Jump to content

Григор Димитров


Гост dandio

Препоръчан пост

Гост Stivi_G

Григор измъкна тежък мач срещу холандец и е във втория кръг

04 август 2009 | 14:15

 

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите Чалънджър в Сеговия, Испания. 18-годишният българин победи холандеца Йесе Хута Галунг от Холандия, който е 213-и в света, със 7:5, 4:6, 7:6 (4) на състезанието с награден фонд 106 500 евро. След четвъртата си победа на турнира, започнал за него от квалификациите, Григор си осигури 12 точки за световната ранглиста и 1830 евро от наградния фонд. За място на четвъртфиналите Димитров ще спори с поставения под номер 7 Роко Каранушич от Хърватия, който днес победи Грега Земля от Словения с 6:2, 6:2.

 

Талантът от Хасково бе блестящ при свой сервис в първия сет. Той направи 7 аса и загуби само една точка, след като бе вкарал първи начален удар. Първото му по-трудно подаване бе чак в деветия гейм, когато трябваше да спасява шанс за пробив. Григор успя да пробие в последния гейм на първата част и я взе със 7:5. Българинът обаче срещна по-сериозна съпротива във втория сет, нивото на сервиса му леко падна, а холандецът бе по-точен при своя начален удар. Галунг постигна пробив за 3:2 и до края на сета не допусна грешки при подаванията си.

 

В третия сет срещата бе напълно равностойна, като вървеше гейм за гейм. Двамата пропуснаха по една възможност за пробив преди да се стигне до тайбрек. В решителните моменти Григор показа психическа издръжливост и спечели със 7:4, като завърши мача след 2 часа и 3 минути игра.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

Григор Димитров на четвъртфинал в Испания

05 август 2009 | 15:34

 

Григор Димитров постигна прекрасна победа във втория кръг на на турнира от сериите Чалънджър в Сеговия, Испания. На състезанието на твърди кортове с награден фонд 106 500 евро 18-годишният българин спечели с 6:3, 6:2 срещу поставения под номер 7 и 119-и в света Роко Каранушич от Хърватия. Григор изигра много силен мач и доминираше почти през цялото време, като не остави големи съмнения в превъзходството си и приключи мача за 1 час и 4 минути.

 

След този успех Димитров си осигури 25 точки за световната ранглиста и 3100 евро от наградния фонд. За място на полуфиналите талантът от Хасково ще спори с поставения под номер 4 испанец Марсел Гранойерс или французина Жан-Ноел Инсости.

 

Григор започна прекрасно двубоя, постигна пробив във втория гейм и след това поведе с 3:0. Българинът контролираше събитията на корта, особено при свой сервис, като не даде нито един шанс за пробив на съперника си в първия сет. Той задържа преднината си и това му бе достатъчно за успеха в първата част. Вторият сет започна с пробив на Димитров. Двамата тенисисти си размениха по един пробив в следващите геймове, но Григор удържа важен гейм за 4:2. Това сякаш прекърши съперника му, който веднага допусна нов пробив и секунди по-късно бившият номер 1 при юношите приключи срещата.

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Григор Димитров срещу испанец на четвъртфиналите

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_32/images/00187969.jpg

 

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе утре срещу поставения под номер 4 Марсел Гранойерс (Испания) на четвъртфиналите на силния турнир от сериите "Чалънджър" в Сеговия (Испания) с награден фонд 106 500 евро и гостоприемство. Квалификантът Димитров вчера отстрани седмия в схемата Роко Каранушич (Хърватия) с 6:3, 6:2 за 63 минути и заработи 25 точки за световната ранглиста и 3100 евро. С успеха 18-годишният българин, който е 310-и в света в момента, си гарантира влизане в топ 300 в класацията на АТП за първи път в кариерата си в понеделник. 23-годишният Марсел Гранойерс е 98-и в световната ранглиста, като през фавруари тази година достига до рекордното в кариерата си 44-о място. Той има една титла на сингъл от турнира на АТП в Хюстън през миналата година, като е заработил 1021082 долара от наградни фондове досега. Димитров и Гранойерс не са се срещали досега.

