Jump to content

Баскетбол


Гост Vergi_liverpool

Препоръчан пост

Гост Vergi_liverpool

Важен успех за Рилски спортист в битката за трето място в НБЛ

April 15, 2009 | Христомир Раков

 

В мач от Националната баскетболна лига Рилски спортист победи Левски в своята Арена Самоков с 86-60 и спази традицията при многото сблъсъци между двата отбора през този сезон винаги домакинът да печели. С тази победа Рилски спортист запази големи шансове за третото място в редовния сезон, с което да избегне срещата с Лукойл Академик преди достигане до евентуален финал в плейофите. Още по големи са пък шансовете на Рилецо да си гарантира мястото в четворката, което дава домакинско предимство на четвъртфиналите. Отборът на Левски, въпреки че няма как да бъде изместен от второто място, игра много мотивирано в Самоков и нито за момент не се отказа да гони победата. Тя обаче му се изплъзна в последните минути, а за отбора-домакин бе спечелена благодарение на отлична игра на някои от резервите - най-вече Иван Николов и Асен Саралийски.

 

В началото двата тима се редуваха да повеждат с по 1 точка разлика, преди Маркъс Хол да вкара за 2-5. После Левски поведе и с 4 точки, но Рилски спортист реагира бързо и обърна разултата, за да поведе за първи път в мача - 9-8. Маркъс Хол обаче продължаваше с добрата си стрелба от средно и далечно растояние и възстанови преднината на отбора си - 9-13. Иван Лилов и Драгослав Папич пък вкараха по една тройка, а отборът им на свой ред си върна водачеството - резултатът стана 17-15, а след секунди - дори 19-15. Това накара Тити Папазов да вземе таймаут, който изпълни предназначението си и доведе до поредния обрат - веднага след прекъсването, в последните 2 минути на първата четвърт, Левски вкара 8 безответни точки и поведе с 19-23. След това домакините изпълниха 4 наказателни удара, с които потенциално можеха да изравнят, но стрелбата от линията не им вървеше и само 2 от наказателните удари бяха реализирани за 21-23 след 10 минути игра.

 

През втората четвърт, след една отлична контраатака на влезлия в игра Александър Груев, отборът на Рилски спортист за трети път обърна резултат в своя полза - 27-25 - а после и за втори път поведе с тези 4 точки разлика (29-25), които вече започваха да се превръщат в традиция и за двата отбора в двубоя. Защитата и бързите контраатаки на Рилецо продължаваха да работят добре и, след като Груев отново отбеляза сам срещу коша, тимът му вече имаше най-голямата си преднина в мача - 7 точки (35-28). Двата отбора често пропускаха и грешаха, но когато Арнас Казлаускас бе точен от тройката, а Маркъс Хол завърши успешно следващите две атаки, резултатът набързо бе отново изравнен - 37-37. След нова тройка на "настроилия мерника" Казлаускас се стигна и до 37-40. Четвъртият пълен обрат в полза на Рилски спортист направи резултата 43-40 на полувремето, а междувремнно няколко спорни съдийски решения изнервиха обстановката на игрището и играчи и от двата тима си изпросиха технически нарушения.

 

15-минутната пауза поохлади страстите - веднага след нея двата отбора отново се концентрираха върху самата игра и започнаха отново да се гонят един друг в резултата. Александър Тодоров бе дал почивка през втората четвърт на повечето си титулярни играчи и на полувремето цели 8 баскетболисти на Рилски спортист имаха между 4 и 8 точки в актива си; за Левски пък основната фигура в нападение, с 12 точки, бе Маркъс Хол. Именно последният открадна топката и отбеляза, за да даде тон за серия от 9 безответни тчоки на "Сините" в началото на второто полувреме, след като домакините първи бяха вкарали за 45-40. Така резултатът стана 45-47 в полза на Левски, но серията на гостите бе прекратена от тройка от над 8 метра на Бранко Миркович. Все пак през следващите няколко минути играта бе равностойна и Левски поддържаше преднина от 2 точки. След разгоряла се битка в подкошието между центровете на Левски Бойко Младенов и Рилски Травис Питърсън последният вкара от средно разстояние, за да изравни. После Рилецо отново поведе - 59-58, но Левски започна последната четвърт с точка преднина - 59-60.

