Jump to content

Григор Димитров


Гост dandio

Препоръчан пост

Гост dandio

Знам, че има тема тенис, но си мисля, че детето си заслужава нова тема, и при все, че вече има раздел Други спортове, ако сметнете темата за излишна я махайте

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-BaBy

ГРИШО: ИСКАМ МАЧ СРЕЩУ ИСТИНСКИЯ №1 - ФЕДЕРЕР

 

http://gong.bg/uploads/news_images/200903/photo_verybig_70437.jpg

 

Григор Димитров си е Григор Димитров! Винаги усмихнат, завладяващ с присъствие и очарование. 17-годишната ни първа ракета отговори на всички въпроси с чувство за хумор, но сериозно обяви ,че вече намира цаката на големите играчи на корта, иска мач срещу истинският №1 в света Роджър Федерер и че влизането му в Топ 100 вече се вижда и приближава към него.

 

На въпрос на Гонг дали се чувства по-голям и пораснал, възмъжал след мача в Рафаел Надал, Димитров отговори с въпрос: „А как изглеждам?! Да, пораснал съм с 1 см – вече съм 179см.”

 

По обед целият ни отбор за Купа Дейвис се събра в Пресклуб България преди утрешното си отпътуване за Унгария, където от 6 до 9 март ги очакват мачовете от неофициалното световно първенство по тенис за мъже. Капитанът Огнян Илиев, помощникът му Димитър Господинов – бащата на Григор и играчите – Димитров, Тихомир Грозданов, Симеон Иванов и Тодор Енев демонстрираха новата си спортна екипировка от Лото, а при заминаване и официална вечеря в Унгария ще бъдат с костюми на Канали.

 

На срещата с журналисти присъстваха още президентът на БФТенис Стефан Цветков и ген.секретар на централата Георги Дончев.

 

Веднага след пресконференцията пък Григор Димитров и баща му отидоха да си вадят визи за Тайланд, където след Купа Дейвис ще играе на турнира на твърди кортове.

 

Ето какво казаха главните действащи лица:

 

Григор Димитров:

 

Близко съм до намиране цаката на големите. Играх с Рафа Надал по-добре отколкото на тренировките. Гледах запис от мача ми с Жил Симон, в третия сет тотално краката ми ги нямаше. Беше ми изключително трудно в този мач. Взех победа над Давид Ферер на тренировка. След такива мачове всички те забелязват и искат да тренират с теб. Вече аз си ги избирам! Искам да срещна другият №1, истинският – Роджър Федерер. Не искам да приличам на никого. Да имам свой собствен стил. Трябва да работя върху физиката ми каза Петер Лунгрен. Надал на мрежата ми каза: „Озори ме!” и в съблекалнята си поговорихме. На мача ми бе по-добре отколкото на тренировка с Рафа. Уимбълдън и US Open ще бъдат дебютът ми в Големия шлем. Приближавам се към топ 100. Срещу Симон ме бе много яд, срещу Надал два пъти повече. Трябва да се уча. Освободен и надъхан излизаш срещу големите, искаш да се докажеш и след това да изпиташ удовлетворение. Относно Купа Дейвис не см играл срещу никого от тенисистите на Унгария. Двойките си ги знам. Много по-добре е да бъдеш домакин, но няма как. На думи всеки може да бие, но на корта е друго.

 

Пом.треньорът и баща на Григор - Димитър Господинов:

 

Имаме агенция с която работим с изключителна агентка. Лично с Петер Лунгрен нямаме договор, но до един месец ще имаме договор с академията.

 

Капитанът Огнян Илиев:

Последен ден в България, утре пътуваме за Унгария. Благодаря на БФТ пълно обезпечаване на тима ни и всякакъв съпорт от президента Стефан Цветков. Благодаря на Григор Димитров, че е с нас и на Димитър Господинов, че сме в екип. Господ да е с нас, да сме живи и здрави. Относно Ивайло Трайков, той отпадна защото според предварителните договорки с момчетата, и след квалификационните мачове, се разбрахме най-подготвените да играят в Дьор. Случи се така, че Грозданов би Трайков и така отпадна от тима ни. Обади се и ни пожела успех. Тези в най-добра форма ще играят.

