Jump to content

Джордан Хендерсън (Аякс)

Guest Simply Red

Recommended Posts

Абе хора не го харесваме, какво ви пречи на вас? Никой на тая планета няма да ме убеди, че Хендо е добър играч. Това, че се е случило да е в най-успешният отбор от десетилетие е просто съвпадение а не причина. Не може ти да си имал капитан като Стиви и да не направиш сравнение с сегашния номер14. Тогава отбора играеше заради него(Стиви) а сега играе въпреки него(Хендо). Клоп го пуска в мачовете защото схемата изисква подобен профил играч а ние нямаме много такива. Това има това пуска, в Англия същата работа. И аз ходя на работа с ръждива вектра и си върша задачите ама не си я имам за бентли и да и преписвам заслугите.

Дачка не е нужно да заключваш темата, тука 90%сме на едно мнение 8%са на същото мнение ама боцкат да стане дискусия и 2% е Стойко.

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Какво спечели Хендо преди Клоп та да гледате на края на кариерата си какво е печелил? Ради го обясни много добре. Просто Хендо е такъв тип играч-пълнеж който пасва на нашия пъзел в момента. Против съм да се обиждат наши играчи и да се хранят ама съм за да се критикуват. Мен пък ми е писнало от някви тука дето се имат за светила спрямо останалите и не дават някой да има мнение различно от тях.

Ти сам го казваш, Хендо пасва на нашия пъзел в момента. И аз мисля така, само дето според повечето му критици той не само не пасва, ами и пречи. И нямал добър мач в последните 4-5 години. Е как аджеба отбора играе толкова успешно в последните години? Три поредни европейски финала, финал в домашната Лига миналата година, а се очертава такъв и тази. Няма как да стане със слаб Хендо, на позицията на която играе. Той генерално може да не е кой знай какъв футболист, но в нашия отбор, с нашия стил на игра не е слаб. Паснал е като дялан камък. Отделно от това е човек и прави грешки, като всички останали. Само дето все неговите грешки бодат очите, а другите не ги забелязваме. В последния мач даде един спорен пас, който в крайна сметка беше достигнат от Алисън, но всички критици му скочиха. А никой не обели дума, когато Ван Дайк направи същото и изгубихме топката малко по-късно. Или когато Мане извърши 2 поредни нарушения и от центрирането падна гола. Или когато Милнър през седмицата подари топката на Арсеналци за единия от головете. Ама Хендо не можел бил да я рита отдалече. Е и? Неговата работа е да спира атаките на противника в зародиш. Всичко друго е бонус. И сигурно няма някой с повече голове извън наказателното от него, ей така както не може да я рита.

YOU'LL NEVER WALK ALONE!

Аз съм чел само Дис ис Анфийлд и там не влизат в такива спорове. Хората са наясно какво дава Хендерсен на отбора, колко е лимитиран от към качества и когато играе зле го критикуват, когаот играе добре го хвалят.

Точка. Това е

Само че тук, в нашия форум толкова много пъти се е водил тоя спор, че няма как да стигне до никъде. Едните се сърдят, че другите го нареждат. Те па се сърдят, защото първите не дават да се каже и дума против Хендо. И така вече 6-та, 7-ма година.

Феноменален. Един истински мъдрец.

б.а. Мъдрец в медицината е зъб, кътник.

Абсолютно безполезен и излишен за устата.

Така е и капитана за отбора.

Вчера показа някои от най-смешните отигравания във футбола.

Всичко тръгна от този пост. Според вас, ако не беше толкова краен изпълнен с хиперболи от сорта на "показа някои от най-смешните отигравания във футбола" и сравнения с мъдрец, дали щеше да се води този разговор сега? Нормално е да няма нормална дискусия след всички тези крайни мнения. Извинявайте, ама вчера имаше твърдение, че не може да спира топката. За мен това не е сериозно и е закономерно да тръгне грозен дебат, то даже не е дебат. Честно казано вярвам, че може да се изрази недоволството от неговата игра или да се даде оценка за неговите качества далеч по-разумно, не ли? Тези мнения като горното са просто един катализатор, който разпалва едно и също през определен период от време най-вече около паузите за национални отбори. Реално нищо не научаваш, нормална дискусия липсва, а някои хора даже се е дразнят и хабят нерви.