 

С една тройка на включилия се добре от пейката Иван Николов за 62-62 започна поредният обрат в мача, след който Рилски спортист вече взе наистина добра преднина от 7 точки (69-62). Така както през няколко минути се редуваше водачеството в резултата на двата отбора, успокояването на обстановката в третата четвърт пък бе последвано от нови спорни ситуации и разправии в началото на четвъртата. Отново по-недоволни от съдийството бяха играчите на Левски, но въпреки това те "стиснаха зъби" и все още се задържаха в мача. Иван Николов обаче наниза втората си тройка за 72-64, което окончателно даде "криле" на домакините. Въпреки че Маркъс Хол бързо върна тройката, пътят на Рилецо към победата стана необратим, благодарение на продължаващите отлични атаки на Николов, на когото "пригласяше" и друга резерва - Асен Саралийски. Последният вкара кош за 80-71, а оставаха само 2 минути до края и възможностите за нов обрат в мача ставаха все по-малко. Казлаускас все пак опита да доближи Левски до него с тройка за 80-74, а Хол вкара една за 82-77, но вече бе дошло време и за тактическите нарушения. При тях и двата отбора вече бяха точни в повечето си опити от линията и така разликата само се движеше между 7 и 5 точки в полза на домакините. В крайна сметка времето свърши при 6 точки преднина за тях - 86-80.

 

За Рилски спортист пореден силен мач изигра плеймейкърът Бранко Миркович и завърши като най-резултатен за отбора със 17 точки. Той добави и 4 борби и 5 асистенции. Три от резервите на Рилецо обаче бяха с основен принос за победата: Асен Саралийски завърши с 14 точки, Александър Груев - с 12, а Иван Николов - с 8 (включително споменатите две тройки в решителната последна четвърт).

 

С 26 точки в актива си, Маркъс Хол изигра поредния си силен мач (той има общо 59 в поледните два), но накрая това се оказа недостатъчно да спаси отбора му от загубата. Не стигнаха за нещо повече и усилията на Стефан Георгиев, който се бореше като лъв под двата коша и овладя общо 16 топки, оформяйки дабъл дабъл със своите 14 отбелязани точки. Арнас Казлаускас пък наниза 4 тройки и общо 14 точки.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Toni Montana

ГЕОРГИ МЛАДЕНОВ С ДОГОВОР ДО КРАЯ НА СЕЗОНА, ВОДИ ПЪРВА ТРЕНИРОВКА СЪС СТУДЕНТИТЕ

 

http://gong.bg/uploads/news_images/200904/photo_verybig_74686.jpg

 

Георги Младенов, безспорно една от най-големите фигури в родния баскетбол, вече направи първа тренировка с новия си тим ЛукОйл Академик като старши треньор. Младенов изведе баскетболистите за сутрешното занимание в столичната зала „Академик”. На тренировката, началото на която бе открито за медии, не се появи спортният директор на „студентите” Сашо Везенков.

 

„Винаги казвам това, което мисля, затова може би съм има по-сериозни проблеми. Договорът ми е до края на сезона с опция за продължаване, ако изпълним целите си. Винаги искам да съм победител. Ако не стана шампион с ЛукОйл, нормално е аз първи да си подам оставката и да си тръгна от отбора. Първо трябва да съм благодарен, че все пак ми дадоха шанс с отбор като ЛукОйл. Това ме прави малко горд. Никой не знае къде може да го отведе пътя. Всеки има нещо, което му дава сила и мотивация. По-голяма мотивация от това да стана шампион с ЛукОйл – нямам. Отборът на Балкан нямаше място в А група. В такова първенство по-трудно мотивираш играчите за тренировки, отколкото за мачове. Не виждам нещо срамно да играеш в Б група и там е школа. Имах много голямо спокойствие, но сега за два месеца, ще бъда на другия полюс. Ако някой го е страх от мечки да не ходи в гората. Всеки отбор има критични моменти. Трябва да се гледа напред и малко или много да се променят доста неща в този тим- дисциплина, тактическа и игрова, отношения между играчите. Поставил съм моите условия. Не съм мислил, че за 7 години аз съм деветия треньор. Има хора, които преценяват, а сега са избрали мен. Дадоха ми шанс и се надявам да го превърна в реалност”, коментира Георги Младенов пред събралите си многобройни журналисти.

Link to comment
Сподели другаде

  • 9 months later...
Гост Stivi_G

Левски с победа над Черноморец

Чат 16 януари 2010 | 19:29

 

 

Носителят на Купата Левски записа първа победа за 2010 година, след като се наложи със 107:89 над гостуващия Черноморец. По този начин столичани запазиха лидерската си позиция в шампионата с 10 успеха и 2 загуби.

 

В състава на "сините" на терена в зала "Универсиада" се завърна плеймейкърът Боби Фрейзър. Най-резултатен за победителите беше Арън Харпър с 30 точки, Стефан Георгиев добави 24, а Доналд Коул добави 16 за успеха.

 

Мартин Дурчев наниза 17 точки, Атанас Пенев добави 16, а Брус Браун се отличи с 14 при поражението на бургазлии.

 

През първата четвърт двата тима показаха доста атакуващ баскетбол, като не обръщаха чак такова внимание на защитата. След 10 минути игра в зала "Универсиада" Левски губеше с 26:28. "Сините" обаче започнаха втората част със серия от 5-0 и до края на полувремето поддържаха разлика от 5-6 точки, които стигнаха до 10 и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 34:24.

