Jump to content

Филипе Коутиньо (Ал-Духаил)


Гост Scarface

Препоръчан пост

  • Replies 2,1k
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

 

 

Ама не можем да бъдем сигурни, дали ще победим въпросните отбори и с него в състава. Едно е ясно, без него отбора сработи, головете са на лице и повечето, които ние смятахме за 'смешки' се оказаха корави футболисти и си дават сърцето на терена, без значение срещу кой отбор е! Нормално е в момента играта да е леко притеснителна, като се има предвид през какво преминахме, както и това, че най-важните в последната третина имаха по-малко от месец почивка.

 

Другото, което аз не бих приел е именно - извинение. На кой, за какво?! Тук много обичам да използвам моята любима фраза - 'Дай да ти счупя ръката, пък после да ти се извиня!'

 

Един вид, не мога да приема извинение от някой, който целенасочено проявяваше неуважение не само срещу Клоп и футболистите, но и срещу феновете! Няма как той да бъде приет обратно и то със същото това чувство, което всички изпитваха(дори и аз) към него. Просто е абсурдно, а и не виждам да е нещо логично! Понеже играта не ти върви в 'мечтания' отбор, искаш да се върнеш там, където ти върви. Все пак Ние не сме Барселона, нито Байерн - много по-големи сме от тях, дори взети заедно. 'Не казвай хоп, преди да си скочил' са казали старите хора, а той го направи много ясно и целенасочено, най-вече - умишлено! Нещо, което през годините от времето на Шенкли и Пейсли е 'гравирано' в този отбор - да мрази предателите и предателствата! Другото - не е постигнал абсолютно нищо, когато беше с Нас, та да му се прости. Да, всеки греши - не всеки прощава обаче, а Ние сме точно от този тип привърженици! Когато се закълнеш в емблемата, а след това я предадеш, защото 'летиш' високо - няма как да има уважение, в каквато и да било форма! Филипе не само се приземи, но го направи по глава, не по задник, което е още по-показателно. Да, не знаем какво щеше да е с него в отбора, но съм почти на сто процента сигурен, че ако той все още беше при Нас и ние вече имахме 'six baby', то той и да имаше оферта от Каталуния - вероятността да я "отхвърли" щеше да е също толкова голяма, колкото и когато си тръгна. Той не отиде там за 'нея', отиде там заради парите и славата, но когато нямаш сърце и не си мъж, няма как и да си голям футболист. А за Ливърпул освен, че са ти нужни топки, ти е нужно и сърце - много голямо сърце!

Този пикльо ако имаше малко уважение към отбора и феновете щеше да изчака до края на сезона,а не да напусне през януари.Затова и никой няма да му прости.
Link to comment
Сподели другаде

Кво има да му се прощава дори бре да го еа. Един от всичките преминали и отишли си. Не може дори да става дума за сравнения с Торес например, дори с Масч, от гледна точка на това колко е важен за отбора. Нито Шаби, нито Суарез, нито Овена, всички тея хора са си тръгвали, всички през другия изход и всички те са били 10ки пъти по витални за Ливърпул от Котака.

 

Както казах, безспорно качествен футболист, но никога не би могъл да дърпа отбор и да попадне в графа трудно заменими.

 

А кати прибавим и това, че гореизброените, всичките си тръгнаха когато клуба беше в окаяни ситуации (което не го прави по-достойно решение от наша гледна точка, но ги разбирам напълно ) с иьключение на Шаби който беше обиден лично от Рафа и си тръгна... Но той ще си остане истински скаузър и легенда на клуба.

 

Та тоя тикввник зарева да си тръгне точно когато целия тоя проект започваше да набира огромна скорост и да демонстрира извънземен потенциал. Ся, разбрахме, че е добър играч, ама е мноооого глупав и наивен милия, ама много. Така че, да не пита кой му е акал в гащите, а да влиза в час, щото Байерн абсурд да го купят за постоянно. Да влиза в час есте, ако не иска след 3 години да се озове в Китай.

Link to comment
Сподели другаде

Както имаше един коментар в спортните сайтове(не се сещам точно той), при изказването на латиноса, че се надява да спечели много титли с немците..