Между другото веднъж исках да го коментираме чисто футболно след мача му с България и нещата пак тръгнаха в крайно различна насока. Здраве да е.

Искаш ли тази статистика да я направим, след като Хедно приключи с отбора / футбола. Защото някак си е тъпо сравнение, но всеки с вижданията. Само за идеята - ако Липърпул спечели ВЛ ... колко ще са по - добрите капитани от него?

Забелязвам напоследък, че Ефект на Дънинг-Крюгер /така наречената илюзия на превъзходство/ е широко разпространен сред хората.

Чудя се на какво основание, масовия "зяпач" придобива и подминава нивото на компетентност на футболен мениджър ? А в нашия форум дори и на един от най - добрия мениджър в света ? Оставям го Вие да си отговорите на този въпрос.

Защо Хендо играе, че и на всичкото отгоре е капитан на най - успешния Ливърпул в последните близо 15г. ... Случайност .... или може би си има качества .... мистерия :D

Понеже лично аз знам, че доста детайли от мачовете ги гледам като "фен", за това си проверявам моята оценка с няколко сайта. Това са последните 2 мача на Хендо /за които беше изяден/. Не е блестящо представянето му, а и доста от тези сайтове са с мнението на "любителите" на капитана. И въпреки всичко представянето на Хендо е средно за отбора /горе - долу/. Ако се вземе и оценката му от sky, whoscore .. то средната му оценка се повишава.

74701525_1201559700043801_2245997849739264000_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_oc=AQmVhkW6CbRtyrxeB7XQCMun0ATvilnE8iktX4gcBIRvrFVUfHAwZD33DMr_vmFXZhQ&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=c0b46153e643dc925c2c74d750733550&oe=5E656CBA

75392638_2504641476306510_6902188319287803904_n.png?_nc_cat=106&_nc_oc=AQkC1IWN38p4COKLJpeXYN-5lUY46FZduQmBH87ra8ciVTSgNnthHs3zUnC3gFvbf0s&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=3451a3cdf26896620ff427ab66cec1da&oe=5E5BEDEE

п.с. Не че мнението ми има някакво значение или па ще повлияе на някой да не пише глупости. Но когато отбора близо година прави невероятно представяне, някак си ми идва в повече тъпи изказвания. Предния път получих бан, че съм нарекъл некъв пич прост.

Та въпроса ми е, след като даден индивид /Индивид е понятие, с което се изразява единица живо същество. То може да бъде както човек, така и друг биологичен вид./ пише откровени глупости, без връзка с действителността, и ги повтаря ли повтаря ... как да го определя с нещо различно от прост ?

п.с' В тая тема, а и не само, забелязвам обидни епитети към червени футболисти. Да те не са като прост, но все си мисля, че важен е смисъла а не думата. Т.е. ако кажа вместо прост, че не му е силата да мисли - всичко е ОК ли е ?

п.с'' Форума си е частен и всеки може да си го модулира както иска. Лошото е, че нивото доста е паднало последните години. Но то по - скоро е от материала ...

Равине, не изопачавай казаното от мен!

Казвам, че Хендо и Карата са най-слабите ни капитани / а не футбилисти изобщо / от 1981 г! Като не вярваш, изброй капитаните на отбора и намери по-слаби от тях през тези години! Не твърдя нищо друго!!! А, ако ще броим отличията, от 1981 без Хендо сме печелили 6 пъти висшата лига и 3 КЕШ-а!

Казвам, че Хендо и Карата са най-слабите ни капитани / а не футбилисти изобщо / от 1981 г!

