Jump to content

Мамаду Сако (Кристъл Палас)


Гост Red One

Препоръчан пост

Лошото е, че сега мангалчестърките фенове ще измислят някакви скандирания от сорта на "вие сте дрогирани", но те пък да го духат.

 

 

Виж ми аватара. :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Точно пък феновете на Юнайтед няма начин да спекулират по темата, защото цели три пъти техни футболисти са били наказвани за подобни провинения.

 

Първият път е с Хенинг Берг, който по подобие на Мамаду Сако е взимал някакви хапчета, които по негови думи са му помагали да възстановява по-добре след мачовете.

 

Вторият път бяха наказани, заради резервния си вратар Марк Боснич, който бе уличен в употреба на кокаин. Има цяла глава посветена на случая в биографията на Фъргюсън.

 

Третият път е свързан с Рио Фърдинанд, който отказа преди десетина години да се яви на рутинна проверка за допинг. Заради това своеволие бе наказан за 8 месеца.

 

Нека всеки сам си направи изводите, дали точно Юнайтед имат мотиви да се шегуват на наш гръб.

Link to comment
Сподели другаде

Благотворителната организация "An Hour for Others", на която Сако помага, излезе с обръщение на ФБ-страницата си:

 

 

We really hope there isn't a witch hunt against Mamadou Sakho. He's a top, top fella. He asked to meet us again last month and sat for 2 hours chatting with his PA. He is desperate to help families and kids in our City with us and back in Senegal, he's looking at building a school there, I offered to go over with him and help them paint it. He also wants to help us with the room refurbs we do for people struggling.

 

Unbelievably he then said that he would take children and parents who we've worked with who've suffered bereavement or trauma to Disney Land Paris all expenses paid! He's one of the good ones and I hope this side of him is shown and not as if he's some sort of cheat, he's a diamond and stands out from virtually all other footballers as a true, down to earth, decent human being who has never forgotten his roots.

 

Link to comment
Сподели другаде

Каквото и да си говорим, това е една изключително наивна и подчертано непрофесионална постъпка от Сако. Не мога да проумея, как футболист на толкова високо ниво, в 21 век ще тръгне да взима каквито и да e медикаменти на своя глава, при все, че предполагам е наясно с последствията и шумните скандали, които напоследък разтърсиха целия спорт. На това казвам аз въпиюща невежест, некомпетентност и немарливост.

 

Когато получаваш по около 100 хиляди паунда на седмица, когато всяко твое движение се следи под лупа и когато си наясно, че си подложен на стриктни тестове и изследвания през няколко месеца, просто нямаш право да взимаш дори аспирин и витамин С без знанието на клубните доктори и специалисти, които се грижат за физическото ти състояние.

 

Мамаду Сако хвърли огромно петно с това действие първо на клуба, а след това и на собствената си кариера като футболист. Репутацията на Ливърпул определено ще пострада в близките дни, което не е добра новина преди толкова възловите двубои, които предстоят на отбора в Европа. Целият фокус ще се измести от работата ни на терена към казуса "Сако". Знайни и незнайни моралисти и съдници ще изкочат, за да порицават отбора и постъпката, което няма да е в никакъв случай от полза на Ливърпул.

 

Да не говорим, че Клоп се лишава от още един титуляр в особено невралгична зона, където тъкмо Ловрен и Сако започваха да изглеждат като прилична двойка централни защитници.

 

Обяснението на французина с фет бърнърите е нелепо и би заблудило само идиот. Със сигурност не е това истинската причина за гафа, който е сътворил. Всеки футболист в подобна ситуацията измисля глупави оправдания, които в повечето случаи утежняват ситуацията му, а не я смекчават.

И всичко това се случва в заключителния етап от сезона, когато клубът ще се бори да спаси сезона си.

А на всичко отгоре, рискът пред Сако да пропусне Европейското първенство в собствената си родина е изключително висок.

 

Цялата ситуация е христоматиен пример за това как можеш да съсипеш всичко, което си градил до момента и да пропуснеш най-големия футболен форум.

