Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

...

 

Все едно чета мнението на фенбой на Майкъл Оуен или Торес след като вече не ставаха за нищо и беше очевидно - точно това писаха - "забравихте ли качествата им". Толкова пристрастно мнение рядко ще се види, така че честито!

Хейт към Ориги, защото бил играл много слабо в контролите. Не го харесвам особено, но е ясно, че е по-полезен за Ливърпул от Стъридж в последните сезони. Повече може да се разчита на него да замести някого и всъщност можем да му намерим купувач. Стъридж си седи и тежи на клуба.

 

Стъридж беше на разположение не малко мачове , но въпреки това не беше никаква конкуренция. Клоп го пускаше за 10 минути и това беше.

 

А, да, аз доста извеждащи подавания гледах и миналия сезон, ти не знам какво си гледал. Салах особено си беше извеждан редовно зад гърба на защитата.

Link to comment
Сподели другаде

Баш фенбой, че и на Мъртвеца ...

Много ми е интересно с какво Ориги е по-полезен от Стъридж последните години? Че той във Воулсбург не можа да се наложи. При нас имаше половин сезон в който вкарваше. Мнението ми и тогава бе, че това е епизодично. Има го и записано. Да, не го харесвам, това не е тайна. Не е и тайна, че бях против Стъридж като трансфер и предпочитах Уолкът. Това не ми пречи да видя, че от показаното преди сезона (до момента) Стъридж е на светлинни години пред Ориги. Та кой ще бъде по-полезен? Този който играе добре или този който не играе добре?

Стъридж ако можем да го заменим с някой по-добър от него, не трябва да се замисляме. До тогава по-добре да държим доказана класа, отколкото вечни надежди като Ориги, Н'гог и Синама Понгол.

Link to comment
Сподели другаде

И аз не разбирам за какво е този хейт към Стъридж? Той се е доказан като класа, просто контузиите му попречиха да поддържа това ниво. И все пак е по-добра алтернатива на пейката от колкото вчените надежди както се спомена по-горе. Така че той + 1-2 от Соланке, Ориги и Ингс ще останат. С другите най-вероятно клубът ще се раздели. Важното е ядрото ни да го запазим на първо място. Единствено не знам как ще сме на левият бек при евентуална контузия (не дай Боже) на Робинсън. В центара на защитата Ловрен показва израстване при идването на ВВД, а Матип не е лоша алтернатива на този пост.

 

Определено ни трябва 10ка. Гледах вчера едно клипче с красиви голове и комбинации на отбора ни през миналият сезон. И един Коутиньо веднага изпъкваше след 3ката отпред с много ключови подавания, голове от дистанция и преки свободни удари. Просто може да са 5-6 такива гола, обаче да имат огрмно значение за класирането. Знаете, че титлата се печели срещу слабите, затворени отбори. А в повечето силни сезони това ни спира за нещо повече. Ясно е, че при открит футбол в Англия почти няма кой да ни бие. Но стане ли въпрос за тактическо надлъгване, "паркиране на автобуса" там обикновенно губим точки. За това ни трябва такъв играч, който от нищото може да вкара гол или да създаде ситуация, която да се реализира от друг. Разбира се тази роля може да се раздели между няколко футболисти като Кейта, Хендо, Шакири и да не пада само върху един играч. Но е добре да имаме типичната 10ка както беше Коу.

 

Този сезон ще е различен. Малко или много вече повечето отбори ще са анализирали играта ни и някои ще са намерили противодействие на 3ката ни отпред. За това ни трябва разнообразие. И алтернативи, когато нещата не се получат.

Link to comment
Сподели другаде

 

 

Не, няма как Стъридж да е най-добрата опция за който и да е отбор. Както казах, ако се контузи Фирмино, Стъридж няма да играе. Ако е контузен и Мане, Стъридж пак няма да стартира титуляр. Ще трябва да са контузени и тримата (Салах, Мане, Фирмино), за да може той да запише минути. А, да, трябва да е здрав, когато му се отдаде възможност. Общо взето смехотворно е да се говори, че Стъридж може да помогне на Ливърпул.

 

Стъридж има 17 гола в ПЛ за последните 4 сезона и понеже е вкарал на некви леваци в контролите, изведнъж вече може да играе в Ливърпул. Лол. И отделно - Клоп би купил Яго Аспас и би го играл централен нападател, пред това да заложи на Стъридж във важен мач.

