Jump to content

Бокс


Гост Vince

Препоръчан пост

Нищо неочаквано не се случи, въпроса беше по-скоро в кой рунд ще падне Кубрат. Нека все пак направим анализ на двубоя:

 

Кубрат - Държа се като истински орангутан през цялото време, не знам каква му беше стратегията с тези викове типични за пиян бияч в селска дискотека. Очаквах всеки момент да каже "Удри таа мечка, тя не е наша" :sarcastic: Много пъти съм казвал, че Пулев е посредствен боксьор и няма как на 39 години да почне да се боксира различно. Цял живот е бил така - ляв и десен прав. Нито крошета има, пък да не говорим за ъперкът. Това, че два пъти стигна до двубой за световна титла, говори лошо за дивизията, а не, че нашия е добър боксьор. Ако погледнем резюмето му ще видим, че освен двата мача които загуби, той не се е бил с друг стойностен боксьор. Можем да добавим Чисора там, но британеца тогава беше име, с което да си трупаш резюмето, всеки го биеше. Не може да очакваш да се биеш с анонимници и да си претендент за титлата. Ок, случва се, но когато излезне после на голямата сцена, ти си свикнал да се боксираш срещу слабаци и това в крайна сметка въобще не ти помага, нямаш аршин за сравнение и не научаваш нищо от тези двубои. По-добре да имаш 3-4 загуби, но резюмето ти да е с добри боксьори и в такъв случай ще си много по-подготвен за двубой от висок калибър. Да не говорим, че Кубрат излезна без абсолютно никаква тактика срещу Джошуа. Ами гледай му загубата и се опитай да научиш нещо? Как загуби Джошуа? Руиз игра на контра удари, изчакваше Джошуа да посегне, за да може да скъси дистанцията и да почне да прави КОМБИНАЦИИ вътре в гарда на британеца. Нашия вижда, че с ляв прав не може да се доближи до него, но цял мач си кара както си е карал до 39 години... И за капак на историята, изяде един камион лобут, накрая отива при Джошуа и му казва - Ще ме запомниш. С какво ще те запомни бе примат? С най-лесната си защита на титлата ли? Да беше си мълчал, да поздрави Ей Джей след двубоя, да се държи спортменски, щеше да прослави нацията много повече, сега всички му се смеят...

 

Джошуа - Лежерна победа, не си даде много зор британеца. Ситуацията за него беше като при двубоя му с Доминик Брезейл - и той се опитваше да изнерви Джошуа, но накрая си яде боя, затова няма как да действаш с такива псевдо атаки, защото британеца е ясно, че има здрава психика. Можеше да го довърши още в четвъртия рунд, но реши да тества подвижността си Джошуа. Между другото беше много техничен за боксьор от тежка категория - пропуска левия на Кобрата с извеждане назад и го контрира с мигновен десен, нанася четири ъперкъта, връща се назад и продължава с ляв и десен прав, удря десен прав, сменя позицията и продължава с десен ъперкът. За човек 110 кг и 2 м. висок, Джошуа се движеше и боксираше като боксьор супер средна категория. Което само потвърждава тезата, че британеца все още се учи и от всеки мач извлича поука и става по-добър. След мача гледам коментари, че се плашил от Фюри и не искал да казва, кой да е следващия му опонент. Хората, които не са се занимавали с бокс не могат да разберат, че боксьорите не се плашат от противници. Освен ако не е 4 категории над теб нали. Но в теб се развива това чувство след толкова спаринги и двубои, че дори и да е по-добър от теб противника, ако той удря и ти удряш. Да не говорим, че за да си номер 1 в света, трябва да вярваш, че си най-добрия. И когато си там е абсурдно да се говори, че се страхуваш от втория най-добър. В този ред на мисли, Джошуа преди 5-6 мача със сигурност щеше да загуби от Фюри, тогава беше много статичен и разчиташе единствено на силата на ударите си. Днешния Джошуа е коренно различен - по-мъдър, по-предпазлив, по-техничен и бърз и умее да играе спрямо противника, което е най-важното. Така, че двубоя догодина между двамата със сигурност ще бъде зрелище, но мисля, че Джошуа ще го спечели и ще стане първия абсолютен шампион в тежката категория след Ленъкс Люис. И като гледам по-надолу в таблицата, не виждам кой може да го измести скоро оттам.