Президентът на БФТ Стефан Цветков:

 

С опита, който имам, може да откроя духа, той е изключителен в тима. Задружен екип. Проведоха се няколко лагера, планираната програма се изпълни. Момчетата ще дадат всичко от себе си, дано бием, но няма да е фатално да паднем. Не искам да се връщам към миналото и да сравнявам отборите. Като щаб и подготовка сега сме по-подготвени. Будапеща не е Дьор, публиката оказва влияние.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

Браво на нашето момче ! Има голямо бъдеще пред него и надявам се след време да неговото име да се споменава сред тези на Джокович , Надал и Истинския №1 Роджър Федерер ;)

Link to comment
Сподели другаде

Гост dandio

Победа за Григор Димитров и 2:0 за България

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_10/images/00161512.jpg

Григор Димитров победи Адам Келнер и България поведе с 2:0 в двубоя от първия кръг на зона Европа/Африка, група 2, на купа "Дейвис". 17-годишната ни първа ракета спечели със 7:6 (5), 6:4, 6:7 (5), 7:6 (5) в драматичен двубой, продължил 3 часа и 3 минути. По-рано днес Тодор Енев победи първата ракета на унгарците Атила Балаш с 6:2, 4:6, 6:4, 6:4, а утре е срещата на двойки.

 

22-годишният Келнер, който е 586-и в света, надскочи себе си, като изигра много силен мач. От друга страна Григор бе много стабилен, особено при свой сервис, но не показа максимума от себе си. Това доведе до оспорван двубой, в който началният удар доминираше. Българинът завърши с впечатляващите 39 аса. За него това бе първи мач в три от пет сета в кариерата, след който записа шести успех на сингъл за купа "Дейвис", където все още няма загуба.

 

В първия сет имаше само една възможност за пробив, която Димитров спаси в третия гейм. До края на тази част началният удар доминираше и логично се стигна до тайбрек. В него Григор демонстрира класа и надделя със 7:5. Талантът от Хасково стигна до успех във втория сет, след като стигна до решителен пробив в деветия гейм, което се оказа първият пробив в срещата, и малко по-късно затвори сета. Третата част обаче завърши неприятно за българина. В нея отново нямаше пробиви и се стигна до втори тайбрек в мача. Този път унгарецът поведе от началото и успя да го спечели.

 

В четвъртия сет настъпи истинската драма. След две двойни грешки Григор допусна пробив в деветия гейм. Келнер сервираше за сета и поведе с 40:0. Тогава два прекрасни бекхенда и атака от форхенд изравниха резултата, а това изнерви унгарецът и той загуби и следващите две точки, като пробивът бе върнат. Стигна се до тайбрек, в който българинът водеше с 4:1, когато загуби четири поредни точки, за да се стигне до 4:5. Тогава след малко късмет успя да изравни и успя да доведе нещата до успешен край.

Link to comment
Сподели другаде

Гост StevenGerrard

Гришата се тъпче с боклуци

Чет, 2009-03-12 14:07

Изгряващата тенисзвезда на България Григор Димитров обича да се тъпче с нездравословни храни, като любимото му "забранено" изкушение са огромни количества пържени картофки от Макдоналдс, обилно поляти с шоколадов шейк с бисквитки.

 

Засега лошият хранителен режим изглежда не се отразява по никакъв начин на Гришата както на корта, така и извън него, предвид лавинообразно нарастващия брой фенки, които трупа хасковлията.

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Григор се класира с лекота за ІІ кръг в Банкок

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_12/images/00162986.jpg

 

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Банкок (Тайланд) с награден фонд 50 хиляди долара. 17-годишният Димитров, който участва в надпреварата с "уайлд кард", разби представителя на домакините Пееракит Сирибутвонг с 6:0, 6:3 за около час на старта на основната схема.

Българинът започна отлично мача. Той спечели безапелационно първия сет, като даде само седем точки на съперника си.

