Jump to content

Мамаду Сако (Кристъл Палас)


Гост Red One

Препоръчан пост

ОК, нямам какво да добавя. Плюй го. Имаше едно: "Хората забравят. И забравят доброто, когато направиш зло. Но никога не забравят злото". Както и да е, това е мое мнение.

Link to comment
Сподели другаде

Не е зле да се поуспокоите на тази тема,Мама,колкото и да е сгафил,не е на терена....Стига сте яли като лешояди.....

Ама,Кара,ама Симпли или аз,все тая,просто мнения,истината е по средата....

Link to comment
Сподели другаде

гледам не сте споменали, ето пресен случай от този сезон

 

Играч на Динамо (Загреб) отнесе жестоко наказание

 

УЕФА наложи 4-годишно наказание с лишаване от състезателни права на футболиста Ариян Адеми от Динамо (Загреб), съобщава хърватският гранд на клубния уебсайт. Причина за суровата санкция е употреба на забранени вещества.

 

Ръководството на Динамо определи решението като шокиращо и "възможно най-лошото", добавяйки, че клубът ще обжалва санкцията. От Динамо пишат също така, че самият Адеми се чувства разбит.

 

Адеми е полузащитник и един от основните футболисти на Динамо. Македонецът е дал положителната допинг проба след победата на хърватите с 2:1 над английския Арсенал в мач от Шампионската лига, игран на 16 септември в Загреб.

Link to comment
Сподели другаде

Изумен съм от наказанието(ултра тежко) и от реакциите на някои хора! Разбира се, всеки има право на мнение относно това провинение. Не мога под никаква форма и логика да подкрепя и да бъда едва ли не възхитен от постъпката на Сако. Тя е съзнателна, непрофесионална, детска, наивна, недалновидна, безотговорна и неблагодарна! Към Клоп лично, адски неблагодарно! И не само! Към милионите поддръжници и всички, които с пълно гърло скандираха името му, за да му дадат кураж, любов и подкрепа! Да му покажат благодарността си. Никой не може да отрече страхотните му изяви за отбора! Войн е, куче е , характер е! Само има една тънка подробност, интелигентните и разсъждаващи хора оглеждат рискованите начинания от всички страни преди да ги предриемат! Дори да приемем, че подбудите му не са били чисто егоистични, тоест да бъде във форма и да се представя на вискоко ниво и заради отбора, силно издишат, защото угрозата да бъде проверен съществува всяка една секунда. Играеш руска рулетка и то не само с един патрон в револвера...Остава си един нарцистичен егоизъм. Защото лишаваш отбора на сърцата на милиони от безспорно необходимито си присъствие в епохално важен момент, в подножието на фундаментален, евентуален успех! Не изпитвам садистично удоволствие да нападам Сако или да се упражнявам в цветисто оплюване. Просто никога не съм обичал да се играе нечестно, да се замитат неща, само защото има намесен "наш" човек, за каквото и да става дума! Благодаря ти, Мамаду, за всичко! C'est la vie! Move on!

Link to comment
Сподели другаде

Чакайте , той още не е наказан, какви са тия 2 до 4 години, няма нищо официално все още.Това че е французин и е черен може да спомогне за по-малко наказание от Уефа. No to racism ;)

Link to comment
Сподели другаде

Нека изчакаме официалното наказание. Както каза някой по-горе. Отказа от втора проба се води показване на добра воля към проверяващите. В комбинация с някое добро извинение (не казвам да му вярваме на извинението, а да е добро) може да намали драстично наказанито.

Link to comment
Сподели другаде

Ако се размине с 6 месеца се връща преди Коледа и всичко продължава по план. Виж, година ми се струва множко. Хубавото, ако може да се нарече хубаво, е че ще може да тренира. Той не е контузен, така че няма да има период на завръщане, работа във фитнеса и т.н. Силно се надявам да не загубиме този войн.

Link to comment
Сподели другаде

Казусът е сложен от морална гледна точка и двата вида мнения имат своята логика и смисъл.

Да, безспорно Сако хвърля петно върху Ливърпул, въпросът е колко голямо е петното.

