Jump to content

ММА - Mixed Martial Arts


Гост Merseysidee

Препоръчан пост

Гост Merseysidee

Забелязах ,че няма такава тема и ми стана доста странно защото е един от най-гледаните спортове по света тренирам смесени бойни изкуства вече от 2 години тренирал съм и кик - бокс ,но това е по доброто според мен ако има някой друг който тренира някакъв вид спорт от този тип да пише .Също така ми е интерестно как за залите в вашите градове защото в Плевен сме доста зле от страна на мма и подобни единствената зала която дори бих казал ,че е в топ 5 най-добри зали в България е за кик- бокс (скорпионите)

 

 

за тези които незнаят какво е ММА : ММА е съкращение, означаващо смесени бойни изкуства. Представлява боен спорт, в който двама съперници се опитват да постигнат надмощие един над друг, като използват широко разнообразие от позволени техники от бойни изкуства, включващи удари (страйкинг) и борба (граплинг). Добре известни по света ММА организации са UFC и Прайд. Битките в тези турнири са много тежки и ожесточени. Бойци от цял свят се опитват да се наложат като фаворити, но малко от тях успяват."

 

 

:thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Гост Merseysidee

Попаднах на една интересна статия в списание по ММА, относно стиловете на игра, използвани от бойците в Muay Thai. Важно е да се отбележи, че думичката "стилове", в този случай се използва условно. Лично на мен, тази информация ми се струва доста интересна, а пък би била и полезна на хора, занимаващи се с кик-бокс например.

 

---

 

The 'Puncher'

 

Това е много опасен стил на игра, който даден боец в muay thai може да използва. Стига да имат достатъчно време, бойците използващи този стил на игра могат да се противопоставят твърде успешно или дори да сломят повечето други стилове използвани от състезателите в muay thai . В този стил, muay thai бойците обикновено са агресивни, и се движат излкючително бързо, за да намалят дистанцията между вас и тях. Следва нанасянето на 6 до 12 удара в комбинация в главата и тялото, очаквайки да пуснете гарда, за да бъдете нокаутиран.

 

И така, как да се справим с The 'Puncher' боеца? Важно е такъв тип боец, да се държи на разстояние чрез използване на преден ритник (front kick), или да го вкарате в клинч, където ударите му ще са безполезни.

 

Ако попаднете на muay thai боец, използващ този стил на игра, важно е да държите добре гарда, бъдете спокойно и най-важното, движете се максимално и използвайте по-горе споменатите удари с крака.

 

---

 

The 'Clincher'

 

В този стил на игра, противника ви може много лесно да изчерпи вашите енергийни запаси. Практикуващите този стил са изключително технични бойци, поради сложността на задържане противника в клинч и същевременно с това нанасянето на качествени удари с коляно. Веднъж приклещени в клинч, и всичкия ви арсенал от техники и удари е напълно нулиран.

 

И така, как бихте могли да се справите с опонент предпочитащ игра в клинч? Много е важно, такъв тип muay thai боец, да се държи на средно или голямо разстояние от вас, чрез използване отново на преден ритник (front kick) или на roundhouse kick.

 

Ако бъдете уловени в клинч, може да използвате удар с лакът. Когато усетите, че опонента ви се опитва да ви хване в клинч, веднага бихте могли да използвате хоризонтален ъперкът и колена за да избиете неприятната идея от главата на вашия опонент.

 

---

 

The 'Elbower'

 

Такъв тип muay thai боец, обикновено използва много необичайни движения за този стил на игра, само и само да се приближи на необходимата му до вас дистанция. Нанасяйки множество удари с крака или ръце, неговата цел е да ви накара да се приближите достатъчно, за да използва срещу вас най-силното си оръжие - лактите. Веднъж постигнал целта си, противника ви ще се спре едва след като ви изпрати в нокаут.

 

И така, как да се справим с The 'Elbower'? Важно е да не се приближавате до периметъра на неговата защита. Трябва да се опитвате да останете извън този периметър, използвайки roundhouse kick или преден ритник (front kick), което ви гарантира, че вашия противник, няма да има възможността да се приближи опасно много към вас.

