има три победи от три мача срещу шотландеца и ще се изявява сред най-добрите четирима в ранкинг турнир за първи път от Irish Masters в Дъблин.

 

Изненадата започна още в самото начало на двубоя, като англичанинът поведе с впечатляващите 3:0 фрейма съответно с брейкове от 64, 67 и 77 точки. Това до голяма степен обаче се дължеше на спортсменското поведение на 27-годишния Магуайър. Шотландецът направи два фаула, но вторият остана незабелязан от съдията. Магуайър обаче си призна и така предостави инициативата на съперника си.

 

Преди почивката номер 2 в света намали пасива си, след което записа 58точки, но допусна грешка и така съперникът му изчисти масата. Въпреки усилията и 111-те точки в 6-ия фрейм миналогодишният шампион от Белфаст не успя да се върне в мача. Дейв Харълд пък напомни за себе си и даде сериозна заявка за голмяа битка срещу Хигинс утре. В кариерата си английският играч има само един ранкинг трофей - от Откритото първенство на Азия през 1993 година , а най-доброто му класиране в световната ранглиста е 11-о място през сезон 1996/1997.

 

В другия 1/4-финал Джон Хигинс надделя също с 5:3 фрейма срещу Иън Маккълък. По-късно тази вечер са двубоите Рони О'Съливън-Бари Хоукинс и Алистър Картър-Марк Алън.

 

 

Иначе моят любимец е Рони О'Съливан и донякъде Марк Селби. :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост Vergi_liverpool

И аз не го харесвам. А иначе доколкото знам той е единственият състезател, който играе без папионка заради здравословни проблеми (мисля, че ставаше въпрос за астма или нещо подобно).

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

 

Carter-Allen 5-2

 

Ronnie O'Sullivan-Hawkins 5-4

 

Harold-Maguire 5-2

 

Higgins-McCulloch 5-3

 

 

Това са резултатите от 1/4финалите

 

Ракетата пак с трудна победа този път с/у Бари Хоукинс :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост livarpolmanakS2009

ас сам ного голям билярдарер батензе ;п и лобимият ми от снокър ми е кобе браянт и силвестар сталоундт батзказ B) :hi: :yes: :677: :good: :nyam1: :hang1: :ph34r: im gonna head downtown and go to the beach hic-a-doo-laaaa

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Harold into Northern Ireland final

 

Stoke qualifier Dave Harold reached the final of the Northern Ireland Trophy with a nervy 6-4 victory over two-times world champions John Higgins.

 

Harold will now meet the winner of the clash between Ronnie O'Sullivan and Ali Carter in Sunday's best-of-17 frame final

 

 

Хмм... След победата над Магуайър , който направи страхотен миналогодишен сезон , сега победи и големия Джон Хигинс .

 

На финала Харолд ще играе с/у Рони или с/у капитан Картър :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост DaNiToO
кобе браянт и силвестар сталоундт батзказ B) :hi: :yes: :677: :good: :nyam1: :hang1: :ph34r: im gonna head downtown and go to the beach hic-a-doo-laaaa

 

Лъжа ли се или Кобе Браянт беше в баскетбола? :rolleyes:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G
И аз мисля, че е баскетболист.

Правилно сте се насочили :sarcastic: . А ''силвестар сталоундт'' е артист . Тва май беше някаква скрита ирония :D

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Northern Ireland Trophy - Rocket wins Belfast thriller

 

Ronnie O'Sullivan reached the final of the Northern Ireland Trophy with a 6-5 victory over Ali Carter in a quality match that could have gone either way.

 

 

O'Sullivan, who face qualifier Dave Harold from Stoke, won the first frame but from there on trailed his fellow Englishman until wrapping up a quality encounter that included no fewer than 11 half-century breaks.

 

Both players also posted century breaks in a game that was also played at break-neck speed, the second semi-final running to almost exactly two hours only.

 

Harold earlier reached the final with a shock 6-4 victory over two-times world champion John Higgins.

