Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

Единствената дупка, ама наистина дупка от трансферите на Клоп е Клаван. За всички други могат да се намерят положителни ... да речем поне епизоди.

E какво му е на Клаван? Той е взет за последна дупка на кавала, за такива пари си е взет и си се справя с тази си задача. Има добри, има и лоши мачове, много пъти беше предпочитан за титуляр пред останалите. Сега ти ако си имал по-високои очаквания....?

Link to comment
Сподели другаде

Гост Shinobi

Именно - Клаван беше купен като "дупка" и точно деветата на кавала, както Ози казва над мен. Нито цената му висока, нито годините малко и от там очакванията към него не би трябвало да са високи. Emergency CB е и до сега се представя добре в тази си роля.

Link to comment
Сподели другаде

Аз очаквам когато един играч е взет в Ливърпул, да не стават голове през него във всеки мач, в който играе. Парите му били малко ... Напротив - цена/качество при него е много зле като съотношение. По-добре Уиздъм да беше останал вместо него. Ползата щеше да е същата - нулева.

 

Както и да е. Надявам се утре да му е последния мач за отбора. Не вярвам да остане за следващия сезон.

Link to comment
Сподели другаде

Но Вайналдум е толкова анонимен, завалията, че си върви към тоя етикет.

 

Не е точно така! Изгледай мача с Порто например и го наблюдавай!

Свърши страшно много работа! Има и слаби, но има и силни мачове!

Link to comment
Сподели другаде

За мен Клаван през този сезон играеше доста добре. През миналият беше тотал щета, но през есента не беше никак зле.

 

Вайналдум е доста спорен. Да, срещу Порто направи много силен мач, ама предишните 7-8 не можеш да го забележиш по терена. Всъщност на него това му е най-големият минус който има в играта си. Просто става невидим, сякаш бяга от топката. Иначе има добра техника, умее да се включва от задна позиция за да бележи голове, не му липсват футболни качества.

 

Като цяло е пределно ясно, че Клоп има уникален нюх що се отнася трансферите. Това го доказва 10-на години вече. В Борусия колко покупки направи и все успешни? При нас % му до момента също е много добър.

Въпросът е с все по-голям успех и все по-силни трансфери да се правят оттук нататък.

Да не се жалят пари. Видя се преди няколко дни само, че финансите в отбора са повече от добри. Пари има, а когато ги има трябва да се харчат.

 

Кейта ни е сигурен за лятото и това е добре. Ще започнем трансферният прозорез с много силен трансфер.

Ориги, Стъридж, Миньоле, Маркович, Груич, вероятно Клаван и още някой по незначителен трансфер. Отново ще се съберат пари от продажби. Имаме пара и от Коутиньо.

Никакви оправдания не могат да съществуват това лято. Да излизат нашите и да плащат това което Клоп иска. Стане ли това нещо, то имаме всички основания да претендираме за големи неща.

Link to comment
Сподели другаде

Ще има много продадени и това лято, което значи че ще трябва и да се купят други на тяхно място.

Моят списък с почти сигурните напускащи:

 

Миньоле, Богдан

Клаван, Рандал, Фланаган

Емре, Чиривела, Маркович,

Ингс, Ориджи, Оджо, Стъридж

 

Може би Груич и Еджария също.

 

Та ще ни трябва вратар дали ще е за титуляр, втори или трети избор това ще зависи от Клоп, но винаги може да се даде шанс на Шамал Джордж или Камил Грабара и Уорд за втори избор и така ако Кариус запази добрата си игра от последните мачове да спестим малко пари.

 

В центъра на защитата оставаме с ВВД, Матип и Ловрен. Да кажем че Върджил е номер едно то номер две не е ясен никак даже. Моето скромно мнение е, че трябва да се инвестира още една сериозна сума за партньор на номер едно. Да се продаде един между Матип и Ловрен и да се даде шанс на Джо Гомез в центъра, който също може да бъде ползван и от дясно при нужда.

 

Бековете и от двете страни мисля че са окей и няма да се пипат.