Link to comment
Сподели другаде

  • Replies 1,9k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Няма спор, че самото постижение да се биеш за световната титла в професионалният бокс, е много сериозно постижение за България. Това не виждам нито един човек да го отрича.

Няма как да му отречеш на Пулев, че е достигнал много сериозни висини в този спорт, но за мен не толкова благодарение на някакви изключителни качества, а на добре менажирани противници.

 

Реално той кой по-сериозен опонент е победил? Дори с Боксьор тип Дилиян Уайт не се е бил. Поветкин, Анди Руиз, с кой е играл от тях? Да не говорим за Фюри и Уайлдър. Излезе срещу Кличко и срещу Джошуа и беше бит като лански юрган.

Именно поради горните факти, аз много се чудех как много хора верно си мислеха, че той има шанс срещу Ей Джей. Беше ясно, че ще е жертвено агне.

 

Мен няма човек на тая планета, който да ме накара да го харесвам кобрата, но пък това не означава, че няма да призная достигането му до това ниво на бокса. Как и защо, едва ли някой близък до него го интересува.

 

Колкото до Джошуа, съм изненадан през годините, че е смятан за не толкова добър, колкото резултатите му показват. Дори за ниско интелигентен го имат доста хора. На мен в сравнение с нашия по акъл, направо ми изглежда като Айнщайн на ринга.

Да не говорим, че като характер за мен той е тип Кристиано Роналдо. Постоянно искащ да се развива, хвърлящ много труд за да е сред най-добрите.

Освен това не знам дали се прави на много културен и дали всичко при него е театър, но държи много сериозно ниво откъм поведение. Докато нашия си е типичния Бай Ганьо, който е имал шанса по някакъв начин да постигне повече отколкото мозъчните му клетки предразполагат.

 

Дано се случат мачовете между Джошуа-Фюри и срещу Уайлдър. Който отпише Ей Джей там. много може да страда.

Тоя тежък удар дето има този, нацели ли качествено брадичката, няма оправия после.

 

Е Джошуа пък с кого се е бил освен с Кличко и Поветкин в залеза на кариерата си? Анди Руиз преди да се стигне до мача с Джошуа никой не го беше чувал а сега го изкарвате топ боксьор, 100% сигурен че един мач на Руиз не си гледал преди това.

 

Пък и в крайна сметка Кубрат загуби от Кличко и AJ, едва ли има друг човек на планетата освен Фюри, който да успее да победи и двамата.

Link to comment
Сподели другаде

Не се имам за разбирач на бокса и затова прочетох с интерес мненията Ози и на останалите знаещи за какво става дума.

Те потвърдиха предположенията ми, че Кубрат не е нищо особено като боксьор, но благодарение на добрите си промотъри стигна толкова високо.

 

Някой по-горе го сравни със Стоичков, но сравнението не е точно. Стоичков е дори малко по-голям простак от Кубрат, но беше велик футболист, а Кубрат не е велик боксьор.

 

Гледах клипове в туитър от третия рунд, че снощи стриймовете ми цепеха. Коментарите там бяха, че при такова бягство към ъгъла и обръщане с гръб съдията е трябвало да присъди още в този момент победа на Джошуа. Наистина картината не е никак приятна за гледане, Кубрат се обърна, избяга в ъгъла и чак там вдигна ръцете си за защита, а нямаше от какво да се защитава, защото Джошуа беше спрял.

Link to comment
Сподели другаде

И другото което е. Хубаво, знаеш че си по-стар, нямаш същото кардио, не можеш да издържиш в последните рундове, що тогава не тръгна на риск в първите?

Така и така ти е почти сигурна загубата, ми рискувай поне като мъж да направиш нещо. Дори да те нокаутира във втори рунд, поне да си тръгнал смело напред. Нищо подобно. Сега се получи така, че той изглеждаше като подскачащ чувал по ринга, с който Джошуа си прави тренировка.