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Гришо продължава на четвъртфиналите в Истанбул

 

http://s.novsport.com/content/pics/62518.jpg

 

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на двойки от турнира от сериите Чалънджър в Истанбул, предаде БТА.

 

Димитров и неговият партньор Марсел Илхан от Турция успяха да победят с 6:2, 6:1 двойката на домакините Халюк Акоюн и Барис Ергюн.

 

В следващия кръг на турнира на твърд корт, който е с награден фонд от 50 хиляди щатски долара, Димитров и Илхан ще срещнат победителя от мача между Иржи Къркошка/Карол Бек (Чехия/Словакия) и Роджър Васер/Михаел Колман (Холандия/Германия).

 

В схемата на сингъл Григор Димитров, който участва на турнира с уайлдкард, ще срещне още в първия кръг поставения под номер 7 французин Никола Маю.

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe
Блестящ Григор изхвърли 121-ия в света в Истанбул

 

Григор Димитров постигна прекрасна победа в първия кръг на турнира от сериите Чалънджър в Истанбул. На състезанието на твърди кортове с награден фонд 50 000 долара 18-годишният българин спечели с 4:6, 7:6 (1), 7:6 (4) срещу 121-ия в света Никола Маю от Франция за 2 часа и 22 минути. Талантът от Хасково, който участва в турнира с "уайлд кард", изигра отличен мач и демонстрира страхотен характер в трудните моменти срещу поставения под номер 7 в основната схема. С този успех Григор си осигури 5 точки за световната ранглиста и 860 долара от наградния фонд. Следващият му съперник ще е Мартин Фишер (Австрия), който елиминира германеца Бенедикт Дорш.

 

Срещата започна неприятно за българина, който допусна пробив още в първия гейм. В началото 276-ия в световната ранглиста Григор по-трудно взимаше подаванията си, но постепенно изравни играта и върна пробива, изравнявайки за 3:3. Веднага след това обаче 27-годишният французин отново го проби и задържа преднината си до края на сета. Втората част Маю спечели при сервис на Димитров и след това поведе с 4:2. Бившият номер 1 при юношите обаче нямаше намерение да се предава. Той успя да изравни за 4:4, а след това се стигна до тайбрек, в който Григор бе блестящ и спечели със 7:1.

 

Третият сет също бе изключително оспорван. Двамата тенисисти взимаха подаванията си, но не без проблеми. Димитров на два пъти пропусна шансове за пробив, а в осмия гейм демонстрира изключителна психическа издръжливост, след като обърна сервис гейма си от 0:40 и се справи с 4 възможности за пробив. В третата част нямаше пробиви и победителят трябваше да бъде решен след втори тайбрек, в който Григор отново доминираше и го взе със 7:4.

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост bardi
Гришо с ново рекордно класиране, вече е 268-и в световната ранглиста

 

Първата ракета на България Григор Димитров регистрира ново рекордно класиране в световната ранглиста на АТП. След последното обновяване на ранкинга, Григор дръпна с 8 позиции и вече заема 268-ото място в света с актив от 199 точки.

 

Втората ни ракета Ивайло Трайков се премести напред със само една позиция и вече е 463-и в ранглистата с 89 точки. Другите българи в топ 1000 са: Тихомир Грозданов (575), Валентин Димов (731), Тодор Енев (791), Васил Младенов (837) и Симеон Иванов (838).

 

Григор дъпна рязко и в двойките. След последното обновяване на ранглистата, Гришо дръпна нагоре с умопомрачителните 413 позиции при двойките и вече заема 709-ото място в света с актив от 67 точки.

