Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

Ние че ще се борим на какво е ясно, ама да не стане като в Испания. Два отбора и за всички надолу плявата. Е ще има по някое изключение ( Атлетико), ама то ще повтаря правилото.

Link to comment
Сподели другаде

Ние че ще се борим на какво е ясно, ама да не стане като в Испания. Два отбора и за всички надолу плявата. Е ще има по някое изключение ( Атлетико), ама то ще повтаря правилото.

 

То в Англия е по-зле.Има един отбор обикновено на някакво ниво и той става шампион.Другото е смешки.Лестър шампион миналата година,е го е шампиона,тръгнал към изпадане.

Link to comment
Сподели другаде

имали сме хора в Холандия днес. Гледали са Хаким Зиех, полузащитник, дошъл тази година от Твенте в Аякс.

Мароканец е и е оценен на около 11 милн. евра. 23 годишен.

Този сезон е с 21 мача, 8 гола и 6 асистенции

 

wSbdAYmXoAw.jpg

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Eй това са футболяги, с които са ни свързвали знайни и незнайни медии и журналисти. Всеки от тях е абсолютно възможен за взимане. Част от тези и в момента са мега футболисти, а на много от тях им предстои да станат.

Не са играчи за които трябва да се дават колосални суми, от рода на 70-90-100 милки, а доста от тях могат значимо да ни вдигнат нивото.

Със сигурност няма как да се оплаче човек , че няма налични играчи на пазара. Дали конкретно някой от тези, дали други, но това лято ще трябва да се пазарува много сериозно и внимателно, ако искат Клоп и компания да постигнат нещо значимо.

 

Aлександър Лаказет.

Алваро Мората.

Тимо Вернер.

Андре Силва.

Сердар Азмун.

 

Иско Аларкон.

Джулианд Брандт.

Макс Майер.

Риад Марез.

Набил Фекир.

Алекс Окслейд Чембърлейн.

 

Махмуд Дахуд.

Матео Ковачич.

Наби Кейта.

Колитен Толисо.

Юри Тилеманс.

Данило Перейра.

Рубен Невеш.

Ектор Ерера.

 

Върджил Ван Дайк.

Бенедикт Хьолведес.

Никлас Шуле.

Джонатан Та.

Виктор Линдельоф.

 

Данило

Жорди Гаспар.

Алеш Видал.

Йонас Хектор.

Рикардо Родригес.

Джетро Вилемс.

 

 

IN - Лаказет, Иско , Брандт,Дахуд, Кейта, Ван Дайк, Хектор и можем да започнем оптимистично новият сезон :)

 

Out - Стъридж, Маркович, Сако,Морено,Лукас,Ингс.

 

Мечтите са безплатни :)

Link to comment
Сподели другаде

Клоп никога не взема контузени футболисти- за Върджил Ван Дайк говоря

 

Което си е и правилна стратегия според мен.Трансфери на контузени(освен,ако е нещо леко) и завърнали се скоро от тежка контузия често се оказва голяма грешка.

Link to comment
Сподели другаде

Със сигурност няма как да се оплаче човек , че няма налични играчи на пазара.

 

Такива измислени твърдения само на Клоп може да му ги разправя борда и той да ги заявява публично и да си мисли, че ние му вярваме. На днешно време няма играчи, които да не може да си ги купиш по което и да е време или ако има, те са около 1%. Дадеш ли му пари, всичко е на пазара, някои дори са съгласни да продадат и майка си за пари.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Както написах и в другата тема на нас ни трябва широчина на състава.Клоп трябва да си е научил ЕДИН от уроците че с 11-12 или 13 титуляри не може да изкара сезона,просто физически е невъзможно.Да не говорим пък да играем както се очертава на повече от един фронт,просто е абсурд.Ясно ми е че добрите доказани футболисти струват много пари които ние не можем (или не искаме) да извадим, но това не пречи да се вземат поне ДОБРИ играчи с доказан опит или МЛАДИ но обещаващи за резервната скамейка които да заменят титулярите когато се наложи.Купи 1 или 2 first class играчи директно за титулярния състав,но и поне 3-4 за бекъп играчи.Честно казано предпочитам да виждам на резервната скамейка примерно Лукас - човек с опит,отколкото някой младок от школата който само да запълва бройката.Всички вече в Лигата ни знаят и начина на игра и кои ще ни бъдат титулярите в почти всеки мач!!

Защо Милнър,Фирмино,Жорето всеки мач са титуляри независимо от формата се пита в уравнението?!