Да, на 39 си, но колко беше разликата в годините между Кличко и Ей Джей? Още по-голяма. А спомня ли си някой как изглеждаше украинеца като телосложение? Изпит, ни една тлъстинка по него.

 

Виждаше се огромната разлика във физиката на двамата вчера. И това не е само до годините. На почти едни и същи килограми са, но Джошуа е направил баси мускулатурата по ръцете, сложил е тежест там и по-малко килограми по другите части на тялото си.

А нашия има по-голям корем от моя и в циците са му килограмите, няма я тая тежка ръка с която като замахнеш да отнесеш главата на противника.

Да не говорим колко грозно е след това да не можеш да признаеш превъзходството на противника си.

То няма да е коронавирус, звездите, магнитните полюси, топенето на ледниците, измирането на пчелите, цикъла на Андреа, всичко друго е причината, но не и това, че си много по-слаб от опонента си.

Изобщо не е мъжкарско поведение това, ама изобщо.

 

Сравнявате го Кобрата с Камата, но има голяма разлика между тях. И двамата са си диви селяндури, но единия е постигнал много повече и никога не се е правил на голям патриот или на някакъв много културен. Ицето винаги си се държи естествено и не се притеснява от това, че е прост, докато Кобрата се опитва с благи приказки да прикрие селенията си. Да де, ама като дойдат такива поражения и се вижда същността ти.

Link to comment
Сподели другаде

Към всички, които веднага скочиха и се почувстваха едва ли не лично засегнати, че някой не се слага по дифолт в армията на Кубрат. Момчета, живеем в свободно общество(колко е свободно е една друга необятна тема), но да кажем, че е така. Наивните развявания на патриотични лозунги са наистина наивни и изпразнени от съдържание аргументи.

Изпразнени към съдържание са комплексарските ти брътвежи всеки път, когато заговориш по тая тема.

 

 

Веднага след мача двамата боксьри се поздравиха, чукнаха се с ръкавици, смяха се заедно.

 

 

Ама не. Този епизод не представя Кобрата в селяндурската светлина, за която жадувате. Затова сте го емнали за онова "remember me". Което по принцип нищо не значи, ма явно за вас е голям белег на селания :ppp6:

Link to comment
Сподели другаде

Да, то от този мач всички си вадят изводи за това колко селения има в Кобрата. Не от сума истории дори от колеги тук, как са виждали поведението му по заведения, не поради факта, че беше поканен в Диема за някакъв боксов мач там и си беше тръгнал просто ей така преди края, без проява на каквото ѝ да е уважение.

 

Няма поводи никой да го смята за Ганьо.

Link to comment
Сподели другаде

Добре де, а ако беше победил (което по вероятност граничи с т'ва аз да стана голмайстор на ВЛ), щяха ли да се изпишат толкова страници из нета - и не, не говоря за тоя форум, защото с изключение на 2-3 души, повечето сме обрани и обективни донякъде.

 

Според мен - да, щяха, но много щяха да подскачат и да се тупат в гърди да викат "Булгар, булгар".

 

А инак че Кубрат има само едно-две, опит за някакво ляво кроше което е с обаждане от 3 секунди преди да го пусне е ясно на всички. Игра с крака - зеро. Вариативност - зеро. Агресия и усещане за дистанция - зеро. Е, добре не е зеро, за Ал. Димитренко и Райдъл Букър излязал от затвора става, ама не е иза топ 3 в големия бокс.

 

Как и да е, въпроса е че е там, където много други също с добри промоутъри не са били.

 

До консенсус няма да стигнем де - по-добре си пуснете да гледате UFC-то от снощи и без т'ва профи бокса е пълна смехория в тея времена. :) Фиги и Морено направиха претендент за мач на годината :)

Link to comment
Сподели другаде

 

Изпразнени към съдържание са комплексарските ти брътвежи всеки път, когато заговориш по тая тема.

 

 

Веднага след мача двамата боксьри се поздравиха, чукнаха се с ръкавици, смяха се заедно.

