cyberfan Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Роджърс не ценеше Хендерсън в началото. После самия той го сложи капитан. Иначе всички говорят колко по-добър футболист е Джерард и как Хендо не става. Аз не гледам това. Мен ме интересува отбора, а откакто той е с лентата отбора е сплотен, няма скандали на и извън терена, атмосферата е много добра. Това със слаб капитан няма как да се случи. При това говорим за доста години вече. Приказките, че му дали лентата, защото е най-отдавна в отбора и говори английски са глупости. Той беше капитан и на Англия, а там имаха далеч по-големи звезди и всички се справят с езика на прилично ниво.Джерард беше страхотен футболист, но покрай него имаше и някои скандали. Като капитан, не трябваше да позволява на Белами да се напие като свиня и после да пребие Рийзе с голф стик. Имаше и един побой над фен на Манго от неговите приятели в кръчмата. Да, той не взе участие в боя, но самия факт, че се стигна до там, беше лоша реклама за клуба. Или пък когато баща му написа писмо до съда (на всички беше ясно, че писмото е от Джерард), защитавайки някакъв гангстер от града. А помните ли когато феновете горяха тениски с името му на гърба, задето подаде молба за трансфер? Защото не му предлагали нов договор, страхотна причина. А в последното си дерби с Манго, когато влезе като смяна и си изкара червен картон след само 38 секунди? Сам казва, че умишлено е настъпил Ерера, защото бил ядосан, че Роджърс го оставил резерва. Много капитанско беше това, при резултат 0:1. Това колко добър е на терена, какви голове вкарва или прави шпагати, не ме интересува. Меси и Роналдо са най-добрите в последните 10 години, но никой от тях не беше капитан на клубния си отбор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post neversurrender Posted January 31, 2021 Popular Post Report Share Posted January 31, 2021 Относно скандалите, за които говориш, главната причина да ги няма е Клоп. Видяхме какво се случва с играчи като Сако, които кривнат от пътя. Да очерняш Джерард в опит да защитиш тезата си, не мисля, че беше удачно. Кева, BSFC, livernas and 7 others 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stivi_G Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Остава и да припомниш за пдхлъзването му и как ни лиши от титлата през 2014 година. Никой не отрича качествата на Хендерсън и неговото израстване последните 2-3 сезона. Но да го слагаш основна причина за сплотеността, едва ли много хора ще са съгласни. Основна роля за това имат мениджъра и неговият екип. Както и самите играчи разбира се. Кой от сегашните би го нарекъл сприхав или конфликтен? Едва ли капитана прави селекцията и си подбира играчите с които да играе. В сегашният отбор, ВВД е с много по-изразени лидерски качества, от колкото Хендерсън, това разбира се не прави англичанина слаб футболист. Но според мен Джерард беше по-добър от Хендо и като футболист и като капитан. Sent from my SM-N986B using Tapatalk Gandalf, David, neversurrender and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggentatzu Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Бил капитан, заради старшинството. И какво от това. Хендо се превърна в основна фигура и целия отбор го приема и застава зад него. Националите им, каквито и да са и те, го сложиха капитан. Клоп го харесва, като капитан. Само ние тука, пред диемата и пред телефончетата знаем, че истината, всъщност е съвсем друга... Hendo and Кева 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neversurrender Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Да не забравяме и че Милнър е втория капитан и когато носи лентата се справя също отлично. Дайте и той да е по-велик капитан от Джерард само защото има привелигиятя да играе в това поколение на Ливърпул Stivi_G 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baivan Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Всички капитани на отбора през годинитеhttps://www.lfchistory.net/Articles/Article/24 С най-дълъг стаж е Стиви Джи - 12 години, след него е капитана от времето на Шенкли, с 9 години, Ron Yeatshttps://www.lfchistory.net/Players/Player/Profile/450 Хендо скоро навършва 6 год и ако изкара още 3 год, ще стане втори, а при още 6 - тогава вече първи. (ама надали) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Stojkica Posted January 31, 2021 Popular Post Report Share Posted January 31, 2021 Това с крещенето не ми е кой знае колко показателно, поне на мен. Са че вика - вика - "Love it", "Great lad" "Niiice" - ей т'ва са му крещенетата. Са, с тях - без тях... Не е все едно. Хендо е капитан в този отбор само щото е старши. Невярно. Ако беше само заради това, Фирмино щеше да е трети капитан, а не Ван Дайк. Нека да поставим въпроса така - ако ВВД беше вече в отбора и беше с лентата и Хендо беше дошъл преди 2 сезона, щеше ли Хендерсън да е титулярен капитан в момента и да вземе лентата от Върджил? Обратното обаче също не се случи. И