Jump to content

Бокс


Гост Vince

Препоръчан пост

  • Replies 1,9k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Аз съм много впечатлен от бързината и техниката, която показа Фюри, съвсем спокойно може да се каже, че беше във формата от мача с Кличко. Може би съдиите го ощетиха, но и късмета го покри, че след този тежък нок даун изобщо стана, на пръстите на едната ръка се броят боксьорите, които ще станат след подобни удари. Колкото до Уайлдър, то аз останах изключително разочарован от него, много слаба физическа подготовка, много лимитирана игра от към удари и тотална липса на ъперкът. В нито един момент не видях американеца да пробва ъперкъта си, тотална липса на комбинации, в целия мач само 2-3 пъти имаше комбинация повече от 2 удара. В крайна сметка и той изкара късмет с този нок даун в последния рунд, защото мача отиваше на загуба.

Заради това, което си написал за американеца Фюри изкара 12 рунда. При това не много трудно.

С боксьор , който ще търси да го удря от всякакъв ъгъл (демек ще движи много) мангала ще "умре до 6 рунд таван.

Джошуа, дори и Усик (ако качи малко) ще го ликвидират ..... буквално.

Link to comment
Сподели другаде

Джошуа толкова му пука за тях, че даже не присъства там да ги гледа на живо :sarcastic:/> В бокса няма такова нещо като някой да го е страх от някой, може да ти е неудобен съперник, но много рядко ще се случи да се страхуваш от някой, просто спорта така те научава. А и Джошуа си го каза, няма как да не се бием, в една категория сме, в една ера, въпроса е да се уговори. Това тази сутрин беше една от причините защо британеца няма да се бие в САЩ, просто най-големите обири там стават и винаги в полза на домакина

Той пък, защото Джошуа не се застрахова със съдиите и се бие само във Великобритания. Срещу Такам му помагаха с измислени паузи, да си взима въздух, после онзи италианския съдия, където прекъсна единствения шанс на Паркър за нещо сериозно.

Link to comment
Сподели другаде

Заради това, което си написал за американеца Фюри изкара 12 рунда. При това не много трудно.

С боксьор , който ще търси да го удря от всякакъв ъгъл (демек ще движи много) мангала ще "умре до 6 рунд таван.

Джошуа, дори и Усик (ако качи малко) ще го ликвидират ..... буквално.

Джошуа - боксьор, който се движи много? Явно сме гледали различни мачове или говорим за друг Джошуа в друга теглова дивизия.

Освен много по-силният си удар и големия зоб Джошуа няма никаква друга причина да спечели срещу Фюри. Нито е по-техничен, нито с по-голям обхват, нито се движи по-добре, нито е по-издръжлив. Фюри ще го точкува и ще спечели без проблеми както срещу Кличко.

А кой се представи по-добре срещу Фюри - Кличко или Уайлдър, може да се види по лицето на Фюри.

Link to comment
Сподели другаде

Добър мач, направиха шоу, отупаха се и се прибират за Коледа. Аз съм впечатлен от поведението на Фюри на пресконференцията след мача. Адски достойна постъпка и уважение към противника!

 

Аз не разбирам от бокс, но от напълно левашките ми виждания, за мен Фюри е много по-добър боксьор. Изключително движение и работа с краката, избягваше удари като на шега, само с движение в торса. А американото изглежда, като уличен пробойни, с голям размах, който е окачил вятърната мелница, навежда главата и мели напред като биволица.

 

За мен само Фюри има някакъв шанс срещу А.Дж., защото може да се боксира и да играе, а Уайлдър с тея мелници, ще се открие веднъж и Джошуа ще го прати на среща с реанимацията.

Link to comment
Сподели другаде

Имам един приятел, който доста разбира. Баща му е треньор на националния. Та този мой приятел ми казва следното - "Фюри има едно качество, което никой не отчита - той е луд. Просто е луд." . Много хора подценяват това качество.

Link to comment
Сподели другаде

А американото изглежда, като уличен пробойни, с голям размах, който е окачил вятърната мелница, навежда главата и мели напред като биволица.

Еми т'ва е. Правилно си го забелязал. Аз също само това виждам в тоя мандрил. И като чета разни статии, явно и хората разбиращи от бокс виждат абсолютно същото. На него цаката му е да те удари 1-2 пъти и да те свали. Той друга техника няма. Баш като мелница напред и каквото стане. Затова си мисля, че Джошуа ще му разхвърли перушината, щото си е боксьор и знае и как да се пази, а и как да нацелва. Джошуа има много добър ъперкът, а този като тръгне на мелница хич не се пази като хората отдолу. Затова бих заложил, че Джошуата ще го прекрати баш с ъперкът.

