Stojkica Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Вчера в рубриката си Боби Борисов обясни нещо по много добър начин. Съвременният футбол се разглежда вече не като 2, а като 4 фази, като само Ливърпул и Ман Сити са перфектни във всяка от тях:- игра с топката- игра без топката- преход от игра с топка към игра без топка (2-3 секунди)- преход от игра без топка към игра с топка (2-3 секунди) Хендо е най-полезен във фаза 3 и точно затова е титуляр във всеки отбор, при всеки треньор. Нормално е масата хора да не обръщат внимание на някакви дребни сегменти от по 2-3 секунди, особено в момент на разочарование от загубена топка. Обаче, за радост, Клоп ги вижда тия дребните работи. Иначе гифчета с малоумни отигравания можем да си пишем и рисуваме колкото си искаме на всеки играч от отбора. И не, Хендо не си е загубил мястото в състава. А 3 години пълнеше дупка, докато Клоп намери точния човек за този пост. mb10lfc, Robbie B F, Enigma_m7 and 4 others 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oZZy Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Вчера в рубриката си Боби Борисов обясни нещо по много добър начин. Съвременният футбол се разглежда вече не като 2, а като 4 фази, като само Ливърпул и Ман Сити са перфектни във всяка от тях:- игра с топката- игра без топката- преход от игра с топка към игра без топка (2-3 секунди)- преход от игра без топка към игра с топка (2-3 секунди) Хендо е най-полезен във фаза 3 и точно затова е титуляр във всеки отбор, при всеки треньор. Хендо е полезен и във фаза 2, ама все си мисля, че като халф в Ливърпул трябва да е полезен и във фаза 1 и 4. И не, Хендо не си е загубил мястото в състава. А 3 години пълнеше дупка, докато Клоп намери точния човек за този пост.Още не съм толкова остарял, че да не си спомням как точно Ти обясняваше как Клоп не иска да играе с типичен дефанзивен халф и колко е перфектен Хендо на тази позиция. Само че това ти предположение, както се доказа във времето, се оказа грешно. Дали Клоп е бил недоволен от Хендо, дали Хендо със скатаването си го е накарал да си промени мисленето, дали просто е изчаквал докато намери "перфектния" дефанзивен халф - няма как да знаем. Ама е факт, че Хендо загуби позицията си. Предстои да видим как ще се развие мястото му в състава, ако Кейта и Окса спрат да се контузват. petar totuhov, grenadirs and nikiniki 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkica Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Хендо е полезен и във фаза 2, ама все си мисля, че като халф в Ливърпул трябва да е полезен и във фаза 1 и 4. Той и там е полезен, ама не по начин по който ти ги виждаш нещата. Пазенето на задниците на Робо и Тренд също е част от фаза 1. Иначе дългите пасове, които дава всеки мач и те са от фаза 1. За фаза 4 само ти и още 4-5 човека тук в този форум не виждате полезността му. Още не съм толкова остарял, че да не си спомням как точно Ти обясняваше как Клоп не иска да играе с типичен дефанзивен халф и колко е перфектен Хендо на тази позиция. И да, това беше моето предположение, на база на това, че 3 години Клоп така и не вземаше човек за тази позиция. Eто какво съм написал в темата за Фабиньо на сутринта след трансфера му: Събуждам се и гледам тема - Фабиньо. Мислех си, че е някой от малките, който е пратен в Белгия без да изиграе нито един мач за отбора и темата му е преместена в бивши играчи. А то кво - съвсем друга бира. Честно казано вече се бях примирил с това, че Клоп няма да вземе такъв играч и доста време търсих логично обяснение на това. Обаче той за пореден път показа систематичност в подхода си - да се вземе правилния играч без значение кога. Особено съм доволен от това, че освен е ще даде физическо присъствие в средата, ще може да играе и десен бек на моменти, което е важно когато трябва да се балансира защитата и няма нужда от два ултра офанзивни бека. Очаквам Лалана да бъде изходящ трансфер - вече е на 30, контузва се редовно, ще е хубаво да му се вземат поне някакви пари. Enigma_m7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joffer Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Дали Клоп е бил недоволен от Хендо, дали Хендо със скатаването си го е накарал да си промени