Jump to content

Бокс


Guest Vince

Recommended Posts

Guest Vince

Любимият ми спорт наравно с футболът!

 

http://www.robbinssports.com/sporting-goods-store/images/everlast-boxing-international-professional-fight-gloves.jpg

 

 

 

История на бокса!

 

По исторически данни, обосновани от египетските йероглифи, статуите в Древна Гърция и Египет, рисунките по намерените древни вази и други, боксът е съществувал още преди 5000 и повече години като жестоко и сурово единоборство. Още в дълбока древност се практикувал юмручният бой, от който се поражда по-късно и боксовият спорт.

 

Няма съмнение, че развитието на бокса като изкуство за самозащита и състезателен спорт е свързано с древните олимпийски игри. Както и сега, така и в дълбока древност състезанията били едни от главните стимулатори за развитието и масовизирането на отделни спортове. Именно благодарение на древните олимпийски игри „юмручният бой“ се разпространил първоначално из цяла Гърция, а по-късно по време на Римската империя — по целия известен тогава свят.

 

Интересни са данните на някои автори, които посочват, че участниците през тази епоха използували кожени ръкавици, намазани с масло, познавали кожения чувал като средство за тренировка и за развиване на ударната сила. Някои използували дори защитни кожени шапки, наречени „амфотаид“, и защитни предпазители за зъбите, които били подобни на съвременните.

 

Отначало юмручният бой се култивирал като традиционно състезание сред войниците на Древна Елада, а по-късно и сред славянските народи.

 

Разликата между древния юмручен бой и съвременния бокс е огромна. Тогава не е имало теглови категории, рундовете не били определени по брой или продължителност, липсвали сегашните меки ръкавици, не били строго посочени забранените удари и действия, нямало стремеж към осигуряване на здравеопазването и т. н.

 

 

 

На времето съществували и известни състезателни „правила“:

 

-боят се водел със специални ръкавици, наречени „цестах“. Върху тях нямало овални или други остри метални приложения за увеличаване на ударната сила. Такива предмети използували в следващия период римските гладиатори;

 

-бойците били голи и жените не се допускали отначало да наблюдават състезанията като зрители;

 

-ударите се нанасяли главно в главата. Тогава се смятало, че да се насочват удари в трупа, е неетично. Ударите под носа били забранени и затова не се използували предпазни средства;

 

-продължителността на боя била неограничена. Бойците продължавали, докато единият от тях падне безпомощен на земята (на пода) или се откаже;

 

-нямало ограничен боксов ринг, на който да се провеждат двубоите;

 

-на олимпийските игри бойците по взаимно съгласие могли да си дават почивки, след което продължавали боя;

 

-когато след няколкочасов двубой бойците не можели да продължат боя, по жребие (кои да започне) им се разрешавало да си нанасят по един или по повече удари, без да прилагат никаква защита;

 

-победеният получавал купа, а на победителя шампион се издигала статуя в свещения Аятис и той получавал материална подкрепа за цял живот.

 

Следва продължение...

(иэполэвани материали: Wikipedia )

 

 

 

 

 

http://www.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01205/lennox-lewistwo_1205188c.jpg

 

LENNOX LEWIS

"Ленъкс Луис"

 

Име: Ленъкс Клаудиъс Луис

Прякор: Лъвът

Категория: Тежка

Височина: 1.96м.

Националност: Британец/Канадец

Рож. дата: 2ри Септември 1965, Уест Хям, Лондон, Англия

 

Двубой: 44

Победи: 41

Нокаути: 32

Эагуби: 2

Равенства: 1

 

http://assets.espn.go.com/photo/2008/1107/box_i_lewis_400.jpg

 

''Минути след победата си над Ивендър Холифийлд в срещата-реванш ноември 1999 г. Ленъкс Луис спря празненството си, за да чуе гласа на конферансието, който се разнасяше от микрофоните в аудиторията и обявяваше за първи път, че той е неоспоримият шампион в тежка категория.''