 

Ако все пак се окажете в неприятна ситуация срещу такъв тип muay thai боец, то тогава незабавно преминете в клинч, като е важно да обхванете противника си точно под мишниците, тъй като тогава при какъвто и да е удар с ръце, той няма да има физическата възможност да генерира достатъчно сила за него.

 

---

 

The 'Kicker'

 

Този тип боец, обикновено е много техничен и концентрира цялата си енергия по време на тренировка в ударите с крака. Когато е на ринга, той е доминираща сила. Движи се бавно но методично, нанасяйки множество удари с крак в торса на противника си.

 

И така, как бихте могли да се справите с такъв противник? От голямо значение е да сте изключително концентрирани и да не губите и секунда време. Когато вашият противник, тръгне да ви нанася удар с крак, вие можете светкавично да скъсите дистанцията и да го посрещнете с прав удар с ръка, в момента когато неговият крак е във въздуха.

 

---

 

'Counter Fighter'

 

Този тип боец непрекъснато се движи назад, създавайки илюзия, че отстъпва или действа дефанзивно. Той обаче дебне момента, в който опонента му ще сбърка при изпълнение на дадена техника, след което следва изненадваща контра атака. Доста често бойците практикуващи този "стил" на игра, обикновено "работят" около ъглите на ринга. Това е тяхното запазено място. Така, те са сигурни, че противника им ще се приближи до тях, като през това време, те са набелязали слабото ви място и ще са готови отново да контраатакуват, когато най-малко очаквате.

 

И така, как да се справяте с 'Counter' боец? Един конкретен начин е да стоите на разстояние от тях, като ги накарате те да дойдат при вас. Друг начин е да бъдете изключително агресивни в двубоя, постоянно да настъпвате напред, поставяйки по този начин 'Counter' боеца, под огромен натиск.

 

---

 

Aggressive Fighter

 

Агресивния боец постоянно се движи напред, опитвайки се да изпозлва различни техники с надеждата, че това ще притесни и разколебае неговият опонент. След като разколебаят и поставят противника си в неудобна позиция, агресивните бойци стават още по-агресивни, а движенията им напред още по-бързи. Доста често ще забележите, че бойците играещи в този "стил", ще се опитат да запазят позицията си в центъра на ринга, с убеждението, че по този начин, те са доминиращи над своя опонент.

 

И така, как бихме могли да се справим с такъв тип боец? Конкретен начин е да се използва равна агресия в двубоя, отговаряща на тази на вашия противник. Друг начин е да се стремите да отбягвате противника си, чрез постоянно движение. Когато ви се отдаде възможност обаче, е важно незабавно да контраатакувате.

 

---

 

Evasive Fighter

 

Един уклончив тип боец непрекъснато се движи около своя опонент, постоянно атакува или отстъпва, действа агресивно или дефанзивно, а разчита и на изненадващите контра атаки. Основната цел на такъв боец е да се гарантира, че неговия "стил" на игра, няма да бъде установен от опонента му, което ще попречи на втория да определи тактиката си на игра и използването на определена (подходяща в случая) техника. Тази постоянна смяна в "стила" на игра е точно това, което иска един уклончив тип боец.

 

И така, как бихте могли да се справите с уклончив тип боец? Един от начините е да го изчакате да дойде до вас и да се възползвате от малкото възможност, която ви се дава в момента когато уклончивият боец тръгва да атакува или да отстъпва. Друг начин за справяне с такъв тип боец е да се използва агресивния подход, като по този начин, ще поставите противника си под голямо напрежение, което ще го накара да допусне грешки от които вие ще можете да се възползвате. Най-добрия начин е да го приклещите в ъглите. Когато този тип бойци разполагат с ограничено пространство, техният "стил" на игра става неефикасен.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Гост orenda

Ами явно ММА е популярно само сред практикуващите бойни изкуства. ММА е интересна и ефективна система, но въпреки това предпочитам класическите бойни изкуство, в частност японските. В крайна сметка ако се замислиш, повечето специализирани военни и полицейски части тренират конкретни бойни изкуства като карате, джудо, дори винг чун и крав мага, а не ММА. Въпреки че ММА е разнооразна система и действително е ефективна, тя всъщност е доста обща и в някои отношения пренебрегва техники, които на пръв поглед не са достатъчно ефективни. Смятам, че е по-добре човек да специализира в 2 противоположни бойни изкуства - едно ударно (например карате или муай тай) и едно тип "граплинг" (като джудо или джиу-джицу). Разбира се, това е мое лично мнение.