мисленето, дали просто е изчаквал докато намери "перфектния" дефанзивен халф - няма как да знаем. Ама е факт, че Хендо загуби позицията си. Преди време имаше изказване на Клоп, че вината е негова затова, че е карал Хендерсън да играе на тази позиция. Най-вероятно го е ползвал там докато са намерили точния човек. grenadirs and oZZy 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravina Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 За критиците на Хендо ---> с две думи ще го кажа - смешни сте и толкоз :D. И то не защото аз имам различно мнение, КЛОП има различно мнение за него. Вие не спорите с мен, реално спорите с Клоп и разбира се сте "по компетентни". Може би ако направите разликата между отбор / футболист и че един отбор от "по - слаби" /каквото и да значи това/ футболисти може да победи отбор с "по - силни". Абе и аз се интересувам от Ливърпул от доста време. Гледам ги от 87 - 88 може би /преди това, това с гледането беше почти невъзможно ..... но пък аз съм си от провинцията/.Реално това е един от най - силните отбори, които съм гледал /въпреки, че на мен любимия ми е със Роби, Ръш, Мака и Стан/. И не ме интересува индивидуалното представяне .... интересувам се от представянето на Ливърпул.И щом Хендо е част и капитан на този отбор значи има защо. Ама как и защо е полезен на отбора /ако ще само кафета да носи/, коя му е най - добрата позиция, може ли да рита от далеч --- цялата тази мисловна гимнастика има кой да я мисли, а гледам и доста добре се справя с тази си задача. Enigma_m7 and Senzor 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oZZy Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 И да, това беше моето предположение, на база на това, че 3 години Клоп така и не вземаше човек за тази позиция. Eто какво съм написал в темата за Фабиньо на сутринта след трансфера му:Е така де, 8мо септемврийски партизанин.... Сега какво ти е "логичното обяснение", защо играе Хендо? И смяташ ли, че ще загуби позицията си от Кейта и Окса? Преди време имаше изказване на Клоп, че вината е негова затова, че е карал Хендерсън да играе на тази позиция. Най-вероятно го е ползвал там докато са намерили точния човек.Е то това не изклюва другите варианти. Няма как да каже "разчитах на Хендо, ама той се провали и затова купих Фабиньо" liverpool_ynwa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekop Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Призив към колегите: Пишете мненията на един крак!Белким станат (мненията) по-кратки.Както писал Паскал (май той беше) "Скъпи приятелю, пиша ти това дълго писмо, защото нямам време (да обмисля по-къс текст)."Та колегите тук хубаво нямат време да измислят нещо кратко, но и аз нямам време ни желание да чета километрични постове. kukuchev711 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkica Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Сега какво ти е "логичното обяснение", защо играе Хендо? Защото е един от тримата най-добри халфове в отбора. Поне Клоп така ги вижда нещата с оглед титлуярния съства в мачовете от ВЛ. И смяташ ли, че ще загуби позицията си от Кейта и Окса? Като се има предвид, че лятото прави 30, 2022-ра ще е на 32. Клоп заминава и е много вероятно новият мениджър да го извади от състава и да загуби мястото си, защото ще трябва да се гради нов отбор. oZZy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukuchev711 Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 "Клоп заминава". Ужас, как звучи само. Забранявам да се използва това изречение. :( baivan, Dr.G., AllYouNeedIsKlopp and 4 others 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 За критиците на Хендо ---> с две думи ще го кажа - смешни сте и толкоз :D. И то не защото аз имам различно мнение, КЛОП има различно мнение за него. Вие не спорите с мен, реално спорите с Клоп и разбира се сте "по компетентни".Може би ако направите разликата между отбор / футболист и че един отбор от "по - слаби" /каквото и да значи това/ футболисти може да победи отбор с "по - силни". Абе и аз се интересувам от Ливърпул от доста време. Гледам ги от 87 - 88 може би /преди това, това с гледането беше почти невъзможно ..... но пък аз съм си от провинцията/.