Jump to content

Джордан Хендерсън (Аякс)

Guest Simply Red

Recommended Posts

Роджърс не ценеше Хендерсън в началото. После самия той го сложи капитан. Иначе всички говорят колко по-добър футболист е Джерард и как Хендо не става. Аз не гледам това. Мен ме интересува отбора, а откакто той е с лентата отбора е сплотен, няма скандали на и извън терена, атмосферата е много добра. Това със слаб капитан няма как да се случи. При това говорим за доста години вече. Приказките, че му дали лентата, защото е най-отдавна в отбора и говори английски са глупости. Той беше капитан и на Англия, а там имаха далеч по-големи звезди и всички се справят с езика на прилично ниво.

Джерард беше страхотен футболист, но покрай него имаше и някои скандали. Като капитан, не трябваше да позволява на Белами да се напие като свиня и после да пребие Рийзе с голф стик. Имаше и един побой над фен на Манго от неговите приятели в кръчмата. Да, той не взе участие в боя, но самия факт, че се стигна до там, беше лоша реклама за клуба. Или пък когато баща му написа писмо до съда (на всички беше ясно, че писмото е от Джерард), защитавайки някакъв гангстер от града. А помните ли когато феновете горяха тениски с името му на гърба, задето подаде молба за трансфер? Защото не му предлагали нов договор, страхотна причина. А в последното си дерби с Манго, когато влезе като смяна и си изкара червен картон след само 38 секунди? Сам казва, че умишлено е настъпил Ерера, защото бил ядосан, че Роджърс го оставил резерва. Много капитанско беше това, при резултат 0:1. Това колко добър е на терена, какви голове вкарва или прави шпагати, не ме интересува. Меси и Роналдо са най-добрите в последните 10 години, но никой от тях не беше капитан на клубния си отбор.

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Остава и да припомниш за пдхлъзването му и как ни лиши от титлата през 2014 година.

Никой не отрича качествата на Хендерсън и неговото израстване последните 2-3 сезона. Но да го слагаш основна причина за сплотеността, едва ли много хора ще са съгласни. Основна роля за това имат мениджъра и неговият екип. Както и самите играчи разбира се. Кой от сегашните би го нарекъл сприхав или конфликтен? Едва ли капитана прави селекцията и си подбира играчите с които да играе.

В сегашният отбор, ВВД е с много по-изразени лидерски качества, от колкото Хендерсън, това разбира се не прави англичанина слаб футболист. Но според мен Джерард беше по-добър от Хендо и като футболист и като капитан.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Бил капитан, заради старшинството. И какво от това. Хендо се превърна в основна фигура и целия отбор го приема и застава зад него. Националите им, каквито и да са и те, го сложиха капитан. Клоп го харесва, като капитан. Само ние тука, пред диемата и пред телефончетата знаем, че истината, всъщност е съвсем друга...

Да не забравяме и че Милнър е втория капитан и когато носи лентата се справя също отлично. Дайте и той да е по-велик капитан от Джерард само защото има привелигиятя да играе в това поколение на Ливърпул

Всички капитани на отбора през годините

https://www.lfchistory.net/Articles/Article/24

С най-дълъг стаж е Стиви Джи - 12 години, след него е капитана от времето на Шенкли, с 9 години, Ron Yeats

https://www.lfchistory.net/Players/Player/Profile/450

Хендо скоро навършва 6 год и ако изкара още 3 год, ще стане втори, а при още 6 - тогава вече първи. (ама надали)

никога не съм харесал Хендерсън като играч, но ако нещо промени мнението ми дали трябва да е капитан, то това са едни клипчета в нета в които Хендо постоянно напътства и надъхва отбора. (ако ми попаднат ще ги добавя тук). заради празните стадиони много добре се чува всичко.

отделно при всяко меле е първи да защити отбора. Не е гадняр, но е мъжкар. Идеално се вписва в тази роля, както и Милнър.

Stojkica, Бих добавил за 2014 когато Хендерсън си изкара червения картон срещу МС, още в следващите мачове се издънихме и така загубихме титлата. Не казвам, че с него със сигурност щяхме да я спечелим, но определено неговата липса натежа.