 

В началото на второто полувреме домакините продължиха да поддържат разликата на 10 точки за 64:54. Тимът на Константин Папазов спечели третата част с 24:21 и в крайна сметка водеше с 84:73 след 30 минути. В последните няколко минути на третата четвърт играта се накъса от доста фаулове, но „сините" определено демонстрираха по-добра защита и заслужено водеха в резултата. В последната част Левски умело контролираха събитията на терена и в крайна сметка заслужено спечелиха със 107:89.

 

 

 

Жалко за моите съграждани добре се държаха :empathy3:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Merseysidee
23-01-2010 Лукойл Академик - Балкан 18:00
23-01-2010 Черноморец - Рилски спортист 18:00
23-01-2010 Спартак Плевен - Евроинс Черно море 18:00
23-01-2010 Ямбол - Левски 17:30

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Балкан победи Рилски спортист с една точка в трилър

 

http://gong.bg/uploads/news_images/201001/photo_verybig_113073.jpg

 

В най-интересната среща от 12-ия кръг на Националната баскетболна лига Балкан се наложи над Рилски спортист с 80-79 и почти сигурно си осигури място сред четирите тима след втория етап от шампионата. Тимът от Ботевград гостува на Лукойл Академик в следващия кръг, но има домакинство срещу Черноморец след две седмици и победа в него ще им гарантира твърдо позиция в горната половина на таблицата. Това означава и по-лек жребий на четвъртфинала за купата на България, тъй като ще бъдат избегнати първите два отбора в него, а именно Лукойл Академик и Левски.

 

Рилски спортист от своя страна пък въпреки загубата все още има шанс да се пребори за попадане сред четирите най-добри. Те са на една победа зад Черно море, а за да ги задминат са им нужни задължително две победи в последните два кръга от втория етап – гостуване на Черноморец и домакински мач на Ямбол. Те обаче зависят и от варненци, които гостуват в Плевен и са домакини на Лукойл Академик, информира bulgarianbasket.com.

 

Успехът на Балкан им дава сериозно предимство над Рилски спортист, тъй като той е втори над този съперник през този сезон. Това означава, че във всяка една „въртележка”, когато тези два отбора се изравнят в класирането, Балкан ще бъде по-напред.

 

Днешният мач може да се раздели на две след като отборите си разделиха по едно полувреме. През първото абсолютна доминация имаха домакините, докато през второто гостите не само се върнаха в мача, но имаха и шанс да вземат със себе си двете точки за Самоков.

 

След равностойни първи 10 минути Балкан имаше аванс от 2 точки – 22-20. Втората част обаче бе изцяло в полза на домакините, които на практика решиха двубоя в тази четвърт. Само в нея резултата бе 32-12 в тяхна полза след силна игра в защита, закономерно довела и до лесни отигравания в нападение. 6.49 минути преди почивката Георги Давидов намали до 33-28, но оттук до края на първото полувреме играчите на Балкан влязоха в серия. Те вкараха цели 21 точки срещу 2 на съперника за 54-30 секунди преди почивката. Дори имаха шанс да увеличат аванса си, но стрелба на Атанас Радев бе блокирана от Травис Питърсън, а в ответната атака Богдан Боев вкара кош за 54-32 на полувремето. Той имаше шанс и да отбележи допълнителна точка, тъй като бе фаулиран, но не успя в изпълнението на наказателния удар.

 

Развоят на мача през първото полувреме бе изцяло в полза на домакините, които най-вече чрез Иван Лилов и Йордан Бозов играха на максимума от своите възможности. Дуото гардове на Балкан имаше още на почивката цели 31 точки или само една по-малко от целия отбор на Рилски спортист. Отборно Балкан бяха вкарали 6 от 10 тройки, а от наказателната линия дори бяха безпогрешни – 12 от 12.

 

Второто полувреме стартира далеч по-добре за гостите от Самоков. Те бяха решили да направят всичко възможно да се върнат в срещата и на практика успяха да го сторят. Само за една минута чрез тройка на Александър Груев и кош на Дейвид Бърджис намалиха до 54-37 преди Илко Нанев да вкара първия кош за Балкан в третата четвърт. До нейния край не се случи нищо по-значително, което да промени статуквото на терена. След 30 минути Балкан все още имаше солиден аванс от 17 точки – 71-54.

 

Иван Лилов стартира последната четвърт с петата си тройка за 74-54. До края на мача оставаха 9 минути може би за всички в залата мачът бе решен. Гостите обаче се вдигнаха на последен щурм и направиха невероятна серия от 19-2. Всичко започна от техническо нарушение срещу домакините, което сякаш даде подем на играчите на Александър Тодоров. Така точно 3 минути преди края Симеон Найденов отбеляза за 76-73 и бе фаулиран за допълнителен наказателен удар, който пропусна.