Я кажи, примерно през сезон 1984/1985 колко мача си изгледал, ама целите, при това внимателно. И на какъв телевизор.

П.П. Карагър никога не е бил основен капитан на Ливърпул.

Я кажи, примерно през сезон 1984/1985 колко мача си изгледал, ама целите, при това внимателно.

П.П. Карагър никога не е бил основен капитан на Ливърпул.

Ха така, направо ме сравни със земята! Най-много 2-3 не помня... :nose:

Според мен е нормално , някои хора да харесват един играч, а други не. Аз съм от тези които, като цяло симпатизират на Хендерсън. Не ми е най-големият любимец, в смисъл не бих си купил негова фанелка /всъщност може и да си взема/, взех си на Фирмино.

И да мога да видя че той е технически лимитиран, но и Мили примерно не е най-големият техник. И не мисля че с 10 Коутинъовци, един отбор би имал дори частичен успех.

Ненормалното за мен идва от факта, че всички тези които сме "защитниците" на Хендерсън, в нито един момент не налагаме мнение и не списваме постоянно, че такъв като него нЕма, нЕма и да има. Докато тези от другата страна, само чакат да сбърка пас и го започват. Ами това както и да гледаме надразва.

Като изключим темите на Робо и ВВД то в всяка тема на играч се сипят или са се сипали критики. Факта, че тук са най-много иде да покаже нещо. Един колега беше ползвал "бръснача на Окам" в защита на Хендо ама тука излиза друго.

На мен пък защитниците на Хендо малко престорено ми идват. С един аргомент-капитан е при всички треньори на планетата. Ама то да си капитан е отговорност а не оправдание! Неговите грешки най се виждат щото носи лентата(а и са най-чести).

Като изключим темите на Робо и ВВД то в всяка тема на играч се сипят или са се сипали критики. Факта, че тук са най-много иде да покаже нещо. Един колега беше ползвал "бръснача на Окам" в защита на Хендо ама тука излиза друго.

На мен пък защитниците на Хендо малко престорено ми идват. С един аргомент-капитан е при всички треньори на планетата. Ама то да си капитан е отговорност а не оправдание! Неговите грешки най се виждат щото носи лентата(а и са най-чести).

Това не е вярно. Не е това аргументът на повечето защитници. А това, че при толкова различни хора, човекът винаги е бил част от отбора. Дали титуляр , дали не.. това е до форма. Няма как никой тук от форума да ме убеди , че знае повече от Клоп относно тренировките на Хендо и неговия принос за отбора. Имаме най-великият мениджър , той избира титулярите а вие твърдите ,че Хендерсън не може да подава, да спира топката..изобщо че няма никаква полза от него. Изсмуквате си всичко от пръстите и всеки път говорите едно и също нещо. Айде обърнете внимание малко и на другите ни футболисти и ми кажете с ръка на сърцето колко грешки направиха Джини , Лалана , Кейта , Окс , Върджил , Ловрен, Роберто , Салах , Мане... Всеки прави грешки...но просто вие търсите някой , върху когото да прехвърлите цялата вина..Всяка грешка на Хендо се гледа под лупа, а колко пъти губихме топки , след сгрешени пасове от другите наши футболисти. Стига бе хора...

Аз лично не твърдя , че той заслужава лентата. За мен по-велик футболист от Джерард никога..ама никога няма да я носи. След време ми се иска Трент да я вземе..От километри си личи, че Клоп е избрал да дава лентата на база годините прекарани в клуба.. Доста логично според мен, за да не се губи съблекалнята заради глупости.. Никога не съм твърдял, че Хендерсън е най-добрият, трябва да е титуляр всеки мач..феноменален играч и т.н. Това са глупости и това ние ,защитниците, му го знаем много добре( извинявам се че говоря от името и на други), но човекът е боец..раздава се.. Пасовете са му на необходимото ниво. Когато трябва опитва нещо нестандартно, когато трябва играе на сигурно.. Човекът има изключителна тактическа дисциплина...как не го виждате това.Сега срещу сити,лично според мен, той трябва да играе. 1ви вариант..играем по-атакуващо..Дай Боже водим в резултата.. Точно тогава , той ще има място на терена след 60тата минута. Обратен сценарии, започва в началото, за да се опитаме да спрем Сити, след като всички знаят , че те са най-силни първите 30 минути. И след това Клоп пуска Окс, Кейта.. .