 

http://www.bloodysports.com/holyfield.jpg

 

Първата среща между двамата опоненти приключи наравно, което според мнозина открадна на Луис първата му победа в шампионата на Световната боксова асоциация. Почтителният и изпълнен с достойнство отговор на Луис на това спорно решение му спечели вниманието на световните медии и легион от нови почитатели от двете страни на Атлантика. Решителната победа на Луис във второто съревнование го прави неоспорим шампион сред професионалните боксьори в текжа категория и слага началото на серия от победи, които заздравяват репутацията му като един от най-добрите боксьори в тежка категория в света.

 

Роден Ленъкс Клаудиус Луис. Физическата му тежест и царски звучащото име поставят благоприятно начало на живота на момчето, което израства до титлата „Император на бокса”.

 

Прекарва детството си в Лондон и на 12 г. се мести в Канада, където изучава изкуството на боксирането при треньора Arnie Boehm. Близък приятел и покровител на Луис Boehm го подготвя за рекорда при аматьорите 85-9 (52 при спирането ). Макар че притежава очевиден талант в бокса, Луис се отличава и в други спортове и в гимназията е член на отбора по баскетбол, футбол, американски футбол и ориентиране.

 

http://farm3.static.flickr.com/2418/2170889630_1238647c1b.jpg

VS. Tony Tucker

 

След гимназия Луис се фокусира върху боксирането и печели първия си златен медал на Световния шампионат за младежи 1983 г. Преследващ впечатляваща аматьорска кариера, Луис печели златен медал като нокаутира бъдещия шампион тежка категория Ридик Боуи ,като член на Канадския отбор през 1988 г. на Олимпийските игри в Сеул, Корея.

 

http://www.bbc.co.uk/london/content/images/2007/11/27/lewis_bruno1993_470x386.jpg

VS. Frank Bruno

 

През 1989 г. той става професионалист и през 1990 г. печели Европейската титла срещу Жан Шане. Тази победа е последвана от спечелването на шампионата Бритиш Комънуелт в тежка категория през 1992 г. срещу Дерек Уилямс.

 

Луис е официално коронован като световен шампион в тежка категория на 14 януари 1993 г., като наследник на Ридик Боуи, който отказва да защити титлата си в мач срещу него. Луис защитава титлата си три пъти, като побеждава Тони Тъкър (W12), Франк бруно (TKO 7) и Фил Джаксън (TKO 8).

 

През септември 1994 г. Ленъкс неочаквано губи тази титла заради онова, което мнозина експерти наричат „щастливия пробив” от Оливър Маккол, САЩ. Той обаче не е обезкуражен от това стъписващо събитие и става първият британски боксьор, който спечелва отново световната титла, когато побеждава Оливър Маккол в реванш за World Boxing Council Heavyweight Title на 7 февруари 1997 г.

Луис отказва да лежи на лаврите си и непрестанно и енергично защитава титлите си, като приема многобройни впечатляващи предизвикателства, от които Ендрю Голота, Томи Морисън, Хенри Акинуонд, Ивендър Холифийлд, Франс Бота и Дейвид Туа са само част.

 

http://www.bbc.co.uk/london/content/images/2007/11/27/lewis_mccall1_470x320.jpg

VS. Oliver McCall

 

След като побеждава Холифийлд, за да получи неоспоримата корона в тежка категория, Луис губи титлата през април 2001 г. от Хасим Рахман, който го побеждава в петия рунд с нокаут. Тази загуба е просто препъване и по своя обичаен начин Луис изумява света през ноември на същата година, когато се реваншира за загубата си от Хасим Рахман, като го нокаутира в четвъртия рунд. Луис има 10-2-1 срещу хора, които поне веднъж в кариерата си са печелили титла в BF, WBA, WBC или WBO.

 

На 8 юни 2002 г. Луис се среща на ринга в Мемфис, Тенеси с Майк Тайсън в мач, който много експерти отбелязват като най-големият в историята на бокса. Незасегнат от значимостта на събитието, Луис не пропуска възможността да подпечата наследството си с с KO в осмия рунд, с което кара критиците си да замлъкнат и заздравява позициите си като „най-добрият в тежка категория на планетата”.

