Jump to content

ММА - Mixed Martial Arts


Гост Merseysidee

Препоръчан пост

Гост TheoScouse

Е как да няма прилики? Големите усти се затварят на ринга и в двата случая така стана.

Човек трябва да умее да губи с достойнство и да се учи от загубите, а не да се изцепва като селяндур с неадекватни изказвания. Подкрепях го Кубрат, но с тези "щъркелчета" на ринга и коментарите по адрес на Кличко преди и най-вече след мача, загуби уважението на много хора. Е оня ден пак е дрънкал как Кличко бил с "модерна сексуална ориентация". Що за тъпотии? Това ли те прави голям спортист? Тук въобще не говорим за това кой е българин и кой е хейтър.

 

Да избираш другия боксьор с какви ръкавици ще се бие, да си подбираш свои хора за съдии, да отказваш да дадеш допинг тест, като много ясно си личи, че не си чист (хмм, защо ли отлагаше 2 години този мач?, дали не е за да си даде време да се назоба), това ли те прави голям спортист и ти дава правото да се наречеш най-добрия на планетата? Абсолютно го разбирам Кобрата защо наговори тези неща, "щъркелчетата" и всичко останало - чувства се измамен / надхитрен (но не единствено и само с по-добро представяне на ринга, а с тарикатщини извън него), и точно това се и случи.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Sami_Hyypia

Според теб какво попречи на Кобрата да победи Владимир?Ръкавиците ли?Съдията ли?Или факта ,че няма нужните качества?

Като ГОЛЯМ фен на бокса НЕ харесвам братята ,но не мога да отрека ,че Пулев е няколко класи под тях.Иначе държанието на Владимир беше на бизнесмен .. не на боец.Ти виж ,че на пресконференцията на мача срещу Чисора ония му бий шамари Кличко стои и гледа...Това не е ,защото е джентълмен ,а защото е бизнесмен.За боксьор ,който е истински джентълмен мога да ти дам пример с Ленъкс Люис И ВЪПРЕКИ ТОВА ,като е бил предизвикван е скачал.На Братятя всеки един ход им е изчислен,затова няма да останат в историята като велики шампиони .

 

П.П. Ронда и Киборга чакаме!!!

Link to comment
Сподели другаде

Гост Vince

Човек за да тръгне от нищото, и за да стигне върха, в който и да било спорт, се изисква много... и ако не друго, такива хора заслужават поне малко уважение. Още си спомням онзи мач на Витали срещу Ленъкс, буквално го изяде... просто тези момчета, братя Кличко, имаха топки да стигнат върха, и то доста големи такива... с две думи заслужиха си мястото, и то с пот на челото... и показаха на големите, че и в Източна Европа има мъжкари. Името на Пулев, както и имената на редица други, се чуха само защото тези братя отвориха врата към тази част от света в този спорт... и дори само заради това заслужават някакво уважение. Ако не бяха те, а големите нации с боксьори като Люис, Тайсън, Холифийлд, все още държаха нещата, такива като Кобрата никой нямаше и да знае, че съществуват изобщо... защото никой нямаше и да ги покани някъде из Вегас, камо ли пък да им дава и милиони. Така че нещата винаги могат да се погледнат и от друг ъгъл.

 

Иначе Ронда е страшна. :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост Sami_Hyypia

Винси ,прав си!Кефиш ме,че винаги си супер обективен и си голям реалист!Но аз гледам на нещата от по-различен ъгъл ..

Изгуби се мъжеството в бокса.Няма го тоя заряд,няма ги тия искри,няма пламък.Всичко е бизнес,всичко е преценено ,така че да се печелят пари.Ако зависише от Владимир цял живот щеше да излиза срещу боксови круши,да си ги бие с правите удари и сами да си падат.Няма го Тайсън да скача на всяко нещо дето мърда,няма го Холифийлд да се бие с абсолютно всички големи имена.Хора като Люис ,Боуи (макар че и той има една изцепка) ... просто го няма зарядът,всичко е бизнес .. като се замисля и във футболът е така дейба..