Link to comment
Сподели другаде

Както каза Скар, доста вероятно е да е взимал ефедрин/ефедра, навярно в стак ЕКА - ефедра/ефедрин + кофеин + аспирин. Комбинация, която сама по себе си не е фет бърнър в буквалното му значение (не е комерсиален продукт, всичко се купува поотделно), но е изключително ефективна за изгаряне на мазнини. Това обяснява и твърдението му, че е вземал fat burner. Само дето едно от веществата в този стак / фет бърнър е забранено от доста време вече. В момента на пазара никой от фет бърнър продуктите не съдържат ефедра именно защото е забранено вещество, но до преди години не е била и е присъствала във всеки фет бърнър. Затова и старите продукти от този тип са били сто пъти по-ефективни от сегашните.

 

Ефедрата сама по себе си не е кой знае какво и не е толкова скъпа, но е доста трудна за намиране след забраната й. Покачва ти значително сърдечния ритъм и от там температурата на тялото, като това помага страшно много за изгарянето на мазнини. Именно и заради тези й ефекти свързани със сърцето, ако не се лъжа е имало и смъртни случаи (приемана в големи количества), затова влиза в листата на забранените субстанции.

 

Колкото до Сако, много се надявам някак си да се измъкне от тази каша, която е забъркал.

Link to comment
Сподели другаде

Каквото и да си говорим, това е една изключително наивна и подчертано непрофесионална постъпка от Сако. Не мога да проумея, как футболист на толкова високо ниво, в 21 век ще тръгне да взима каквито и да e медикаменти на своя глава, при все, че предполагам е наясно с последствията и шумните скандали, които напоследък разтърсиха целия спорт. На това казвам аз въпиюща невежест, некомпетентност и немарливост.

 

Цялата ситуация е христоматиен пример за това как можеш да съсипеш всичко, което си градил до момента и да пропуснеш най-големия футболен форум.

 

Симпли, по принцип си прав. Въпросът е защо въпреки изказаните от теб съображения спортисти продължават да го правят и ще го правят и в бъдеще. Отговорът тук не е в парите, а е в амбицията да бъдеш пръв сред първите, най-добър сред най-добрите. Ако беше за парите, Сако нямаше да го направи, защото 100-те хиляди на седмица са му сигурни, дори и да седи на резервната скамейка. Но явно той е от типа хора, които искат всичко или нищо. Това се излъчва от него и затова той е любимец на Копа. Не го оправдавам, но му съчувствам.

 

Случаят е неприятен, ще хвърли петно върху Ливърпул, защото вече се пише в медиите,че "ако не бяха тези медикаменти, щеше ли Сако да направи тези шпагати и да пресече тези топки срещу Юнайтед и Борусия?" Т.е. щеше ли Ливърпул да отстрани тези два отбора?

 

Случаят е неприятен за Ливърпул, но е най-неприятен за самия Сако. За Ливърпул случаят ще мине и ще замине. За Сако не се знае дали няма да съсипе бъдещето му, а не само участието му на европейското.

Когато ми остане време, ще потърся правилника за допинг на УЕФА, все някъде ще го има. Екоу пишат, че след мача на Олд Трафорд са извикали само него на проверка, ако им е коректна информацията. Аз мисля, че се теглят двама по жребий. В жребия участват и резервите. Значи, ако се теглят двама, рискът на Сако е бил 1:9 да бъде проверен. Вероятно е разчитал на този хазарт.

Но това все пак са предположения, нека изчакаме официалните съобщения.

Link to comment
Сподели другаде

@Дренски, няма как само и единствено Сако да е извикан за провека. Това противоречи на обичайните практики на УЕФА. В 99% от случаите се викат минимум двама, които се проверяват обстойно.

 

Честно казано не му съчвувствам ни най-малко.

 

Като професионалист и атлет от такова ниво, той има опрделения задължения и отговорности, които трябва да спазва. Като иска да е пръв сред първите, нека работи и тренира двойно повече, за да постигне целта си.

Това не е бил и никога няма да е начинът, за да просперираш. Не понасям измамите във всичките й форми. Сако не е от вчера във футбола, нито е свален от някой боабаб, за да не знае, че в професионалния футбол (спорт), не можеш и нямаш право да се стимулираш или лекуваш на своя глава. За това в тези клубове работят една плеяда високопрофилни доктори и специалисти по физическа подготовка, за да се избегнат именно случаи като този.

