Jump to content

Бокс


Гост Vince

Препоръчан пост

Евала на Джошуа, че за толкова малко време успя да се подготви и представи така, и че издържа цял мач с такава дисциплина.

 

Иначе понеже ме дразни, да го духа. Искам да го видя дали ще може така да бяга срещу Фюри, или пък срещу Уайлдър. Американецът ще го нокаутира, изнасили и препикае.

 

П.С, тоя нашият Пулев е бахти селтака, не е истина. Канят те в телевизия да кажеш нещо, а тоя ей така си е тръгнал.

От Фюри защо да бяга, Фюри живота му да зависи от това, не може да нокаутира никой :D Той играе на контраатака, а Уайлдър е същия като Руиз, разчита на 1 удар, ама никой не играе агресивно срещу него, затова и намира време да отправи своя десен.

А не само Пулев, всички гости там в студиото ги поканили да коментират най-големия боксов мач за последните години, тия пенсии и тоя бияч не спират да правят сравнения с наши боксьори, които даже в България не ги знаят. Да се научил да играе като Серафимов, да умеел да контратакува като някакъв си от Пловдив, Пулев пък все референции прави с неговите си двубои, все едно се е бил с някой в своята кариера. А да би се и беше подигравателно пребит

Link to comment
Сподели другаде

  • Replies 1,9k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Шамарите дисциплинират, не мисля, че беше тактика само, беше голям страх да играе неговата си игра, защото пак щеше да го изяде, това беше съвсем друг стил от неговия.

Ако ги имаше ония зверове от миналото Холифийлд, Ленъкс и Тайсън, в нито един момент такъв манекен като Джошуа не би имал шанс каквато тактика да избере, на мишка, на заек, на лисица, нищо не би му помогнало, щяха да го сдъфчат и изплюят.

Джошуа има късмета да се радва на слабо конкурента среда в тежката категория, иначе нямаше да може да припари до пояс в друго време.

Link to comment
Сподели другаде

Бе човек, има 20 кг разлика в теглото на двамата. Ти разбираш ли какво значение има това върху ударите? 5 кг разлика се усещат като се биеш, какво остава за 4 пъти по толкова...

Иначе точно шампионите от 90-те са били толкова назобани, че няма накъде, нормал да издържат х5 повече удари. Голям фен съм на Тайсън и копирах неговия peek-a-boo стил като се биех, ама истинските боксьори са били през 70-те...

Link to comment
Сподели другаде

 

От Фюри защо да бяга, Фюри живота му да зависи от това, не може да нокаутира никой :D/> Той играе на контраатака, а Уайлдър е същия като Руиз, разчита на 1 удар, ама никой не играе агресивно срещу него, затова и намира време да отправи своя десен.

Фюри няма да го нокаутира, това е ясно, ама Джошуа няма да може така да го точкува, просто защото Фюри е с по-дълги ръце, а и отделно е по-добър боксьор.

Уайлдър също е по-висок, а и там Джошуа ще е съвсем до крайност предпазлив. Няма и там така да може да точкува.

Все пак явно в треньорския му щаб са гении, така че винаги може да изненадат.

 

Според мен 3ти мач и да има, не виждам Руис какво повече ще може да предложи. Не е Тайсън за да скъсява така дистанцията, пак ще е същата гоненица. А и надали арабите ще дадат пак пари за такава повърня, колкото и да им се мазни Еди Хърн.

Link to comment
Сподели другаде

Той няма да играе срещу тях с такава тактика много ясно, това е единствения мач на Джошуа от 25, в който играе различно и то защото противника е различен. Срещу Уайлдър и Фюри ще качи нормалните 10 кг отгоре и ще играе типично в неговия стил за нокаут. Днес беше изключение. Шампионите трябва да умеят да играят срещу всякакви противници

Link to comment
Сподели другаде

Само че той днес не беше шампион, а се би като претендент. Ще видим, с 10 кг по-тежък в по-бавен, но има повече мощ на ударите, също се и изморява бързо, Уайлдър е по-добър нокаутьор, нищо чудно Джошуа да се бие и срещу него като днес, мишкината.

Link to comment
Сподели другаде

Джошуа ще бие Уайлдър, помни ми думата. Не защото е перфектен боксьор, а е най-комплексния в днешно време при тежките. Ако иска сменя тактиката, сменя подхода, сменя стила, всички други са праволинейни и предсказуеми.