Link to comment
Сподели другаде

Гост Vince

Вярно е и това, напълно съм съгласен с теб, няма го вече този заряд, няма я тази тръпка... и все пак кой е виновен, че ги няма вече откачените негра?... Спомняш си Люис, нали?... Беше феномен, уникален боксьор, той ми е любимец междудругото... и в един момент, един украинец извади топки, и направи зрелищен мач срещу него... и след това стана шампион. И сега, кой им е виновен на Хей, Поветкин или Пулев, че нямат топките на Витали, когато се изправи срещу Ленъкс?... Да, Владимир не е кой знае какво, спрямо един Тайсън например, но и конкуренцията му са комични...

 

...ако Динозавъра беше излязъл срещу Кобрата, щеше да го убие... съвсем сериозно... направо щеше да му размести всички чаркове в главата... така с този смешен гард, и с тези щъркели, точно няколко секунди, максимум минута, и линейката пристигаше.

 

Та така, не че братята са кой знае колко велики, просто конкурентите им са неспособни. Иначе този спорт винаги си е бил бизнес... просто преди години беше зрелищен бизнес.

Link to comment
Сподели другаде

Гост tony

Да избираш другия боксьор с какви ръкавици ще се бие, да си подбираш свои хора за съдии, да отказваш да дадеш допинг тест, като много ясно си личи, че не си чист (хмм, защо ли отлагаше 2 години този мач?, дали не е за да си даде време да се назоба), това ли те прави голям спортист и ти дава правото да се наречеш най-добрия на планетата? Абсолютно го разбирам Кобрата защо наговори тези неща, "щъркелчетата" и всичко останало - чувства се измамен / надхитрен (но не единствено и само с по-добро представяне на ринга, а с тарикатщини извън него), и точно това се и случи.

 

Виж, тези оправдания сме ги чували многократно. Дори да е имало неправди, силните характери и спортисти не се оставят така да ги пребият, нито ще тръгнат да мрънкат след загуба колко несправедлив е светът. Далеч съм от мисълта, че Кличко е някаква легенда на бокса, аз лично не го харесвам - скучен ми е. НО ако Кубрат имаше достатъчно качества, нямаше да го спрат нито ръкавици, нито съдии (въпреки че след 4 падания на земята не знам какъв точно е проблема с тях). За съжаление колегите по-горе са прави - различни класи са с Кличко.

Link to comment
Сподели другаде

Гост ArsenalWay

Единствените притеснения на Кличко около този мач бяха за ниските за неговите стандарти приходи,които ще заработи.Интересът към наш Кубрат не беше много голям,а и нямаше как да е иначе.Само тук видни експерти без нито един гледан боксов мач се изхвърляха как Кобрата ще смаже самозвания украинец,който видиш ли се напикавал от страх като си помисли какъв бой ще яде.

 

Нещата стоят така, че Кличко си построиха империя и няма кой да ги пипне в момента.Допинг тестове,ръкавици и т.н , каквото кажат те,това се случва.Аз тези неща ги тълкувам като психологически трикове от украинеца,нищо повече.Направи всичко възможно да изнерви Пулев и нашия беше загубил мача още преди да е стъпил на ринга.Естествено,няма нищо срамно в това да загубиш от Кличко.

 

Това,което не се хареса на хората беше държанието на Пулев след мача.Елементарно уважение да беше проявил поне.Много е лесно да се говори как Кличко си уреждали това и онова,но явно малко хора си дават сметка,че те са стигнали до това ниво с много много усилия и тренировки.И те са били млади и неопитни и са плували с акулите в бокса по онова време.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Vince

В интерес на истината нещата в тези спортове се промениха много в последно време. Сега повечето, да не кажа почти всички, се натягат за боеве с шампионите предимно заради парите, рекламата, малко слава и прочие. Всичко се върти около тези неща. Разбира се ако някой претендент спечели, това е добре дошло, но и без победа останалото им е достатъчно, дори повече от достатъчно. Всеки се натяга на брата, на Мейуедър, на Раузи... основно заради финансовата изгода, шоуто, медиите... иначе на повечето им е ясно, че ще отнесат плесниците на ринга, но се правят на велики, говорят щуротии преди мача и така.