 

Първата ракета на България при двойките е Васил Младенов, който е 423-и в света със 155 точки.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Stivi_G

Алварес: Григор ще задмине Надал

 

19 август 2009 | 09:16

 

Колумбийският специалист и бивш треньор на Григор Димитров Пато Алварес обяви пред испанския местник "АС", че българинът е сред най-големите таланти, които някога е виждал, и предрече, че скоро Гришо ще бъде много по-добър от играчи като Анди Мъри и Рафаел Надал.

 

"Един ден българинът Григор Димитров ще бъде много по-добър от Анди Мъри и Рафаел Надал. Той е с класи над тях във всичко, което прави", категоричен е Алварес. На въпрос за това кой е най-талантливият играч, който някога е виждал на корта, колумбиецът отговаря: "Румънецът Илие Настасе. Той сякаш не бе от този свят. Може би единственият, който го доближава, е младият Григор Димитров."

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe
Официално: Григор с "уайлд кард" за квалификациите на "Ю Ес Оупън"

 

Първата ни ракета Григор Димитров получи официално "уайлд кард" за квалификациите на последния за годината турнир от "Големия шлем" - "Ю Ес Оупън". 18-годишният талант от Хасково получава правото на участие в пресявките, след като през миналата година спечели Откритото първенство на САЩ при юношите. Квалификациите за тазгодишния "Ю ЕС Оупън" са от 25 до 28 август, а мачовете от основната схема започват на 31 август.

 

Станаха ясни и имената на тенисистите, които получават "уайлд кард" за основната схема, съобщава официалинят сайт на ATP. Това са американците: Девин Бритън, Чейз Бюканън, Тейлър Дент, Брендън Еванс, Джеси Ливайн и Раджийв Рам, както и австралиецът Крис Гучионе. "Уайлд кард" ще получи и още един тенисист, който ще бъде определен от Френската тенис асоциация.

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост bardi
Гришо дръпна с две позиции в световната ранглиста

 

Българската тенис надежда Григор Димитров продължава възхода си в световния тенис. След последното отбновяване на ранглистата на АТП, Григор дръпна с две места и вече е 266-и в нея с актив от 199 точки.

 

Вторият от българите Ивайло Трайков също прогресира с едно място и вече е 462-и с 89 точки.

 

Другите българи в топ 1000 са: Тихомир Грозданов (571), Валентин Димов (722), Тодор Енев (792), Васил Младенов (833) и Симеон Иванов (836),

Link to comment
Сподели другаде

Гост bardi
Григор започва срещу немец на US Open

 

Българинът Григор Димитров ще започне участието си в откритото първенство на САЩ по тенис срещу немец.

 

В първия кръг на квалификациите роденият в Хасково тенисист ще играе срещу Тобиас Камке. Както е известно, Откритото първенство на САЩ започва след по-малко от седмица, а нашият състезател се сдоби с уайлд кард за него.

 

Пожелавам му късмет и дано се представи добре на турнира !

Link to comment
Сподели другаде

Гост SuperSizee

Когато му се предлага толкова изгоден шанс гледам , че не го изпуска ... Силни форхенди , ако тръгнат от начоло всички до топ 30 са обречени ... :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Успешен старт за Григор Димитров на "Ю Ес Оупън"

 

http://img2.sportal.bg/new/uploads/news/2009_35/images/00191144.jpg

 

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на квалификациите на последния турнир от "Големия шлем" за годината - "Ю Ес Оупън". 266-ият в света тийнейджър от Хасково, участващ в надпреварата с "уайлд кард", срази 281-ия в ранглистата на ATP германец Тобиас Камке с 6:3, 7:5 след 87 минути игра. Димитров направи 2 аса и не допусна нито една двойна грешка в мача. 18-годишният българин даде само 2 брейкпойнта на противника си и допусна един пробив в своя сервис, като спечели подаването на германеца 4 пъти от 7 възможности.