 

2.37 преди края Йордан Бозов застана на линията и успя да увеличи на 78-73, но в следващата атака Травис Питърсън върна двете точки. „Балканци” продължиха с грешките и в следващите две атаки, което позволи на Груев да изравни резултата за 78-78 точно 1.11 преди края. Отново Бозов бе фаулиран и изведе домакините напред за 80-78, а до финалната сирена оставаха 48 секунди. Отне на гостите 12 секунди преди Груев да бъде фаулиран, но той отбеляза само първия и изпусна втория наказателен удар. Гостите от Самоков обаче имаха щастието да си вземат борбата в нападение, но Симеон Найденов направи грешка и топката му бе отнета. До края оставаха 28 секунди, а от щаба на гостите предпочетоха да не фаулират и да разчитат на малкото от разликата време в края. Маринов пропусна от тройката, от Рилецо овладяха борбата, но бяха принудени да стрелят от центъра и не сполучиха. Краен резултат 80-79 за Балкан Ботевград.

 

Ударното трио на Балкан Бозов-Ив.Лилов-Радев бе на изключителна висота и всеки един от тях завърши с коефициент над 20. Лилов бе най-добър с 23 точки (5 тройки), 8 борби и 3 асистенции (коефициент 26), Бозов добави 19 точки и по 5 завършващи подавания и борби (коефициент 25), а Радев вкара 14 точки, грабна 6 борби и подаде най-много асистенции за отбора си – 7 (коефициент 21).

 

Добър дебют за Балкан направи Мариян Тасич, новото сръбско попълнение на тима. Той игра 30 минути като титуляр и завърши с 10 точки, 2 борби и 2 отнети топки преди да напусне за 5 лични нарушения.

 

Александър Груев бе най-резултатният играч в срещата – 28 точки (също 5 тройки), а Травис Питърсън добави 11 точки и 11 борби за трети дабъл дабъл в НБЛ за този сезон.

 

Гостите то Самоков показаха добър процент на стрелба от тройката – 42.9 % като вкраха 12 от общо 28 стрелби от далечно разстояние. Те обаче пропуснаха 5 наказателни удара от 12 опита или 58.3 %.

 

Домакините от Ботевград пък сполучиха 7 пъти от 20 опита за три точки – 35 %, а от фала отбелязоха 17 от 20 стрелби или 85 %.

 

След седмица Рилски спортист ще гостува в Бургас на Черноморец, докато Балкан ще играе в съседен Правец с шампиона Лукойл Академик. Мачовете са на 23 януари (събота) от 18.00 часа.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
Гост El_Niño

Лукойл Нефтохимик с лесна победа над ЦСКА

 

http://gong.bg/uploads/news_images/201002/photo_verybig_116083.jpg

 

Лукойл Нефтохимик Бургас се върна на второто място във временното класиране, след като постигна чиста победа с 3:0 гейма срещу лидера ЦСКА в отложена среща в Суперлигата по волейбол за мъже.

 

Подкрепяни от 500 свои привърженици в зала "Младост" домакините изиграха най-силния си мач от началото на сезона и логично се поздравиха с успеха. С мощни атаки на Красимир Стефанов и Мартин Пенев шестицата на Северин Димитров стигна до печалба в първия гейм на 20 точки.

 

Гостите водеха в резултата през втората част, дори авансът им достигна до 5 точки, но бургазлии проявиха характер и отново ликуваха в края с 28:26. С техничната си игра на мрежата за домакините се изяви Николай Антонов, докато от отсрещната страна капитанът на армейците Николай Иванов разчиташе предимно на Филип Майо и Ивайло Стефанов, но останалите разочароваха с представянето си.

 

И в третия гейм столичани водеха в резултата, но допуснаха обрат при 25:23 и така Лукойл взе чиста победа и доближи армейците на 4 точки във временното класиране.

Link to comment
Сподели другаде

Гост El_Niño

Черно море направи трансферния удар на зимата - отмъкна Хриси Димитров

 

http://gong.bg/uploads/news_images/201002/photo_verybig_116321.jpg

 

Евроинс Черно море направи сериозен трансферен удар, дни преди последния срок за привличане на нови състезатели. Варненци взеха един от най-класните и опитни български баскетболисти – Хрисимир Димитров. Крилото, което прекара последните години в Спартак Плевен, ще подсили Черно море, след като се оказа че финансовата ситуацията в Плевен е много тежка.

 

Имаше вариант Димитров да премине и в Левски, но в крайна сметка е останал доволен от условията, които му предлагат във Варна. Така Хрисимир Димитров ще се присъедини към отбора, воден от Даниел Димитров. Новината потвърди за Гонг специално изпълнителният директор на Черно море Борислав Ташев.

 

Утре „моряците” ще дадат и специална пресконференция, от 12.30 часа в клуб "Приятели" в ДКС. Днес бе разкрито още, че тимът е напуснат от гарда Ерик Уеб, който самоволно е заминал за родната Америка.