 

Те от компанията на Кобрата, изпаднаха в делириум от това, че ще има среща с брата... а нашият си беше просто една пионка в цялата работа... хвърлиха го на шампиона, и онзи буквално го смаза... точно както смаза и Пианета, Лиапай... просто разни промоутърски компании надуват някой свой герой с цел мач, и после без да ги интересува много го пускат да го пребият като куче, основната цел не е победата, а самата среща. Така беше и при Пулев... брата имаше възможност да го нокаутира фатално още в първите минути, но го остави заради шоуто и рекламата, както каза и колегата, той е преди всичко бизнесмен...

 

...Динозавъра например, щеше да изпуши една марихуана и да го пребие още на кантара, и после набързо и на ринга, той както ги обичаше белите тарикати... та Кличко са си истински джентълмени в това отношение... Тайсън се блъскаше с какво ли не, биеше ги като маймуни и никой нищо не можеше да му каже... и никога не подаваше ръка на бял съперник след нокаут, само на черните. :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост ArsenalWay

Това за финансова част си е така.Един мач с Кличко/Мейуедър може да ти уреди сигурност за доста доста дълго време.

 

За съжаление в ММА нещата не стоят така в момента и повечето бойци дори в UFC получават обидно ниско заплащане.Големите изключения в момента са хора като Ронда Роузи и Конър Макгрекър,от UFC полагат големи грижи за тях..получават стабилно медийно внимание,подбор на опоненти понякога и т.н.Новият договор с Рийбок дори прави положението на бойците още по - тежко.

 

На фона на това,че правят големи разходи за тренировъчни лагери,наемане на треньори и т.н + това,че ММА е един от най - жестоките спортове и тялото се амортизира сравнително бързо,наистина не им завиждам много.Все пак се надявам с нарастването на популярността на спорта всичко да се подобри и всички да получават по - справедливо възнаграждение за риска,който поемат.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Sami_Hyypia

Иначе МакГрегър е интересен субект :sarcastic: Знае как се правят пари момчето.Ходи прави шоу ,говори,дърпа бута .. усети какво искат хората.И за да съм напълно обективен трябва да добавя,че зад голямата му уста стои много техника.Страшно талантливо момче,особено боя в стойка.Радва окото,чакаме срещата с Алдо, ще е интересна.

 

П.П. И да обърнем внимание след ТКО-то срещу Мендеш какво смирение и какъв респект показа.

П.П.2 Дейна Уайт точно такива ги харесва.Затова може би Федор не влезна в UFC.

Link to comment
Сподели другаде

Гост D-Wade

Иначе МакГрегър е интересен субект :sarcastic: Знае как се правят пари момчето.Ходи прави шоу ,говори,дърпа бута .. усети какво искат хората.И за да съм напълно обективен трябва да добавя,че зад голямата му уста стои много техника.Страшно талантливо момче,особено боя в стойка.Радва окото,чакаме срещата с Алдо, ще е интересна..

Никой не е на нивото на Конър психически. Той просто е психопат :sarcastic:

 

от 6:26 дефиницията на успеха.
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...
Гост Sami_Hyypia

http://www.gannett-cdn.com/-mm-/7dd509f3d636008f51dec5f73e9b351261bacde6/c=410-0-3347-2208&r=x408&c=540x405/local/-/media/2015/11/15/NJGroup/AsburyPark/635831483080613273-GettyImages-497206026.jpg

 

Това беше неочаквано! Браво на Холм за перфектната игра! Един кикбоксьор в ММА състезание точно така трябва да се държи! Дистанция и контра атаки! И все пак кофти за Ронда, толкова голяма кариера и изведнъж да я нокаутират. Безспорни граплинг качества, но от тук си пролича, че има дупки в стойката. Явно не се е изправяла срещу толкова добри кикбоксьорки, на земя няма кой да я бие.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

Може би мача на десетилетието в мма, трая едва 13 секунди. :wacko3:

 

Има ли някакъв запис/ линк ? Гледах в тубата как го тръшнаха,ама все пак искам цялото предаване.

McGregor е голяма уста с голямо покритие, а Алдо с тази гневна атака показа колко много Конър му беше влязъл в главата.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Merseysidee

https://www.facebook.com/129396577118809/videos/1010661445658980/?theater

 

Това, ако те устройва. Алдо е много добър боец, но според мен беше изключително нервен. Не само на ринга с погледа си в земята, а и от пресконференциите и тегленето на кантара.