 

И сега най-интересната част, централните ни халфове:

Тук имаме Хендерсън, Милнър, Лалана, Ох, Вайналдум и Кейта( не слагам Емре тъй като не е подписал договор, а и не мисля че ще го направи). Харесвам Джейм Милнър, но мисля му е време да поиска трансфер в друг отбор с цел да играе повече, а и ще ни освободи от една висока заплата(винаги бих се радвал да се върне някой ден в щаба и да помага като треньор или нещо подобно, но просто времето му при нас изтича). Да кажем Капитана и Кейта ще бъдат първите два избора в състава за следващия сезон, то ще ни трябва номер три(Нов играч с фантазия, техника и голов нюх). И все пак ми се иска да видя и играч с типично дефанзивни функции. При добра оферта бих преживял и раздяла с Лалана и да го заменим с някой неАнгличанин(все пак четирима център халфа - Англичани ми са малко в повече).

 

След раздяла със Стъридж, Ингс и Ориджи ще си имаме само Сър Боби Фирмино и неубедителния Соланке, което е твърде малко за отбор който ще се бори за ПШ, ШЛ, ФА и Пепси купата. Не вярвам Клоп да даде една торба пари за нов нападател, а и не мисля, че Фирмино ще загуби мястото си, но ми се върти в главата схемата с Фирмино да бъде пробван на мястото на което играеше Коутиньо(трети в центъра с пълна свобода да прави каквото си иска) и чак тогава да купим нов скъп нападател имащ за резерва Соланке, Хари Уилсън и разбирасе Боби който при нужда отива между Салах и Мане.

 

Като ги споменах те също нямат някой който да ги смени, ако не са в форма или са в лазарета. И тук трябва да бъде и последния трансфер(крило можещо да играе от ляво и дясто) с резерви Уудбърн и Кент.

 

 

Може би ако шефовете дадат 150м + пари от продажбите Клоп ще се справи.

 

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Един утвърден играч може да не е чак толкова голямо име. Всичко зависи от медийния балон, който се надува около него. Аз бих казал, че Салах беше утвърден играч миналия сезон, но е голямо име вече този.

Link to comment
Сподели другаде

Един утвърден играч може да не е чак толкова голямо име. Всичко зависи от медийния балон, който се надува около него. Аз бих казал, че Салах беше утвърден играч миналия сезон, но е голямо име вече този.

 

Точно така ...утвърдени играчи средна ръка си има колкото искаш...голямото име много често е голямо само заради медиите. С какво например Мбапе е по голямо име от Салах? Но ако видиш медиите за тях Мбапе струва 300милиона а нашия 100тина... логика никаква..

Link to comment
Сподели другаде

С нарастването на финансите ни, както се разбра дори на сериозна печалба излизаме вече при това без ШЛ, то взимането само на качествени играчи за в бъдеще според мен е гарантирано.

Можем да си позволим 75 мил. за Ван Дайк, значи ще можем лятото и следващите трансферни прозорци да прибавяме играчи само от подобен калибър - класа. Без значение ще е откъде ги взимаме. От Рома, от Сотон, от Лайпциг или Омония Никозия все тая.

 

 

Принципно съм съгласен с мнението, но хич не вярвам на хамериканците /то и действията им го показват де/.

Само това, че можем да си позволим Ван Дайк благодарение на нарастването на на финансите ни ...... хммм нещо не съм съгласен. ВВД + Окса ги взехме благодарение на това, че продадохме Коу.

Такива легенди, че пари имаме но ги стискаме за лятото ги слушам от както купиха отбора. До момента се вадят по едни 20-30 млн на година за трансфери. Всичко останало е за сметка на продажбата на част от отбора :)

Link to comment
Сподели другаде

Не е много ясно ако лятото дойде някой и изтропа 200 милиона паунда за Салах дали няма бай Хенри да реши да сгъне кеша.В тази връзка се надявам на разум от страна на ръководството и по-конкретно Клоп да удари по масата и да заяви ясно, че не желае да му продават най-добрите играчи ако искаме да се борим за нещо повече от 4-то място.Още повече, че може да се появят кандидати и за други играчи не само за Мо.Въртят се например някакви спекулации, че ако Левандовски иде в Реал Мадрид, Байерн щели да се опитат да привлекат за негов заместник Фирмино.