Има мачове , в които той трябва да взема участие и такива , в които не.. Толкова е просто.

Забравяте че още Бредно се опита да го литне на Фулам и имаше приета оферта ,но Хендерсън отказа и Бредно беше принуден да го държи.Така малко по малко успя да излъже хората че може играе.Не е като да са умирали за него още от Брендово време.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/liverpool/9662510/Liverpools-Jordan-Henderson-was-shocked-to-be-told-he-could-leave-Anfield.html

...

На мен пък защитниците на Хендо малко престорено ми идват. С един аргУмент-капитан е при всички треньори на планетата.

Искаш да кажеш че Клоп го натискат, Хендерсън да е капитан? Или че не вдева грам, щом тук разбирачите са го разкрили, а той не?

Забравяте че още Бредно се опита да го литне на Фулам и имаше приета оферта ,но Хендерсън отказа ...

Аз имам доста резерви за трансферната политика на Роджърс. Вероятно не е само той виновен де, ама все пак.

Искаш да кажеш че Клоп го натискат, Хендерсън да е капитан? Или че не вдева грам, щом тук разбирачите са го разкрили, а той не?

Искам да кажа, че Клоп няма кой да пусне на тая позиция. Ако има още един Фабинио, Хендо ще бъде само лош спомен. И не е нужно да си разбирач та да го разкриеш. Все едно да беше трудно да кажеш за Морено, че е лабав бек.

Пак казвам Хендерсън има и положителни черти, просто те не са футболни.

Пп като ми блондваш грешките няма да ме трогнеш, отдавна съм се примирил, че няма да стана главен редактор.

И не е нужно да си разбирач та да го разкриеш. Все едно да беше трудно да кажеш за Морено, че е лабав бек.

...

За Морено съм съгласен, ама него Клоп го стопира и цял сезон игра с Милнър на бека /левия/, нищо че е с десен крак.

А и поста ти не беше отговор и на двата прости въпроса които ти зададох, а именно мешат ли му се на Клоп в избора на състав /на капитан включително/ или просто толко си може?

За Морено съм съгласен, ама него Клоп го стопира и цял сезон игра с Милнър на бека /левия/, нищо че е с десен крак.

А и поста ти не беше отговор и на двата прости въпроса които ти зададох, а именно мешат ли му се на Клоп в избора на състав /на капитан включително/ или просто толко си може?

По мое мнение Клоп не иска Хендо да е капитан но това е заварено положение и ако го смени официално ще има лош морален отзвук. И пак по мое мнение Клоп би му лимитирал появите на терена(както беше с морено)но просто другите халфове(без Фабинио) няма да изпълняват функцията на Хендо по-добре от него(защото не са поливалентни като Фабинио а Мили е вече стар). Другите ни халфове са по офанзивни а за позицията трябва енергичен дефанзивен халф който да е много дисциплиниран.

Та опростено: Не му се мешат ама няма избор. Така беше с вратаския пост преди Алисон. Така е сега с Хендо.

И пак се повтарям-това че другите наши халфове не стават за тази позиция не прави Хендерсън добър.

