Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

Само една вметка, Невърче - Още миналото лято имахме пари и за Кейта и за ВВД. С ВВД знаеш какво стана. Демек парите от Котето не са отишли за трансферите им. Тези прекрасници бяха с бюджет 2017, така че клубъв има още денги за харчене. Според мен на Фекир ситуацията може да се препокрие с тази на ВВД и на зимъска да си го вземем.

Link to comment
Сподели другаде

Само една вметка, Невърче - Още миналото лято имахме пари и за Кейта и за ВВД. С ВВД знаеш какво стана. Демек парите от Котето не са отишли за трансферите им. Тези прекрасници бяха с бюджет 2017, така че клубъв има още денги за харчене. Според мен на Фекир ситуацията може да се препокрие с тази на ВВД и на зимъска да си го вземем.

 

Аз мисля, че ако бяхме взели Кейта и ВВД миналото лято, то края на Август щяхме да кешираме и болящото го гръб момче. Това са само догадки разбира се. Беше обявена печалба за миналият сезон от над 30 млн. без да сме участвали в Европа, тъй че пара е ясно че има.

 

След като излезнат финасовите отчети на клубовете за миналият сезон / нещо което става в края на годината обикновено/ то ще се види, че ще сме сред топ 5 по приходи в света. Продължим ли да си цъкаме из ШЛ, то ще става и още по-добро финансовото ни положение.

Ситуацията с Фекир не знам вече каква е.

Link to comment
Сподели другаде

Аз също смятам, че Ориги има място в отбора, миналата година просто нямаше човек, който да влезе от скамейката и да вкара някой гол.Пък той си вкарва едни 6-7 гола все пак, което не е хич малко за резерва.Друг е въпроса дали той ще иска да е в тази роля.Интересно ми е какво ще решим да правим със Соланке - дали ще остава или ще се праща под наем.Освен това лявата зона на защитата си остава проблемна, щото там алтернативата на Анди е Морено.Което пък вероятно ще наложи чичо Мили в някои мачове да играе ляв бек.Както писах в друга тема, требе си още един халф, като се има предвид, че Лалана не се знае въобще в каква форма ще е след тия контузии и че Хендерсън и той си пропуска бая мачове заради травми.Все тая какъв ще е този халф - 10-ка или някой дето да ходи да се кюска с противниците, па дори и да е взет само за бройка и дълбока резерва.

Централен защитник няма да вземем, като вероятно ще се пробва Гомес, при положение, че отдясно имаме Клайн и Трент.

Link to comment
Сподели другаде

Напълно смятам, че Ориги би могъл да е резервен нападател. Бобо е незаменим, от който и да било.

 

Едно нещо обаче ме гложди от доста време и то е свързано с Мо. Последните мачове от сезона се забеляза една тенденция, която е твърде притеснителна. Когато му предложат здрави сблъсъци и твърда игра - настроението му пада, начина на игра и ефективността му - също. След това което се случи на финала, си имам съмненията, че ще успее да направи подобен сезон. За мен лично е ясно, че е почти невъзможно да забие 40+ отново, но ако неговите 20 се разпределят по местата си Кейта-ВВД-Фабиньо-Шакири, няма да е особен проблем. Мисля, че и 3-мата отпред ще гравитират около 20-те гола, което е страхотно.

 

Та, аз лично смятам, че след Бекер, ще видим и Фекир с нашата фланелка. Лично аз не съм убеден до колко би бил звезда при нас, но при всички положения, ще е доста полезен. Толкова боеспособен отбор, както казаха горе, може би от 2008/2009 не сме имали.

 

И още нещо - реално "истинския" трансферен прозорец започна преди 4 дни. Имаме предостатъчно време. Оптимист съм, ясно е и че доста deadwood ще се разтика, което също е страхотно.

 

Добри дни се задават при хер Клоп, усилената работа дава своите плодове винаги.

Link to comment
Сподели другаде

Размишлявам си за широчината в първият ни отбор по коледа миналата година. Към този момент от него, за настоящият сезон ще липсват - Коутиньо, Джан и АОЧ. Според мен Шакири е взет, за да запълни липсата на АОЧ. Джан ще бъде компенсиран от Фабиньо, а на мястото на Коутиньо ще се радваме(дано) на Кейта.

 

Дори и да не са ми верни горните разсъждения обаче, се забелязва, че широчината в първият отбор не се променя спрямо миналата година, а това не е никак добре. Само си спомнете, че в края на сезона нямахме кьорав халф за ротация на състава. Вярно от януари насам вече липсваше Коутиньо, но сигналите породени от "контузии" преди контролите са, че навярно Въйналдум и Ингс също напускат кораба, което означава, че отново може да стартираме сезона минус един халф спрямо миналата година.