 

 

Ама не. Този епизод не представя Кобрата в селяндурската светлина, за която жадувате. Затова сте го емнали за онова "remember me". Което по принцип нищо не значи, ма явно за вас е голям белег на селания :ppp6:/>

 

Братле не жадуваме повярвай ми, ако си го виждал как се държи с хората по заведенията няма да имаш грам уважение към особата му. Много е лесно да говориш за патриотизъм и ценности по телевизията, а в живота да се държиш като неандерталец

Link to comment
Сподели другаде

Стана ми интересно да чуя някои от историите на Кубрат по заведения. Колеги, тези които са били свидетели и не ги мързи разкажете случките. Да съм в час с живота на българския елит в лицето на Кобрата. Благодаря предварително! :)

Link to comment
Сподели другаде

Братле не жадуваме повярвай ми, ако си го виждал как се държи с хората по заведенията няма да имаш грам уважение към особата му. Много е лесно да говориш за патриотизъм и ценности по телевизията, а в живота да се държиш като неандерталец

 

На живо не съм го виждал и не коментирам. Гледах целия мач, виках, но и него няма да коментирам, защото аз от бокс не разбирам. Доверявам се на оценките на @oZZy и @Senzor.

 

 

 

Ама приказките, че се държал нагло и неджентълменски, тях ще ги коментирам, защото за мен те са некоректни.

 

Не бил показал уважение към Джошуа. Кога не го показа?

Преди мача в прав текст му заяви "I respect you, I like you". Трябваше да го гушне и да го погали по главата ли?

След мача веднага след гонга се поздравиха и се шегуваха заедно. Трябваше да го разцелува и да го носи на ръце ли?

 

Мен пък ме дразни, когато някой загуби даден мач и почне да прави виртуални чекии на опонента си. Според мен Кубрат се държа на ниво, поздрави го, подбъзика се, показа уважение и запази достойнството си.

Link to comment
Сподели другаде

Стана ми интересно да чуя някои от историите на Кубрат по заведения. Колеги, тези които са били свидетели и не ги мързи разкажете случките. Да съм в час с живота на българския елит в лицето на Кобрата. Благодаря предварително! :)/>

 

Най-важен за българина е “хейтът”, клюката, присмеха и плюенето по другите, когато са паднали на земята. Този народ никога няма да оправи. Убеждавам се и продължавам да се убеждавам в това.

 

Преди 39 години в софийския квартал „Младост“ се ражда момче. Момче, на което животът е отредил велики неща. Семейството му е скромно; на 12 години остава без майка. Таткото е спортист и убеден патриот, прославял България многократно. Спортната му кариера обаче приключва в края социализма. Човекът кара автобус и такси, за да изхранва петте си деца. Трудно свързват двата края, малкият не се справя добре в училище. Бащата се опитва да запише детето си на тренировки, но в спортните клубове не го искат - тежи едва 40 кг, дрехите висят по слабото му тяло. Таткото не се отказва. Разчиства малкото мазе на панелния блок в „Младост“ 2 и започва да го тренира сам.

 

Успехите идват. Републикански, балкански, европейски и световни титли. Българското знаме се вее гордо над целия свят заради младия спортист. Медал след медал, титла след титла, безброй удари, никакво признание в родината.

 

За повече от 15 години блестяща спортна кариера заплатата на младия мъж нараства от 500 лв. на 800 лв. Когато успее да си я получи цялата. Тренира в мухлясала зала, набавя екипировката си сам, търпи всякакви лишения в живота си.

 

В един момент му писва и решава да приеме едно от многото предложения, които има от чужди държави и клубове. Заминава за Германия. За 7 години там достига абсолютния връх в професионалния спорт. Връх, който никой българин не е достигал. Многократно му предлагат милиони евро, ако вземе германско гражданство, за да може да се състезава освен за клуба си и за федералната република. Той отказва. Всеки път. Никога не пропуска да каже, че е българин и се гордее с това.

 

Снощи това момче, вече мъж, отстъпи на съперника си в мач за световната титла, гледан от милиони по цялата планета. Той получи признанието, което винаги е заслужавал, но не от сънародниците си. От света.