Аз като фен на Ливърпул никога не съм имал нищо против Хендерсън.Обаче от това което видях от него във София..Това е един изключително противен футболист и то меко казано.Та англичаните не могат да си оправят проблемите там на острова,та тука наскачаха като.. ..малоуници каквито са си.А за Хендерсън беше повече от смешник.Във един мач в който при 2-3 на 0 и всичко беше решено,той скачаше та скачаше и псуваше и викаше като обезумял към българската скамейка .Това е точният пример "на умряло куче нож искаше да извади".Във Ливърпул е имало и по смешни футболисти от него като Джулиан Дикс и Ръдок но слава Богу те са на изчезване.

Колега,

Извини ме, че избирам да коментирам само долните няколко реда от иначе приятното ти за четене мнение. Бързам да кажа, че именно с цитираното не съм съгласен (и ще обясня долу защо). Това, което съм сметнал да оставя извън моя пост приеми, че съм склонен да се съглася с него.

Пасовете са му на необходимото ниво.

Това е невярно, двуостро твърдение. Защото е и вярно в случая. Кои пасове са му на необходимо ниво - когато се издърпва назад между централните защитници и халфа пред тях той подава подава към към един от вратаря ТАА, - ЦЗ - ЦЗ - Робо. Тези му пасове са 100% успешни и не помня да съм го виждал да бърка там. Ако погледнем твърдението ти от този ъгъл си прав - пасовете му са на ниво.

Аз обаче ще ти напомня и за едни други пасове по други участъци от терена и този контекст ще докаже, че твърдението му, че пасовете му са на ниво е невярно.

Ситуация, пример #1

В моментите от играта, в която печелим топката и изглеждаме напълно готови за учебникова контра, т.е. офанзивните ни футболисти спринтират напред в разредена защита, един от бековете винаги се включва. Най-често Анди го прави. Гледал съм над 5 пъти за последната календарна година как Хендо, оказал се човекът с топката след отнемането ѝ от противника търси да я раздаде напред за да се осъществи контра-атаката. Робъртсън винаги се оказва много удобния избор за това на кого да я подаде по ред футболни причини. Хендо замахва. Контакт.. и две секунди по-късно Робо или трябва да спре набеза си през терена за да дочака късия пас макър и пред него на 10м да няма никой, или буквално кара същия ляв бек да спре и да върне назад с 1-2-3 метра за да запази топката в наше влияние.

Моментът на изненадата при такава контра след такъв пас ходи го търси. Паса е неточен. Назад е. Бавен. Сякаш от страх. Правилния пас е такъв, който ще докара топката на няколко метра пред спринта на Робо. Не да го спре на място. Не да го върне назад.

Говорим за правилния пас. На необходимото ниво.

Ситуация, пример#2

Опонента е натикан в собственото си наказателно и се отбранява. Нашите се опитват да натикат топката отляво, отдясно... не минава. ТАА прилично озъбтен връща 5м назад към Хендо отдясно между противниковото наказателно и тъч-линията. Хендо прави крачка-две към топката и центрира "успоредно" на наказателното. Говоря за балонното, бавно, високо, параболично, дъго-образно, две-цигари-и-топката-е-там центриране. Центриране-безобразие. Пас, тип не-знам-за-кво-ми-я-давате. Нито представлява заплаха за опонента, нито е проблем за него да я овладее или изчисти.

Нашите нападатели са далеч от лисици като Торес, Коща, Бензема, Дим Бербишър и прочее. Шансът те (нашите) да отиграят голово такъв пас е незначителен, особенно измежду горско-дървесната по състав преобладаваща защита у отборите от ВЛ.

Този пас е повтарян достатъчно пъти пред очите на всички ни, че да кажа, че е изолиран случай с доза кофти късмет. Грешен е, далеч е от "необходимото" ниво.

Нито пък е нещо гениално, ефективно или.. нестандартно. За което по-долу

Когато трябва опитва нещо нестандартно,

За да си спестя много писане ще те върна към последната ситуация, която коментирах и Джорданското отиграване. Това е ситуация, която изисква нещо нестандартно. Налага го, ако ще търсим гол измежду бетона и арматурата от 10 защитника в наказателното поле. Те за центриране са готови. Това и чакат. Еле па балонно, като да тая топка да е надута с хелии, да я..погаля и лети ли - лети.