 

Спартак Плевен от своя страна изпитва затруднения и от месеци не е изплащал заплатите на играчите си. Очаква се в най-скоро време да бъде обявено, че тимът се разделя и с двамата си американски състезатели – Джо Кенърли и Роб Престън. В случай, че се освободи от финансовите тежести с големите заплати на чужденците и Хриси Димитров, плевенчани може да успеят да спасят сезона с останалите си баскетболисти.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост El_Niño

Рилецо си осигури място на четвъртфинал

 

http://gong.bg/uploads/news_images/201002/photo_verybig_119255.jpg

 

Настоящият шампион на Балканска лига Рилски спортист се класира за четвъртфиналите на надпреварата след победа над лидера в група А Ловчен със 74:69. Момчетата на Александър Тодоров са четвърти, като и на теория ще си осигурят тази позиция, ако надделеят и над Работнички в следващия си мач. Самоковци имат и шанс за трето място, но при условие, че победят Работнички, а Евроинс Черно море падне от Ловчен.

 

Двубоят в Самоков бе интересен и оспорван, почти до самия му край. В първите 10 минути водачеството се разменяше, но след това Рилецо дръпна с няколко точки в началната четвърт. Гостите успяха да се върнат, да обърнат резултата и дори поведоха в един момент със седем точки, 25:33.

 

С екипа на Рилски спортист в този мач дебютира Роб Престън, който бе в групата за последното гостуване на тима в Правец, но не се появи в игра. До края на полувремето домакините намалиха изоставането си само до две точки и се оттеглиха на почивка при 35:37.

 

С тройка на Сашо Груев малко след паузата самоковци поведоха, и успяха да запазят аванса си до края на третата част. В един момент той дори бе седем точки, но точно в края й гостите направиха резултата 55:50.

 

Ловчен успя да изравни набързо през последната част, но Дейвид Бърджис отново даде преднина на домакините, 57:55. Малко по-късно преднината на домакините се вдигна до осем точки след добри изяви на Травис Питърсън. Гостите обаче не се предадоха и направиха серия от 6:0, която свали разликата до две. Последва добра реакция от домакините и те поведоха с 71:65 малко повече от минута преди края, което до голяма степен предреши изхода на мача.

 

След като през миналата седмица лекуваше настинка, възстановеният Богдан Боев стана най-резултатен за победителите в този мач. Той вкара 19 точки, а Дейвид Бърджис добави 13. Трима други състезатели вкараха по 9 точки - Александър Груев, Яне Петровски и Роб Престън.

 

За гостите петима състезатели записаха двуцифрен точков актив, но най-резултатният Марко Милошевич бе с 12 точки.

 

Следващата среща за Рилски спортист в Еврохолд Балканска лига ще е срещу Работнички следващия вторник, докато за Ловчен остава още едно гостуване в България - този път на Евроинс Черно море на 3 март.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Гост El_Niño

Босненски братя се събраха в Евроинс Черно море

 

http://gong.bg/uploads/news_images/201003/photo_verybig_125865.jpg

 

Братът на босненеския център на Евроинс Черно море Игор Бакович пристигна във Варна вчера. Той изгледа следобедната тренировка на варненския тим, но не се включи в нея. Състезателят ще остане на проби в морската столица.

 

На пресконференцията днес в ДКС в 12,00 часа поповод предстоящия четвъртфинал реванш в Еврохолд Балканската лига срещу ОКК Београд ще има повече яснота относно баскетболиста, който ще бъде тестват от спортно-техническия щаб на Черно море.

 

В сряда варненци приемат сръбския тим в реванш от четвъртфиналите, като имат преднина от първия мач от пет точки, след победата в Белград с 92:87.

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

ЛукОйл удари Дунав

 

http://gong.bg/uploads/news_images/201003/photo_big_125835.jpg

 

Отборът на Лукойл Нефтохимик победи драматично гостуващия Дунав Еконт с 97:95 след две продължения (17:17, 20:14, 9:20, 23:18, 10:10, 18:16) в последния мач от 18-ия кръг на женското баскетболно първенство.

 

Така двата отбора се изравниха на върха на класирането, но русенки останаха на върха заради по-добри показатели в директните двубои.

 

Домакините започнаха по-добре и дръпнаха с 5:0, като не позволиха на съперничките си да отбележат кош почти три минути.

 

До края на първата част обаче русенки намериха играта си и успяха да изравнят за 17:17.

 

Тимът на Дунав дори стигна до пълен обрат до средата на втората четвърт при 25:21, но след серия от 14:4 в последните четири минути бургазлийки се оттеглиха на почивка при 37:31 в своя полза.

 

В 22-ата минута авансът на Лукойл Нефтохимик нарасна до 42:35, но до края на третата част русенки доминираха изцяло и отново реализираха пълен обрат след нова серия от 16:4.

 

В началото на последната четвърт Дунав увеличи преднината сидо 56:48, но последваха силни изяви на домакините, които стигнаха до 63:63 две минути преди края.