Link to comment
Сподели другаде

Май всеки има различни критерии за "утвърден играч" и "голямо име" :sarcastic:

 

Това е напълно вероятно, но лично аз не съм уеднаквявал тези понятия.

 

Ван Дайк, Мане, Салах си бяха утвърдени имена в първенствата в които играеха, никой не е казал обаче, че са били големи имена. Това което исках да кажа е, че не са младите таланти за които говори адаша Never.

 

A дали можем да очакваме по-сериозни суми давани от американците занапред, без да продаваме водещи играчи.. ще се види това лято.

Ако следваме логиката от досегашнотно им управление, ще кажем, че това няма как да се случи, Но все пак да не забравяме, че в предишните сезони клубът завърваше счетоводната си година с отрицателен баланс. Демек на загуба. Трудно е да се очаква, че дори когато продаваш футболисти и излизаш на загуба, ще даваш допълнително пари за трансфери.

 

Сега ситуацията е коренно различна и на тази база съвсем резонно, можем да очакваме покачване на нетните ни харчове. Така или иначе продадени футболисти винаги ще има, не е задължително те да са водещи играчи, тези пари също ще се използват за привличането на класа в отбора.

На нас дори не ни трябват много на брой футболисти. Запазване на сегашният състав и прибавяне на 2-3 класни имена към състава, ще е предпоставка за светло бъдеще още през идният сезон.

Колко пари ще са необходими за тези имена е отделен въпрос, но аз съм сигурен, че Клопо знае какво прави.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Платили сме 26,8 милиона панди комисионни на агенти в последните 2 трансферни прозореца, най-много от всички клубове във Висшата Лига. Това е почти двойно в сравнение с предните 2 сезона - 2015/16 - 14,3 мил, и 2016/17 - 13.8 мил.

 

Иначе след нас са Челси с 25 мил., Сити с 23 мил. и ман уре с 18 мил.. Общо всички клубове са платили 211 мил., с 37 мил. повече от предния сезон, когато сумата е била 174 мил.

Link to comment
Сподели другаде

https://www.gol.bg/footballsviat/2018-04-10/fifa-promenya-transfernite-pravila-zaradi-yuve-siti-i-chelsi

 

ФИФА променя трансферните правила заради Юве, Сити и Челси

Окончателното решение ще бъде взето на 18 октомври

 

ФИФА обмисля да забрани едно от най-популярните правила при трансфери във футбола – отдаването на играчи под наем. С тази новина гръмна френската спортна библия France Football.

 

В световната централа са на мнение, че преотстъпването на състезатели вече не се ползва по предварителен план и това е разводнило употребата му. Там смятат, че много клубове подписват договори с млади футболисти, дават ги под наем и по-късно ги продават на огромна печалба, без въпросните играчи да са дебютирали за тях.

 

Най-ярките примери през този сезон за подобна практика са италианският хегемон Ювентус, който е преотстъпил 41 младоци, Удинезе – 27, Челси – 22 и Манчестър Сити – 18.

 

ФИФА ще вземе окончателно решение по казуса на 18 октомври, когато ще се проведе съвет на организацията.

Link to comment
Сподели другаде

Ами то горе долу е описано. Предполагам идеята им е, че големите клубове с лекота взимат младите таланти. Развиват ги чрез с въпросното отдаване под наем и накрая прибират парите за тях.

Link to comment
Сподели другаде

E, сега е момента Клопо да погледне към пазара в Германия, а и не само там! Трябват още 1 крило, 2 халфа / в това число не слагам Кейта / и още 1 ЦЗ / уважения към Клаван, ама... / Не вярвам вече да има играчи, които да не се замислят сериозно при оферта от Пуул / освен бразилски циганета /, а не да "ривът" само за Барсъ и Ревал Мърдит! Сред най-добрите 4 в Европа сме и почти сигурно, и догодина в ШЛ! Сега е момента да се действа, а се чува, че има и достатъчно кинти за трансфери! Да видим... :yes: :lfc2:

YNWA

Link to comment
Сподели другаде

И аз мисля, че това лято ще трябва да хванем инерцията и да привлечем повече качество.

Даже според мен е наложително.Особено в халфовата линия и в предни позиции, където Фирмино, Салах и Мане няма с кого да бъдат ротирани през дългия сезон.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...