Вместо това може да опита двойно с Арнолд няколко пъти докато и двамата се движат до наказателното и нестандартността на ситуацията значително ще се увеличи, докато за противника няма ясна представа къде и как може да се окаже в следващия момент. Далеч по-трудно е за разчитане от оная дълго летяща топка. Нестандартно е. Непредсказуемо е.

Същото може да опита и с играч, който е на ръба на наказателното и с гръб към вратата - едно бързо двойно и търсиш пролука да матираш с последен пас напред бетона. Нестандартно е. Изненадващо е. Или продължаваш да държиш противника в невъведение откъде може да му дойде в следващия момент. Нестандартничиш. Аз така разбирам смисъла на думата "нестандартен" през призмата на футбола. Може и да бъркам.

Уви, Хендерсън в точно тия ситуации е предимно стандартен и лесно предвидим.

Не мога да се съглася с теб, че когато "трябва да е нестандартен" той е. Не. Не е.

Ще отбележа и факта, че е показвал и епизодични проблясъци на нестандартност и от това са произлизали хубави неща. Голове лично негови, или асистенция. Правил е такива неща. Но това е мноого малка част от отиграните от него ситуации, които са налагали нестандартно мислене.

когато трябва играе на сигурно..

Правилно. Напълно съм съгласен. Когато трябва - прави го. Когато не трябва - пак го прави, коментирано горе.

Човекът има изключителна тактическа дисциплина...как не го виждате това.

Виждам го и го признавам. Отличен е в този аспект на играта. Виждам и други неща обаче, които пък ответния ми тип хора не ги виждат.

Как не ги виждате?

Излиза, че и двете заформени групи по Казуса на Хендерсън сме способни да залитаме в некатегорични само втълпявания за да си обрисуваме истината по-истинно. Аз като си зачета мненията нагоре и от преди виждам същия модел - казват се няколко истини и се допълва с две-три неточни твърдения, е така - за цвят. Е как няма да спорим, след като сме наточили радарите си да засичат именно неточности в отсрещния, подминавайки и истините, които казваме.

Ше взема да потретя - JH пасва отлично в схемата на Клопо защото е нужен такъв дисциплиниран, надъхан , натрениран на бягане (макар и там да куца леко) футболист. Това е добре.

Това, което не е добре, е че отвъд тия му способности не го търси. Просто недей. Няма смисъл.

(а на човек му се ще по някой път да изплакне окото и с нещо близо до Джерардско отиграване.. ма на)

Колега,

Извини ме, че избирам да коментирам само долните няколко реда от иначе приятното ти за четене мнение. Бързам да кажа, че именно с цитираното не съм съгласен (и ще обясня долу защо). Това, което съм сметнал да оставя извън моя пост приеми, че съм склонен да се съглася с него.

Това е невярно, двуостро твърдение. Защото е и вярно в случая. Кои пасове са му на необходимо ниво - когато се издърпва назад между централните защитници и халфа пред тях той подава подава към към един от вратаря ТАА, - ЦЗ - ЦЗ - Робо. Тези му пасове са 100% успешни и не помня да съм го виждал да бърка там. Ако погледнем твърдението ти от този ъгъл си прав - пасовете му са на ниво.

Аз обаче ще ти напомня и за едни други пасове по други участъци от терена и този контекст ще докаже, че твърдението му, че пасовете му са на ниво е невярно.