 

18-годишният Сирибутвонг, който също се включи в турнира с "уайлд кард", прекъсна серията на Димитров в началото на втората част, но след това хасковлията взе три поредни гейма и обърна до 3:1. До края юношеският шампион от Откритите първенства на Великобритания и САЩ за миналия сезон продължи да доминира и стигна до крайния успех след петия си пробив в мача в деветия гейм. Така Димитров взе 5 точки за класацията на АТП и 860 долара, а във втория кръг ще срещне победителя в двубоя между поставения под номер 4 Крис Гучоне (Австралия) и Данай Удомчоке (Тайланд).

Link to comment
Сподели другаде

Гост gogoatoma
Гришата се тъпче с боклуци

Чет, 2009-03-12 14:07

Изгряващата тенисзвезда на България Григор Димитров обича да се тъпче с нездравословни храни, като любимото му "забранено" изкушение са огромни количества пържени картофки от Макдоналдс, обилно поляти с шоколадов шейк с бисквитки.

 

Засега лошият хранителен режим изглежда не се отразява по никакъв начин на Гришата както на корта, така и извън него, предвид лавинообразно нарастващия брой фенки, които трупа хасковлията.

оф боже като вземат така да се ровят из личните му неща направо се побърквам! И какво, сякаш репортера не обича да яде сладко? :morning1:

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Гришо отпадна от тайландец

Димитров загуби с 6:7, 5:7 от Данай Удомчоке във втория кръг на турнира в Банкок

 

http://images.ibox.bg/2009/02/12/grigor%20dimitrovvv/460x403.jpg

 

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Банкок (Тайланд) с награден фонд 50 хиляди долара.

 

17-годишният Димитров, който участва в надпреварата с уайлд кард, загуби от представителя на домакините Данай Удомчоке с 6:7(6), 5:7. Българинът, номер 400 в света, започна отлично мача и след ранен пробив набързо дръпна с 4:1. Удомчоке, 158-и в класацията нае АТП, обаче успя да изравни при 4:4, след което се стигна до тайбрек. В него Димитров имаше аванс от 6:4 точки, но пропиля два сетбола и загуби с 6:8.

 

Втората част вървеше равностойно, но юношеският шампион от Откритите първенства на Великобритания и САЩ за миналия сезон допусна фатален пробив в края и отпадна след 5:7. Димитров все пак взе 5 точки за класацията на АТП и 860 долара от наградния фонд.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Steven Gerrard The Best

Григор Димитров отпадна във ІІ кръг в Банкок

 

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Банкок (Тайланд) с награден фонд 50 хиляди долара. 17-годишният Димитров, който участва в надпреварата с уайлд кард, загуби от представителя на домакините Данай Удомчоке с 6:7(6), 5:7. Българинът, номер 400 в света, започна отлично мача и след ранен пробив набързо дръпна с 4:1. Удомчоке, 158-и в класацията нае АТП, обаче успя да изравни при 4:4, след което се стигна до тайбрек. В него Димитров имаше аванс от 6:4 точки, но пропиля два сетбола и загуби с 6:8.

 

Втората част вървеше равностойно, но юношеският шампион от Откритите първенства на Великобритания и САЩ за миналия сезон допусна фатален пробив в края и отпадна след 5:7. Димитров все пак взе 5 точки за класацията на АТП и 860 долара от наградния фонд.

Link to comment
Сподели другаде

Гост bardi

Григор Димитров започва с южноафриканец в Тайланд

 

 

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе срещу южноафриканеца Айзък ван дер Мерве в първия кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Хорат (Тайланд) с награден фонд 50 хиляди долара. 17-годишният Димитров, номер 400 в света, участва в надпреварата с "уайлд кард". Той вече има осигурени 520 долара от наградния фонд.

 

195-сантиметровият Ван дер Мерве е 282-и в света. Той е на 25 години и няма турнирни победи. В кариерата си роденият в Йоханесбург тенисист е заработил скромните 103810 долара от наградни фондове. При успех над южноафриканеца хасковлията ще вземе 5 точки за класацията на АТП и 860 долара, а във втория кръг ще срещне победителя в мача между поставения под номер 8 Данай Удомчоке (Тайланд) и квалификант.