 

Във втория кръг шампионът при юношите на "Ю Ес Оупън" за миналата година ще играе с поставения под номер 1 в схемата бразилец Томас Белучи, който разгроми с 6:2, 6:0 Джанкарло Петрацуоло (Италия). 21-годишният Белучи е един от сериозно прогресиращите млади тенисисти в момента. Той е 68-и в световната ранглиста и неотдавна спечели турнира на клей в Гщаад. Белучи е висок 188 см, тежи 80 кг и играе с лявата ръка. В професионалния тенис е от 2005 година. През миналата година той достигна до втория кръг на "Ю Ес Оупън".

Link to comment
Сподели другаде

Гост DwAyNe WaDe
Бразилец спря Григор Димитров на "Ю Ес Оупън"

 

Най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров отпадна от квалификациите на последния турнир от "Големия шлем" за годината - "Ю Ес Оупън". 18-годишният Димитров, който получи "уайлд кард" за квалификациите, загуби във втория кръг от поставения под номер 1 в пресявките бразилец Томас Белучи с 4:6, 3:6 след . Белучи, 68-и в света, неотдавна спечели турнира на клей в Гщаад и е със 198 позиции по-напред от Димитров в ранглистата на ATP.

 

Мачът бе равностоен в началото, но в петия гейм, при 2:2, тийнейджърът от Хасково срещна трудности в своето подаване. Димитров все пак успя да спечели своя сервис-гейм, но допусна пробив при 3:3. Белучи затвърди пробива и поведе с 5:3, но при 5:4 в полза на бразилеца, Димитров поведе с 40:15 при сервис на Белучи. Младият българин обаче не успя да реализира открилите се пред него възможности за пробив и загуби първия сет.

 

Вторият сет започна лошо за нашето момче, което загуби още първия си сервис-гейм и 21-годишният бразилец дръпна в резултата с 2:0. Григор обаче не се предаде и спечели 3 поредни гейма, за да поведе с 3:2. Силите на българина обаче стигнаха дотук. Белучи отново успя да пробие подаването на Димитров и, както и в първия сет, поведе с 5:3, след което бързо успя да затвори мача в своя полза.

 

Участието на Григор Димитров на "Ю Ес Оупън" е второ за него при мъжете на турнир от "Големия шлем". Българският талант игра с "уайлд кард" в основната схема на тазгодишния "Уимбълдън", но отпадна в първия кръг, след като не успя да доиграе мача си срещу руснака Игор Куницин заради контузия.

 

Както е известно, през миналата година Димитров стана шампион при юношите на "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ.

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Гришо падна с 5 места в световната ранглиста, вече е 271-и

 

http://s.novsport.com/content/pics/117137.jpg

 

Българската тенис надежда Григор Димитров се смъкна с 5 позиции в световната ранглиста и вече заема 271-ото място в нея. Както е известно, първата ракета на България отпадна от квалификациите на последния турнир от "Големия шлем" за годината - "Ю Ес Оупън".

 

18-годишният Димитров, който получи "уайлд кард" за квалификациите, загуби във втория кръг от поставения под номер 1 в пресявките бразилец Томас Белучи с 4:6, 3:6.

 

Втората ракета на България Ивайло Трайков пък вече е 466-и в света, след като се свлече в ранкинга с 4 места. Останалите българи в топ 1000 са: Тихомир Грозданов (582), Валентин Димов (730), Тодор Енев (799), Васил Младенов (838) и Симеон Иванов (841).

 

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...
Гост El_Niño

Григор Димитров ще играе на Australian Open 2010

 

http://s.novsport.com/content/pics/62504.jpg

 

Първата ракета на България Григор Димитров със сигурност ще участва на Australian Open 2010, съобщава официалният сайт на първия за годината турнир от Големия шлем. Гришо бе трета резерва, но поради отказването на няколко тенисиста той вече е сред сигурните участници на надпреварата.

 

Българинът ще започне участието си от квалификациите, където ще трябва да запише три победи, за да се класира за основната схема. До момента Димитров не е вземал участие точно в тази надпревара от турнирите от Големия шлем.

 

Григор Димитров започва сезона догодина с мач от турнир от сериите „Челинджър” в Нова Каледония, на 4-и януари.