 

http://i.cdn.turner.com/sivault/multimedia/photo_gallery/0904/boxing.mike.tyson.through.the.years/images/mike-tyson-lennox-lewis.jpg

 

http://images.mirror.co.uk/upl/m4/oct2008/4/7/FCF50FD4-DFEB-72C5-FE2E486860DD5E96.jpg

 

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/11/23/article-1088652-0051DC6000000258-444_468x415.jpg

VS. Mike Tyson

 

Като много шампиони преди него, любовта на Луис към спорта не го оставя да слезе от ринга. След като почива една година, той е уговаря среща с канадеца Кърк Джонсън за 21 юни 2003 г. в ЛА, Калифорния. Този мач първоначално е разгласен като промеждутъчна схватка преди мачо с украинеца Виталий Кличко. Получена травма обаче кара Джонсън да се откаже десет дни преди мача и Луис приема в последния момент срещата с Кличко. Той не се колебае да приеме това безпрецедентно предизвикателство – има само две седмици, за да се подготви за новия опонент. На 21 юни 2003 г. Луис запазва титлата си с шеструндов TKO.

 

http://www.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01114/lennox_lewis_1114955c.jpg

 

http://blog.kievukraine.info/uploaded_images/2758-718848.jpg

 

http://img.stern.de/_content/64/71/647128/lewis_klitschko_03_500.jpg

VS. Klitschko

 

Луис се оттегля от боксирането на 6 февруари 2004 г. Неговият научен подход към бокса заедно с твърдия ляв удар и високия десен му осигуряват място сред най-добрите боксьори на неговото поколение. Отдадеността му на честността и желанието да донесе чест на бокса чрез спортсменско поведение и усилена работа са крайгълните камъни, на които продължава да гради своето наследство.

 

http://thebluecorner.files.wordpress.com/2009/04/lewis1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest ultra_LIVERPOOL

Занимавал съм се 3 години с този спорт.

Обаче само за здраве, все още не съм забравил ударите. Обаче от както станах 11 клас спрях.

Link to comment
Share on other sites

Guest Sami_Hyypia

Супер тема!

Истината е - Майк Тайсън - Динозавъра!Най-лошият човек на света!

 

http://media-newswire.com/storyimages/1167533010mike_tyson_image.jpg

 

 

Двубой: 58

Победи: 50

Нокаути: 44

Эагуби: 6

Равенства: 1

 

 

И то повечета загуби са в края на кариерата му,в най-добрите си години е нямало кой да го спре!

 

Iron Mike!

Link to comment
Share on other sites

Guest Vince

Айрън Майк и той е страшен. Жалко че делата му иэвън ринга попречиха до голяма степен на кариерата му.

Те съществените му эагуби са от Ленъкс Луис и Ивендър Холифийлд, както и преди години има една в Япония от Джеймс Дъглас. Лошото при него е че е малко по-нисък от Ивендър и эначително от Ленъкс. Вярно, компенсира с бърэина но все пак в бокса има голямо эначение и височината, в смисъл спрямо противника ти. Ленъкс в това отношение е истинска машина. Два метра и 110-120 килограма, не е шега работа. А и ръцете са му доста дълги. Като те намери няколко пъти в главата и си дотам.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Stivi_G

"Двубой: 58

Победи: 50

Нокаути: 44

Эагуби: 6

Равенства: 1 "

 

Ако има 50 победи , 6 загуби и 1 равен , то трябва да са 57 мача а не 58 . Къде е грешката тук ?

Link to comment
Share on other sites

Guest Sami_Hyypia
Айрън Майк и той е страшен. Жалко че делата му иэвън ринга попречиха до голяма степен на кариерата му.

Те съществените му эагуби са от Ленъкс Луис и Ивендър Холифийлд, както и преди години има една в Япония от Джеймс Дъглас. Лошото при него е че е малко по-нисък от Ивендър и эначително от Ленъкс. Вярно, компенсира с бърэина но все пак в бокса има голямо эначение и височината, в смисъл спрямо противника ти. Ленъкс в това отношение е истинска машина. Два метра и 110-120 килограма, не е шега работа. А и ръцете са му доста дълги. Като те намери няколко пъти в главата и си дотам.

Точно това е!Ако си беше поддържал формата ,а не беше правил простотий щеше да има макс 3-4 загуби!Ама ..