 

Анджела Тисдейл можеше да донесе победата на бургазлийки, но пропусна единия от двата изстреля от наказателната линия и така се стигна до продължение при 69:69.

 

В допълнителното време Лукойл стартира серия от 6:0 за 81 секунди, но русенки отвърнаха с 10 безответни точки и 1:12 минута преди края отново поведоха с 79:75.

 

Бургазлийки отново изравниха за 79:79, а 10 секунди преди сирената Шаръл Алън пропусна да донесе успеха на Дунав и се стигна до второ продължение.

 

Двубоят продължи крайно оспорвано, а кошът на Татяна Лихтарович 14 секунди преди края се оказа решаващ.

 

Даниела Петева можеше да изравни 4 секунди преди сирената, но пропусна и така Лукойл стигна до победата.

 

За домакините най-полезна беше Вера Перостийска 22 и 9 борби. Лихтарович добави 20 точки и 14 борби.

 

За Дунав Даниел Бърджин се отличи с 25 точки и 12 борби, а Наталия Ануфриенка завърши с 19.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
Гост El_Niño

По 3 лева вход за финалите на Балканската лига

 

http://gong.bg/uploads/news_images/201004/photo_big_129125.jpg

 

По 3 лева ще струват билетите за мачовете от Балканската лига по баскетбол във вторник и четвъртък. С един пропуск ще се влиза на двата полуфинала във вторник. 3 лева е входът и за финалния двубой в четвъртък. Билетите са със символична цена, за да могат всички любители на баскетбола в столицата да наблюдават четирите най-силни тима в Балканската лига, които се класираха за заключителния етап на надпреварата.

 

В понеделник, 12 април от 14.00 часа треньорите на Ловчен, Фени Индъстри, Левски и Черно море ще дадат пресконференция преди старта на турнира. В полуфиналите един срещу друг излизат Левски и Евроинс Черно море, а преди това Ловчен и Фени Индустри.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост El_Niño

ЦСКА стана шампион

 

http://s.novsport.com/content/pics/221194.jpg

 

ЦСКА е новият шампион по волейбол за мъже.

 

Днес момчетата на Сашо Попов триумфираха с титлата в Националната волейболна лига след трети успех над Левски-Сиконко във финалния плейоф.

 

„Червените” взеха победата с 3:1 гейма (23:25, 25:16, 25:17, 27:25) в „Арена Самоков” и детронираха настоящия първенец на страната.

 

 

Срещата започна изключително равностойно. Постепенно обаче „сините” взеха преимущество, но в края на първата част се стигна до 21:21. В крайна сметка момчетата на Пламен Христов спечелиха гейма с 25:23 след контраатака на Георги Братоев. Това бе и първи спечелен гейм за шампионите във финалния плейоф.

 

През втората част „армейците” вдигнаха оборотите, поведоха с 13:9, а втората техническа пауза дойде при 16:13. След силна игра на Самунев и Мейо, ЦСКА направи резултата 25:16 и изравни резултата.

 

„Червените” бяха пълни господари на полето през третия гейм и поведоха с 19:9. Възпитаниците на Сашо Попов заиграха по-спокойно и спечелиха без проблеми частта с 25:17.

 

Четвъртата част започна с предимство на ЦСКА. Волейболистите на Левски обаче показаха мъжество и се върнаха в мача. След втората техническа пауза обаче „червените” успяха да дръпнат с две точки в резултата. Стигна се до 24:24, когато Попов взе „таймаут”. Всичко свърши след 27:25.

 

3:1 за ЦСКА и титла за „червените”.

 

 

ЛЕВСКИ-СИКОНКО - ЦСКА 1:3 (25:23, 16:25, 17:25, 23:25, 25:27)

 

ЛЕВСКИ-СИКОНКО: Георги Братоев, Венцислав Георгиев, Симеон Александров, Александър Симеонов, Василий Петров, Теодор Богданов – Владислав Иванов-либеро (Иван Латунов, Цветан Петров)

Старши-треньор: Пламен Христов

 

ЦСКА: Николай Иванов, Филип Мейо, Ивайло Стефанов, Владислав Александров, Теодор Тодоров, Стоян Самунев – Даниел Пеев-либеро

Старши-треньор: Александър Попов.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...
Гост Merseysidee
ЦСКА стана шампион

 

http://s.novsport.com/content/pics/221194.jpg

 

ЦСКА е новият шампион по волейбол за мъже.

 

Днес момчетата на Сашо Попов триумфираха с титлата в Националната волейболна лига след трети успех над Левски-Сиконко във финалния плейоф.

 

„Червените" взеха победата с 3:1 гейма (23:25, 25:16, 25:17, 27:25) в „Арена Самоков" и детронираха настоящия първенец на страната.

 

 

Срещата започна изключително равностойно. Постепенно обаче „сините" взеха преимущество, но в края на първата част се стигна до 21:21. В крайна сметка момчетата на Пламен Христов спечелиха гейма с 25:23 след контраатака на Георги Братоев. Това бе и първи спечелен гейм за шампионите във финалния плейоф.