Прав си и за тези важни 3-5 секунди. Защото при Джерард влиянието му беше много по-очевидно. Трябва ти гол срещу Олимпикос сезон 2004-2005, Стиви Джи поема огроврността и вкарва така важното попадение. Същото важеше и срещу Милан на финала и срещу УХ следващата година. И още подобни моменти, които се помнят. Никой няма да помни 3те отнемания на Хендерсън срещу Челси, предотвратяващи голови атаки (импровизирам). За това едното се помни и има по-голяма стойност в очите на зрителите. Но както и ти отдели внимание, те са различни тип футболисти и с различен принос за отбора през годините.

П.С. Всички сме съгласни, че сегашният състав е по-добър от този 2008-2009, но чак пък повечето тогава да са били чървули. Кой измежду: Алонсо, Торес, Машчерано и Агер са цървули? Роби Кийн също не беше цървул. Треньора и стила на игра бяха коренно различен.

Прав си и за тези важни 3-5 секунди. Защото при Джерард влиянието му беше много по-очевидно. Трябва ти гол срещу Олимпикос сезон 2004-2005, Стиви Джи поема огроврността и вкарва така важното попадение. Същото важеше и срещу Милан на финала и срещу УХ следващата година. И още подобни моменти, които се помнят. Никой няма да помни 3те отнемания на Хендерсън срещу Челси, предотвратяващи голови атаки (импровизирам). За това едното се помни и има по-голяма стойност в очите на зрителите. Но както и ти отдели внимание, те са различни тип футболисти и с различен принос за отбора през годините.

Е то затова му се казва черна работа - никой не я помни, повечето не я забелязват, още по-малко да я оценят. А същото, което казваш важи и за Ван Дайк примерно - той прави 3-4 ключови намеси на мач, заради които правилно е определян за най-добрият централен защитник в света. Ама никой никога няма да оцени това, че някой друг си е скъсал задника, за да може тези намеси на Ван Дайк да са 3-4 на мач, а не 10-12 или повече пъти.

П.С. Всички сме съгласни, че сегашният състав е по-добър от този 2008-2009, но чак пък повечето тогава да са били чървули. Кой измежду: Алонсо, Торес, Машчерано и Агер са цървули? Роби Кийн също не беше цървул.

От тези конкретно - никой. Арбелоа и той беше стабилен. Но Рейна, Карагър, Шкъртел, Каут, Риера - тези провалиха битката за титлата през 08/09 с бездарието си в моменти, в които бяха необходими изяви от тях.

Само си задайте въпроса защо винаги играта ни се влошава драстично, когато го няма

Защото върши ключови неща от стратегията на Клоп които за съжаление други в отбора в момента не могат...какво общо има това с дискусията?

Защото върши ключови неща от стратегията на Клоп които за съжаление други в отбора в момента не могат...какво общо има това с дискусията?

Право в десетката. И аз се чудя това какво общо има с лидерството за да бъдеш капитан. Хендо просто имаше късмет да случи на Клоп и Хенри, Джерард - не.

А пък това за викането е смешно като аргумент. Всеки, който е играл футбол, даже знае, и че има такива дразнители - дето викат най-много и дават акъл, ама всъщност са най-слаби на игрището.

Разбирам всякакви доводи, но някой от Кестрич да нарича Каут и Кара цървули, ми идва малко в повече. Нали уж има някакви правила в този форум или като интернет всеки се мисли за недосегаем.

Това някакви варненски закачки ли са :D Вие не сте ли от два едни и същи отбора.

Иначе за Каут и аз не съм съгласен, той не е виновен, че не е световна класа и беше сигурен титуляр, ама си играеше със сърце винаги, а и беше лидер във важните срещи. Карагър като човек и играч не ми харесва, не че бих го нарекал така, ама той Стойкица си дава понякога подобни епитети.

Това някакви варненски закачки ли са :D Вие не сте ли от два едни и същи отбора.

При нас византийците е така. Със сигурност се познаваме, със сигурност не достатъчно добре (поне той мен), със сигурност сме били на някои места заедно, примерно на "Атлатник" преди 15 години. (нали така, BSFC? :drinks:) . Само че аз съм с името си, а той е анонимен и затова стават така нещата.