Скоро гледах едно интервю с него от тая година и доста се е поочовечил,не е тая луда глава .. скоро ще излиза и филм за живота му.

 

П.П. Stivi_G,верно има няк'фа грешки ама съм сиг ,че има 58 мача!Нз къде е,ще разгледам из нета ...

Link to comment
Share on other sites

Guest Vince

Диноэавъра няма равни мачове.

Просто два от двубойте му не са констатирани, водят се NO CONTEST, това са двубой чийто край по раэлични причини е иэвън ръцете на състеэателите.

 

Като говорим эа велики боксьори ето ви един такъв эа който по-малко се говори и сега не е толкова актуален колкото теэи, който по-добре поэнаваме, но определено е един от най-великите боксьори эа всички времена. Шугър Рей Робинсън, мир на праха му!

 

 

 

Sugar Ray Robinson

 

"Rhythm is everything in boxing. Every move you make starts with your heart, and that's in rhythm or you're in trouble."

 

http://coxscorner.tripod.com/Images/robinson.jpg

 

Real name: Walker Smith Jr.

Nickname: "Sugar"

Rated at: Lightweight, Welterweight, Middleweight, Light heavyweight

Nationality: American

Birth date: May 3, 1921(1921-05-03)

Birth place: Ailey, Georgia

 

Total fights: 202

Wins: 175

Wins by KO: 108

Losses: 19

Draws: 6

No contests: 2

 

http://news.bbc.co.uk/sport/furniture/in_depth/boxing/2001/blow_by_blow/robinson.jpg

 

Шугър Рей Робинсън е истинска легенда и е считан эа най-великият боксьор на всички времена.

Като аматьор има 85 победи, като 69 от тях са с нокаут, 40 от тях в първият рунд. Става професионалист преэ 1940, а преэ 1951 постига професионален рекорд от 128 победи с 84 нокаута. Робинсън държи световната титла при welterweight от 1946 до 1951 и печели световната титла при middleweight в последната година. Оттегля се преэ 1952, само эа да се эавърне две години и половина по-късно и да си въэвърне титлата при middleweight преэ 1955.

 

http://www.cmgww.com/sports/robinson/images/template/robinson.jpg

 

Шугър Рей е нанесъл поражения на бойци като Джейк ЛаМота, Кармен Баэилио, Джийн Фулмър, Хенри Армстронг, Роки Грациано. Робинсън е участвал в над 200 професионални двубоя и кариерата му продължава блиэо 26 години.

 

http://1.bp.blogspot.com/_1j4OH21THOk/SaGSYzVahdI/AAAAAAAACgw/QGpG1sDJ9z4/s400/SugarRay.jpg

 

Робинсън е иэбран эа най-великият боец на 20-ти век и эа най-великият боксьор в историята от ESPN.com преэ 2007.

 

http://www.virginmedia.com/images/lamotta-robinson.jpg

VS. Jake LaMotta

 

"Without a doubt the greatest pound for pound fighter that ever lived."

-Jake LaMotta

 

http://i42.tinypic.com/15n5660.jpg

VS. Carl "Bobo" Olson

 

"Someone once said there was a comparison between Sugar Ray Leonard and Sugar Ray Robinson. Believe me, there's no comparison. Sugar Ray Robinson was the greatest."

-Sugar Ray Leonard

 

http://i41.tinypic.com/2aior46.jpg

VS. Carmen Basillio

 

"The king, the master, my idol."

-Muhammad Ali

 

http://www.cyberboxingzone.com/images/robinson-sugar-ray-22.jpg

 

Бил е наистина много голям спортист!

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Vince

Един мач эа всички ценители...

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/89/Lewis-Tyson.jpg

 

Боят на пресконференцията...

 

 

И мачът...

 

http://www.youtube.com/watch?v=P6It73NexA0 част 1

http://www.youtube.com/watch?v=16-ZwScDnWg част 2

http://www.youtube.com/watch?v=KECrZylX-xE част 3

http://www.youtube.com/watch?v=XJ_WLNPwsvk част 4

http://www.youtube.com/watch?v=ECeIdlWBFfg част 5

 

Един от най-добрите и эрелищни двубой, който съм гледал.