със сигурност има причина за това. Сравнението с Джерард не го разбрах. Сайбъра явно има свободно време да разцъква, а пък може и наистина да го мисли. Тук дори и Стойко обаче не вярвам да се присъедини към твърдението, което е показателно. Към кое твърдение да се присъединя по-точно? Иначе сравнение не искам да правя, по-скоро може да се прави някакъв паралел. Сега ще се опитам да обясня разликата във влиянието върху отбора на единия и на другия. Джерард беше изключително комплексен футболист, като чисто индивидуални футболни качества почти всичко е на негова страна. Хендерсън обаче има предимство точно в един елемент от играта, който обаче влияе на целия отбор. А футболът е отборна игра. Първо, задължително трябва да се уточни, че Джерард в най-силните си години играеше в отбор пълен с цървули, които никога не трябваше да обличат фланелката на Ливърпул. Половината отбор от 08/09 бяха точно такива. Говорим само за титулярите, за резервите даже не искам да обелвам и дума. Когато той не беше на терена другите около него страдаха освен заради липсата му и заради това, че бяха цървули. Хендерсън е капитан на отбор, който на практика няма слаб пост в титулярните 11, говорим за последните 3-4 години. Какво се случва когато него го няма? Ами след 1 допуснат гол в 11 мача, той се контузва и се допускат 5 гола за 2 мача. Ако някой си мисли, че това е случайно, значи не е с всичкия си. Говорим за същите 10 човека с и без него. Изключително много се подценява влиянието му върху защитата на отбора. Когато той е там, халфовата линия спира над половината атаки на противника още в зародиш, когато го няма не стоят баш така нещата. Цялостната организация на пресата става съвсем различна, най-вече в първите 3-4 секунди след загубването на топката. Като цяло присъствието му прави и Ван Дайк, и Алисон и най-вече Арнолд много по-стабилни в защита - трябва да се намесват в много по-малко ситуации. От друга страна с това ранно отнемане на топката се дава много повече време на джет пака отпред в наказателното поле на противника. Т.е. този бесен постоянен натиск е най-продължителен и оттам ефективен когато Хендерсън е на игрището. Такова влияние върху целия отбор и в двете фази на иргата Джерард никога не е имал. Да, решавал е много мачове. Да, повеждал е отбора в кризисни моменти. Но нито е направил Рейна по-добър, нито Карагър, нито Каут. Или може би е по-точно да се каже, че не ги е направил по-ефективни, както Хендо прави тези покрай него по-ефективни. Иначе е отделен въпрос, че точно пък тези тримата не Джерард, не Хендерсън ами и Фаулър, демек Господ, не може да ги направи по-добри и по-ефективни, защото са цървули. И накрая едно много важно уточнение - това, че примерно Салах няма такова влияние върху играта на своите съотборници, не означава, че със своите вече над 100 гола няма влияние върху представянето на отбора, дори напротив. В заключение - лидерството на единия и на другия са коренно различни. Джерард сам е решавал мачове и е вадил кестените от огъня многократно, с индивидуалната си класа и с личен пример. Хендерсън от друга страна прави другите 10 около себе си по-ефективни заради това, че е най-добрият халф в света ще се отнася до организацията на тези 3-5 секундни "преходи", както е модерно да се наричат сега, след загубването на топката. Не мисля, че едното или другото е по-капитанско или по-малко капитанско или по-истинско капитанско. И накрая малка вметка. През сезон 13/14, с играта си Хендерсън направи Джерард по-ефективен опорен халф, направи го по-добър на тази позиция, отколкото той беше дори в най-силните си години. Колко са хората, които биха го постигнали това? Бих ли дал лентата на Хендерсън при наличието на Джерард на терена? Не, разбира се. По-добър капитан ли е Джерард от Хендерсън? Или Хендерсън от Джерард? Не. Просто са различни. И всичката тази малоумна дискусия идва при все това, че този отбор има и по-големи легенди от Джерард, които не са били капитани. Кева, Stivi_G, deadpool and 8 others 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behemoth Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 никога не съм харесал Хендерсън като играч, но ако нещо промени мнението ми дали трябва да е капитан, то това са едни клипчета в нета в които Хендо постоянно напътства и надъхва отбора. (ако ми попаднат ще ги добавя тук). заради празните стадиони много добре се чува всичко. отделно при всяко меле е първи да защити отбора. Не е гадняр, но е мъжкар. Идеално се вписва в тази роля, както и Милнър. J.N.K. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stivi_G Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Stojkica, Бих добавил за 2014 когато Хендерсън си изкара червения картон срещу МС, още в следващите мачове се издънихме и така загубихме титлата. Не казвам, че с него със сигурност щяхме да я спечелим, но определено неговата липса натежа. Прав си и за тези важни 3-5 секунди. Защото при Джерард влиянието му беше много по-очевидно. Трябва ти гол срещу Олимпикос сезон 2004-2005, Стиви Джи поема огроврността и вкарва така важното попадение. Същото важеше и срещу Милан на финала и срещу УХ следващата година. И още подобни моменти, които се помнят. Никой няма да помни 3те отнемания на Хендерсън срещу Челси, предотвратяващи голови атаки (импровизирам). За това едното се помни и има по-голяма стойност в очите на зрителите. Но както и ти отдели внимание, те са различни тип футболисти и с различен принос за отбора през годините. П.С. Всички сме съгласни, че сегашният състав е по-добър от този 2008-2009, но чак пък повечето тогава да са били чървули. Кой измежду: Алонсо, Торес, Машчерано и Агер са цървули? Роби Кийн също не беше цървул. Треньора и стила на игра бяха коренно различен. David, alex59 and baivan 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkica Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Прав си и за тези важни 3-5 секунди. Защото при Джерард влиянието му беше много по-очевидно. Трябва ти гол срещу Олимпикос сезон 2004-2005, Стиви Джи поема огроврността и вкарва така важното попадение. Същото важеше и срещу Милан на финала и срещу УХ следващата година. И още подобни моменти, които се помнят. Никой няма да помни 3те отнемания на Хендерсън срещу Челси, предотвратяващи голови атаки (импровизирам). За това едното се помни и има по-голяма стойност в очите на зрителите. Но както и ти отдели внимание, те са различни тип футболисти и с различен принос за отбора през годините. Е то затова му се казва черна работа - никой не я помни, повечето не я забелязват, още по-малко да я оценят. А същото, което казваш важи и за Ван Дайк примерно - той прави 3-4 ключови намеси на мач, заради които правилно е определян за най-добрият централен защитник в света. Ама никой никога няма да оцени това, че някой друг си е скъсал задника, за да може тези намеси на Ван Дайк да са 3-4 на мач, а не 10-12 или повече пъти. П.С. Всички сме съгласни, че сегашният състав е по-добър от този 2008-2009, но чак пък повечето тогава да са били чървули. Кой измежду: Алонсо, Торес, Машчерано и Агер са цървули? Роби Кийн също не беше цървул. От тези конкретно - никой. Арбелоа и той беше стабилен. Но Рейна, Карагър, Шкъртел, Каут, Риера - тези провалиха битката за титлата през 08/09 с бездарието си в моменти, в които бяха необходими изяви от тях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Само си задайте въпроса ако не беше англичанин дали щеше да е капитан Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enigma_m7 Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Само си задайте въпроса защо винаги играта ни се влошава драстично, когато го няма Hendo, Stojkica, Senzor and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Само си задайте въпроса защо винаги играта ни се влошава драстично, когато го няма Защото върши ключови неща от стратегията на Клоп които за съжаление други в отбора в момента не могат...какво общо има това с дискусията? Gandalf, lassana, deadpool and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oZZy Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Защото върши ключови неща от стратегията на Клоп които за съжаление други в отбора в момента не могат...какво общо има това с дискусията?Право в десетката. И аз се чудя това какво общо има с лидерството за да бъдеш капитан. Хендо просто имаше късмет да случи на Клоп и Хенри, Джерард - не. А пък това за викането е смешно като аргумент. Всеки, който е играл футбол, даже знае, и че има такива дразнители - дето викат най-много и дават акъл, ама всъщност са най-слаби на игрището. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BSFC Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Разбирам всякакви доводи, но някой от Кестрич да нарича Каут и Кара цървули, ми идва малко в повече. Нали уж има някакви правила в този форум или като интернет всеки се мисли за недосегаем. Gandalf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plovdiv_1926 Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Това някакви варненски закачки ли са :D Вие не сте ли от два едни и същи отбора. Иначе за Каут и аз не съм съгласен, той не е виновен, че не е световна класа и беше сигурен титуляр, ама си играеше със сърце винаги, а и беше лидер във важните срещи. Карагър като човек и играч не ми харесва, не че бих го нарекал така, ама той Стойкица си дава понякога подобни епитети. livernas and SFS 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkica Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Това някакви варненски закачки ли са :D Вие не сте ли от два едни и същи отбора. При нас византийците е така. Със сигурност се познаваме, със сигурност не достатъчно добре (поне той мен), със сигурност сме били на някои места заедно, примерно на "Атлатник" преди 15 години. (нали така, BSFC? :drinks:) . Само че аз съм с името си, а той е анонимен и затова стават така нещата. И