Джошуа няма да чака Уайлдър да нанесе десен прав, а ще го нокаутира рано рано, американеца за малко да го нокаутират безсилния Фюри и 50-годишния Ортиз

Link to comment
Сподели другаде

А Уайлдър щеше ли да го търкаля дебеланкото Руиз 4 пъти по земята :D/или там оправдаваме с “нагласеното”, а неска видяхме колко е бил нагласен първия мач, със страх, бягане и на пръсти цял мач. Виждам, че си много голям фен на Ей Джей, добър боксьор, но не е толкова велик, за колкото го мислиш и лекооо го надценяваш.

Link to comment
Сподели другаде

Той няма да играе срещу тях с такава тактика много ясно, това е единствения мач на Джошуа от 25, в който играе различно и то защото противника е различен. Срещу Уайлдър и Фюри ще качи нормалните 10 кг отгоре и ще играе типично в неговия стил за нокаут. Днес беше изключение. Шампионите трябва да умеят да играят срещу всякакви противници

Ами според мен пък точно с "неговата си тактика" няма да постигне нищо. Срещу Фюри с такава тактика какво ще направи? Фюри ще го точкува цял мач и ще го обикаля, както направи срещи Кличко.

А срещу Уайлдър? Да стоиш статично и да се надиграваш срещу американеца е убийствено. Отделно там страхът ще е определящ колко ще атакува.

 

Дано ги направят тия мачове де, че накрая да не си останат с приказките само. Следващата година 2рият мач на Фюри/Уайлдър трябва да е с Джошуа.

Link to comment
Сподели другаде

Уайлдър няма никаква защита. Има силен десен прав, това е ясно на всички.

Фюри е добър в контраатаките и защитата, но пък има много слабо чене и лесно пада.

Не казвам,че Джошуа 100% печели срещу двамата, но определено има по-силни доводи за победата

Link to comment
Сподели другаде

Най-добре ще си проличи като ги направят тия мачове най-накряя, другото е само на приказки, всеки има мнение. Не очаквай обаче нокаути от Джошуа срещу Уайлдър и някакви кой знае какви зрелища в един евентуален такъв мач. Ще си играе предпазливо като днес и за точки, друг шанс няма, нали както казваш ти - “така играят шампионите”, така че какви нокаути искаш от Джошуа срещу Уайлдър, тръгне ли в бой, може да му отнесе главата, за това вече ще действа без рискове след шамарите от Руиз.

Link to comment
Сподели другаде

Вярно е, че бокс и футбол не могат да се сравняват, но можете ли да кажете кога Ливърпул стана машина за победи?

 

След като стана по-предпазлив и прагматичен отбор.

От един мач не можете да си вадите изводите за следващите и да кажете как ще играе Джошуа срещу тоя или ония.

 

Двубой между Джошуа и Уайлдър ще определи кой е най-добър на нашето време.

Докато не се види такъв двубой и развоя му, ще са само празни приказки от наша страна и от самите тях.

Какво ще се говори примерно, ако Джошуа нокаутира Уайлдър? Пак ли ще е мишка?

Или ако американеца го бие по точки?

 

Иначе снощи мача беше мега тъп, вярно е това.

Но и според мен доказа, че не е имало лягане от страна на Джошуа предния мач. Такъв страх да влезеш на размяна не може да има, ако си играл полегнала Тодорка предния път.

 

Link to comment
Сподели другаде

Тоэи мач даде отговор, эащо въпреки многото повече пари в спорта, Тайсън остава най-добре платения боксьор на всички времена. Тайсън винаги беше готов да убива и имаше страшно эдрава глава/брадичка. Ниският му ръст беше компенсиран с чудовищна бърэина и атлетиэъм.

 

Руис му липсва точно бърэина и малко подвижност, эа да може да е страшилище. Високо ценя тоэи боксьор. Страшна техника и много эдрава глава! Харесвам такива боксьори.

 

Джошуа е много дисциплиниран и надарен, точно като Ленъкс Люис и малкия Кличко, но на мен не ми е достатъчно. Само мога да го поэдравя эа подготовката. 12 рунда иэигра като 1-ви и имах чуството, че може да играе още 30 беэ да покаже и капка умора.

 

Аэ не съм доволен от мача, ама въобще. Очаквах повече комбинации, а такива нямаше. Анди иэполэваше няколко пъти да се отскубне от Джошуа преди клинч, но така и не го нацели. Джошуа натискаше спирачка след ляв-десен и не случайно, Анди все едно не получавале теэи удари, той беше винаги готов да отговори. Страшен респект към него, жалко че няма виэия на модел, эа да се облажи и той от способностите си.

 

Такова е времето, а големите имена не се бият помежду си, эащото... и аэ не энам.