Много силно представяне эа Ленъкс.

 

 

 

"Кличко ще защитава титлата си на 20 юни"

 

http://static.guim.co.uk/sys-images/Sport/Pix/columnists/2009/4/20/1240244213243/David-Haye-wears-a-t-shir-001.jpg

 

Световният шампион по професионален бокс в тежка категория Владимир Кличко (Украйна) ще защитава титлите си във версиите WBO и IBF на 20 юни срещу английския претендент Дейвид Хей.

 

28-годишният Хей е трикратен световен първенец в полутежка категория и в трите версии WBA, WBC и WBO. В средата на миналата година англичанинът оваканти титлите, след като реши да премине при най-тежките.

 

Хей има една победа в единствения си мач в тежка категория срещу сънародника си Монт Барет на 15 ноември миналата година с технически нокаут в петия рунд. На професионалния ринг англичанинът има 22 победи в 23 мача, от които 21 с нокаут.

 

33-годишният Владимир Кличко пък има 52 победи, от които 46 с нокаут, в 55 срещи досега. Той не е губил от 10 април 2004 година в 10 поредни двубоя.

 

 

 

Сблъсъкът не е эа пропускане.

Мисля че Кличко ще спечели.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Sami_Hyypia

Дъщеричката на Майк Тайсън почина

 

Дъщеричката на Майк Тайсън, която в понеделник бе приета в критично състояние в боница, е починала във вторник.

 

4-годишната Ексъдъс Тайсън е претърпяла инцидент при игра с бягаща пътека в къщата на семейството. Въпреки, че уредът не бил включен в електрическата мрежа, момиченцето някакси се оплело в кабелите и се задушило.

 

Въпреки бързото транспортиране в болница, където момичето е било поставено на животоподдържащи системи, то е починало.

 

"Няма думи, с които да опишем трагичната смърт на обичаната ни Ексъдъс. Сега искаме да ви помолим да уважите правото ни на уединение, за да си помогнем един на друг да се възстановим", се казва в изявление на семейството на Майк Тайсън.

 

Самият боксьор не е бил в града по време на инцидента, но веднага се е върнал.

 

Според статистика на организация за предпазване на децата, всяка година от задушаване умират около 1000 деца. 88 процента от тях са до 4-годишни.

 

"Всички инциденти могат да се избегнат. Има начини да обезопасите дома си. Важното е да се вземат мерки за най-очевидните неща - да няма висящи кабели и въжета и задължително да се наглеждат децата под око", казва пред CNN Лари Стоун от организацията за безопасност на децата.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Vince

Това е най-лошото нещо което може да се случи на човек.

Наистина е редно сега репортери и папараци да оставят Майк и семейството му намира докато преживеят трагедията.

Не ми се мисли Диноэавъра ако хване някой търсещ сенэация папарак около него в тоэи момент какво ще му се случи.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 years later...
Guest Merseysidee

Ready to rumble! Klitschko vows to avenge Chisora's big fight weigh-in slap

 

Dereck Chisora slaps Vitali Klitschko

Vitali Klitschko has vowed to take revenge on Dereck Chisora on Saturday after being slapped on the face by the WBC heavyweight title challenger 'like a woman'.

Londoner Chisora shamefully assaulted an unsuspecting Klitschko as the two posed for traditional head-to-head photographs after their weigh-in in Munich.

Champion Klitschko, 40, did not retaliate as the two men were pulled apart. But the Ukrainian has vowed to punish the Briton at the Olympiahalle.

http://prikachi.com/images/555/4414555i.jpg

'I'll be hitting him back tomorrow, in the ring,' he warned.

'He's not all there. Dereck is full of nervousness and I feel he is afraid, otherwise he would not have jumped back like he did.

'He hit me not like a boxer but like a woman, with an open hand. If he wants to fight properly, he must do that with his fists.'

Chisora, 28, is a rank outsider for the contest and attempted to get under the long-reigning champion's skin.

After weighing in at 17 stone 3lbs - just a pound heavier than his lightest weight for a professional bout - Chisora butted heads before slapping Klitschko's face hard.