да, малко краен съм в определенията си на моменти, ама ти поне си усетил накъде бия. И никога не ми е пречило да подкрепям всеки, който е играл за този отбор, ама след това да си казваме нещата с истинските им имена. И се заклевам ако доживея пенсия да направя клипче за youtube с поне 100-та голa в нашата врата, за които Карагър е бил персонално виновен. Още Мичмана го беше усетил бързо-бързо и покрай една негова реплика в студиото на Диема малко преди да почине се загледах по-внимателно. И съм сигурен, че това, че е скаузър замъглява гледката, която хич не беше приятна. Plovdiv_1926 and livernas 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BSFC Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 При нас византийците е така. Със сигурност се познаваме, със сигурност не достатъчно добре (поне той мен), със сигурност сме били на някои места заедно, примерно на "Атлатник" преди 15 години. (нали така, BSFC? :drinks:) . Само че аз съм с името си, а той е анонимен и затова стават така нещата. И да, малко краен съм в определенията си на моменти, ама ти поне си усетил накъде бия. И никога не ми е пречило да подкрепям всеки, който е играл за този отбор, ама след това да си казваме нещата с истинските им имена. И се заклевам ако доживея пенсия да направя клипче за youtube с поне 100-та голе в нашата врата, за които Карагър е бил персонално виновен. Още Мичмана го беше усетил бързо-бързо и покрай една негова реплика в студиото на Диема малко преди да почине се загледах по-внимателно. И съм сигурен, че това, че е скаузър замъглява гледката, която хич не беше приятна. Не те помня на Атлантика, но щом казваш. Просто се въздържи от такива епитети за футболистите. Кара е легенда и винаги ще си остане такъв. Неуважението към легендите е неуважение към отбора. Нямам какво да добавя. Bellamy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.G. Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Stojkica, Бих добавил за 2014 когато Хендерсън си изкара червения картон срещу МС, още в следващите мачове се издънихме и така загубихме титлата. Не казвам, че с него със сигурност щяхме да я спечелим, но определено неговата липса натежа.+ 101 И аз бих добавил, за да не съм голословен, понеже явно предизвиках дискусия с това клипче, че Хендо далеч не е Стиви и няма да се доближи до аурата, шутовете. шпагите, поТсТрижката на Гепарда, когато беше бомбе, ако щете ... нема сигурно и скаузърска регистрация у общината, но ... Ще споделя и какво ми харесва у него: 1.Всичко, което върши в полза на Ливърпул Футболен Клуб и най-вече Адмирации за волята, решимостта, вярата не толкова в себе си, а в здравия бач и раздаване за отбора. Не ми харесва: 1.Как се зализва постоянно - слаб 2 за фризьорския салон на клуба. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkica Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Защото върши ключови неща от стратегията на Клоп които за съжаление други в отбора в момента не могат...какво общо има това с дискусията? Викаш Клоп е измислил футболна стратегия, която никой не е виждал, никой не е чувал преди това и тази стратегия е базирана на Хендерсън? Е значи Хендерсън е някакъв еквивалент на Шави. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory200 Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Ако бях модератор щях да блокирам тази тема.... :lfc2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 Викаш Клоп е измислил футболна стратегия, която никой не е виждал, никой не е чувал преди това и тази стратегия е базирана на Хендерсън? Е значи Хендерсън е някакъв еквивалент на Шави. Не е базирана на Хендерсън, просто за неговата стратегия Хендо се вписва перфектно на определена позиция. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shinobi Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 Дали не би било по-печелившо Хендо да е централния защитник, а Фабиньо да си е дмф-то, което ги пори пред него? Джордан изглежда много по-хладнокръвен и интелигентен на позицията ЦЗ, без това да е обида към бразилеца. Усещам, че Фабиньо е по-нужен като халф от колкото Хендо, както и че Хендо е по-добрия защитник от двамата on overall. IVasMan, Leon1912, Robbie B F and 4 others 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kibo1992 Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 Аз съм много изненадан от играта на Хендо като ЦЗ, все едно цял живот е играл там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 Дали не би било по-печелившо Хендо да е централния защитник, а Фабиньо да си е дмф-то, което ги пори пред него? Джордан изглежда много по-хладнокръвен и интелигентен на позицията ЦЗ, без това да е обида към бразилеца. Усещам, че Фабиньо е по-нужен като халф от колкото Хендо, както и че Хендо е по-добрия защитник от двамата on overall. Те просто са рядко здрави заедно...иначе и Фаб защитник а Хендо пред него според мен е даже по добре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts