Jump to content

Гост sandform

Препоръчан пост

Гост IvoLFC

А да ви питам аз,Сопкаста прави ли проблеми наскоро?

В какъв смисъл проблеми? По едно време ми двоеше екрана, но като го пусна през VLC всичко се оправя.

Link to comment
Сподели другаде

  • Replies 1,4k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Гост Bellamy

Сега дефакто абонатите на Булсатком днес и утре нищо като англииски футбол няма да гледаме ??!

Тази седмица,а може би и другата ще гледаме английско по булсата,както до сега,докато не прилючат преговорите.
Link to comment
Сподели другаде

Гост morski

Мега простотия с прехвърлянето още днес на мача на Сити и Нюкясъл. Почуствах се супер прецакан днес, без да имам възможност да направя нищо. Почват много да ме нервят още от първия ден, а клетвите ми хващат... какво съм виновен, че Булсата нямат още договор... ами пуснете го тоя канал поне месец свободно, да го харесат хората, да се доуредят нещата. Те мама им проста още не са го пуснали и се скараха за парите, пък че такива като мен дето днеска останаха с пръст в устата, изобщо не им дреме, Много съм ядосан.

Link to comment
Сподели другаде

Гост men4o

Има резон в действията на Булсат.

Нова им искат много повече от петцифрена сума според мен.До края на годината се вдига броя абонати които задължително трябва да заплатят от Булсат независимо от действителния брой.Мисля .че минимума е 10% от абонатите.

Това значи по официалните данни 80 хил абоната по 2.7 лв смятайте каква цифра са длъжни да им плащат независимо от реално включените абонати.

Link to comment
Сподели другаде

Гост drenski

Дискусия от фейсбук между хора, които май знаят за какво става дума.

 

....................

Дори при идеалната ситуация, всички кабелни оператори да предлагаха каналите, то за една седмица (на практика даже по-малко) трудно едни потенциални 200 000 потребителя биха сключили договор, взели модул или приемник и т.н.... Това се прави в течение на месеци!!! Отделно оставям настрана техническия проблем с малките оператори, които нямат CAS и няма как и при желание да предложат канала на абонатите си.

Но още по-некоментиран въпрос остава - какво всъщност излъчва този канал? И какво ще се излъчва по другите канали - Диема и Нова Спорт, след като от тях се извадят мачовете? Защото и те струват към 2 лева на операторите..... Изобщо - въпроси, въпроси, въпроси..... Ама никой не отговаря!

 

................

Точно преди 1-2 месеца Нова притиснаха операторите да преподпишат за пакета им на драстично по-висока цена именно с обяснението, че е заради увеличените права на футбола, а сега.... хоп, ново двайсе!

 

...................

Вярно е, че начинът, по който стартира новия канал, е страшно непрофесионален. Големият губещ обаче е самата медийна група, която плаща солидни суми, за да произведе сигнал в HD формат. Договорът с фирмата на Домусчиев също е факт и няма мърдане в следващите 4 години. Ще намалеят и приходите им от реклами, тъй като рейтингът ще падне минимум 2 пъти.

 

......................

Медийната група губеща, операторите губещи, зрителите губещи, кой тогава е печелившият?

 

...................

Въпросната фирма на Домусчиев си е направила напълно лаишки сметката и е подвела, според мен Нова, които иначе добре познават пазара. Сметката е проста - 200 000 абоната на минимална гаранция - 500 000 лева на месец - 6 000 000 на година, хоп, правата на първенството са платени! От тук нататък само печалба....Лошото е, че пазарът си има свои особености и такива бакалски сметки обикновено не излизат!!!

 

........................

Сметката не е такава. Част от парите са за операторите. Освен това производството на сигнал в HD формат е около 15 000 на мач. Аз лично не виждам вариант за печалба при по-малко от 400 000 платени пакета. А клубовете също губят, тъй като и техните реклами достигат до по-малко хора. Печели само фирмата на Домусчиев. Според ТР през 2013 г. са отчели 360 000 административни разходи (разбирай предимно заплати) и 444 000 лв. печалба...

 

.....................

Сметката е точно такава....от 3.96 за Нова отиват 2.50 и 1.46 за оператора!

 

......................

Трябва да се има предвид, че това са цени с ДДС и върху тях (евентуално) се плаща и корпоративен данък.

 

..................

Именно! Прословутите 5 милиона за права на сезон!!! Те са без ДДС От там нататък са реклами и други потенциални приходи

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverbird

Идните седмици,яко Сопкаст мисля,че ще има :)

 

Гледам сега програмата на сайта на Нова телевизия и нашия мач със Сити си го дават да бъде по Диема. Което принципно не пречи да се гледа и със Сопкаст де. :)

 

 

П.П. Само финала за купата са го сложили по Диема Спорт.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Anfield boy

Да си кажа и аз мнението. От цялата галимация с Diema Extra единствения печеливш ще се окаже Домусчиев-има си договор с Нова Броудкастинг за правата на т.нар.Българско футболно първенство и ще си получи договорената сума. За да осигури сумата обаче същата Нова Броудкастинг прави подлата врътка да прехвърли НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ мачове от ВЛ по новия канал и какво излиза потребителите харесващи ВЪЛНУВАЩАТА ВЛ трябва да платят масрафа на недалновидните Нова Броудкастинг и да пълнят джоба на Домусчиев!

 

Е няма да стане !!!

Както по-горе колега е писал нека Нова Броудкастинг фалират.

Link to comment
Сподели другаде

Гост the kop

Anfield boy, би ли казал една "бяла" държава, в която не се плаща да гледаш Висшата Лига?

 

А ти може ли да посочиш бяла държава в която се предлага пакет от "миш-маш" БГфутбол и Висша Лига?

Link to comment
Сподели другаде

Гост Steve_G

Ми то в " бяла " държава една такса от 4 кинта си е обидно ниска цена, за да гледаш националното си първенство, HD да не забравя . . .

Link to comment
Сподели другаде

Гост blank

Anfield boy, би ли казал една "бяла" държава, в която не се плаща да гледаш Висшата Лига?

 

Всъщност си плащаме. Част от таксата, която плащаме на кабелния/сателитния оператор, отива в касата на Нова Броудкастинг. Все пак оператора плаща на медийната група за правото на излъчване на техните канали.

 

Аз имам още един въпрос. В коя "бяла" държава такива телевизии се пускат в средата на сезона?

Link to comment
Сподели другаде

Гост Dacheff

Всичко щеше да си е ОК ако просто бяха казали - ето, пускаме нов канал, по който ще даваме мачовете от ВЛ. Точка. Който иска да гледа английското, да си плаща там 3-4 кинта на месец и готово. Тъпото е, че те използват ВЛ, за да накарат хората да си пуснат канала, по който основно ще дават нашите порнографии. И накрая ще се окаже, че си плащаш по 4 кинта на месец, за да гледаш 3-4 интересни мача от Англия през този месец. Аз съм съгласен да си плащам някаква сума, ама да ми отделят канала САМО за ВЛ и то да е ХД. Иначе - има си сопкаст.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 3 Guests (See full list)

    • There are no registered users currently online
×
×
  • Създай ново...