 

Ще ми бъде много интересно следващия сезон след като ще играем за Шампионската (Европа) лига,2-те купи и в първенството какви мерки мисли да предприеме Клопо за да ги няма тези издънки с късия ни състав и дали някога ще имаме план Б когато не ни върви играта в даден мач - нещо които пое АЗ не видях много често през миналия сезон?!

Link to comment
Сподели другаде

Мисля,че тук е мястото за публикуване на този пост.

 

Според мен и не само, това е човека на когото се дължат в голяма степен успехите на Ювентус в последните години.Та какво казва той:

 

Бепе Марота: "За Ювентус избираме играчи по два признака. Да са утвърдени шампиони като Дани, Марио, Сами и т.н., или да са таланти, които имат качествата, да станат шампиони. Това означава не само технически качества, но и нужните човешки ценности, за да се превърне в шампион. Както Дибала например. Имаме проект "Дел Пиеро" за него и ще имаме едно дълго пътешествие заедно.

 

Най-доброто ми попадение беше Пирло. Най-добрата трансферна кампания - миналото лято. Това лято няма да е същото. С абсолютна сигурност няма да продаваме никой от нашите шампиони. Нямаме план за реализиране на бързи печалби. Друг въпрос е, ако някой поиска да напусне, но в момента нямам такава информация.

 

Това, което ще направим са някои леки корекции, за да укрепим тактически отбора. Предвид контузията на Марко, бих казал, че имаме липси в атаката. Що се отнася за полузащитата и отбраната - ще видим. Следим пазара, но не е лесно да се намерят играчи, които да подобрят отбор като нашия.

 

С Моис Кийн подхождаме в рамките на етичните и морални норми, предвид възрастта му. Ще преговаряме с неговия агент Мино Райола. Харесвам Мино. Той е човек, с когото можеш да спориш, да се скараш дори, но думата му не става на две. 1000 пъти го предпочитам пред някои негови колеги, които са по-двусмислени."

Link to comment
Сподели другаде

тоя Сабалета щял да напуска Сити, за мен е най-добрият десен бек в последните 10 години в лигата, според мен за резерва на Клайн е идеален.

т'ва всеки път като го видя и ми става ей така :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

 

 

Ювентус са абсолютният пример за правилна трансферна политика в последните 6-7 години. Те са пример и за това, че дори когато се разделиш с някои от най-добрите ти футболисти, винаги има начин отбора ти да остане силен, че дори по-добър.

 

В последните години се разделиха с - Видал,Тевес,Пирло,Мората,Погба, всеки от които им беше супер важен за състава. Те дори не се стремяха да заменят пряко напусналите играчи.

 

Разбира се, трябва да отбележим, че Ювентус има огромното предимство да обира всичко по-качествено от местното първенство.

Нещо което при нас няма как да се случи.

Но трансферите като този на Кедира,Дани Алвеш, Погба за 800 000, Артуро Видал, Пирло,Тевес, са големи примери за правилният подход на трансферния пазар.

С хора като Алвеш,Пирло,Тевес,Евра„Кедира, може да не взеха най-преспективните играчи на пазара, но взеха опит и манталитет в отбора. Вижда, се че този подход е печеливш, защото Ювентус постига успехи не само в местното първенство,но и в ШЛ.

 

При нас се заговори за Фабрегас,Агуеро,Касияс, и веднага се почва.. защо са ни тия пенсионери, Агуеро не бил вече същият,Фабрегас не бил същият, а ние в отбора си нямаме кьорав играч с подобен манталитет като изброените.

 

Преди време взимаме Гари МакКалистър пред умирачка едва ли не, а човека ни е помогнал много за спечелените 5 купи по онова време.

 

Трябва да има баланс в един отбор. Само с млади играчи е много трудно в днешно време да се печелят купи, колкото и добри да са те. В даден момент , не всичко опира до техническите качества на състезателите, а до техните морални такива.

Това лято ни напуска Лукас, и ще остане единствено Милнър като по-опитен човек в отбора.

 

Който и отбор от водещите в Европа да вземем, ще се види, че имат изобилие от опит в състава си. Без него просто не може.

Link to comment
Сподели другаде

Извадки от книгата на Карло Анчелоти:

 

====================================================

На трансферния пазар успяхме да вземем Кларънс Сеедорф

и Алесандро Неста, които бяха невероятни футболисти....

 

В началото генералният директор не успя да убеди Берлускони

да плати толкова голяма сума за играч,

защото Берлускони имаше известни финансови проблеми.