Link to comment
Сподели другаде

  • 5 weeks later...
Гост Merseysidee

Единствената лицензирана от Министерството на физическото възпитание и спорта федерация по карате киокушин провежда еднодневното обучение за семпаи и сенсеи от цялата страна. Обучението ще се води от председателя на Българската карате киокушин федерация, шихан Христо Трайков (5 дан), който ще проведе и 2 тренировки: 11:00-13:00 и 15:00-17:00 часа.

 

Място на събитието: залата на спортен клуб Самурай, в хотел Космос, бул. Ст. Стамболов 2, Бургас. Основен акцент в обучението на инструкторите по киокушин карате от цялата страна ще бъде поставен върху изпитната програма за 2010 г. Българската карате киокушин федерация ще представи календара си за новата 2010 г. През новата година централата има натоварен календар от събития, които ще й помогнат да продължи да бъде сред лидерите в Европа и света по японското бойно изкуство.

 

Миналата година бойците на България бяха лидери на 2 европейски първенства (по категории в Украйна и абсолютна категория, юноши и девойки във Франция). Тези постижения направиха 2009г. една от най-успешните за България в най-твърдия стил карате. Българската карате киокушин федерация има 27 клуба в страната, в които тренират над 2000 младежи и девойки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ами така и не разбрах кога ще е този семинар ,но както и да е да ме извиняват тези който са Сифу и Шихани и т.н. но тези семинари са си пълна боза и общо взето гледат как да вземат на хората парите прост пример на 16 декември ходих в Гр. Габрово на семинар на Руските спецназ хубаво бяха сабрали едни от най - добрите ученици / учители по джийт кун до , карате , киокушин и как да ви кажа кълна порнография дадох 40 лева и цял изгубен ден за да слушам някакъв руснак как ми казва цял ден да разгрявам ... общо взето беше това за целия ден не направих и 1 удар дори ...

 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост orenda

http://bulgariankyokushin.org/cms1/

 

Семинарът се е провел на 9 януари. Има и някакво кратко видео от него.

 

 

Има различни семинари. Понякога това, което ти казват е много по-важно и ценно, отколкото да ти показват конкретна техника. Иначе винаги съм бил скептичен към семинари на разни "спец. части" и тем подобни, които в повечето случаи са демонстрации.

 

Осу! ;)

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...
Гост Merseysidee

Станислав Недков ще се бие отново в Бразилия, този път по време на ММА състезанието UFC 142: Rio на 14-ти януари. Негов съперник ще бъде Fabio Maldonado. Maldonado за последно участва в The Ultimate Fighter сезон 13, когато на финала загуби от Kyle Kingsbury

 

Във UFC 141 ще се бият Леснар и Овърим.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Гост Merseysidee

На Недков не са му дали виза и няма да се бие ... явно. Бразилците са се наплашили от нашите побойници, пласьори и подобни случки(Боевски) :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Гост Merseysidee

Някой от Варна да сподели добрите , Муай - Тай, Кик - Бокс, Джит Кун До клубове, който са около центъра? Предложиха ми в Стадион Спартак зала "Простор"- бойно Самбо и Тим(Муай - Тай мисля, че е), но все пак да попитам.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...
Гост SuperSizee

MAXFIGHT 27 - АРЕНА АРМЕЕЦ, СОФИЯ - 16.06.2012

 

Любо Симеонов – Грeбеца ще направи третия си мач в своята професионална кариера. Негов противник ще бъде Уес Симс от САЩ. Симс има 36 професионални мача по ММА и е играл в най-престижните турнири в света. Силно се надяваме нашия боец да успее да се пребори с гиганта Симс, който е с ръст 205 см и тегло от 128 килограма.