 

Ако пък допуснем, че го е направил от немарливост (а не с умисъл), несъзнавайки какво върши и какви ще са последствията, то това говори два пъти по-лошо за него.

Общото и в двата случая е, че Сако е сътворил ужасна простотия, която може да върне кариерата му доста назад и да зацапа името му сериозно.

 

Какво значи, ако не го хванат и че рискът е бил 1:18 или 1:1000. Ако днес не го пипнат, то утре ще изгори. На това ли ще се осланяме? Това не е никакво оправдание. Дай сега, че са го хванали да проклинаме лошия му късмет. Несериозно е да се мисли по този начин.

 

Няма значение какъв е бил рискът. Съществува ли и половин процент такъв, тогава просто не го правиш. В противен случай си мошеник, който не играе по правилата и разчита на странични стимуланти, за да се състезава и да печели луди пари. Като не можеш да понесеш натоварванията, значи просто не си за този клуб. Именно поради тази причина не всички могат да бъдат професионални футболисти от такъв ранг.

 

Постъпкава му лично в мен, не буди нито съчувствие, нито каквато и да е съпричастност.

Link to comment
Сподели другаде

@Drenski аз не видях къде пише, че е викнат само той.

Винаги викат по двама, ако има съмнения до шест играча от отбор.

Как така само Сако?

Нещо не е така. Минимум двама са били

Link to comment
Сподели другаде

Аз пък му съчувствам отвсякъде и като цяло за мен цялата история с анти-допинга в съвременния спорт е страшно глупава. Когато говорим за най-високите нива, в абсолютно всеки спорт където физиката играе главна роля, топ атлетите взимат по "нещо" - все пак, тези хора с това си изкарват хляба. Същото беше и с Шарапова и още куп други примери. Сякаш техните конкуренти са чисти като сълза от сърна. Надал и Федерер сигурно нищо не са взимали, карат го на 'ляб и сол завалиите. Всички про бодибилдъри не са чисти и всеки го знае това, но всички те отричат. Защо? Защото всеки топ атлет е рекламно лице на някоя марка, на спортни добавки, на протеинови фафли, на спортно облекло, и т.н. Всички те са пример за нормалните хора, които се стремят да бъдат като тях и чрез закупуването на продуктите, които тези атлети рекламират, се доближават до тях. Притежанието на някои субстанции е подсъдимо, което също е причина спортистите да не си признават за приема им, но това е друга тема (голяма част от веществата не са такива).

 

Единият е страшен техничар, ама изплезва език след полувреме игра. Друг заради генът си и метаболизмът, заложен в него, чисти трудно мазнини. Трети пък качва трудно килограми. Абсолютно всеки спортист, който е отдал живота си на спорта и който си вади хляба от това, иска-не иска прибягва до тези субстанции, за да стигне топ ниво и да се конкурира с останалите. Сигурен съм, че ей сега ако ги почнат наред цялото първенство, а не само 2-ма от 20 и разни такива, на половината играчи ще трябва да им перат по една забрана.

 

Пиниза е каквото и да вземеш да успееш да "заличиш всички улики". Всички тия вещества влияят различно на всеки и се задържат в организма за различен период от време. Дали ще успееш да се "изчистиш" до следващия анти-допинг тест, който ще ти направят? Това е големият въпрос.

Link to comment
Сподели другаде

Рискът е бил 1:18 да го изтеглят пръв и 1:17 да е вторият.

 

You'll Never Walk Alone

 

Да, винаги съм бил много зле с математиката.

 

Това не е бил и никога няма да е начинът, за да просперираш. Не понасям измамите във всичките й форми.

 

В противен случай си мошеник, който не играе по правилата и разчита на странични стимуланти, за да се състезава и да печели луди пари. Като не можеш да понесеш натоварванията, значи просто не си за този клуб. Именно поради тази причина не всички могат да бъдат професионални футболисти от такъв ранг.