Реално това е един от най - силните отбори, които съм гледал /въпреки, че на мен любимия ми е със Роби, Ръш, Мака и Стан/. И не ме интересува индивидуалното представяне .... интересувам се от представянето на Ливърпул.И щом Хендо е част и капитан на този отбор значи има защо. Ама как и защо е полезен на отбора /ако ще само кафета да носи/, коя му е най - добрата позиция, може ли да рита от далеч --- цялата тази мисловна гимнастика има кой да я мисли, а гледам и доста добре се справя с тази си задача. Тва са ми любими мнения- определния, обиди и накрая ти мениджър ли си или не....евала братле. oZZy, liverpool_ynwa, deadpool and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravina Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Тва са ми любими мнения- определния, обиди и накрая ти мениджър ли си или не....евала братле. Къде видя обида? Може би в това, че ти ми предлагаш "Фантазията си" а аз ти казвам как е на практика ? Или да те попитам по - простичко --> Защо реши, че аз имам същата фантазия като теб ?Практиката е - Хендо е в основата на халфовата линия на един от най - силните отбори, който аз съм гледал от 88 г. насам.Ти какво казваш: Ако, НО, Ако, Но - с две думи фантазия. Можеш ли да ми кажеш как би се развил миналия сезон без Хендо в състава ---> НЕ!!! Може да предполагаш само. И разбира се, че си смешен. Твоето мнение се различава не от моето а от няколко поредни мениджъри на Ливърпул, като последния спечели с Хендо в състава си КЕШ. Защо да не ти се смея ??? Обори ги /мениджърите/. Позволи ми, моля ти се, да вярвам повече на техните познания за играта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AllorNothing Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Колега, ти си вярвай, но не давай характеристики на хората тук. После пак ще се оплачеш, че си имал наказание. Дайте го по-спокойно баси. Големи хора сте, а държание като за детска градина. Кева 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravina Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Колега, ти си вярвай, но не давай характеристики на хората тук. После пак ще се оплачеш, че си имал наказание. Дайте го по-спокойно баси. Големи хора сте, а държание като за детска градина. :997: :997: :997: Кое разбираш като характеристика? Все тая в същност. И да смешно е, когато на бялото казваш черно. Особено, когато след това поясниш, че си гледал със затворени очи. /За да няма някой неразбрал --> Клопо вика Хендо има място в отбора и ще е капитан, Пенчо вика тоъ нема место в отбора. А и отбора бие наред ..../ Не ги разбирам тия комплекси да се изкараш по-можеш и по-знаещ от хора специалисти в сферата си. Еле па когато никога не си се занимавал с тази работа п.с. Не се коси - наказвай. Може да си модерираш форума както искаш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AllorNothing Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Когато кажеш на някой, че е смешен, значи го охарактеризираш. Също като да кажеш на някой, че е тъп, грозен, луд, смотан.Той може наистина да е такъв, но правилата във форума забраняват квалификациите. Особено обидните. Иначе аз ще си наказвам, но ти както в предните дни, не се чуди защо си наказан. нормалният and nikiniki 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Пич...чудя се даже дали има смисъл да ти отговарям...не си ми на нивото...още по малко да ме характеризираш като "смешен"...ще ти спестя това което си мисля за теб а ти можеш да си го изфантазираш....виждам че въображението ти работи добре. liverpool_ynwa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dacheff Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Аз ви казвам, че тая тема върви към затваряне, вие не ми вярвате Кева, ReD_Gerrard, S.G. and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekop Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Да не повярва човек, че е темата за капитана на Ливърпул :D nikiniki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oZZy Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 И разбира се, че си смешен. Твоето мнение се различава не от моето а от няколко поредни мениджъри на Ливърпул, като последния спечели с Хендо в състава си КЕШ.