 

http://prikachi.com/images/557/4414557s.jpg

 

 

Ето и класацията за тежка категория, където нашето момче Кубрат се намира на престижното 10- то място.

Heavyweight Ranking

Link to comment
Share on other sites

Guest Scarface

тоя нещастник излезе с фанелка на мангала , са Кличко трябва да го занули , тоя мизерник

 

..................... леле наплюва го - мажи Виталиииииии

Link to comment
Share on other sites

Guest Merseysidee
тоя нещастник излезе с фанелка на мангала , са Кличко трябва да го занули , тоя мизерник

 

..................... леле наплюва го - мажи Виталиииииии

Той всъщност наплю по - лошия брат Владимир :sarcastic:

Как може всички мангали да са толкова противни и отворени ...

 

 

 

 

ЛЕЛЕ, няма такъв човек просто! Супер противен циганин е тоя... да прати много поздрави на всички от Мангалчестър ....

Link to comment
Share on other sites

Guest Merseysidee

Някой може ли да каже какво каза маймуната в момента ? Да не би да иска да се бие и с Владимир ... :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

Link to comment
Share on other sites

Guest Merseysidee
май иска да играе с Владимир :D

Тогава вече ще го нокаутират! А за Виталий ... не е същият боксьор например от миналата година, едва ли ще задържи титлата в следващите 3-4 мача. Най - добре от това да се възползва Кубрат, но всичко зависи от следващия му опонент, който е изключително силен със статиститка 33 - 1, ще му бъде изключително трудно.

 

Ето и по - важните предстоящи срещи :

 

Владимир Кличко(1)56:3 - Жан-Марк Мормек(9)36:4 - 3 март

 

Кубрат Пулев(10)15:0 - Александър Димитренко(6)33:1 - 31 март

 

 

 

 

 

 

 

Циганина продължава с шоуто :sarcastic:

>

 

Дерек Чисора (Анг) продължава да наелектризира професионалната боксова общественост само ден след епичния му мач с Витали Кличко за титлата на Световния боксов съвет в тежка категория. Англичанинът, който е роден в Зимбабве, спретна страхотно меле с Дейвид Хей на пресконференцията след съботния сблъсък с украинеца. Няколко часа по-късно скандалният боксьор написа в своя туитър: „Дейвид, искам да те залея с бензин, да те запаля и да те убия на улицата”.

 

Двамата лондончани бяха ескортирани с полиция по улиците на Мюнхен след мелето на пресконференцията. Според свидетели на техния сблъсък Хей ударил Чисора със стъклена бутилка, а след това стоварил триножник на камера върху наставника на Дерек – Дон Чарлс. В мелето пострада треньорът и мениджър на Хей – Адам Буут. По време на екшъна Владимир Кличко се заливаше от смях, а неговият брат Витали се хвана за главата и напусна залата за пресконференции.

 

 

http://prikachi.com/images/978/4423978h.jpg

 

 

 

 

 

29.02.2012

 

Chisora handed indefinite ban and serious fine by WBC after shameful Haye brawl

 

 

 

Dereck Chisora has been banned indefinitely from boxing by the World Boxing Council for his shameful brawl with David Haye.

British boxer Chisora was involved in a violent confrontation with Haye in the press conference after his WBC world heavyweight title defeat by Vitali Klitschko in Munich on February 18.

 

The WBC said it was ‘one of the worst behaviours ever by a professional’ and demanded Chisora, 28, seeks anger management treatment before considering whether to lift the suspension.

Jose Sulaiman, president of the WBC, said the authority would also look to impose a ‘serious’ fine on the Zimbabwe-born fighter.

‘The WBC absolutely condemns behaviour that is not to be accepted in boxing under any circumstances and will act as soon as it can to impose the fines and sanctions a we consider necessary,' said a statement issued by the organisation.

‘Dereck Chisora is not going to tarnish the sport for those born in the humblest beds, who become sports heroes of the world to live a life of dignity and pride.

 

'The WBC will also take off from the WBC rankings the name of Dereck Chisora and declare an indefinite suspension against fighting again for a WBC title, while demanding Chisora to take an anger management medical treatment after which his suspension will be reconsidered.'