 

'Кое бе?! Ти ще си два сезона пейка и после си под наем в Майнц, бе!'

 

:sarcastic: :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Би било чудесно да спрем с нападките към Коутиньо...

Ясно е, че няма да се върне, ясно е, че в настоящия отбор с неговата настояща форма трудно би намерил място. Не, че е слаб футболист дори в тази си форма! Всички виждаме, че отбора вече може и без този магьосник, вече си имаме други такива. Част от тях- купени с парите от неговата продажба!

Погледайте няколко клипчета с Коу в Ливърпул, спомнете си, че още с идването си донесе много на отбора, дълго време беше и единствената ни звезда /особено докато сегашния ни "повече от Кройф" ходеше като "избит колец" по терена, нямахме Салах, Ван Дайк, Алисон/, бяхме продали Суарес и се борехме...да не изпаднем.

Аз някакси не мога да приема тази омраза- малко ми е гадно като чета темите на осраните от всички нас- Оуен, Торес, Суарес и т.н. , та и въпросния Котинхо Столипиньо Циганейро... Този калибър играчи дадоха нещо на клуба- може да не са точно титли, ами неща като харизма, облик, имидж /наскоро возих Саутхямптън и единствения разпознаваем футболист бе Дани Ингс- как ви се струва?/.

От мен - успех в Байерн, Фелипе! Ако се паднем с вас, обаче, се покрий по умело, отколкото го стри с Барса!

 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Успех на Коу!

Всеки мач, в който игра за нас се раздаваше на 100%. Донесе ни кинти, с които после взехме добри играчи. Иначе ФСГ едва ли щяха да ги извадят...

И за разлика от оня зъбат мангал Суарез не си е правил ташак с нас след като ни напусна.

Link to comment
Сподели другаде

Абе чак на 100% да се е раздавал във всички мачове не бих казал. Имаше такива, в които доста се покриваше и въобще КПД-то му беше около нулата. Просто на всички ни беше симпатичен, беше си нашия "малък магьосник". Всеки знаеше, че може да избухне с някоя тупалка отдалеч или с някой убийствен рейд да навърже двама-трима.

 

Всичко друго сте го написали. Ако беше останал, никога нямаше да вземем Алисън и Ван Дайк. Колкото и да харесвах Коутиньо, предпочитам горните двама пред него. :)

Link to comment
Сподели другаде

Успех на Коу!

Всеки мач, в който игра за нас се раздаваше на 100%. Донесе ни кинти, с които после взехме добри играчи. Иначе ФСГ едва ли щяха да ги извадят...

И за разлика от оня зъбат мангал Суарез не си е правил ташак с нас след като ни напусна.

 

Кво викаш, Ъ ... ??? Явно аз съм гледал друг Ливърпул, в който Суарез играеше с хъс и "ореше" терена, а и не само него :997: а, "болния гръб" избухваше на 3-4 мача веднъж за 20-тина мин. и толкова...И Канибала даде много повече за отбора от Каутиньо и беше по-важната фигура от него!

Но, пък знам ли, може ти да си правия...аз съм просто фен, а не анализатор! :yes:

Link to comment
Сподели другаде

Коутиньо имаше толкова незабележими мачове, че не знам къде видяхте да се раздава на 100% всеки мач. Даже много мачове като не вървяха и то срещу непретенциозни съперници падахме с по 1-0 и той не се нагърби да даде някой извеждащ пас или рейд срещу суонзи, уест бром и т.н.

 

Имаше периодични избухвания, но в сегашния състав на Ливърпул има постоянство. Бих го виждал в отбора само като super-sub. Нищо повече.

Link to comment
Сподели другаде

Барселона, Неймар и Суарес лошо го подхлъзнаха... още от времето на Ибра на Ноу Камп е ясно, че всичко в офанзивен план в този отбор се гради около Фродо Бегинс, не около други играчи или около треньоски виждания, а около играта на аржентинския хобит, като всички около него са му нещо като спомагачи, да не кажа подлоги. Спомняте ли си една година как направо от ръцете на Шави взеха Златната топка и я дадоха не Педя човек, лакът брада. Както и да е, вчера четох някакъв анализ как Коутиньо отляво в халфовата линия смущавал връзката между Алба и Инч Хай... абе с две думи в този отбор треньора е неква абсолютна мишка и задачата ти е да се кръстиш да се напаснеш към играта на Фродо, говоря за офанзивната част от играчите, иначе си пътник. И нашия хубавец изяде дървото, още повече, че в него търсеха някаква алтернатива на Иниеста. Много глупаво решение на Филю, не знам какво е това желание да се пренасяш в служба на Малкия Мук, и то от много играчи.