 

В родината му смятат, че „се държал като Бай Ганьо“, „не паднал достойно“, „лигавил се“, „хилил се тъпо“, „не си заслужавали трите лева да го гледаме тоя“. Историята на живота му…

 

Затова, мили мои, пред казана на българите в Ада няма дявол. Няма нужда.

Link to comment
Сподели другаде

Веднага след мача двамата боксьри се поздравиха, чукнаха се с ръкавици, смяха се заедно.

Точно след мача, Джошуа тръгна да го поздравява и нашия почна да му се репчи с You will remember me :ppp8: Джошуа му каза нещо и се отдръпна, явно не му се занимаваше още с брътвежите на Кобрата.

Кубрат е sore loser като Уайлдър, ще изкарат вода от девет кладенец за да намерят причина защо са загубили. Големите шампиони в последно време се вижда как се държат. И Джошуа и Кличко поздравиха противника си изключително спортменски, без извинения.

Link to comment
Сподели другаде

Точно след мача, Джошуа тръгна да го поздравява и нашия почна да му се репчи с You will remember me :ppp8: Джошуа му каза нещо и се отдръпна, явно не му се занимаваше още с брътвежите на Кобрата.

https://www.dazn.com/en-BG/home/ee03nho0ga767j8ncuv6oszpt

 

Превърти до 05:33:28

Link to comment
Сподели другаде

Ей тука много хубав анализ на мача. Интересно е да се види:

https://m.youtube.com/watch?v=P42bXSTELac

Може да се научи много за бокса като цяло.

 

Показано е тази загуба на баланс при левия прав в 3тия рунд за който писах по-горе, залитане напред което бе използвано от Джошуа и реши мача реално.

 

Отделно още 2 неща искам да отбележа, които ми направиха впечатление в мача и не са засегнати, но може да се видят в този клип. Не ги отбелязвам като технически грешки на Джошуа, ами за да подчертая неговото превъзходство и въпреки, че се стигна до 9ти рунд, колко голяма всъщност бе разликата в полза на Джошуа.

 

- поне 3-4 пъти видях Джошуа да парира ляв прав на Пулев в тялото сваляйки си ръката - тоест парира с ръкавицата вместо с лакътя. Това е тотално непрепоръчително, да не кажа забранено, понеже се откриваш за ляво круше в главата. Учи се във втория урок по бокс. Има боксьори като Рой Джоунс дето са титани в това да провокират с залъгващи удари в тялото сваляне на ръката и след това с круше в главата да свалят противниците си. Нашият не се опита нито веднъж да направи нещо такова. И аз лично вярвам, че това не е пропуск на Джошуа, ами просто той си парираше лежерно недъгавите джабове в тялото от страна на Кобрата, защото не виждаше никаква заплаха.

 

- нокдаунът в 9тия рунд преди нокаута. Аз на тренировка и в мач (гледам много мачове, включително стари мачове в ЮТюб) не мога да се сетя да съм виждал, а и аз лично даже не мога да се сетя да сме толкова тренирали комбинация ляв прав десен ъперкът. Обикновено десният ъперкът се ползва когато са глава до глава, понеже това е удар за близко разстояние. Това, което направи Джошуа от такава дистанция да направи такава комбинация не се препоръчва, понеже ти открива дясната страна за контра-атака. Значи направете си сметка колко уверен се е чувствал Джошуа в това, че Пулев не може да го нарани.

 

Излезе и статистика от мача:

https://www.sportal.bg/news.php?id=877511

Джошуа тотално е надиграл Пулев в левия прав, най-силното оръжие на нашия.

Link to comment
Сподели другаде

Ако не го знаехте от телевизията като професионален спортист, а случайно имахте "честта" да попаднете на него на улицата или заведение (със същото това поведение), какво щеше да ви е мнението за него и пак ли щахте да се гордеете толкова с него ? Жалко е колко ниско самочувстие имат хората, че да се надяват на такъв индивид да им носи "гордост". Ти ако си патриот и горд Българин, ще си такъв със и без успехите на разни спортисти. Та от там идва и друг въпрос - Показвате уважение само към сънародници, които са световно известни ли ? Какво говори това за вас ? Точно вие, които толко му се радвате, съм 100% сигурен, че се оплаквате колко мутренска е държавата. А не се усещате, че точно заради възхваляването на такива личности държавата е в такова положение. Хора, които смятат, че уважение = страх. Та от там и героите/идолите са груби и агресивни примати. Имиджът, който се рекламира на българина.