 

 

За втори път казвам, че си прав. Просто не живеем в идеален свят. Част от този неидеален свят е и лицемерната борба с допинга в световния спорт. Но това е друга тема. Няма да я зачеквам, само ще кажа, че ме е страх какво би станало и останало от футбола, ако тази война с допинга се поведе истински.

 

 

ПП

@Drenski аз не видях къде пише, че е викнат само той.

Винаги викат по двама, ако има съмнения до шест играча от отбор.

Как така само Сако?

Нещо не е така. Минимум двама са били

 

Позовавам се на коментара от Екоу, който ти пусна снощи. Може да не съм го прочел внимателно, но както го бяха написали, останах с впечатление, че говорят само за Сако. Затова и в предния пост направих уговорка дали им е коректен материалът.

Link to comment
Сподели другаде

... За това в тези клубове работят една плеяда високопрофилни доктори и специалисти по физическа подготовка, за да се избегнат именно случаи като този...

 

Би трябвало редовно (всеки месец ли?) да им вземат проби кръв и урина, за следене на състоянието им,

заради общото здравословно състояние на организма плюс именно за такива и други нежелани вещества.

Тези проби да се изпращат за анализ в специализирана лаборатория и от там да се получат подробностите.

Не бива просто да се доверяват на състезателя и личните му лекари и треньори.

Казано е: " Доверявай се, но проверявай ! ".

Не знам колко време остават следи от това вещество в урината, кога е била последната му проверка,

бил ли е "чист" тогава....

Link to comment
Сподели другаде

Ти ако мислиш , че докторите не са отворени, че взимат си в голяма заблуда ;)

 

Съгласен съм, въпроса е в умелото им прикриване да са добри.

 

Към Дренски: съвсем точно си улучил вероятността да бъде проверен при 2-ма от 18.

Точно 1/9 е ! Киберфена също е прав и също крайният резултат е 1/9 :)

Link to comment
Сподели другаде

Не мога да взема страна,а и не искам.И в двете мнения има резон,и то не малък.

Единственото което не е почтено,и хич не ми харесва е,че осъдихте човека без доказателства.

Те от УЕФА нищо не казват,освен,че има проблем в урината,а тук вече го ликвидирахте.

За чиф х.й ще е втората проба тогава,а, за разнообразие ли?

В правото основния закон е ПРЕЗУМЦИЯТА ЗА НЕВИННОСТ.Къде е тя сега в момента?

Да изчакаме официалните доклади след като излязат всички проби,да чуем кво казва Сако,какво казва клуба и тогава го анатемосвайте.

Една от първите умни фрази в моя съзнателен живот която научих по време на перестройката беше..

.По-добре хиляди виновни на свобода,отколкото един невинен в затвора.

 

ПП.Сетих се за моите си терзания....Сако можем да го анатемосаме, и да го направим на лютика,нищо ,че дава сърце и душа за отбора,нищо ,че е играч на Ливърпул,а някои ........да не споменавам имена , :e055: ,(никой не се сеща предполагам),се влачат като ....... и дума срещу тях не мож каза. :yes:

(това последното да мине към майтапи)

Link to comment
Сподели другаде

Още съвсем малко за допинга, че подпалих на тази тема.

Защо целият български отбор по вдигане на тежести е дисквалифициран за Рио? Не защото е вземал допинг. А защото нямаме толкова много пари, че да купим от най-новия и най-модерен допинг. И нашите или трябва да рискуват със старите боклуци от времето на Иван Абаджиев, или да отидат чисти и да вдигат с по 50 килограма по-малко от другите. Да ама ако стане второто, целия свят ще им се смее. А в България ще ги питат защо похарчихте държавни пари за подготовка и участие в Рио, като там ще вдигате с 50 килограма по-малко.

 

А защо най-новото и модерно е толкова скъпо? Защото антидопинговите лаборатории "се скъсват" от борба с допинга и това стимулира едни други лаборатории, да ги наречем допингови, да разработват все нови и нови продукти. Така едните печелят милиони от това, че се скъсват да се борят с допинга, а другите печелят милиони от това, че се скъсват от работа да измислят как да излъжат първите. Ами ако предположим, че тези две групи лаборатории, кръвни врагове за пред нас, всъщност зад кулисите не са врагове?