 

 

C'MON RONNiE :sarcastic: :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Steven Gerrard
А някой може ли да обясни отгоре отгоре правилата на тая игра :sarcastic:

Ем с две думи - официален билярд :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Vergi_liverpool

Феноменалният Рони О'Съливън откри сезона с титла

 

Световният номер 1 Рони О'Съливън спечели 21-ата ранкинг титла в кариерата си и първа за сезона, след като надделя на финала на турнира за Трофея на Северна Ирландия с убедителните 9:3 фрейма над Дейв Харълд. С днешния си успех Ракетата стана първият играч за изминалите четири години, печелил поред последния за миналия сезон ранкинг трофей и първия за новия - световното първенство в Шефилд и сега надпреварата в Белфаст. Предишното такова постижение отново бе негово - през 2004 година той триумфира в "Крусибъл", след което и на Гран При.

 

32-годишният О'Съливън продължи блестящото си представяне и във вечерната сесия, след като стори това и в първия сеанс. По-рано днес той взе безмилостния аванс от 6:1 части и така не позволи и за момент на ветерана Харълд да си помисли за нещо по-сериозно в днешния мач.

 

Първият фрейм от вечерния сеанс започна с брейк от 76 точки за по-възрастния от двамата англичани. След поредица от грешки в 9-ата част и брейк от 73 точки О'Съливън все пак върна преднината си за 7:2. Любопитна ситуация се получи в следващата част, в която трикратният световен шампион записа 20 точки в актива си, но прати червена топка извъна масата. Това предостави инициативата в ръцете на 41-годишния му съперник, който обаче спря серията си на 54 точки. На Рони му остана единствено да изчисти масата и с 61 точки той дръпна още повече в резултата за 8:2. Последният фрейм преди задължителната 15-минутна почивка мина в сметката на квалификанта от Сток, който направи опит за 147 точки, но комбинацията му от червени с черна приключи на 81 точки. Краят на финалния сблъсък бе сложен с брейк от 80 точки и така Ракетата оформи резултата от 9:3 фрейма.

 

Това бе първи финал между Рони О'Съливън и Дейв Харълд в досегашните 11 двубоя между двамата. Четирикратният носител на трофея от UK Championship няма загуба досега от опонента си. За шампиона от Asian Open 1993 година пък това е и първи сблъсък за титлата на ранкинг турнир за последните 14 години. Последният такъв датира от 1994 година за Гран При. С чудесното си представяне през тази седмица Харълд се придвижи от 28-а до 14-а позиция в света и ще прибере 15 000 паунда.

 

Новият шампион Рони О'Съливън пък увеличи банковата си сметка с 30 00 паунда и остава недостижим на върха на световната ранглиста, като вече води с повече от 6000 точки пред втория Стивън Магуайър. Досега геният от Есекс не бе печелил турнира за Трофея на Северна Ирландия, но през 2003 г. и 2005 г. триумфира на Irish Masters в Дъблин.

 

Дейв Харълд - Рони О'Съливън 3:9 фрейма

63:14, 44:68 (68), 17:127 (103), 0:84 (84), 44:87, 13:84, 60:76 (76), 76:41, 19:73 (64), 54:61, 88:0 (81), 22:80 (50)

 

:hurrah:

Link to comment
Сподели другаде

  • 6 months later...
  • 3 weeks later...
Гост bardi

Незнам защо, но темата за снукъра много замря, а снукъра е един от любимите ми спортове... Тази седмица се проведе турнира China Open... като на финала се изправиха Джон Хигинс и Питър Ебдън!

 

 

Питър Ебдън се възроди с първа титла от 2006 година

 

http://img23.imageshack.us/img23/8780/00166633.jpg

 

Питър Ебдън спечели първата си ранкинг титла за последните 28 месеца и общо осма в кариерата, след като победи с 10:8 фрейма Джон Хигинс на финала на Откритото първенство на Китай по снукър. Последният трофей в колекцията на англичанина бе от шампионата на Обединеното кралство през 2006 година, а това е и първа ранкинг победа в пределите на Китай откакто Ебдън е професионалист.