 

Онзи цинго Стърлинг излезна доста умен в сравнение с Коутиньо. Отиде при гражданите и си стана звезда там, и при това не слугува на никой самопровъзгласил се футболен бог. Изгради си статут на звезда, прибира майка си и баща си пари, а сега ако подпише и с Air Jordan ходи го стигай. Циганин ама хитър.

 

Та напускането на Ливърпул си е фифти фифти... хубаво е Салах и Мане да го знаят, въпреки че повечето отбори си седнаха на задниците покрай космическите суми за трансфери и провали и сега някой като чуе 150-200млн. и ти вика Айде със здраве. Ясно е че американците могат да сложат цени и на двамата, ама трудно някой ще ги плати, поне по мое мнение... след циганиите с Неймар, Коутиньо и Дембеле, дори не очаквам някой скоро да се преебе и със 150 млн. за някой трансфер. Е и циганина Погба е на сергията ама с цена от 150млн. всеки вика вземи го ти. Хората така се наплашиха от провалите на Барселона, че сега всеки внимава.

 

:sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Jurgen Klopp on why he rarely played Coutinho in his “favourite position” at Liverpool

 

Coutinho was left to settle for a loan move to Bayern Munich this month after his “dream come true” switch to Barcelona ended in failure.

 

A £142 million deal with Liverpool resulted in 21 goals and 11 assists in 76 games for the Liga giants, as he failed to adequately fill the void left by Andres Iniesta.

The 27-year-old was largely deployed on the left wing at Barcelona, much as he was for the Reds, but speaking on his unveiling at Bayern insisted his “favourite position is the [No.] 10.”

 

Reflecting on Coutinho’s time at Anfield, and what he can offer to Bayern, Klopp praised his former playmaker, and in comparison with Del Piero indicated why he often stayed on the left wing.

Klopp described the Brazilian as a “very dominant player who helps a team properly,” and “who can shape them,” though he added that “it will not be like that from day one.”

 

“But from the first day onwards they will get a great player,” Klopp told kicker.

 

The manager explained that he was used as a No. 10 “relatively rarely,” and instead focused on how “he can play [as] a great No. 8 and a really great left winger,” because he is “strong in small spaces, but also fast enough for large spaces.”

“[He has] an outstanding eye for the situation,” he continued.

“Not since Alessandro del Piero have I seen any [player] who finishes moves from the left to the inside with the same frequency [as Coutinho].”

 

Klopp has already conceded that Liverpool “could not afford” to re-sign Coutinho in the summer transfer window, with The Athletic‘s James Pearce detailing that it would have cost “in excess of £21 million in wages and loan fees.”

 

But Klopp believes “Bayern need him,” and crucially that “the Bavarians want him,” as he suggested Coutinho is a player who needs to be cherished in order for him to thrive.

 

“Now they have to integrate and treat him so that they get the full package,” he said, “and then the Bundesliga has a real top player.”

While it would have been a real positive to add a player of Coutinho’s quality to the Reds squad for this season, the circumstances surrounding his exit in 2017 made this particularly difficult.

 

Liverpool have certainly moved on without him, as back-to-back Champions League finalists and now European Cup winners.

 

And in fact, Klopp’s hint that he is a specialist player highlights how he may now be considered a poor fit.

Link to comment
Сподели другаде

Dacheff, четеш ли горната статия. Относно спора къде предимно е играел Коутиньо в Ливърпул.

 

 

И всъщност статистиката от трансфермаркт говори в моя полза - 2015/2016 - 28 мача отляво , 14 в центъра/зад нападател . 2016/2017 - 28 мача отляво, 7 мача на други постове.