 

Четеш ми мнението като дявола Евангелието. И си малко (не малко) арогантен. За щастие не се налага да ти се обяснявам, зашото фактите те опровергават напълно. Клоп не е купил баба Яго Аспас, а Стъридж е все още в отбора. Надявам се в края на сезона да си напълно опроверган.

Link to comment
Сподели другаде

Беше под наем в УБА, докато Ливърпул игра финал на ШЛ. Ето факт.

 

Ето ти още един: Стъридж е играч на Ливърпул. Яго Аспас не е. Ориги, Соланке и баба ми също са играчи, но от пейката предпочитам да влезе Дани, пред който и да е от двамата. Трети засега няма. Баба ми не я брой.

Link to comment
Сподели другаде

Добре де не разбирам, защо си против ДС все едно искаш да се провали целият ни сезон и да кажеш "аз ви казах". Не е ли по-добре да те оповергае? Фактите са, че когато е здрав може да има голям принус включвайки се от пейката. Така или иначе нямаме много избор за взимане на нов класен нападател. Интересни бяха слуховете за Дибала, но малко от тук вярвахме, че може да дойде по ред причини. А дори да има шанс ще е пак за нещо от 60-70+ млн и такъв играч не можеш да го вземеш за резерва. От където пък трябва да развалиш 3ката от пред за да му намериш място. И да не е Дибала това важи за всеки един евнтуално нов нападател от неговата класа.

 

И като обобщение предпочитам някой измежду резервните ни нападатели (ако са повече от един още по-добре) се вклчва добре като заместник на 3ката отпреде като смяна в някои от мачовете или когато се даде почивка за определени двубои.

Link to comment
Сподели другаде

Тоя , Ass Pass , от къде се появи отново - не знам ?!? Соланке - миналата година , Боби Дебелото (от Диемата) , каза , че от години , на Ливърпул , не се е случвало по-подходящо щастие и трансфер (а таман бяхме взели Салах) !!! Ай аман от разбирачи е !!!

Link to comment
Сподели другаде

Клоп похарчи парите от Коутиньо по точния начин. Млади перспективни играчи, дългосрочна инвестиция. Все пак мисля че ни трябва 1 трансфер на 10ка за да постигнем требъл. :D

Link to comment
Сподели другаде

Клоп похарчи парите от Коутиньо по точния начин. Млади перспективни играчи, дългосрочна инвестиция. Все пак мисля че ни трябва 1 трансфер на 10ка за да постигнем требъл. :D

Човек, аз ще съм доволен и на едно ебъл този сезон, догодина - двуебъл и т.н :997:

Link to comment
Сподели другаде

Само ще оставя това тук като спомен за наистина черните дни в клуба и какво е сега...

 

37551398_2539081946117678_3903362077850337280_n.jpg?_nc_cat=0&oh=e77bf45622beede1cee0c031fc7ad519&oe=5BDB46BE

 

Макар и доста бавно и с много допуснати грешки, ФСГ са отговорни за разликата между първата и втората снимка.

Link to comment
Сподели другаде

Какви гръмки трансферни лета сме имали, просто не е истина. Като се сетя и за Воронин, Кириакос, Пол Конченски. Още по-назад във времето, когато Бенитес не можешe 5 лета да вземе едно крило, пускаше Стиви Джи ляво крило, Каут робота го въртя къде ли не, нямахме 10 млн за крило, то това беше горе долу и максималния бюджет за трансфери :D колко нерви ни изяде с този прословут негов футбол без крила, какви времена :)

Така че смело мога да заявя, че откакто Клоп е начело, всяко лято попълва отбора с класа, а това трансферно лято просто беше изумително, най-доброто и най-качественото, което сме имали и на фона на отбора, който имаме, трябва да сме оптимисти. Най-много ми харесва , че Клоп не купува необмислено и импулсивно като доста други мениджъри на големите отбори, той е готов да чака точния момент, да дава шансове, да изцежда максимума от наличния състав и когато е убеден от какво има нужда, взима точния футболист.

 

Ето това е приказка,точните разлики между Клопо и останалите тренери!!

Link to comment
Сподели другаде

Най-много ми харесва , че Клоп не купува необмислено и импулсивно като доста други мениджъри на големите отбори, той е готов да чака точния момент, да дава шансове, да изцежда максимума от наличния състав и когато е убеден от какво има нужда, взима точния футболист.

Точно заради това съм убеден, че ако сме търпеливи, Клоп ще направи отбора шампион.

Link to comment
Сподели другаде

Точно това,че клоп истисква малсимума от момчетата си според мен е и причината голяма част от звездите на дортмунд да не могат да се наложат в други отбори и треньори.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...