 

През втората част „армейците" вдигнаха оборотите, поведоха с 13:9, а втората техническа пауза дойде при 16:13. След силна игра на Самунев и Мейо, ЦСКА направи резултата 25:16 и изравни резултата.

 

„Червените" бяха пълни господари на полето през третия гейм и поведоха с 19:9. Възпитаниците на Сашо Попов заиграха по-спокойно и спечелиха без проблеми частта с 25:17.

 

Четвъртата част започна с предимство на ЦСКА. Волейболистите на Левски обаче показаха мъжество и се върнаха в мача. След втората техническа пауза обаче „червените" успяха да дръпнат с две точки в резултата. Стигна се до 24:24, когато Попов взе „таймаут". Всичко свърши след 27:25.

 

3:1 за ЦСКА и титла за „червените".

 

 

ЛЕВСКИ-СИКОНКО - ЦСКА 1:3 (25:23, 16:25, 17:25, 23:25, 25:27)

 

ЛЕВСКИ-СИКОНКО: Георги Братоев, Венцислав Георгиев, Симеон Александров, Александър Симеонов, Василий Петров, Теодор Богданов – Владислав Иванов-либеро (Иван Латунов, Цветан Петров)

Старши-треньор: Пламен Христов

 

ЦСКА: Николай Иванов, Филип Мейо, Ивайло Стефанов, Владислав Александров, Теодор Тодоров, Стоян Самунев – Даниел Пеев-либеро

Старши-треньор: Александър Попов.

 

 

 

 

това какво прави тук :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост DwAyNe WaDe

Уникален Виденов изведе България до победата срещу Полша

 

Отборът на България постигна много важна победа по пътя си към Евробаскет 2011, след като се наложи над Полша със 74:70 във втори мач от квалификациите, който се игра в столичната зала "Универсиада". Уникален мач изигра Филип Виденов, който завърши с 26 точки, а Стефан Георгиев и Ърл Калоуей добавиха по 12 точки.

 

Мачей Лампе беше най-резултатен за поляците и завърши с 18 точки и 11 борби, а Томаш Келати се отчете със 17.

 

През по-голямата част от двубоя съставът на Полша държеше инициативата, като на моменти преднината на гостите достигна до 14 точки. Въпреки това, българите не се предадоха и в последната решителна четвърт успяха да обърнат резултата, като с основна заслуга за това беше Филип Виденов, който отбеляза четири поредни тройки в тези минути.

 

Срещата започна много равностойно, но въпреки това, 3:35 минути след началото Полша поведе със 7:5, като гостите показаха много по-организирана игра в защита и нападение. Разликата скочи на 7 точки - 12:5, след като Лампе продължи с наказателната си акция и отбеляза пет безответни точки. Сушата за България бе прекъсната от Филип Виденов, който вкара от средно разстояние, а до края на частта оставаха три минути. В следващите атаки поляците допуснаха няколко елементарни грешки, но домакините не успяха да се възползват. Росен Барчовски потърси промяна и пусна на терена Асен Великов и Стефан Георгиев. 1:49 минути преди края на частта, Челински покачи преднината на гостите - 15:7, след като отбеляза тройка. Това определено вбеси Барчовски, който веднага все едноминутно прекъсване. След кратката почивка Чавдар Косто вкара тройка, но Томаш Келати веднага отговори с точна стрелба от далеч и разликата се запази - 10:18. До края на първата четвърт Лампе отново се отчете с три точки и преднината на Полша скочи - 21:12.

 

Втората част стартира с две поредни неточни стрелби на Виденов, но българите показаха добра игра в защита и не позволиха пасивът им да нарастне. Все пак, България отбеляза първите точки в тази част, след като Деян Иванов вкара кош и фал за 15:21. Домакините вкараха нови три точки чрез Калоуей, но последваха две точни стрелби на Гортат и Кошарек и разликата се запази - 15:28. В следващите няколко минути топката така и не пожела да влезе в коша на поляците, но това се промени след точна стрелба от зоната за три точки на Златин Георгиев за 21:29. Последва прекъсване за България, след което Стефан Георгиев вкара под коша и пасивът на нашите падна на 6 точки - 23:29. До края на първото полувреме баскетболистите на България заложиха на много агресивна защита, което доведе до грубо нарушение на Лампре, което изпрати Чавдар Костов на линията за наказателен и разликата падна на четири точки - 27:31. Въпреки усилията на нашите, до края на първото полувреме 35:28.