 

Междувременно стана ясно, че Григор Димитров се издига с една позиция в световната ранглиста на АТП и вече се намира на 289-то място в света. При дуетите българинът запазва 341-та си позиция, която засега е и най-доброто му класиране.

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Григор Димитров стартира сезона срещу украинец

 

http://gong.bg/uploads/news_images/201001/photo_big_110273.jpg

 

Първият съперник на най-добрия български тенисист Григор Димитров за 2010 г. ще бъде Алекс Кузнецов. Това отреди тегленият жребий за турнира на твърди кортове в Нумеа, столицата на Нова Каледония.

 

18-годишният Димитров, който получи "уайлд кард" за основната схема, ще се изправи в първия кръг срещу четири години по-възрастния от него Кузнецов, който играе за САЩ.

 

Гришо е 288-и в световната ранглиста, а Кузнецов - 198-и. Ако премине първия кръг, Димитров ще играе след това с американеца Майкъл Яни или чеха Душан Лойда.

 

Турнирът от сериите "Чалънджър" в Нумеа е с награден фонд 75 000 долара.

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Гришо отпадна на четвъртфинала в Нова Каледония

 

http://gong.bg/uploads/news_images/201001/photo_verybig_111013.jpg

 

Григор Димитров бе спрян от французин в четвъртфиналите на тенис турнира твърди кортове в Нумеа, столицата на Нова Каледония.

 

Поставеният под №4 Давид Гуес от Францияпобеди българския талант с 6:3, 6:2 и си осигури място в полуфиналите, където негов съперник ще бъде италианецът Флавио Чипола.

 

Димитров стартира сезона в Нумеа с победи срещу американците Алекс Кузнецов и Майкъл Яни, с което си заработи 2190 долара и 18 точки за световната ранглиста.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
Гост El_Niño

Григор Димитров срещу Доналд Йънг в Хонолулу

 

http://s.novsport.com/content/pics/113038.jpg

 

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се класира на осминафиналите на чалънджъра на хард в Хонолулу, Съединени щати, с награден фонд 50 000 долара. Тръгналият от квалификациите хасковлия преодоля в първия кръг на основната схема роденият в Сингапур американец Майкъл Яни с 6:2, 7:6(3).

 

Това бе трети пореден успех на Гришо над 29-годишния му съперник в последните четири месеца. Българинът бе безапелационен в първия сет, а във втория можеше да спечели и преди тайбрека. На 159-ият в света Яни стигна до 6:6 гейма. В заключителната игра Димитров направи два мини пробива и спечели заслужено мача.

 

Следващият съперник на 18-годишният състезател е с две години по-големият американски левичар Доналд Йънг, който е №195 в света. Роденият в Чикаго тенисист също като Гршо бе лидер на световната ранглиста при юношите и бе смятан за голям талант, но зацикли в последните години. Йънг тръгна от пресявките на Australian Open и стигна до втори кръг на основната схема, след като победи Кристоф Рокюс и отстъпи на Лейтън Хюит в три сета.

 

Димитров си осигури вече 10 точки за световната ранглиста, където е 268-и в момента и ще запише голям скок в класацията понеделник.

 

На двойки участва още един българин. Александър Марков и швейцарецът Даниел Люди. Те отстъпиха в първи кръг на третите в схемата Кук и Мартин (Съединени щати) с 1:6, 1:6.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Гост El_Niño

Гришо с контузия, няма да играе в Лил

 

http://gong.bg/uploads/news_images/201003/photo_big_123297.jpg

 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отказа участие в турнира по тенис във френския град Лил с награден фонд 15 хиляди долара заради травма на китката на ръката.

 

18-годишният Димитров, който беше поставен под номер 6 в основната схема, трябваше да играе днес в първия кръг срещу Парис Гемухидис (Гърция).

 

След отказването на българина основната схема беше попълнена от "щатливия губещ" от квалификациите Максенс Оливие от Франция.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...