Онзи ден изредих няколко произволно взети случая на допингирани спортисти. Могат да се посочат още стотици такива. Изброих ги, за да подскажа, че допингът е част от модерния спорт. Хиляди са случаите на хванати с допинг спортисти, които изтърпяват наказанието си и продължават нататък. Това е станало като нещо едва ли не прието и не се правят големи драми около него. Вече дори и параолимпийците ги ловят с допинг.

 

Да хвърли камък по мен този от вас, който поне веднъж в живота си не е преписал на изпит, не е укрил данък, не се е возил гратис в градския транспорт. Ще кажете - ама Сако е публична личност, известен в целия свят, пример за младите и т.н. какво общо има с возенето без билет в градския транспорт? Общото е, че и в единия, и в другия случай се върши нещо нечестно. Нищо че мащабите са различни.

Link to comment
Сподели другаде

Ебаси моралистите в тоя форум.Хвърлял петна по емблемата , позор , бил невеж и некомпетентен и любимото ми непрофесионалист.Човек ще каже , че тука виреят безгрешните и решават кой да влезе в Рая.Зобнал се , хванали го.Наказание и толкова.Изхвърляте се , самозабравяте се повечето и най-важното не оказвате никаква подкрепа и не търсите решение на ситуацията.Заклеймихте го и го анатемосахте преди да е наказан , а този играч е показвал само и единствено 100% раздаване и любов към отбора.

Link to comment
Сподели другаде

@Дренски, ценя високо всяко твое мнение, но тук ще ми позволиш да не се съглася с теб. И ще ти кажа защо.

 

Казусът безспорно е сложен и не бива да се разглежда едностранчиво. Тук си напълно прав. Има обаче едно ключово "но"...

 

Не искам да съдя прибързано французина, но има една съществена разлика между всички онези примери, които си дал и неговата ситуация.

Сако е публична личност и се състезава в световноизвестен клуб. За да е на високо ниво - както технически, така и физически получава ужасно много пари - такива, които един средностатистически човек не може да изкара за 100 живота. Това са три доста задължаващи сами по себе си факта.

Работата на Сако се състои единствено и само в това да тренира и да се усъвършенства. Нищо друго. Именно с качествата си той е направил така, че да бъде привлечен в клуба.

 

Ако наистина не може да издържа на натоварванията и тялото му не е склонно да понесе този товар, тогава просто няма място в клуб като Ливърпул, където винаги и по всяка време се гонят високи цели и се търси максимума. Защото допингът служи именно за това - по-висока концентрация, по-бързо възстановяване, повече сила, с които да отговаряш на очакванията и да си конкурентоспособен.

 

Не мога да приравня постъпката на Сако към примерите от всекидневието, които си дал. За да упражнява професията си Сако получава милиони лири годишно, а ако се докаже, че е взимал допинг излиза, че си е послужил с измама, за да се облагодетелества лично. Всетовноизвестните футболисти са неприлично богати, но щедрите чекове изискват и някои по-специфични задължения, които те е редно да спазват. Не можеш да си позволиш да петниш името си по подобен елементарен начин, при все, че си абсолютно наясно колко е наболяла темата с допинга и колко проверки ще има преди Европейско, преди клубни турнири и т.н. Сигурен съм, че Сако не е нито невеж, нито глупав, за да не е наясно с евентуалните последици, които произтичат от едно такова деяние.

 

Да не говорим, че по този начин едновременно накърнява няколко страни - себе си (като професионалист от такова ниво), Ливърпул като институция, а с действията си подлага на съмнение и резулаттите на отбора в този период.

 

Повтарям и потретвам, че всичко това важи, само ако вината му се докаже. Всички стискаме палци това да не е така, но ако наистина си е послужил с нечестни средства, за да си извоюва предимство над останалите, то тогава ще си заслужи наказанието за какъвто и срок да е то.