Frank Warren, Chisora's promoter, criticised the WBC for failing to go through a full disciplinary process.

'What I find strange about this is that there hasn't been a hearing,' he told Sky Sports News.

'Somebody arbitrarily saying 'you're banned' can't be any form of natural justice.

 

'Even the police in Germany let Dereck Chisora go after questioning.

'A lot of things happened behind the scenes. There were some things which he did which absolutely were wrong and he shouldn't have done, and I'm not condoning that.

'But at the end of the day you are entitled to a hearing before anybody makes a decision.'

Chisora was arrested then released without charge following the incident with Haye, which started after Chisora confronted his fellow Londoner at the post-fight press conference.

 

In reality the WBC's ban is unlikely to impact on Chisora's existing options. He was unlikely to fight for their title again anyway, and faces a British Boxing Board of Control hearing on March 14 at which he can expect a lengthy ban.

Chisora was arrested then released without charge following the incident with Haye, which started after Chisora confronted his fellow Londoner at the post-fight press conference.

Following the resulting brawl, Chisora shouted threats at his rival, who subsequently left Germany and is wanted for questioning. The WBC statement made no mention of Haye, who is currently unlicensed.

 

Chisora issued a statement in which he admitted his behaviour was 'inexcusable', but added: 'There were many things that went on behind the scenes that ultimately caused my frustrations to boil over - however, this is of course no excuse.'

The German Boxing Federation have already indicated that neither Chisora nor Haye will be welcome to fight again on German soil - another obstacle to Haye's hopes of getting back in the ring with one of the Klitschkos.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest vulgar

Бокса един от любимите ми спортове,а боксьора,който ще ви представя ми е любимия само вижте отклоните ,лявото кроше и ескиважи (местене на главата на страни и надолу) просто е ВЕЛИК!

 

http://prikachi.com/images/754/4729754z.jpg

 

Wikipedia :

 

JOE FRAZIER (Smokin' Joe)

 

Джо Фрейзър

Тежка категория

Височина : 182м.

Националност : Американец

Роден на 1.12.1944

 

Двубой: 37

Победи: 32

Нокаути: 27

Эагуби: 4

Равенства: 1

 

http://prikachi.com/images/764/4729764r.jpg

 

http://www.mma-bulgaria.com :

 

Въпреки че е световен шампион в тежка категория и олимиец, Джо Фрейзър беше често тих и дори ням, ако трябваше да се сравнява с най-известния му противник Мохамед Али. Докато Али привестваше камерите в епицентъра на събитието, Фрейзър беше съсредоточен да позволява на ръкавиците си да говорят.

Няколко неща,които може би не знаете : Фрейзър вярва, че е бил вдъхновението за популярна сцена във филма Роки:

"Аз бях утайка. Моята работа беше да бъда сигурен, че кръвта се оттича в канала. Обаче понякога, рано сутрин, отивах и си тренирах удара по провесени от тавана меса в един склад," споделя той за времето, когато е работил в месарница във Филаделфия. "Ето от къде Сталоун е взел идеята за Роки - точно както използва и историята, разказваща как тренирам, тичайки на стълбите в музея в същия щат. Но не ми платиха за нито една от тези случки. Получих малко пари за walk-on частта. "Роки" е жалка история за мен."

 

Франк Синатра е играл като фотограф за Фрейзър:

На 8-ми март 1971 Фрейзър победи Мохамед Али в двубоя за световната титла за тежка категория. От списание Life наели певеца Франк Синатра, който се въплъщавал и във фотограф-аматьор, да заснеме събитието.

 

Фрейзър помолил президента Никсън да върне разрешителното на Али, за да може да го победи:

"Отидох да видя Ричард Никсън в Белия дом. Не беше трудно да си уредя среща с него, защото бях световен шампион в тежка категория," казва Фрейзър. "Така че отидох във Вашингтон и се разходихме из градината с Никсън, жена му и дъщеря му. Аз му казах, че искам да върне разрешителното на Али обратно, защото искам да се бия с него, а Никсън се съгласи почти на мига. Той знаеше какво върши и така Али си възвърна разрешителното."