 

Както е известно, през миналата седмица Димитров отпадна във втория кръг на "Чалънджър" в Банкок (Тайланд) именно от Удомчоке с 6:7(6), 5:7.

Link to comment
Сподели другаде

Гост StevenGerrard

Гришата отпадна и на двойки

Чет, 2009-03-26 12:26

 

Българинът Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Хорат (Тайланд) с награден фонд 50 хиляди долара.

 

Димитров и тайландският му партньор Китипонг Вачирамановонг, участващи с "уайлд кард" в надпреварата, загубиха от поставените под номер 4 представители на домакините Санчай Ративатана и Сончай Ративатана с 4:6, 2:2 и отказ поради контузия.

 

Link to comment
Сподели другаде

  • 5 weeks later...
Гост El_Niño

Григор Димитров отпадна в първия кръг на "Загорка Къп"

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_17/images/00169317.jpg

 

Григор Димитров отпадна от тунира с награден фонд 85 000 евро "Загорка Къп". 17-годишният ни талант загуби с 6:7 (5), 3:6 от белгиеца Стив Дарси в първия кръг на състезанието. Григор отстъпи след напълно равностоен първи сет и имаше своите моменти във втория, но след 1 час и 25 минути игра трябваше да напусне надпреварата. Димитров си тръгва от турнира без точки за световната ранглиста и с 885 евро от наградния фонд.

 

Григор, който е 390-и в света в момента, бе напълно равностоен на белгиеца, който е с около 300 места по-напред от него в световната раглиста. Димитров обаче допусна пробив още в третия гейм и 25-годишният му съперник поведе с 2:1. Българинът веднага се реваншира и върна пробива за 2:2. В следващите геймове и двамата взимаха подаванията си. В осмия гейм Дарси, който е поставен под номер 2 в основната схема, спаси възможност да пробив. Така се стигна до тайбрек, в който Григор водеше с 4:2, но се стигна до 5:6 и при първи си сетбол белгиецът затвори сета.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Григор Димитров: Нямаше допълнително напрежение

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_17/images/00169332.jpg

 

Григор Димитров заяви, че е имал шансове да победи Дарси, но не се е възползвал от тях. 17-годишният талант загуби от белгиеца Стив Дарси в два сета. "Реално погледнато жребият ми беше доста тежък. Имах голяма възможност да спечеля първия сет, след като водех с 4:2 в тайбрека, но в края сервисът ми изневери. От части съм доволен от играта си, най-вече в първия сет", коментира 17-годишният Димитров. "Познавам Дарси. Той е отличен тенисист. В началото може би беше малко отпуснат, но след това показа много силна игра. Исках да спечели, опитах, но има дни, в които просто не можеш да покажеш повече", допълни той. Българинът каза, че в дните преди мача е имал здравословни проблеми, които не са му, позволили да тренира нормално.

 

"Във втория сет имах шансове да си върна пробива, но не успях. Може би тогава почувствах, че няма как да спечеля. Нямаше допълнително напрежения в мен от факта,че играя в България", каза още той. Димитров допълни, че това ще бъде последния му турнир на червено за сезона. "Не се чувствам добре на клей и затова ще се концентрирам върху играта си на твърди кортове", каза той. В следващите седмици българинът ще участва на два турнира от сериите "Чалънджър" в Гърция и в Израел.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Казахстан иска да ни отмъкне и Григор Димитров

Федерацията на страната е изпратила официална покана до таланта ни и го изкушава с внушителна годишна заплата

 

http://images.ibox.bg/2009/04/23/grigor/460x637.jpg

 

След като натурализира Сесил Каратанчева, Казахстан се облизва и за най-големия ни талант в мъжкия тенис - Григор Димитров, съобщи "Нощен Труд".

 

Според изданието местната федерация е изпратила официална покана до 17-годишният хасковлия и го изкушава с внушителна годишна заплата - 100 000 евро. Освен това централата щяла да поеме всички разходи по самолетните билети на Гришо и щаба му, а също и лагерите му по цял свят.