 

Та тези ми мисли, ме водят до извода, че освен задължитиеният вратар, който вероятно предстои да обявим скоро, ни трябва поне още едно класно попълнение и то ориентирано към атаката, за да можем да бъдем сигурни, че имаме широчина в състава за борба на всички фронтове.

 

Също така не мога да преценя кой/кои от тримата новодошли е/са надграждане спрямо предшественика си, но всеки може да си зададе въпроса и да си отговори сам, а пък аз ще изчакам времето да ми даде отговор на мен. :)

Link to comment
Сподели другаде

което означава, че отново може да стартираме сезона минус един халф спрямо миналата година.

 

Лалана ако е здрав, може да превърне точно това -1 на 0.

 

Иначе според мен Шакири е взет точно заради това, което показва в последната минута на мача им със Сърбия на световното и ще играе в тройката отпред.

Link to comment
Сподели другаде

към горното: предлагам Шакири вместо Хендерсън, поне за първия мач

 

За първият мач е много вероятно да останат на пейката заради късното включване към отбора и изоставянето от тренировки на Хендерсън, Фирмино и Ловрен, заменени съответно от Милнър, Шакири и Матип. Стъридж също е вариант да започне титулляр, ако остане в отбора.

Link to comment
Сподели другаде

Бих добавил, че и Салах също доста бързо си стана. Просто не бе почнал трансферният прозорец, всички писаха за него и ни се стори, че го чакаме цяла вечност. Всъщност го бяхме взели юни месец, което си бе top.

Link to comment
Сподели другаде

Нямам търпение да започне сезона. Дори да не вземем повече играчи си мисля, че имаме страхотен отбор. За първи път гледайки отбора ни да имам чувството че гледам силна селекция и като титуляри и като резерви. И про Бенитез имахме период в средата със Стиви, Чаби и Машчерано и напред Торес. Но имахме някои слаби зони и резервите ни бяха слаби. Сега далеч ме е така. Имаме всички шансове за титлата.

 

Sent from my F8331 using Tapatalk

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Дали пък Стъридж не заслужава да остане.Всички знаем колко е стъклен , но сме виждали и на какво е способен , когато е здрав и мобилизиран.Определено може да се включва и да вкарва важни голове , а защо не и нещо повече , ако се разиграе като онзи сезон със Суарез.За 10ката ще е добре да се вземе Фекир или подобен на него , но ако нямаме лошия късмет от миналия сезон с контузии ще се оправим и без Фекир по мое мнение.Осъзнавам , че Фабинъо и Кейта са нови играчи и така да се каже не се чуват още с другите , но мисля че и двамата ще се адаптират за отрицателно време.След като Фабинъо ще играе ролята на Канте в Челси , един измежду Хендо и Кейта ще има по свободна роля , а и двамата имат поглед над играта и могат да извеждат от дълбочина.Шакири със сигурност ще иска да е основна фигура , имайки предвид и възрастта му , тепърва навлиза в най добрите си години като футболист.От това което съм наблюдавал , Шакири играе еднакво добре и на крилото , и зад нападателя.Феновете на Ливърпул сме свикнали да не получаваме това което искаме от много дълго време и се чудим какво става в последните 2 джама , особено настоящия.Реално за да сме напълно завършен отбор , способен да играе на няколко фронта , ни трябват още 2 , максимум 3 играча , но след като Клоп заяви , че няма да продава никой от ядрото и така сме чук.Може да запалим по една свещ да няма контузени и гледаме към 19тата.

Link to comment
Сподели другаде

Трябва да има много контузии, за да играе Стъридж. Клоп не го харесва и има защо. Клоп няма да търси нападател според мен. Ще играе с Фирмино, Салах или Мане на върха на атаката. Или Фекир, ако бъде привлечен.

Link to comment
Сподели другаде

Не можеш да играеш на три фронта с трима отпред. Ще трябва човек. Ще не ще, Стъридж е най-добрата опция.

 

Не, няма как Стъридж да е най-добрата опция за който и да е отбор. Както казах, ако се контузи Фирмино, Стъридж няма да играе. Ако е контузен и Мане, Стъридж пак няма да стартира титуляр. Ще трябва да са контузени и тримата (Салах, Мане, Фирмино), за да може той да запише минути. А, да, трябва да е здрав, когато му се отдаде възможност. Общо взето смехотворно е да се говори, че Стъридж може да помогне на Ливърпул.

 

Стъридж има 17 гола в ПЛ за последните 4 сезона и понеже е вкарал на некви леваци в контролите, изведнъж вече може да играе в Ливърпул. Лол. И отделно - Клоп би купил Яго Аспас и би го играл централен нападател, пред това да заложи на Стъридж във важен мач.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...