Link to comment
Сподели другаде

Не го гледах мача, пък и не разбирам тънкостите на бокса. Пускам коментара във фейсбук на мой приятел, бивш боксьор, бивш съдия и коментатор на бокс по телевизиите.

 

Фишовете на тримата съдии: Фархуд 115:111 - Фюри, Рочин 111:115 - Уайлдер, третия 113:113.

На пръв поглед, а и според нашия начин на мислене – наредена работа.

Но не беше така. Едно надиграване кой е по-умен, кой по-добър с предстоящата ръка завърши с победа на този, който много / и аз в тази бройка/ мислеха за отписан. Единствената ми утеха е, че и един голям боксьор, по-късно анализатор за американската телевизия Поли Малиняджи мислеше така.

Два нокдауна – в 12-ия и в 9-ия рунд не бяха достатъчно за американеца, защото Тайсън беше натрупал вече аванс от 6 точки.

След мача е много по-лесно да си кажеш мнението.

Мисля, че в двубоя още преди мача Фюри натрупа достатъчно аванс с приказките си. Например: „не е никак срамно, Деонтай да загуби от мен. Защото аз съм най-великият боксьор в днешно време”. И още много добре отрепетирани глупости. И американецът попадна в клопката.

Толкова гняв имаше у него, че не можеше да контролира ударите. А иначе не случайно го смятат за най-опасният боксьор в тежка категория.

В бокса има една фраза, сигурно заета от психолозите: „Оставиш ли се страхът да те контролира, а не ти него, си загубен”. Същото важи и за гнева. Деонтай го беше натрупал в прекалени дози.

Сценаристът на това преставление беше голяма работа. Може би е самият Тайсън Фюри, защото и на ринга, и срещу Кличко, и сега срещу Деонтай той беше по-интелигентният.

Link to comment
Сподели другаде

Не е вярно това. А и Фюри сам потвърди, че нарочно е полежал малко повече. Джошуа каза същото за нокдауна от Кличко. Няколко секунди са много важни за да се възстановиш. Отделно и като станеш в последния момент съдията повече време те проверява дали си ОК, тоест повече секунди за възстановяване. Иначе най-вероятно във всеки друг случай Фюри нямаше да се изправи, както той каза - Господ го вдигна. Реално Уайлдър си изпълни тактиката и за малко щеше да си вземе поредната победа с нокаут.

Link to comment
Сподели другаде

Тази вечер има интересни двубои: Брук - Зерафа и Ломаченко - Педраза. Предполагам всеки ще предпочете да гледа украинеца, който ще търси да обедини дивизията, преди да премине отново в по-горна категория

Link to comment
Сподели другаде

Ако не бие Педраза, то кой друг :sarcastic:

Представям си как някой крещи "пребий Педраза, пребий Педраза" и веднага някое НПО се активира за защита на ЛГБТ :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Освен, че Джошуа иска да се бие с Уайлдър през Април, никъде другаде няма такава новина.

Така че това май е някакво негово желание, защото го отсвирват за датата през Април.

Накрая ще стане така че да се бие с Кобрата на тая дата.

 

Фюри и Уайлдър ще правят реванш и есента ще се бият с Джошуа. Такива са последните новини.

Link to comment
Сподели другаде

Ситуацята е такава, че имат резервирана дата за Април за Уембли и трябва да направят голям мач.

След мача Фюри-Уайлдър хората все повече почват да искат мач на Джошуа с някой от тях. Гледам и Еди Хърн по интервютата вече не се прави на толкова важен.

Тия двамата (Фюри-Уайлдър) станаха изведнъж много по-конвертируеми, което от една страна не е добре за Хърн/Джошуа, защото ще искат по-голям процент, но от друга може и да е добре, защото ще има по-голям интерес към такъв двубой.

Определено фокусът сега е върху реванша между 2мата.

Та и затова сега това от Джошуа, изведнъж става активен, защото имат нужда да направят добра гала през Април.

С Уайт мачът няма да привлече такъв интерес, а и отделно Уайт може и да падне от Чисора.

Само не знам защо Джошуа говори така за Фюри. Явно Джипси Кинг ще трябва и него да го учи на бокс.

 

@Дачев, готви се да загубиш баса.

Link to comment
Сподели другаде

Видяха, че Уайлдър едва не загуби от Фюри и вече бързат да приберат милионите от мача с Джошуа, да не вземат да избягат :) там е ясно какво ще стане, Уайлдър е слаб в защита и ще бъде нокаутиран. В атака има някакви шансове да поразклати Джошуа ако успее да го нацели, но до там.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...