 

Към края на миналата година Каратанчева прие да се състезава за бившата съветска република, като изтъкна, че в противен случай няма да може да финансира участията си на турнири. Именно Сесил е потвърдила новината за поканата към Димитров.

 

Шефовете на казахстанския тенис следили Григор от няколко години, а преди да отправят предложението си, се допитали до мнението на Каратанчева.

 

На този етап от българската централа твърдят, че нямат информация по въпроса.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
Гост bardi

Гришо получи "уайлд кард" за супер престижния турнир в Куинс

 

http://img210.imageshack.us/img210/9967/00173295.jpg

 

Младият ни талант в тениса Григор Димитров получи "уайлд кард" за супер престижния турнир на трева в Куинс (Лондон) с награден фонд 750 000 евро. Състезанието, което започва на 8 юни, е най-авторитетният турнир на тази настилка след "Уимбълдън".

 

Както е известно, Григор Димитров, който на 16 май ще навърши 18 години, спечели юношеския турнир на "Уимбълдън" през миналия сезон. По този начин нашето момче си осигури автоматично участие с "уайлд кард" в основната схема при мъжете в тазгодишното издание на най-престижното състезание в тениса. Миналото лято тийнейджърът от Хасково грабна и юношеския трофей на "Ю Ес Оупън". В момента Григор е 372-и в световната ранглиста и се подготвя под ръководството на бившия треньор на Роджър Федерер и Марат Сафин - известния шведски специалист Петер Лундгрен.

 

Димитров загатна за огромния си потенциал през февруари, когато се представи много силно срещу водача в световната ранглиста Рафаел Надал във втория кръг на турнира в Ротердам. Гришо дори успя да вземе сет на левичаря от Майорка, а преди това, в първия кръг, победи силния чешки тенисист Томаш Бердих. Малко след това, на турнира в Марсилия, Григор игра като равен с равен и с един от най-добрите френски тенисисти - Жил Симон, като загуби от него с 1:2 сета в първия кръг.

 

С "уайлд кард" в Куинс, освен нашето момче, ще играят още младият японски талант Кеи Нишикори и бившият финалист в надпреварата Себастиан Грожан от Франция, съобщава официалният сайт на турнира. В състезанието ще се включат голяма част от звездите в тениса, начело с Надал. Именно испанецът спечели турнира в Куинс през миналата година, след което триумфира и на "Уимбълдън". Сред останалите елитни тенисисти, които са потвърдили участието си в турнира тази година са бившите номер 1 в света Лейтън Хюит (Австралия), Марат Сафин (Русия) и Анди Родик (САЩ), както и непрекъснато прогресиращият британец Анди Мъри. Хюит и Родик са четирикратни шампиони в надпреварата.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост El_Niño

Григор Димитров стигна 1/4-финалите в Кремона

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_21/images/00174712.jpg

 

Първата ракета на родния мъжки тенис Григор Димитров продължава успешното си представяне на турнира от веригата "Чаланджър" на АТП в Кремона (Ит) с награден фонд 30 000 евро. Днес 18-годишният българин си осигури място на четвъртфиналите, след като в среща от втория кръг елиминира поставения под номер 5 в основната схема Блаз Кавич (Словения) с 6:4, 6:2. Нашето момче беше много убедително срещу 209-ия в света словенец и се наложи след 1,37 часа игра.

 

Григор започна отлично мача, поведе с 5:2 и въпреки че Кавич успя да намали на 5:4, взе сета с 6:4 след пробив в 10-ия гейм. Във втората част Димитров беше без грешка при подаването си и не даде нито една възможност за пробив на словенеца. Сетът вървеше гейм за гейм до 2:2, но после българинът отново взе инициативата в свои ръце и след спечелени четири поредни се поздрави с крайния успех.

 

Това бе петата поредна победа на Григор Димитров в Кремона, след като талантливият тенисист започна участието си в турнира от квалификациите. С нея той си осигури 16 точки за световната ранглиста на АТП и премия в размер на 875 евро.