Защо да не ти се смея ??? Обори ги /мениджърите/. Позволи ми, моля ти се, да вярвам повече на техните познания за играта. /За да няма някой неразбрал --> Клопо вика Хендо има място в отбора и ще е капитан, Пенчо вика тоъ нема место в отбора. А и отбора бие наред ..../Не ги разбирам тия комплекси да се изкараш по-можеш и по-знаещ от хора специалисти в сферата си. Еле па когато никога не си се занимавал с тази работа2 примерни въпроса към @'ravina' преди да (ако) го наказвате: 1. Ако утре Клоп реши да купи примерно тоя дългия пръч Карим Абдул Джабар от Генк от вчера и Пенчо от форума напише, че тоя е гола вода и не става и се обоснове, и примерно след 10 мача в които Клоп го налага се види, че не става и Клоп сам реши да го сложи на пейката и да го продаде след това - би ли се съгласил, че Пенчо канапе-мениджърът от форума е бил по-прав от Клоп? 2. И по-детайлен пример, ако Пенчо от форума казва, че един футболист не става за дадена позиция и не се справя достатъчно добре, докато Клоп го пуска и налага на тази позиция цял сезон, но след това от новия сезон Клоп купи нов играч за тази позиция и вече спре да пуска предния играч на същата позиция. или го продаде - би ли се съгласил, че Пенчо канапе-мениджърът от форума е бил по-прав от Клоп? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enigma_m7 Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Е то не става въпрос за 10 мача или за сезон, а за години вече. Както и да е. За добро или лошо Хендерсън много скоро ще си цъкне едни хубави години, дето няма да може да бяга по този начин и ще се наложи да бъде заменен и най-накрая и тази тема ще поизстине малко. Въпреки, че сигурно ще има в началото бая постове от типа видяхте ли сега като взехме 'тоя', Хендерсън вече стои на скамейката, без да се отчита факта, че 'тоя' навярно ще е много по-назад с годинките от капитана, но с времето и това ще мине. nikiniki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oZZy Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Винаги ще има черна овца в отбора. Преди беше Лукас, Джо Алън, сега Хендо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Аз искам да попитам Клоп греши ли? Случвало ли се е да греши? Отговорът е да...много пъти в кариерата си...и го е признавал/прочетете му биографията/. За много от грешките сигурно е имало някой аматьор фен който го е критикувал. Тва значи ли че е по добър мениджър? Не...Така че тая обосновка кво разбираш ти и кво Клоп издиша. Освен това не знаем всичката информация...представете си че ФСГ държат да има скаузър капитан...е кой да сложат. Ако Хендо беше сърбин...дали щеше да е капитан и да играе толкова? nikiniki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Най близо до такъв айде....убеден съм че Трент ако се задържи при нас ще стане капитан като му дойде времето AllYouNeedIsKlopp 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baivan Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 До голяма степен споровете са породени от това, че е капитан.За Клоп това беше заварено положение и явно не е искал да разбутва статуквото.Ето примерно за Лалана няма такива спорове. Morientes, tsbalabanov, Кева and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikiniki Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Винаги ще има черна овца в отбора. Преди беше Лукас, Джо Алън, сега Хендо. Странно нали, и тримата са такива майстори на коженото кълбо пък точно те набедени горките.Как не се падна набедения да е я Суарес, я Торес я Джерард или Мане,Ван Дайк.... ей мал шанс... нормалният and Red One 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsbalabanov Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 До голяма степен споровете са породени от това, че е капитан.За Клоп това беше заварено положение и явно не е искал да разбутва статуквото.Ето примерно за Лалана няма такива спорове.Според мен това е най-точното обобщение на ситуацията с Хендерсън. Заварен капитан. Имаме късмет, че имаме доста на брой капитани без ленти в отбора и капитанската лента в момента е само за престиж. Всеки би могъл да я носи със същата сила. Нещо като Пената в Литекс - София. Хем президент, ама почетен и от него не зависи нищо. baivan and alex59 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts