Jump to content

Гост sandform

Препоръчан пост

Според сайта https://tradingeconomics.com в Германия средната заплата е 4000 евро, в Българи е 600. Демек повече от 6 пъти по-ниска

 

Не знам к'ви са тия средни заплати по 4к евро. За 8 години там не познавам един човек, който да ги взима. Заместник-управител на огромен магазин взима 2300-2500 евро заплата. Състудентите ми, дето започнаха работа по специалността си взимат начални 1800-2000 евра. Говорим за висшисти все пак, макар и на ентри позиции. 4к не се взимат толко лесно там, камо ли да е средната заплата. Всъщност да, те смятат разни СЕО-та на компании, дето взимат сигурно 30-40 000 на месец. Като имаш един такъв, той вдига респективно на още 15-20 човека средното до 4к. Така може. Но медианата е на много по-ниско ниво.

 

Аз ако работя на трудов договор за някоя фирма тук ще ми предложат с доста пазарене 2000 лв чисти заплата. +- зависи от фирмата.

В Германия 3000 евро + осигурен транспорт и квартира можех да започна преди време.

+ Че имаше и годишен бонус и увеличение на заплатата всяка година.

В Швейцария учителите взимат по 5000 фрнанка месечно. Което всеки може да си сметне с колко повече е от тукашните учители.

Какъв е стандарта на живот в тези страни е отделен въпрос.

 

Да ти кажа с 2к чисто тук не знам дали няма да живееш по-добре от 3к евро в Германия. Да, ако ти плащат квартирата това е от огромно значение, но това са единични случаи. Иначе си извади 1к евро за жилище. А пък ако е 3000 евро бруто, падаш много надолу нето ако си ерген без деца. За Швейцария какво да говорим, там 2 чийза в Макдоналдс + малка кола са 10 евро. В ресторант на човек минимум 30-40 евра за една порция ядене. 5000 франка не е фрапантна сума, особено ако живееш под наем.

 

Какъв е стандарта на живот в тези страни е отделен въпрос. - хич не е отделен въпрос.

Link to comment
Сподели другаде

  • Replies 1,4k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Какъв е стандарта на живот в тези страни е отделен въпрос. - хич не е отделен въпрос.

 

Значи съвсем отделен въпрос си е с оглед на контекста на темата, която се дискутира.

 

Аз дадох пример, че заплатите са 3-4 пъти по-големи и че парите, които плащат за спортните пакети са десетократно по-скъпи.

В случая няма абсолютно никакво значение какъв е стандарта на живот що се отнася потвърждението на тези факти.

 

Иначе да, и аз много се почудих дали с чисти 3000 Евро и годишен бонус от още 1000 щях да живея по-добре отколкото с чисти 2000 лв. тук.

Всъщност главното, което ме притесни е, че там щеше да се наложи да си давам повече зор отколкото тук :sarcastic: Но това е отделна тема.

Link to comment
Сподели другаде

Абе и тия 8 лв нищо не са в сравнение с продуктите, които ти предлагат.

Вл, Ф1, НБА, Бг футбол, френски футбол, мачовете на Джошуа и още други събития.

 

Нищо пара не е това. И 20 лв да е, пак ще е нищо в сравнение с останалите развити държави.

Да, там заплатите може да са 3-4 пъти по-големи, но пък плащат десетократно повече за да гледат спиртните продукти предоставени от Диема.

 

Тук няма право никой да се оплаква. За кутия и половина цигари цял месец гледаш каквото ти е кеф.

Ае бягай, нямало право никой да се оплаква, в Италия се вдигат на протест, че с една стотинка им вдигат даден продукт, тук все да не сме се оплаквали. Какво ново са добавили в големия им списък със спортни канали, че да го вдигат постоянно с левче. Не е за парите. Принципът е важен. Аз след 4 лв го спрях, защото просто този канал не струва повече от това.

 

А тоя пълнеж като френското и А група няма какво да ги коментирам, там една шепа хора ги гледат и то защото са платили за другото. Никой няма да плати баш да гледа френското и А група.

Link to comment
Сподели другаде

Неплащането е най-ефективният протест.

 

Като не им излезе сметката и 20% абонати се откажат след 14%-но поскъпване, ще върнат цената.

 

Ама се съмнявам толкова много хора да се откажат.

Link to comment
Сподели другаде

Българинът не е свикнал да си плаща, когато може да мине гратис, така че не виждам още дълго време да издържат тези увеличавания на таксите. По принцип както казват някои колеги тези пари не са кой знае какво на фона на тези, които плащат в Германия и Англия, но не може да се лъжем какъв е стандарта там, вижте им стадионите, пълни, стотици милиони гледат тези първенства по цял свят, няма база за сравнение.

Билет за мач от А група - 4 лв, 1 лв и при вход свободен пак празни до полупразни стадиони при средния им капацитет от 8-10 000, а там какви са цените под 100 евро и 100 паунда ще намериш ли билет няколко месеца по-рано?

Разбирам го Домуса, че иска да научи хората да си плащат за продукта, но няма как да стане при този стандарт на живот в България, който го налагат поколения управляващи, които следват един и също модел на крадене и лични облаги, за това и драпат със зъби и нокти да са в управлението на България, няма един осъден политик, няма и да има, след като има безнаказана кражба от държавата.

Link to comment
Сподели другаде

Малее, ние тук се оплакваме, че трябва да плащаме на два различни оператора, за да можем да гледаме две различни първенства, а англичаните трябва да плащат на ТРИ ОПЕРАТОРА, само и само да гледат едно първенство - и то родното им английско първенство

 

https://www.sportal.bg/news.php?news=790044

Link to comment
Сподели другаде

Малее, ние тук се оплакваме, че трябва да плащаме на два различни оператора, за да можем да гледаме две различни първенства, а англичаните трябва да плащат на ТРИ ОПЕРАТОРА, само и само да гледат едно първенство - и то родното им английско първенство

 

https://www.sportal.bg/news.php?news=790044

 

Плюс, че в събота между 14:45 и 17:15, не се излъчва пряко футбол по телевизията. Никакъв.

 

YOU'LL NEVER WALK ALONE!

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Къде може да се гледа Копа Америка?

 

чрез АСЕ от този сайт се гледат спортни руски канали от групата на МАТЧ ТВ, а и много други ТВ

и то не само по времето на мач, а по принцип винаги, каквото и да предават.

 

Ето пряко за канал Футбол1

 

http://allfon-tv.com/?id=19#11

в момента дават повторение на Бразилия - Боливия

 

в ляво има и за други ТВ канали, например Матч

http://allfon-tv.com/?id=84#11

 

ето и програмата на разни канали за деня, а може да се види и за няколко дена напред

https://matchtv.ru/tvguide

Link to comment
Сподели другаде

Не знам дали се дължи на акциите на ГДБОП срещу кабелното пиратство, но днес на моята кабеларка реших да разцъкам каналите Скай - немските, Спортклуб 1, 2, 3, МАТЧ ТВ и другите, няма ги налични вече. Мутрите пак се задействаха, плащай на Мтелите и Диемите народе..иначе моята кабеларка, на която съм абонат отдавна - “Мсат кейбъл” си ги крадеше отдавна хубавите канали, ама пак ги въртят едни такива схеми, за да обслужат нечии интереси и това е дразнещото, на тия най-големите крадци Мтел една стотинка няма да им дам, каквото си искат да измислят.

Link to comment
Сподели другаде

Ами така е, крайно време е и торентите да се забранят тогава, как така без пари?!

Това “без да плащаш” е относително нещо, аз съм си сключил договор при определени условоя, най-скъпия им пакет с всички канали и сега хоп какво да правя, да ходя на Мтел ли, имам едногодишен сключен договор, аз ли съм виновен, че ги предлагат и съм сключил договор?

Нито знам как и по какъв начин излъчват тези спортни канали, а и не е моя работа това.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...