 

Фрейзър е бил певец:

Изнасял е представления от време на време с групата си Joe Frazier and the Knockouts.

 

Той е бил практически сляп с лявото си око от 1974:

През 60-те парченца метал влезли в окото му, докато тренирал с лоша скоростна круша във Филаделфия. Треньорите му го пазели в тайна, за да продължи да се бие, но след десетилетие той развил катаракт от раната и загубил голяма част от зрението си на лявото око.

 

Баща му бил еднорък бегач:

"Никога не съм го питал какво е станало. Не знам точно. Но от историите, които съм чувал, разбрах, че някакъв мъж се опитал да го убие, докато спорили за жена," потвърждава Фрейзър.

 

Фрейзър се страхувал от Джордж Форман:

"Не бях едър. Хората мислеха, че големите момчета щели да ме изядат, но беше обратното. Харесвах да се бия с по-едри хора," споделя Джо. "Само с един едър тип не харесвах да се бия. Това беше Джордж. Двубоят с Джордж Форман може да се сравни със сблъсък с тир."

 

Форман също се страхувал от Фрейзър:

"Джо Фрейзър е най-коравият човек, който съм срещал," казва Форман в интервю.

 

Джо си разсякъл олимпийския златен медал:

"Има олимпийски златен медал, разрязан на 11 парчета. Дадох по едно парче на всичките ми 11 деца. Медалът ще се събере отново тогава, когато ме погребат.

 

Как иска да бъде запомнен:

"В Холивуд се водят дискусии за създаването на филм. Феновете се стичат отвсякъде, за да ме видят на живо, когато имам публични изяви и правя групови срещи с тях. Здравето ми е добро. Плаща ми се всяка седмица. Грижа се за нещата, които имат нужда от мен. Постигнал съм "американската мечта". Чувствам, че е мой дълг да помогна на другите, особено по-младите, да постигнат и те нещо. Много е важно да връщаш услугата. Мисля, че хората като мен, които са били в бойния спорт, трябва да бъдат сега там. Взимаш нещо, но после го връщаш. Ако нямаш кола и ако не си карал такава преди, как ще ме научиш?"

 

http://prikachi.com/images/788/4729788k.jpg

 

Джо Фрейзър - Мохамед Али (Ню Йорк, 1971)

Кръщават го "Боя на века", но мачът се оказва нещо повече. И двамата мъже са шампиони без загуба, но Али е лишен от короната заради отказ да воюва във Виетнам. Суровата агресия на Фрейзър надвива позьорството и изящните комбинации на съперника му. Ъперкът в 11-ия рунд зашеметява Али и той е пратен в нокдаун в последния рунд. Въпреки това продължава да се бие до края, дори със счупена челюст.

Победител: Фрейзър по точки.

 

С това ще го запомня завинаги стилът му на боксиране :

R.I.P. Champ!

Link to comment
Share on other sites

Guest Merseysidee

И на мен ми е изключително интересен особено когато играят хората от топ 15...

 

Довечера ще играе нашето момче с/у Димитренко, мача ще е брутален, 10-тия с/у 8-мия. Дано Пулев да победи ще го дават по нова спорт не пропускайте! :)

Link to comment
Share on other sites

Guest SuperSizee
И на мен ми е изключително интересен особено когато играят хората от топ 15...

 

Довечера ще играе нашето момче с/у Димитренко, мача ще е брутален, 10-тия с/у 8-мия. Дано Пулев да победи ще го дават по нова спорт не пропускайте! :)

 

Тъкмо щях да питам, дали нашите родни мили медиите ще излъчат двубоя..

Link to comment
Share on other sites

Guest Sami_Hyypia

Подкрепям Пулев,но до сега не е успял да ме впечатли с големи умения.Но,ако успее да победи Димитренко,ще си е доста голяма крачна напред :)

 

Иначе самият мач се очаква да започне около 10-10:30

Link to comment
Share on other sites

Guest SuperSizee

2 - 3 мача го делят от двубой с Кличко...Ще е безкрайно мотивирам и ти предлагам да се загледаш как се боксира след като загуби рунд или понесе тежки удари... :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...