 

За място на полуфиналите шампионът от "Уимбълдън" и US Open при юношите ще играе срещу водача в схемата и бивш номер 38 в света Бенямин Бекер (Германия), който отстрани поляка Давид Олейничак с 6:4, 6:2. 27-годишният Бекер е 101-и в света в момента. В началото на сезона той се завърна на корта след дълго отсъствие заради контузия и вече спечели три турнира от сериите "Чалънджър" в Хайлброн, Батон Руж и Родос. Той няма титли от състезания на АТП, но е заработил 986 224 долара от наградни фондове.

 

Бекер победи Григор Димитров на 28 април с 6:2, 6:3 в първия кръг на турнира в Родос (Гър), след което стигна до трофея.

Link to comment
Сподели другаде

Гост bardi

Григор Димитров измъчи фаворита Бекер

 

http://img199.imageshack.us/img199/7821/00174908.jpg

 

Българинът Григор Димитров се представи на високо ниво срещу фаворита за титлата от турнира в Кремона (Италия) Бенямин Бекер, но в крайна сметка загуби срещата с 4:6, 5:7 за 1 час и 22 минути в 1/4-финалите на състезанието с награден фонд 30 000 евро. Младата надежда на българския тенис игра много добре срещу водача в схемата и бивш номер 38 в света, но допусна по един пробив в двата сета и в крайна сметка трябваше да се примири с поражението срещу опитния съперник. Както е известно Бекер победи Григор Димитров и на 28 април тази година (тогава с 6:2, 6:3) в първия кръг на турнира в Родос (Гър), след което стигна до трофея. Сега Бекер отново е фаворит за титлата, като с победата си над Григор влезе в полуфиналите.

 

Загубата от Бекер дойде след пет поредни победи за Григор Димитров в Кремона, след като талантливият тенисист започна участието си от квалификациите. С отличното си предстявяне в Италия българинът си осигури 16 точки за световната ранглиста на АТП и премия в размер на 875 евро.

 

Първият сет започна изключително равностойно, като и двамата тенисисти не дадоха по нито една възможност за пробив на съперника до 4:4. Именно при този резултат Бекер се възползва от единствения брейк пойнт в сета и взе подаването на Григор, след което, макар и много трудно, удържа подаването си и затвори сета при 4:6. Българинът опита бързо да върне пробива при подаването на Бекер и стигна до 0:30, но след това с мощни сервиси 101-ият в света го отказа от търсене на изравняване.

 

Въпреки това нашият талант не се отказа да търси победата и оказваше сериозна съпротива на 10 години по-възрастния си опонент. Двамата продължиха да си разменят силни сервис-геймове до 5:5 във втория сет. При този резултат обаче Григор лесно допусна Бекер да вземе преднина от 0:40 и макар да успя да отрази два брейк пойнта, загуби подаването си. В последния гейм Гришо отново опита всичко, за да изравни и стигна до 0:30, но, както в първия сет, не успя да задържи преднината си и отпадна от надпреварата.

 

На полуфиналите Бекер чака победителя от двубоя между 4-ия в схемата Марко Чиудинели (Швейцария) и Ник Линдал (Австрия).

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост veli

Гришо пада драматично в Нотингам

 

Една от най-големите надежди в световния тенис, българинът Григор Димитров, приключи участието си на турнира на трева в Нотингам с награден фонд 42 500 евро. Младата ни надежда отстъпи на 1/4-финал в три сета - 6:1, 3:6, 4:6 на 131-ия в света Иля Божоляц.

 

Гришо започна много силно мача и направо помля сърбина в първия сет с 6:1. Опитът обаче си каза думата и след доста голяма драма в следващите два сета, 18-годишният българин напусна надпреварата.

 

-----

Григор Димитров няма да играе за България на купа "Дейвис"

Първата ракета на България Григор Димитров обяви в специално писмо до БТА решението си да не участва в предстоящия мач на България за купа "Дейвис". Като причина за решението си Димитров посочва, че в този период от годината му предстоят важни турнири.