Link to comment
Сподели другаде

https://www.facebook...658980/?theater

 

Това, ако те устройва. Алдо е много добър боец, но според мен беше изключително нервен. Не само на ринга с погледа си в земята, а и от пресконференциите и тегленето на кантара.

 

Напълно подкрепям. Толкова нервен, че се опита да прави шоуменските изпълнения на Конър след кантарите, като по този начин тези, които четат между редовете, видяха не привидната увереност, а загубата на контрол и нервността.

Няма психика, която да издържи на толкова провокации коя от коя по-различна. Отстрани Конър може да се прави на шут , но вярва на 100 % всяка една изречена дума. Това е неговият начин, когато си сигурен в себе си, няма нужда от скромност. Скромността не печели съдбата на твоя страна, здравата работа върши това.

Link to comment
Сподели другаде

Гост JFT96

Малко бях разочарован от продължителността на двубоя, но Алдо го загуби още на кантарите, както каза колегата горе.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Merseysidee

Направо не знам кво става в последните 20 дена всички шампиони които се биха паднаха като започнем от Алдо, Ронда Роузи и изключителната изненада поне за мен загубата Вайдман. Та дори и в Бокса Кличко падна, да не забравям и Лестър, които ще са на първо място по Коледа....

 

 

http://prikachi.com/images/297/8527297J.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Направо не знам кво става в последните 20 дена всички шампиони които се биха паднаха като започнем от Алдо, Ронда Роузи и изключителната изненада поне за мен загубата Вайдман. Та дори и в Бокса Кличко падна, да не забравям и Лестър, които ще са на първо място по Коледа....

 

 

http://prikachi.com/images/297/8527297J.jpg

 

Черно тото :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Гост Sami_Hyypia

http://lavozdgo.com/wp-content/uploads/2016/01/46-2.jpg

 

Мнение?

Холи Холм я виждам твърда победителка в женската среща, въпреки че много харесвам Тейт ... визуално. По пътя на логиката, Холи победи Ронда, която е с доста по-добър граплинг от Миеша и гд еднакъв страйкинг. И все пак очаквам оспорвана среща.

 

РДА и Конър ще е нещо уникално. Въпреки че съм голям фен на ирландеца и наистина му се възхищавам на боя в стойка, мисля че срещата е 50:50. Рафаел е същинско чудовище, въпреки че не говори много момчето има талант. РДА е завършен боец и в стойка и на земя, за Конър мога да кажа само първото.

Link to comment
Сподели другаде

Гост tony

Конър ако и тук победи вече ще трябва да го признаят. В момента и него и Ронда са ги набедили за медийни звезди и само от тях си зависи да опровергаят "доброжелателите" си.

Колкото до Тейт и Холм, всичко може да стане. Раузи в предния мач просто не трябваше да се надиграва в стойка с нея, а и доста нервно подходи към самия мач. Смятам че Миша Тейт има добри шансове. Това че е паднала 2 пъти от Ронда, а Холм я е победила не води до никакво уравнение. Все пак това е битка не е математика :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост Sami_Hyypia

Съгласен съм, че това не е математика, но Тейт я виждам като една по-слаба Ронда. Холм е достатъчно хитра и талантлива, че да се пази от тейкдаун, а в стойка шансовете на Миша са малки. Много си прав за нещо друго - Роузи не беше на себе си в последната си среща. Самата тя каза, че е нямала достатъчно време за подготовка, защото снима филм, но това УЖ не я притеснявало. Видя се колко не я притеснява и колко не й се е отразило. Другото, което видяхме е страйкинга й - учудващо слаб. Друг интересен факт е, че Ронда е била напълно наясно с тактиката на Холм, а дори и за секунда не успя да й се противопостави.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
Гост Sami_Hyypia

https://www.youtube.com/watch?v=WY3lORNOXsI

 

Някой хора с цел да са максимално ексцентрични си провалят живота, но пък тази ексцентричност ги прави различни и неповторими. Техниката на Силва е равна на техниката на Биспинг по две. Но срещата, като рундове, си е чисто 3-2 за британеца. Спор няма! Ясно е, че Паякът нанесе повече щети, но пък три рунда са си три рунда. Същата глупост както първата среща с Уейдмън. Но ако не бяха тия щуротии Силва нямаше да е такъв гений.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...