 

Световният шампион от 2002 година се представи по забележителен начин през последната седмица, след като преди началото на надперварата в Пекин той беше спечелил едва два мача в общо шестте ранкинг турнира през сезона. Имаше сериозната опасност даже да изпадне извън Топ 16, което не се бе случвало през последните 15 години.

 

От своя страна, двукратният световен първенец Джон Хигинс пропусна шанса да грабне 20-ия трофей в кариерата си и първи от Пекин, както и да се поздрави с втори ранкинг успех през сезона след този от "Гран При". 33-годищният Хигинс няма да се присъедини и към елитната компания на стнародниците си Стивън Магуайър и Греъм Дот, които са единствените шотландски шампиони от изданието.

 

Ебдън демонстрира голямата си амбиция за победа още в първата сесия, като поведе с 5:4 фрейма. Желанието му отново да докаже себе си пролича и от факта, че той не изпусна водачеството в резултата от самото начало до края, като позволи на Хигинс да излезе напред само при 1:0 фрейма.

 

http://img518.imageshack.us/img518/7374/12412512555.jpg

 

Вторият сеанс отново започна добре за 9-ия в света англичанин, който реализира брейк от 57, но Хигинс отговори с 62 точки за 6:5 части. Партия номер 12 бе една от най-дългите - около 40 минути, като в нея имаше всичко - размяна на сейфти удари, поставяне на снукър и фаул по бялата. В крайна сметка 33-годишният шотландец успя да се добере до равенството 6:6. В следващата част отново имаше грешки и положение на снукър, но този път въпреки усилията си бившият номер 1 в света се предаде пред Ебдън. Въпреки поредната порция нелепи пропуски на 5-ия в ранглистата Хигинс, той успя да върне баланса в резултата с брейк от 75 точки. Истинска игра на нерви бе 15-ият фрейм, в който Хигинс можеше да излезе напред в резултата за първи път от началото на мача, но при 43:42 пропусна и противникът му го наказа мигновено за 8:7. Драмата бе пълна и в следващата партия, когато двамата финалисти не спряха да грешат от всевъзможно позиции. При 53:50 точки в полза на Ебдън и останали бяла, розова и черна топки, Хигинс се оказа по-съобразителен и измъкна частта за поредното равенство - 8:8.

 

До края на двубоя по всичко личеше, че бившият номер 1 в света и настоящ шампион от "Гран При" ще трябва да се бори със собствените си грешки, а не само с амбицията на съперника си. 33-годишният Хигинс улесни задачата на Ебдън с фаул в 17-ия фрейм, а в следващата част англичанинът регистрира солидния брейк от 71 точки и още 15 след това, което бе повече от достатъчно за крайния успех.

 

Така след 6 часа и 45 минути игрово време Питър Ебдън се пребори за дългоочаквания ранкинг трофей и за шампионския чек в размер на 52 000 паунда.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
Гост ZdraveCa

Хендри се разигра. Направо мачка Динг. Как ми се иска да ги видя двамата с Рони на финал... макар че е малко вероятно

Link to comment
Сподели другаде

Гост slow_burn

Рони отпадна днес. И то заради собствената си глупост. Остави Алън прекалено много да играе.

Link to comment
Сподели другаде

Гост ZdraveCa
Рони отпадна днес. И то заради собствената си глупост. Остави Алън прекалено много да играе.

Сега вече не виждам как някой може да спре Хигинс по пътя към нова титла в Крусибъл. Аз лично продължавам да се надявам на триумф на Хендри, но честно казано шансовете му не са големи. Още повече, че среща Мърфи на 1/4 финал

Link to comment
Сподели другаде

Гост ultra_LIVERPOOL

Готин спорт, безспорно, ама в последно време умората ми идва в повече и заспивам по време на мачовете.

 

Иначе харесвам Рони The Rocket О'Съливан, Марко Фу и Стив Дейвис.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...