Ситуация, пример #1

В моментите от играта, в която печелим топката и изглеждаме напълно готови за учебникова контра, т.е. офанзивните ни футболисти спринтират напред в разредена защита, един от бековете винаги се включва. Най-често Анди го прави. Гледал съм над 5 пъти за последната календарна година как Хендо, оказал се човекът с топката след отнемането ѝ от противника търси да я раздаде напред за да се осъществи контра-атаката. Робъртсън винаги се оказва много удобния избор за това на кого да я подаде по ред футболни причини. Хендо замахва. Контакт.. и две секунди по-късно Робо или трябва да спре набеза си през терена за да дочака късия пас макър и пред него на 10м да няма никой, или буквално кара същия ляв бек да спре и да върне назад с 1-2-3 метра за да запази топката в наше влияние.

Моментът на изненадата при такава контра след такъв пас ходи го търси. Паса е неточен. Назад е. Бавен. Сякаш от страх. Правилния пас е такъв, който ще докара топката на няколко метра пред спринта на Робо. Не да го спре на място. Не да го върне назад.

Говорим за правилния пас. На необходимото ниво.

Ситуация, пример#2

Опонента е натикан в собственото си наказателно и се отбранява. Нашите се опитват да натикат топката отляво, отдясно... не минава. ТАА прилично озъбтен връща 5м назад към Хендо отдясно между противниковото наказателно и тъч-линията. Хендо прави крачка-две към топката и центрира "успоредно" на наказателното. Говоря за балонното, бавно, високо, параболично, дъго-образно, две-цигари-и-топката-е-там центриране. Центриране-безобразие. Пас, тип не-знам-за-кво-ми-я-давате. Нито представлява заплаха за опонента, нито е проблем за него да я овладее или изчисти.

Нашите нападатели са далеч от лисици като Торес, Коща, Бензема, Дим Бербишър и прочее. Шансът те (нашите) да отиграят голово такъв пас е незначителен, особенно измежду горско-дървесната по състав преобладаваща защита у отборите от ВЛ.

Този пас е повтарян достатъчно пъти пред очите на всички ни, че да кажа, че е изолиран случай с доза кофти късмет. Грешен е, далеч е от "необходимото" ниво.

Нито пък е нещо гениално, ефективно или.. нестандартно. За което по-долу

За да си спестя много писане ще те върна към последната ситуация, която коментирах и Джорданското отиграване. Това е ситуация, която изисква нещо нестандартно. Налага го, ако ще търсим гол измежду бетона и арматурата от 10 защитника в наказателното поле. Те за центриране са готови. Това и чакат. Еле па балонно, като да тая топка да е надута с хелии, да я..погаля и лети ли - лети.

Вместо това може да опита двойно с Арнолд няколко пъти докато и двамата се движат до наказателното и нестандартността на ситуацията значително ще се увеличи, докато за противника няма ясна представа къде и как може да се окаже в следващия момент. Далеч по-трудно е за разчитане от оная дълго летяща топка. Нестандартно е. Непредсказуемо е.

Същото може да опита и с играч, който е на ръба на наказателното и с гръб към вратата - едно бързо двойно и търсиш пролука да матираш с последен пас напред бетона. Нестандартно е. Изненадващо е. Или продължаваш да държиш противника в невъведение откъде може да му дойде в следващия момент. Нестандартничиш. Аз така разбирам смисъла на думата "нестандартен" през призмата на футбола. Може и да бъркам.

Уви, Хендерсън в точно тия ситуации е предимно стандартен и лесно предвидим.

Не мога да се съглася с теб, че когато "трябва да е нестандартен" той е. Не. Не е.

Ще отбележа и факта, че е показвал и епизодични проблясъци на нестандартност и от това са произлизали хубави неща. Голове лично негови, или асистенция. Правил е такива неща. Но това е мноого малка част от отиграните от него ситуации, които са налагали нестандартно мислене.

Правилно. Напълно съм съгласен. Когато трябва - прави го. Когато не трябва - пак го прави, коментирано горе.

Виждам го и го признавам. Отличен е в този аспект на играта. Виждам и други неща обаче, които пък ответния ми тип хора не ги виждат.

Как не ги виждате?