Link to comment
Сподели другаде

Най-добре ще си проличи като ги направят тия мачове най-накряя, другото е само на приказки, всеки има мнение. Не очаквай обаче нокаути от Джошуа срещу Уайлдър и някакви кой знае какви зрелища в един евентуален такъв мач. Ще си играе предпазливо като днес и за точки, друг шанс няма, нали както казваш ти - "така играят шампионите", така че какви нокаути искаш от Джошуа срещу Уайлдър, тръгне ли в бой, може да му отнесе главата, за това вече ще действа без рискове след шамарите от Руиз.

Разликата е, че Руиз прави комбинаци, когато е вътре. А Уайлдър чака за ляв-десен комбинация отдалеч. Т.е. ако му е близко Джошуа, предимството на Уайлдър изчезва и няма как да се говори, че ако му тръгне на бой ще бъде нокаутиран. Уайлдър нокаутирва чакащи боксьори...

А за снощи, тактиката на Руиз не е случайна. Нарочно качи килограми, защото знаеше, че Джошуа ще играе на ляв прав и ще го държи на дистанция и повечето килограми бяха за да не ги усеща тези леви прави и да продължава да го притиска. Но не проработи

Срещу боксьор с по-дълги ръце, който е дисциплиниран, ако си по-нисък нямаш особен шанс. Трябва да си супер бърз в защитата като Тайсън за да му влезнеш в гарда, ама такъв се ражда веднъж на 50 години...

Link to comment
Сподели другаде

Не виждам нищо кой знае колко странно Джошуа да играе предпазливо, за да си вземе обратно поясите. За чий му е да се хвърля в размени на удари, след като е сигурно 25 санта по-висок и с поне 15 санта повече рийч на ръка? Че то си е по учебник така да си го държи и точкува, другото е просто неоправдан риск.

 

Не знам кое е нагласено в първия мач (не казвам, че е или че не е), но

 

Верно ли вярваш, че чичко дюнер може да бие в редовен мач Джошуа?

 

Що пък не? Това е спорт, да, но е и бой. Т'ва че някой прилича на кепче с лайна не означава, че не може да те нацели 1-2 пъти и да те трупира. Особено пък като е с тежък удар. И не е футбол, че да имаш 90 минути да отвърнеш. Всичко може да приключи с един удар и край. Да те измлати като хората в главата, пък нека си е пликче като физика.

Link to comment
Сподели другаде

Обаче Пулев се оказа прав, че Руиз е мързелив и това може да го спре, вместо да тренира сериозно за тоя мач, той само си е хапвал сериозно, да качиш още 8 кг, докато Джошуа се скъсваше от яки тренировки с треньори по всичко и строга диета. Видя се, че разликата не е голяма, при по-сериозно отношение на Руиз, щеше да го прати пак да спи, но явно при него мързелът надделява, иначе безспорно има талант и качества, за сметка на дисциплината..

Link to comment
Сподели другаде

Срещу играч с по-дълги ръце, който се боксира дисциплинирано няма какво да направиш. Просто е физика, той те държи на дистанция и всеки ляв прав отслабва твоя удар и твоята засилка.

Link to comment
Сподели другаде

Мача го карах на заспиване ама тва дебелото момче не е случайно да знаете. Ако мексикото напипа нашия Пульо ще го бие та стой та гледай. Ей Джей че беше предпазлив - беше, ама като иска да се затвърди като шампион та нацели момента, просни го на земята. Че си го водеше в негово темпо мача, да но при една грешна стъпка и както казвате по-тежките удари на шиши май пак щеше да стане проблем.

Интересно ми е кой ще му е следващия противник. Нашия се дуе, ама не вярвам да го наредят напред.

Link to comment
Сподели другаде

Според мен Пулев силно се надяваше да натиска федерацията и тя да отнеме титлата и нашият да се бие с някой тюфлек за нея. Сигурно му се е пригадило. :sarcastic:

 

Е т’вапреди да види как културистчето се търкаля от шамарите на дебелото лошо момче от Макдоналдс, а на ревашна да му играе на гоненица :)

Link to comment
Сподели другаде

Така се говореше и преди мача му с Кличко. Той се пести, той е страхлив, играе предпазливо, не е нищо особено, вече му е минал зенита. Накрая много набързо се разбра кой кой е. Същото и сега.

Link to comment
Сподели другаде

Е и Джошуа се разбра какъв е след като Руиз го направи за още по-голям смях отколкото Кличко - Пулев, така че нека да видим дали ще е така и с Пулев, може и той да си е взел поуките от онзи мач.

След двата мача на Джошуа срещу Руиз всички разбраха, че дяволът не е толкова черен и едва ли бъдещите му съперници ще се страхуват толкова колкото преди това. Преди тези мачове наистина всяваше голям респект, макар че пак имаше мачове като онзи с Такам, където си личеше, че не е чак толкова добър.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...