И да, малко краен съм в определенията си на моменти, ама ти поне си усетил накъде бия. И никога не ми е пречило да подкрепям всеки, който е играл за този отбор, ама след това да си казваме нещата с истинските им имена.

И се заклевам ако доживея пенсия да направя клипче за youtube с поне 100-та голa в нашата врата, за които Карагър е бил персонално виновен. Още Мичмана го беше усетил бързо-бързо и покрай една негова реплика в студиото на Диема малко преди да почине се загледах по-внимателно. И съм сигурен, че това, че е скаузър замъглява гледката, която хич не беше приятна.

При нас византийците е така. Със сигурност се познаваме, със сигурност не достатъчно добре (поне той мен), със сигурност сме били на някои места заедно, примерно на "Атлатник" преди 15 години. (нали така, BSFC? :drinks:) . Само че аз съм с името си, а той е анонимен и затова стават така нещата.

И да, малко краен съм в определенията си на моменти, ама ти поне си усетил накъде бия. И никога не ми е пречило да подкрепям всеки, който е играл за този отбор, ама след това да си казваме нещата с истинските им имена.

И се заклевам ако доживея пенсия да направя клипче за youtube с поне 100-та голе в нашата врата, за които Карагър е бил персонално виновен. Още Мичмана го беше усетил бързо-бързо и покрай една негова реплика в студиото на Диема малко преди да почине се загледах по-внимателно. И съм сигурен, че това, че е скаузър замъглява гледката, която хич не беше приятна.

Не те помня на Атлантика, но щом казваш. Просто се въздържи от такива епитети за футболистите. Кара е легенда и винаги ще си остане такъв. Неуважението към легендите е неуважение към отбора. Нямам какво да добавя.

Stojkica, Бих добавил за 2014 когато Хендерсън си изкара червения картон срещу МС, още в следващите мачове се издънихме и така загубихме титлата. Не казвам, че с него със сигурност щяхме да я спечелим, но определено неговата липса натежа.

+ 101

И аз бих добавил, за да не съм голословен, понеже явно предизвиках дискусия с това клипче, че Хендо далеч не е Стиви и няма да се доближи до аурата, шутовете. шпагите, поТсТрижката на Гепарда, когато беше бомбе, ако щете ... нема сигурно и скаузърска регистрация у общината, но ...

Ще споделя и какво ми харесва у него:

1.Всичко, което върши в полза на Ливърпул Футболен Клуб и най-вече Адмирации за волята, решимостта, вярата не толкова в себе си, а в здравия бач и раздаване за отбора.

Не ми харесва:

1.Как се зализва постоянно - слаб 2 за фризьорския салон на клуба.

Викаш Клоп е измислил футболна стратегия, която никой не е виждал, никой не е чувал преди това и тази стратегия е базирана на Хендерсън?

Е значи Хендерсън е някакъв еквивалент на Шави.

Викаш Клоп е измислил футболна стратегия, която никой не е виждал, никой не е чувал преди това и тази стратегия е базирана на Хендерсън?

Е значи Хендерсън е някакъв еквивалент на Шави.

Не е базирана на Хендерсън, просто за неговата стратегия Хендо се вписва перфектно на определена позиция.

Дали не би било по-печелившо Хендо да е централния защитник, а Фабиньо да си е дмф-то, което ги пори пред него?

Джордан изглежда много по-хладнокръвен и интелигентен на позицията ЦЗ, без това да е обида към бразилеца.

Усещам, че Фабиньо е по-нужен като халф от колкото Хендо, както и че Хендо е по-добрия защитник от двамата on overall.

Дали не би било по-печелившо Хендо да е централния защитник, а Фабиньо да си е дмф-то, което ги пори пред него?

Джордан изглежда много по-хладнокръвен и интелигентен на позицията ЦЗ, без това да е обида към бразилеца.

Усещам, че Фабиньо е по-нужен като халф от колкото Хендо, както и че Хендо е по-добрия защитник от двамата on overall.

Те просто са рядко здрави заедно...иначе и Фаб защитник а Хендо пред него според мен е даже по добре

• S.Gerrard changed the title to Джордан Хендерсън (Ал-Етифак)
  • Simply Red changed the title to Джордан Хендерсън (Аякс)