 

Ето целият текст на писмото на Григор Димитров:

 

Приятели на тениса,

 

С това писмо искам да обявя решението си да не взема участие в предстоящия мач на България за купа "Дейвис" на 10, 11 и 12 юли. През този период на годината ми предстоят важни турнири, които могат да бъдат от голямо значение за моята кариера. Аз и екипът ми имаме изцяло дългосрочен подход при взимането на решения свързани с развитието ми. Стараем се всичко да бъде напълно професионално. Да играя за България купа "Дейвис" винаги е било цел, но може би сега е по-важно от всякога да жертваме възможни краткосрочни успехи за по-големи цели. Така се надявам в бъдеще да имам още по-голям принос към отбора и Българския тенис. Благодаря на съотборниците ми и капитана на отбора за разбирането.

 

Григор Димитров, Нотингам (Англия)

 

Жалко, че няма да играе. На никви мачове няма да ходя тогава..

 

 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост bardi

Григор Димитров срещу испанец на старта в Куинс

 

http://img504.imageshack.us/img504/8436/00177624.jpg

 

Григор Димитров ще играе срещу испанеца Иван Наваро в първия кръг на изключително престижния турнир в Куинс, Лондон, който е с награден фонд 750 000 евро. Българският тенисист участва в състезанието на трева с "уайлд кард". При успех на старта той ще вземе 10 точки за ранглистата и 5775 евро от наградния фонд. Във втория кръг пък го очаква поставения под номер 3 французин Жил Симон, с когото игра на турнира в Марсилия през февруари. Тогава седмият в света победи много трудно българина с 4:6, 6:3, 7:5.

 

Иван Наваро е 89-и в световната ранглиста. Испанецът е на 27 години, няма спечелени титли от веригата на АТП, най-високото място, до което е стигал в ранглистата е 67-о. Наваро два пъти е играл в Куинс, като и двата пъти е губил в първия кръг. Григор, който се чувства доста добре на трева, през тази седмица стигна до четвъртфиналите на Чалънджъра в Нотингам. През миналия сезон 18-годишния Димитров, който отказа да играе за България в предстоящия двубой на тима за купа "Дейвис", спечели "Уимбълдън" при юношите.

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe

Гришо победи Наваро в три сета на "Куинс"

 

Първата ракета на България Григор Димитров записа престижна победа над 82-рия в света испанец Иван Наваро на старта на турнира в Лондон "Куинс". Надеждата на българския тенис победи намиращия се на повече от 150 места пред него в ранглистата на АТР с 6:4, 4:6, 6:3 за 1 час и 38 минути. С успеха си Димитров завоюва 10 точки за ранглистата и 5 775 евро от наградния фонд. Във втория кръг Григор ще излезе срещу третия в схемата на турнира и седми в света Жил Симон, който го победи през февруари на старта на друг много престижен турнир - този в Марсилия. Симон премина първия кръг без да се изправи срещу опонент по волята на жребия.

Link to comment
Сподели другаде

Гост veli

Официално: Григор с "уайлд кард" за основната схема на "Уимбълдън"

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_24/images/00177961.jpg

 

Както се очакваше, българският талант Григор Димитров, получи "уайлд кард" за най-престижния турнир в тениса - "Уимбълдън", който започва на 22 юни. 18-годишният хасковлия ще се включи направо в основната схема. В официалния сайт на турнира от "Големия шлем" в Лондон, са обявени и имената на още петима играчи, които получават "уайлд кард" за основната схема. Това са бившият номер 1 в света Хуан Карлос Фереро (Испания) и британците Алекс Богданович, Джошуа Гудъл, Даниъл Евънс и Джеймс Уорд.

 

Григор Димитров получава поканата, след като през миналата година стана шампион на "Уимбълдън" при юношите. Малко след това тийнейджърът спечели и трофея при юношите на Откритото първенство на САЩ.