 

Не съм моралист, нито съдник, старая се да бъда обективен и да меря с еднакъв аршин независимо за кой футболист и отбор става дума. Това е въпрос на гледна точка. Няма грешно и вярно мнение. Аз лично никога не съм толерирал измамата в спорта, особено пък във футбола. Парите, които взимат тези хора ги задължават да са в топ форма по всяка време. Това е и голямата разлика между един футболист средна ръка и един световна класа, който има привилегията да представя Ливърпул на терена.

Link to comment
Сподели другаде

Успокой се с тая "N-word", той все още е играч на Ливърпул и аз го подкрепям.

Моля те, колега, да не се опитваме да ги налагаме тия дивотии тука. Н-уърдове и прочие. Тая чутовна глупост не ни е достигнала тук в България все още (за радост). Негърът си е негър. И няма нищо обидно в това, а тая толерастия, която наблюдаваме на Запад е не по-малко грозна и абсурдна от самия расизъм. Не ме разбирай погрешно, не съм расист.

 

Още след първия сезон на Сако бях "за" продажбата му. Безспорно има качества, но и някои големи недостатъци, които няма да му позволят никога да бъде един от топ защитниците на Стария континент. Дано спомогне за по-бърза продажба, ако го накажат. Лично аз ще съм и много по-спокоен, ако Шкъртел или дори Туре довърши сезона до Ловрен. А лятото - на пазара за нещо качествено (ама наистина) за неговата позиция.

Link to comment
Сподели другаде

1. Защото допингът служи именно за това - по-висока концентрация, по-бързо възстановяване, повече сила, с които да отговаряш на очакванията и да си конкурентоспособен.

 

2. Не мога да приравня постъпката на Сако към примерите от всекидневието, които си дал.

 

3. а с действията си подлага на съмнение и резулаттите на отбора в този период.

 

4. Повтарям и потретвам, че всичко това важи, само ако вината му се докаже. Всички стискаме палци това да не е така, но ако наистина си е послужил с нечестни средства, за да си извоюва предимство над останалите, то тогава ще си заслужи наказанието за какъвто и срок да е то.

 

5. Това е въпрос на гледна точка. Няма грешно и вярно мнение.

 

Изяснихме се общо взето. Според мен ти гледаш по-идеалистично на случая (в което няма нищо лошо), а аз гледам по-реалистично. Едва ли и двамата можем да добавим нещо повече по въпроса.

Номерирах няколко твои изречения, за да ги коментирам по-лесно.

 

1. Подчертах думата възстановяване, защото тя винаги ме е смущавала, когато става дума за медикаментозно възстановяване в спорта. Ясно е, че спортисти на такова високо ниво не могат да карат само на вафли и марули, но когато се говори за възстановяване, винаги оставам с усещането, че така се нарича разрешеното допингиране с препарати, които утре могат да станат забранени.

 

2. Признавам, че примерът ми се возенето гратис в градския транспорт беше малко провокативен :)

 

3. Интересни ще бъдат резултатите от една анкета във форума с въпрос: Какво предпочитате

а. Сако чист, а Ливърпул отстранен от Борусия б. Сако допингиран, а Ливърпул отстранил Борусия.

 

4. Няма начин да е невинен. Затова се отказа от отваряне на второта проба, за да се приключи по-бързо, да му сложат наказанието и да започне да си го излежава.

 

5. Съгласен съм - пак стигаме до идеализма и реализма. Не се чувствам добре, когато омаловажавам вината на Сако, но предпочитам да бъда реалист.

 

ПП Направи ми впечатление, че на няколко пъти написа, че щом взима толкова много пари, няма право да се допингира. Малко излиза, че ако е футболист от средна класа в среден отбор в първенството на Босна и Херцеговина има морално право да се допингира

Link to comment
Сподели другаде

ПП Направи ми впечатление, че на няколко пъти написа, че щом взима толкова много пари, няма право да се допингира. Малко излиза, че ако е футболист от средна класа в среден отбор в първенството на Босна и Херцеговина има морално право да се допингира

 

Не, ни най-малко, разбира се.

 

Акцентирах на парите, защото именно те са разделителната линия между топ клас играч и такъв от средна ръка. Идеята бе, че с тези милиони, които взима трябва да е постоянно на високо ниво (без забранени субстанции), защото представлява огромен клуб и просто няма право да злепоставя и себе си и клуба. Работата му е да играе, да тренира и да брани интересите на Ливърпул. Това е.