Link to comment
Сподели другаде

Dacheff, четеш ли горната статия. Относно спора къде предимно е играел Коутиньо в Ливърпул.

 

И всъщност статистиката от трансфермаркт говори в моя полза - 2015/2016 - 28 мача отляво , 14 в центъра/зад нападател . 2016/2017 - 28 мача отляво, 7 мача на други постове.

Добре, съгласявам се. Явно ми се е сторило, че е играл по-често като 10-ка.

Link to comment
Сподели другаде

Та напускането на Ливърпул си е фифти фифти... хубаво е Салах и Мане да го знаят, въпреки че повечето отбори си седнаха на задниците покрай космическите суми за трансфери и провали и сега някой като чуе 150-200млн. и ти вика Айде със здраве. Ясно е че американците могат да сложат цени и на двамата, ама трудно някой ще ги плати, поне по мое мнение... след циганиите с Неймар, Коутиньо и Дембеле, дори не очаквам някой скоро да се преебе и със 150 млн. за някой трансфер. Е и циганина Погба е на сергията ама с цена от 150млн. всеки вика вземи го ти. Хората така се наплашиха от провалите на Барселона, че сега всеки внимава.

 

:sarcastic:

Тези главоломни пари дето се дават за трансфери много,ама много изкривиха реалната представа за това как един играч се представя и дали сезона за даден играч е бил успешен.

Ръководството,треньорите,феновете очакват че щом е дадено 100+ млн едва ли не този играч сам да донесе требъл.На Коу показателите не са лоши впрочем за Барса,примерно ако бяха купили за 70 млн.Погба е най-полезният играч на Манчо ,но това не се вижда,защото при първото лошо отигрване се поча-''ето го 100 милионния''.Но може би `хора като тях ще са жертвен агнец и да се спре да се сипят със самосвала толкоз много кешовица

Link to comment
Сподели другаде

Погледни го от положителната страна, продажбата на Коутиньо ни изстреля на друго ниво. Вече всеки знае, че обвързваме звездите си дългосрочно и продаваме само скъпо, изключително скъпо. Вземи например Салах, ако не бяха такива нещата още това лято щяха да го налазят. Обаче след продажбата на Коутиньо за въпросната сума, чичо Хенри веднага му лепва едни 180 млн. паунда на Мо минимум, чисто примерно. И никой няма какво да му каже... щом Коутиньо струва 160 млн. примерно, и тези пари са платени реално, няма никаква логична причина за Мо да се искат по малко от 180 млн. И всички тези обстоятелства карат купувачите да бият ръчната и да стоят на дистанция от Ливърпул, което лично мен ме радва изключително много, защото запазването на основни играчи винаги ми е било нещо като мечта като фен на този отбор. А сега дори и да се случи да се разделим с ключова фигура, то ще е за колосална сума, която ще бъде реинвестирана от Клопарата. Да, това е че и на нас ни продават скъпо, но пък ние рядко се хвърляме на някакви готови звезди, на които да плащаме 300к седмично стартова. Абе за мен плюсовете определено са повече от минусите. Онзи Балу Флорентино Перес 100% е душил около Салах и Мане, ама като знае, че по тънко от Коутиньо няма да бъдат продадени и нещата вече са други. Добрите души от град Ливърпул, които продаваха готова конфекция вече ги нЕма. Там сме си, но продаваме на цени, които на мига отказват почти всички, да не кажа всички.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Коутиньо говори за Клоп:

 

 

 

"He [Klopp] sent me a message and wished me luck. He wrote that Bayern is a big club and the Bundesliga a great league. He is very happy to see me there," Coutinho told SportBild via Sport Witness.

On Klopp, Coutinho added: "He's just a great coach, one of the best of the world. A real leader. I learned so much from him, especially on the mental level. He changed Liverpool.

"The club breathed new life, made them really strong again. It was an honour to work with him.

"His mentality is unique. He somehow always finds the right words, both before the game and during the game.

"He works very hard and is so extremely focused. The training is very intense. He always manages to adjust you for the next opponent, which is why he is so successful

 

 

Някой май иска да се връща :D

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
  • S.Gerrard changed the title to Филипе Коутиньо (Ал-Духаил)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...