 

Световният рекорд от 209 см на Стефка Костадинова е поставен през 1987 г. До днес не е подобрен. Защо ли? Очевидният отговор е, защото за 29 години от тогава на цялото земно кълбо не се е родила нито една по-високо скачаща жена. Само че този отговор изглежда невероятен.

Link to comment
Сподели другаде

В подкрепа на Дренски ще кажа,че руснаците преди Лондон направиха лаборатория за анти(анти)допингов контрол по непотвърдени данни за около милиард евра.

Link to comment
Сподели другаде

Никой не анатемосва Сако, да не говорим пък за ликвидиране или гонене от отбора. Констатираме, че е направил глупост . Факт, който не подлежи на съмнение. Нищо повече. Ей, не се научихте коректно да цитирате и това си е. Някакви свободни интерпретации...

 

Това, че е наш футболист не го освобождава от отговорност. Големите заплати и славата вървят ръка за ръка с някакви отговорност на и извън терена.

Link to comment
Сподели другаде

Никой не анатемосва Сако, да не говорим пък за ликвидиране или гонене от отбора. Констатираме, че е направил глупост . Факт, който не подлежи на съмнение. Нищо повече. Ей, не се научихте коректно да цитирате и това си е. Някакви свободни интерпретации...

 

Това, че е наш футболист не го освобождава от отговорност. Големите заплати и славата вървят ръка за ръка с някакви отговорност на и извън терена.

 

Всички казват,че е ОБВИНЕН,ама тук вече е готов опечен.

Идея си немаш,Симпли колко е гадно да те обвинят за нещо и да си невинен.Дано не ти се случва.

Изчакай малко,после колкото щеш.

Link to comment
Сподели другаде

Каквото и да си говорим, това е една изключително наивна и подчертано непрофесионална постъпка от Сако. Не мога да проумея, как футболист на толкова високо ниво, в 21 век ще тръгне да взима каквито и да e медикаменти на своя глава, при все, че предполагам е наясно с последствията и шумните скандали, които напоследък разтърсиха целия спорт. На това казвам аз въпиюща невежест, некомпетентност и немарливост.

 

Когато получаваш по около 100 хиляди паунда на седмица, когато всяко твое движение се следи под лупа и когато си наясно, че си подложен на стриктни тестове и изследвания през няколко месеца, просто нямаш право да взимаш дори аспирин и витамин С без знанието на клубните доктори и специалисти, които се грижат за физическото ти състояние.

 

Мамаду Сако хвърли огромно петно с това действие първо на клуба, а след това и на собствената си кариера като футболист. Репутацията на Ливърпул определено ще пострада в близките дни, което не е добра новина преди толкова възловите двубои, които предстоят на отбора в Европа. Целият фокус ще се измести от работата ни на терена към казуса "Сако". Знайни и незнайни моралисти и съдници ще изкочат, за да порицават отбора и постъпката, което няма да е в никакъв случай от полза на Ливърпул.

 

Да не говорим, че Клоп се лишава от още един титуляр в особено невралгична зона, където тъкмо Ловрен и Сако започваха да изглеждат като прилична двойка централни защитници.

 

Обяснението на французина с фет бърнърите е нелепо и би заблудило само идиот. Със сигурност не е това истинската причина за гафа, който е сътворил. Всеки футболист в подобна ситуацията измисля глупави оправдания, които в повечето случаи утежняват ситуацията му, а не я смекчават.

И всичко това се случва в заключителния етап от сезона, когато клубът ще се бори да спаси сезона си.

А на всичко отгоре, рискът пред Сако да пропусне Европейското първенство в собствената си родина е изключително висок.

 

Цялата ситуация е христоматиен пример за това как можеш да съсипеш всичко, което си градил до момента и да пропуснеш най-големия футболен форум.

Та ето ти цитирам те ,просто удебелявам думите които смятам за НЕРЕДНИ в случая.

Ако всичко се докаже,тези думи са напълно резонни,но в сегашната ситуация,дори при 99% шанс да е вярно,нямаме право на подобни думи.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...