 

Докато при един посредствен футболист това не е задължително, защото нивото му е такова. Ясно е, че никой не трябва да взима допинг. В това няма никакво съмнение.

Link to comment
Сподели другаде

Моля те, колега, да не се опитваме да ги налагаме тия дивотии тука. Н-уърдове и прочие. Тая чутовна глупост не ни е достигнала тук в България все още (за радост). Негърът си е негър. И няма нищо обидно в това, а тая толерастия, която наблюдаваме на Запад е не по-малко грозна и абсурдна от самия расизъм. Не ме разбирай погрешно, не съм расист.

 

Още след първия сезон на Сако бях "за" продажбата му. Безспорно има качества, но и някои големи недостатъци, които няма да му позволят никога да бъде един от топ защитниците на Стария континент. Дано спомогне за по-бърза продажба, ако го накажат. Лично аз ще съм и много по-спокоен, ако Шкъртел или дори Туре довърши сезона до Ловрен. А лятото - на пазара за нещо качествено (ама наистина) за неговата позиция.

 

Съгласен съм с това за думата негър. Аз също не искам да се цензурират подобни неща. Да го оставим на обсебеното от обиди западно общество.

 

Удебеленото нали се сещаш, че няма как да стане... точно обратното ще е. Кой ще иска да купи наказан футболист. Ако някой отбор се съгласи, то ще ни извива ръцете яко за цената. И все пак - защо да го продаваме? Ако му лепнат 6 месеца не е толкова фатално. Сако ще се върне по-примерен и по-жаден за успехи. Аз предпочитам да го задържим. Ясно е, че има клаузи в договорите, според които, ако играчът не играе по негова вина, то заплатата или не му се изплаща, или е някакъв нисък процент. Така че това не ме притеснява.

Link to comment
Сподели другаде

3. Интересни ще бъдат резултатите от една анкета във форума с въпрос: Какво предпочитате

а. Сако чист, а Ливърпул отстранен от Борусия б. Сако допингиран, а Ливърпул отстранил Борусия.

 

Е той допингиран покри толкова засади, а ако беше чист? Сигурно нямаше да е 4:3, а 4:7.

Link to comment
Сподели другаде

Допингът прави спорта такъв какъвто е! Много мразя подобни клишета, но е факт и то безпорен, че без допинг, това което гледаме за жалост е невъзможно. Всеки, който се е занимавал със спорт по-сериозно ще го потвърди. Много ми харесва духът на Симпли, браво за вижданията. Абсолютно искрено се радвам, да виждам, че има такива хора. Сако е направил нещо отстрани, защото дори в България се чистят нещата и се слагат норми, айде пък богат клуб като нашият. Такива рискове не могат да се поемат, както каза някой по-горе, че едва ли не ако те хванат - хванат... Той е взел нещо на своя глава, което е глупаво, но това физическо натоварване явно не му е понесло и той е изпробвал късмета си чисто хазартно. Това са си мои размишления разбира се. Но отдавна химията е влязла в спорта и никога няма да излезе. Няма спасение от това, защото и двете крайности - съвсем да изчезне или пък да се позволи са невъзможни. Спортът няма да е същият, а ако се позволи през уикенд ще умират по терените явни спортисти... Аз го подкрепям Сако, но все пак наистина не му приляга!

Link to comment
Сподели другаде

http://www.bbc.com/s...otball/36161272

 

Ето това е част от новината по ББС:

 

The suspension is provisional until a final decision is taken by Uefa's control, ethics and disciplinary body.

 

Това би трябвало да означава, че до 30 дни ще обявят истинското наказание. Предполагам, че времето дотогава ще бъде приспаднато.

Link to comment
Сподели другаде

Наказан е за 30 дни само, което все пак значи, че сезонът за него приключи. Поне ще е на разположение за началото на подготовката.

 

не точно, наказан е временно за 30 дни, докато обявят крайното наказание.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...