Излиза, че и двете заформени групи по Казуса на Хендерсън сме способни да залитаме в некатегорични само втълпявания за да си обрисуваме истината по-истинно. Аз като си зачета мненията нагоре и от преди виждам същия модел - казват се няколко истини и се допълва с две-три неточни твърдения, е така - за цвят. Е как няма да спорим, след като сме наточили радарите си да засичат именно неточности в отсрещния, подминавайки и истините, които казваме.

Ше взема да потретя - JH пасва отлично в схемата на Клопо защото е нужен такъв дисциплиниран, надъхан , натрениран на бягане (макар и там да куца леко) футболист. Това е добре.

Това, което не е добре, е че отвъд тия му способности не го търси. Просто недей. Няма смисъл.

(а на човек му се ще по някой път да изплакне окото и с нещо близо до Джерардско отиграване.. ма на)

Примерите които даде са напълно на място и изключително точни. Изчетох ти цялото мнение с удоволствие, даде примери и си защити гледната точка. С това няма как да споря и се радвам че се получава дискусия.Проблемът ми е с хората които казват че той не прави нищо и не могат да си обяснят защо този човек е все още в Ливърпул. Хората му се нахвърлят след всяко грешно отиграване все едно само той е единственият който греши.

Сега аз да си обоснова мнението за неговият пас. Сигурен съм че гледаш всички мачове и тук не можеш да отречеш че дългите му подавания са на достатъчно добро ниво. Както трент и робо го правят , така и той може да подава топката от едната страна до другата.. Има адски много такива пасове за последните няколко седмици. Дори коментаторите по диема, често му правят комлименти .

Относно пасовете на втора греда , които той прави много често..тук мога да си заложа главата че е тактическо указание. Да не всички му се получават..да предвидими са..но лично според мен, са много по основателни и безопасни..Едно е контраатака след сгрешено двойно, когато Хендо и робо са последни в защита ( повечето случаи в които той връща топката на втора греда след корнер) , едно е ако на втора , някой изчисти топката с глава.

Аз също имам доста критики към играта му.. но не само към него. Тук ми е проблемът..Определено има много случаи , в които той няма смелостта да изостри атаката и играе на сигурно.. има ситуации в които бърка последния пас..наистина са много примерите.. Но има и много моменти в които той покрива наши играчи за техни нестандартни отигравания...

Второто полувреме започва затова приключвам засега. Благодаря за обоснованото мнение. И успех на нашите.

Да си пусна и аз моите 20 (50 или както е израза) стотинки по темата:

Според мен Хендо има много повече качества от това, което показва. Но липсата на самочувствие или може би някакъв страх/несигурност му пречат. Аз затова и не го харесвам. Играчи без самочувствие и страхливи не са ми симпатични. Може би и капитанската лента му тежи, нямам идея. Понякога показва някакъв напредък, но той е инцидентен и определено не е нещо постоянно. Явно си е намерил нишата, играе колкото се изисква и за повече не го търси.

Всички забравяте един факт, а той е, че Хендо вече загуби място в отбора. И това е на позицията като дефанзивен халф след като купихме Фабиньо. Личното ми мнение е, че в момента се подвизава като бокс2бокс заради това, че все още Окса и Кейта не могат да се наложат, отделно и Милнър вече остаря. Дали ако си загуби мястото ще вдигне нивото, предстои да видим, но аз се съмнявам. Може и да не му се наложи ако Окса и Кейта не успяват все така да се наложат и се контузват постоянно.

П.С, Мачовете ги гледам онлайн, някой може ли да ми обясни как да записвам и изрязвам от тях за да правя .gif файлове (или други варианти подходящи за качване във форума)? Искам да сортирам маркови отигравания на Хендо за да ги показвам на @Stojkica

• S.Gerrard changed the title to Джордан Хендерсън (Ал-Етифак)
  • Simply Red changed the title to Джордан Хендерсън (Аякс)