 

В началото на второто полувреме Филип Виденов вкара поредната си тройка, а Стефан Георгиев добави две точки, което вдигна феновете в залата на крака, но гостите веднага си върнаха преднината си от седем точки след нова точна стрелба от далеч на Келати и красив пробив на Дулевич. В следващите две минути българите допуснаха няколко фрапантни грешки, което доведе и до най-голямата преднина за поляците - 47:35, след като отново Дулевич отбеляза пет последователни точки. Последва едноминутно прекъсване за Барчовски, но въпреки наставленията на специалиста, гостите продължиха да правят каквото си искат и Кошарек и Гортат доведоха резултата до 52:38. До края на третата част българите заложиха на пресираща защита в опит да намалят изоставането си. Това даде резултат и разликата падна до шест точки, но в последните секунди поляците се събудиха и благодарение на Келати и Кошарек, разликата отново скочи на 11 точки - 55:44.

 

Последната решителна четвърт започна с по две грешки в нападение и за двата отбора, като първите точки в тази част бяха дело на Филип Виденов за 46:55, но веднага след това гардът на България Ърл Калоуей си изпроси безмислено техническо нарушение. Томаш Келати застана на линията за наказателни, като отбеляза един от тях, но след това поляците пропиляха атаката си, което даде шанс на Виденов да вкара нови две точки за 48:56. Събитията от последните минути активизираха феновете в залата "Универсиада", които започнаха да подкрепят Торо и компания. Това определено изнерви гостите, което доведе и до четвъртото лично нарушение на Лампе. "Трикольорите" продължиха със страхотното си представяне и разликата падна на две точки - 54:56, след като Виденов вкара две поредни тройки, като до края на срещата оставаха шест минути. Съперниците ни не приличаха на себе си и това даде шанс на нашите да излязат напред след страхотен пробив на Стефан Георгиев и невероятна тройка на Чавдар Костов - 60:58, което доведе до прекъсване за тима на Полша. След кратката почивка Лампе изравни за 60:60, но Виденов продължи с наказателната си акция от далечно разстояние за 63:60, а само няколко секунди по-късно, отново Фил беше в центъра на събитията, след като принуди Челински да направи петото си нарушение, а след това вкара и един наказателен за 64:60. Отборът на Полша се съвзе, след като Гортат и Бериша направиха серия от 5:0 и тимът им отново поведе - 65:64. Росен Барчовски все едноминутно прекъсване, а след него Ърл Калоуей и Филип Виденов продължиха с невероятната си игра и след две поредни тройки, България излезе с пет точки напред - 70:65. В последните 60 секунди на срещата, поляците се опитаха да обърнат резултата в своя полза, като Келати вкара два наказателни, но Виденов веднага отговори с две точки. 3.2 секунди преди последния съдийски сигнал, Бериша вкара тройка за 70:72, след което отново Филип бе фаулиран. Виденов не успя при стрелбата си, но Калоян Иванов направи невероятна добавка, което донесе победата за България - 74:70.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...
  • 5 years later...

Изключителни словенци. Напълниха ми душата. Драгич е страшен лидер и играч. Дончич ще бъде новата голяма европейска звезда в НБА, гарантирам ви. Прекрасен мач и едно последно танго на това велико испанско поколение.

Link to comment
Сподели другаде

Изключителни словенци. Напълниха ми душата. Драгич е страшен лидер и играч. Дончич ще бъде новата голяма европейска звезда в НБА, гарантирам ви. Прекрасен мач и едно последно танго на това велико испанско поколение.

Точно. Горан Драгич и Александър Швед правят феноменални неща, затова искам Русия на финал да бъде зрелището пълно. Дончич е ОГРОМЕН талант , не не трябва да бърза да си ходи от Европа, поне още 1-2 години според мен.
Link to comment
Сподели другаде

  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Масов бой на Филипини - Австралия. Интересно ми е, какви ще са наказанията.

https://www.youtube....h?v=Fmr0ry55zxg

Баси. Гледаш ги такива двуметрови мъжища, а се бият като адските жени. Ръцете напред на мелница, скачкат да се ритат като газели, удрят се странично... То може би по-добре така, че иначе ще си нанесат сериозен демидж, ако знаят как да ударят.

Link to comment
Сподели другаде

.....След обстойно преглеждане на видоеповторения срещата бе подновена след повече от половин час забавяне, като съдиите изгониха от игра деветима филипинци и четири австралийци.

 

Това остави домакините с едва трима играчи на терена срещу петима австралийци. Заради очевидно неравностойната ситуация Гейб Норууд от състава на Филипини набързо направи пет фаула, с което остави тима си само с двама състезатели, което не е разрешено от баскетболния правилник, и срещата официално приключи 1:57 минути преди края на третата четвърт с победа за Австралия с 89:53.

Link to comment
Сподели другаде

с което остави тима си само с двама състезатели, което не е разрешено от баскетболния правилник, и срещата официално приключи 1:57 минути преди края на третата четвърт с победа за Австралия с 89:53.

Сигурен ли си, че е така? Аз четох, че двама от тримата филипинци са направили по 5 фала и накрая е останал само един, преди да прекратят мача. По правилник минимумът е двама играчи да са на терена за един отбор.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...