Link to comment
Сподели другаде

Гост bardi

Григор излиза днес за реванш срещу 7-ия в света Симон

 

http://img25.imageshack.us/img25/6551/00178167.jpg

 

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще изиграе днес мача си от втория кръг на престижния турнир на трева в Куинс (Лондон) с награден фонд 750 000 евро. 18-годишният хасковлия ще излезе в третия мач от програмата на централния корт срещу поставения под номер 3 в схемата и заемащ 7-о място в световната ранглиста французин Жил Симон. Това ще бъде вторият двубой между двамата тази година. През февруари, в първия кръг на друг силен турнир - този в Марсилия, французинът надделя в изключително оспорван трисетов двубой. Според програмата на "Евроспорт", мачът на младия ни талант би трябвало да бъде предаван пряко от спортния телевизионен канал. Първите мачове за деня започват в 14:30 часа българско време.

 

Непосредствено преди двубоя на Григор, на централния корт ще излезе водачът в схемата Анди Мъри (Великобритания). Негов съперник ще бъде италианецът Андреас Сепи. В първия кръг на надпреварата в Куинс Григор Димитров, който участва с "уайлд кард" в основната схема, елиминира с 2:1 сета испанеца Иван Наваро.

 

Турнирът в Куинс е подгряващ за най-престижното състезание в тениса - "Уимбълдън", където българският талант ще участва директно в основната схема с "уайлд кард". Миналата година Григор стана шампион при юношите на "Уимбълдън" и "Ю Ес Оупън".

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

Григор Димитров загуби от Жил Симон в Куинс

10 юни 2009 | 21:03

Григор Димитров загуби от Жил Симон в Куинс

Българският тенис талант Григор Димитров загуби от седмия в света Жил Симон от Франция във втория кръг на престижния турнир в Куинс Клъб, Лондон. 18-годишният българин отстъпи с 6:7 (7), 6:7 (5) за 1 час и 50 минути. Първият сет премина без нито един пробив, а в тайбрека Григор изпусна два сетбола преди съперникът му да затвори първата част с ас. Димитров, който е 361-и в света, игра отлично и бе напълно равностоен на Симон през цялата среща, но след размяна на пробиви във втората част, той отстъпи отново след тайбрек.

 

 

_______________________________________________________________________

 

 

Добър мач за Григор. Беше равносотен , дори на моменти по добър от Жил Симон , но груби грешки във важни точки , го лишиха от възможността да приключи мача успешно . Имаше и една спорна ситуасиця при която топката на Симон беше аут и гейма трябваше да завъши и нашия да поведе с 5-2 , но съдията я даде "добра" и в крайна сметка Симон върна пробива и спечели мача. Дано Григор си е дал поука за грешките които допусна и се представи по добре в следващите си мачове smile.gif

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост veli

Много ме е яд, много ме е яд..

Отново имаше е*ати възможността да спечели, в предния мач беше на 2 точки..

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост veli

Григор Димитров: Не се чувствах добре на корта срещу Симон

 

Григор Димитров ще играе демонстративни мачове по тенис в Лондон. Шоуто е преди “Уимбълдън”, където шампионът за юноши от миналия сезон ще участва за първи път при мъжете с "уайлд кард" от организаторите, съобщава вестник "24 часа".

 

В сряда 18-годишният българин загуби във втория кръг на големия турнир в Куинс с награден фонд 750 000 евро с 6:7 (7:9), 6:7 (5:7) от №7 в света Жил Симон (Фр). "Този път исках да го победя, защото първият ни мач бе много оспорван. Бях спокоен, не се притеснявах за играта си, но в определени моменти нямах късмет. Двубоят бе труден. Не знам защо, но не се чувствах добре на корта. Пропуснах много шансове, а той все пак доказа защо е в топ 10 на ранглистата. Сега ми предстоят 1-2 дни почивка, а после продължавам да работя с треньора ми по физическа подготовка и с Петер Лундгрен. Доволен съм от програмата си за момента. Надявам се да играя добре и на “Уимбълдън”, сподели Григор.

Следващия месец Димитров ще участва на големия турнир по тенис в Бощад (Шв) с награден фонд 450 000 евро от 13 до 19 юли. Мачовете са на червени кортове. Предишната седмица шампионът за юноши от “Уимбълдън” и US Open трябваше да играе за купа “Дейвис” срещу Латвия в Пловдив, но отказа.

 

 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...