 

Защо не се "хейти" така по Григор, Цвети Пиронкова и други примери дадени по горе?

Link to comment
Сподели другаде

Ако не го знаехте от телевизията като професионален спортист, а случайно имахте "честта" да попаднете на него на улицата или заведение (със същото това поведение), какво щеше да ви е мнението за него и пак ли щахте да се гордеете толкова с него ? Жалко е колко ниско самочувстие имат хората, че да се надяват на такъв индивид да им носи "гордост". Ти ако си патриот и горд Българин, ще си такъв със и без успехите на разни спортисти. Та от там идва и друг въпрос - Показвате уважение само към сънародници, които са световно известни ли ? Какво говори това за вас ? Точно вие, които толко му се радвате, съм 100% сигурен, че се оплаквате колко мутренска е държавата. А не се усещате, че точно заради възхваляването на такива личности държавата е в такова положение. Хора, които смятат, че уважение = страх. Та от там и героите/идолите са груби и агресивни примати. Имиджът, който се рекламира на българина.

 

Защо не се "хейти" така по Григор, Цвети Пиронкова и други примери дадени по горе?

 

Григор? Ти от Марс ли идваш, “хейтван” е почти еднакво с Пулев, при него най-вече от завист и заради успехите му с жените. За Пиронкова не знам, те жените в спорта май не са много интересни за “хейтване”, освен може би от самите жени. Сещам се и за Бербатов, съсипваха го и него от “хейт”, че бил мързелив, че предал България и още много други примери. Това е действителността в България, ненавиждат се успелите и всячески се опитват да ги очернят.

Link to comment
Сподели другаде

Тъй като основните критики към Кубрат са насочени към поведението му, защото с него засрамвал България пред света, последния половин час, че и малко отгоре, разгледах секциите с коментарите под различни видеа в Ютуб и статуси във Фейсбук, свързани с мача. Еми на никой не му дреме за поведението му. Да, коментират, че е слаб, че не е от категорията на Джошуа и такива неща, но никъде не видях някой да пише "тоя е бати селяка".

 

Нито нещо за trash-talk-a преди мача, нито видях някви големи драми от "remember me" след мача или пък хиленето при нокдауна.

 

 

Единствените коментари по темата с поведението, които открих, бяха под това видео и те бяха там, просто защото заглавието на самото видео насочваше вниманието в тази посока:

When Trash Talk Goes Wrong: Anthony Joshua VS Kubrat Pulev | Full Fight Highlights | Boxing

Отворете сами и вижте сами - болшинството коментиращи приемат поведението му за напълно нормално преди такава битка. Никой не го смята за селяк, никой не смята българите за шайка селяндури.

 

Така че се обръщам към тези, които искрено вярват, че с поведението си Пулев излага родината - бъдете спокойни, чужденците не приемат така нещата. Драмите си ги създаваме у дома, българите. Разбира се, това не означава автоматично, че трябва да харесваш подобно поведение, но нека се приема и малко по-нормално, предвид контекста.

 

 

 

А на тези, на които не им дреме за реномето на България и просто използват поведението на Пулев за повод да сипят комплексарщина и хейт - нямам какво повече да кажа. Писнало ми е.

 

 

С това приключвам аз тая тема. Вече сме на вълна "Ливърпул".

Link to comment
Сподели другаде

Ред, ето ти нещо от човек, който мисля че няма да наречеш хейтър!

 

https://www.sportlive.bg/sport/other/klichko-takyv-prostak-kato-pulev-dosega-ne-sym-imal-za-sypernik-60641.html?fbclid=IwAR1g7H7Dogj2rMBHrsnsUy91KqoI7ceVdVqR2qGcsk76vzPR4yPVpiknPp4

 

Кличко: Такъв простак, като Пулев, досега не съм имал за съперник ...

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...