 

Неста щеше да струва 30 милиона евро,

но дори и за тази сума беше необходимо да убедя Берлускони,

че той е жизнено важен за нас. Ограниченията в ръководенето

на една организация не всякога се излагат на публичен показ.

 

Смятах Неста за толкова важен елемент от отбора, че

реших да се пробвам директно с Берлускони.

 

„Президенте, всеки иска да спечели Шампионската

лига – казах му. – Но ако не купим Неста, няма как да

я спечелим. Дай ми Неста, а аз ще ти поднеса Шампионската

лига.“

 

В крайна сметка това се оказа страхотна сделка и за

двама ни. Той купи Неста, а аз му поднесох Шампионската

лига. По-късно спечелихме още веднъж Шампионската

лига, играхме финал, полуфинал и четвъртфинал, беше

един фантастичен период за клуба.

===================================================

Link to comment
Сподели другаде

Значи ти ШЛ, я приемаш само като още едно състезание което няма да спечелим. Гледаш само откъм страна на купата, а не поглеждаш към възможността чрез тази ШЛ, да привлечем по-добри играчи, и с битките там отбора да израсне.

 

Най-грешно е да си мислим, че с попадане в Шампионска лига, ще се извие опашка от звезди и доказани играчи желаещи да дойдат при нас. И преди 2 години влязохме в Шампионска лига и взехме "звездите" на Саутхямптън, които ни докараха до 5 точки от 6 мача в най-слабата група.

Link to comment
Сподели другаде

Доказвано е многократно, че ШЛ не влияе върху привличането на играчи и от нас, и от други отбори. Това, че даден играч уж изчаквал да види дали ще се класираме за ШЛ са пълни глупости (визирам Ван Дайк). Просто разтяга във времето и изчаква дали няма да се появи някой да му даде повече пари или пък ние няма да се бръкнем по-дълбоко за него. Всичко е пари, абсолютно всичко.

Link to comment
Сподели другаде

Абсолютно. Ако продължаваме да се циганим на трансферния пазар ще си пазаруваме и следващите прозорци от Съндърланд, Нюкасъл, Саутхямптън, Бърнли и т.н.

Link to comment
Сподели другаде

Което не става с пари, става с много пари... те са го казали хората, че и доказали! Играчи като Джерард, Тоти и сие, са вече изпята песен... днес на мода са финансовите социопати... като моя милост! :) Завишаването на стандартите принципно е особено к.рвенски похват... няколко отбора завишават стандартите като хвърлят "луди" пари под формата на трансферни суми и заплати... като по този начин принуждават останалите тимове от първенството или да плащат мъжката, или да лапат чучура. :) Наби Кейта... НАБИваш 50 мили, а те те питат... За снимка с него ли предлагате толкова? :) Така е с керваните... ако изоставаш... ще те изоставят... а лешоядите ще те довършат... и костите ти ще прашолясат като тези на Нотингам Форест, Астън Вила, Евертън... :) Животът е труден... още по-труден е ако не се приемат реалностите му!

Link to comment
Сподели другаде

В последните години се разделиха с - Видал,Тевес,Пирло,Мората,Погба, всеки от които им беше супер важен за състава.

 

 

Изключително важният Мората с умопомрачителните 15 гола в 65 мача за Юве и 85 гола (45, от които в 3та дивизия на Испания) в клубния футбол. Тоя е на 25, как може въобще да го взимат насериозно и да го пишат звезда.. Камбура на 35+ години вкарва повече..
Link to comment
Сподели другаде

Вижте сега...никой сериозен играч който не е застаряващ../след 32/ няма да отиде в някой отбор дето не помирисва ШЛ...вие давате примери с отбори дето инцидентно са пропуснали една година да се класират..друг е въпроса че ШЛ сама по себе си няма да ти доведе играчи ако се стискаш да дадеш пари...нашия пример отпреди няколко години е резултат от некадърна преценка и работа на трансферния прозорец нищо друго не е

Link to comment
Сподели другаде

Изключително важният Мората с умопомрачителните 15 гола в 65 мача за Юве и 85 гола (45, от които в 3та дивизия на Испания) в клубния футбол. Тоя е на 25, как може въобще да го взимат насериозно и да го пишат звезда.. Камбура на 35+ години вкарва повече..

В деня,в който купим Мората(ако въобще се случи) хората около мене ще усетят вкуса на някое хубаво уиски... ;)
Link to comment
Сподели другаде

Марко Ройс с частично разкъсана връзка в коляното. Още не се знае колко време ще бъде извън терените.

 

Значи сега е времето да се пробваме с оферта за него, а те да ни направят поне 50% отстъпка.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...