 

Ще е интересно ГДБОП да ли ще пуснат Любо за мача да му натроши кокалите на този Симс, че изключително много ме дразни как се държи в интервютата.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Гост JohnToshack

Мърсисайд,аз спортувам в зала "Аякс" в Бургас.Тя е собственост на председателя на ММА-организацията в България-Любчо Джубрилов.По няколко пъти в годината идват на подготовка ММА-бойците от страната.Ти да не би да си някой от тях?

Нищо чудно да сме се виждали там.

Да не си помислиш,че съм ММА-боец? :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Merseysidee
Мърсисайд,аз спортувам в зала "Аякс" в Бургас.Тя е собственост на председателя на ММА-организацията в България-Любчо Джубрилов.По няколко пъти в годината идват на подготовка ММА-бойците от страната.Ти да не би да си някой от тях?

Нищо чудно да сме се виждали там.

Да не си помислиш,че съм ММА-боец? :thumbsup:

Ами ходил съм на състезания и семинари, но в Бургас не съм стигал. Доста години съм тренирал Джийт Кун До и Кик - Бокс и в последствие се преместих на ММА, но това преди 2-3 години още турнирите по ММА бяха доста смешни и ходеше всеки който може да се бие по дискотеките :sarcastic: .

Link to comment
Сподели другаде

Гост JohnToshack

Само за информация.В "Аякс" заниманията по кио кушин ги води Гергана Апостолова(мисля,че е сен сей).Много често там е и Емил Костов.Ако тези имена изобщо ти говорят нещо.

Хаъде със здраве :thumbsup: .

Link to comment
Сподели другаде

  • 8 months later...
Гост sunfreak

В момента върви турнира в Загреб по К1 , знам че това е тема за ММА но просто не видях такава за К1 или кикбокс.Крокоп ще се бие малко по-късно , също и Бадр Хари се завръща :)

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост JohnToshack

Най-големия!!

Да ти кажа,според мен,на ринга е супер.Но извън него...нещо не ми се нрави.Уменията,които ги имаш като боец трябва да ги използваш като спортист,а на като "уличен боец".Ако всички бяха като него,улицата досега да беше станала бойно поле :yes:

Link to comment
Сподели другаде

Гост sunfreak

Да ти кажа,според мен,на ринга е супер.Но извън него...нещо не ми се нрави.Уменията,които ги имаш като боец трябва да ги използваш като спортист,а на като "уличен боец".Ако всички бяха като него,улицата досега да беше станала бойно поле :yes:

Ами така е , сега уж малко по-уравновесен е станал.Тия изцепки много го провалиха ... особено последната заради която лежа..

иначе 101(88 KO) победи 11(7 KO) загуби.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост sunfreak

524172_441713292579105_1628961180_n.jpg

 

here has been a lot of speculation as to when and where Badr Hari's next fight will be and today news has gotten out confirming his next fight.

Badr Hari's next fight will indeed be in Moscow, Russia on May 25, and he'll be fighting Zabit Samedov for the third time. The fight takes place on the first Legend Fighting Show, which also features a four man tournament consisting of Mike Zambidis, Dzhabar Askerov, Artur Kyshenko and Yury Bessmertny.

 

Ще бъде лудница , чакам с нетърпение!

Link to comment
Сподели другаде

  • 6 months later...
Гост ArsenalWay

Тази седмица предстои UFC 166.Има няколко двубоя,които хващат окото.Най - вече мейн ивента - последната част от трилогията Веласкез - Дос Сантос.Мелендез и Диего Санчез също биха могли да направят добър двубой.Да не забравяме и другата битка в тежката категория Даниел Кормие и Рой Нелсън !

Link to comment
Сподели другаде

Гост rounder

Аз заложих малко за спорта на дебелия чичка с брадата,5 коефициент.Давай "биг кънтри"!Иначе очаквам от мача за титлата подобен на миналия.Но пък кой знае.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Гост NikolaY

Не знам дали следите, но през нощта Багата записа втората си поредна победа след почти двугодишното си отсъствие. През септември месец се справи набързо с Мени Лара, а сега отново още в първия рунд отказа опонента си Кейт Бел.

 

 

Ето и видео от мача: :)

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гост oZZy

бахти спорта, това не е нормална работа, тия дали ги изследват за заразни болести, тая кръв хвърчеше от Багата по кратуната на негъра, ония добре се беше омазал.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...