Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

Я кажи играта в колко от последните 20 мача на торището ти е харесала. И в колко от последните 20 излизания от другата страна на парка.

А колко пъти последните години сме се борили за титла и сме имали толкова скъп състав?

 

Рафата, дето го недолюбваш и се води за уж страхлив треньор, ги би с 1-4 в една от най-паметните ни победи без да има най-скъпият защитник и вратар, еле пък такива крила като Мане и Салах.

 

Даже и Роджърса ги изгърби с 0-3 когато се борехме за титлата.

Link to comment
Сподели другаде

Колега примера ти не е коректен. Не може да сравняваш 1 мач от 30. Да Рафата ги би ама се осра другаде, както и Брендо ...

Рафа може да е нямал най - скъпия защитник и вратар /което по никакъв начин не означава и най - добрия/ но пък имаше най - добрия халф във света, както и "някои" други ;)

Link to comment
Сподели другаде

Смятам, че е коректен, защото и в 3те случая се борихме за титлата и мачът освен за трупане на точки, се явяваше и пряк сблъсък срещу "вечния враг".

Тоест до този сезон, винаги когато бяхме най-силни и се борихме за титлата, си ги гърбехме.

Даже по времето на Рафа Манго бяха и далеч по-силни като отбор в сравнение със сегашното им състояние.

А и постът ми е отговор на Стойкича, който иска пример.

 

Иначе в останалите мачове, то всеки се осра някъде.

Клоп е в такава позиция, че ако станем шампиони - той ще има главната заслуга, ако не станем пък - пак ще е негова главната заслуга. И за 2та случая, той ще е главният виновник.

 

П.С. Даже сега проверих и че в сезона на Улие, когато завършихме 2ри, сме били Манго като гости.

Link to comment
Сподели другаде

Улие още два пъти победи на Торището. Е, и? От тоя мач 4:1 още помня как топката се търкаляше по гол линията на Пепо и добре, че нямаше кой да я ритне. Много по-заслужено щеше да е ако ги бяхме били 3 години по-рано. Ама - ядец. Рио ни го обяви в последната минута. Или в следващата година. Тогава пък Хауърд Уеб ни го обявяваше цял мач. С дузпа извън наказателното поле и с безумни над 20 грешни отсъждания в средата на терена все в една посока. Или пък с Клоп когато Ибряма изравни след 12-метрова засада в края.

 

Много се отплеснахме от началото на разговора. Идеята ми беше, че слаб мач срещу манго и слаб мач срещу Евертън не трябва да определят какви трансфери ще се правят.

 

Иначе ако се съди по бройката голове през последните два сезона, тезата ти, че в отбора и по-точно в средата липсва креативност сериозно издиша.

 

Не видях отговор на въпроса в колко мача от сезона трябва да се вкарват по 3+ гола, за да се оцени работата на халфовете в отбора.

 

П.П. и не. Клоп няма да е главният виновен ако сме втори. Не и ако отборът направи 90+ точки.

Link to comment
Сподели другаде

To щото вкарването на голове в последните 2 години е главна заслуга на халфовете.,,,,

 

Нека да видим малко цифри за този сезон.

 

Вайналдум 2 гола 0 асистенции.

Кейта 0 гола 1 асистенция.

Фабиньо 1 гол и 2 асистенции.

Милнър 3 гола / от дузпи/ и 4 асистенции.

Хендерсън 0 гола 0 асистенции.

Ако не е Милнър с някое центриране, броя на асистенциите на тези 5 халфа ще е плачевен.

 

Ето на това му се вика липса на креативност от халфовата линия.

 

Да вземем за пример други халфове от лигата.

 

Пол Погба 11 гола 9 асистенции.

Андер Ерера 2 гола 3 асистенции.

Aaaрън Рамзи 3 гола 6 асистенции.

Лукас Торейра 2 гола 2 асистенции.

Кристиан Ериксен 5 гола 9 асистенции.

Фернандиньо 1 гол 3 асистенции.

Давид Силва 6 гола 6 асистенции.

Бернардо Силва 5 гола 6 асистенции.

Нголо Канте 3 гола 4 асистенции.

Рос Баркли 3 гола 4 асистенции.

 

 

Просто е очеизвадна разликата с останалите отбори около нас във ВЛ що се отнася до приноса на халфовете в атака.

И тоя Мит, че Хендерсън има такава статистика щото играел много назад да го проповядва някой в детската градина.

Хендерсън повече от достатъчно пъти на мач се озовава около наказателното поле на противника и за последните 2 години има 1 гол и 1 асистенция.... буууууу. Но нека се пуснел да вършеее напред.

 

Изработването на шансовете за гол почти изцяло е оставено на нападението ни 2-ра поредна година вече. Добре, че е Робо и Трент от части за да има кой да даде някоя асистенция.

И да, като бройка голове сме много добре, но първо това не е заслуга на халфовете ни, и второ ако имахме примерно един Кристиан Ериксен в отбора, показателите ни можеха да са още по-добри и да е прибавена някоя друга точка към актива ни.

 

Когато опасноста за противника идва само от едно звено, рано или късно ще станеш прекалено предвидим. В някои наши срещи това си личи много и само индивидулната класа на триото отпред замаскира проблемите ни в креативността. В много случаи те успяват да отбележат от нищото, без да е имало хубава изградена атака.

 

Интереса към Фекир ясно показваше, че Клоп има нужда от подобен тип играч. Той в Борусия така и не се остави без такъв.

Link to comment
Сподели другаде

И какво като си ги изброил тези статистики? Головата разлика на Ливърпул е с между 26 и 33 гола по-добра от всеки от отборите между трето и шесто място. Или иначе казано 2,5 - 3 пъти. И това е защото халфовата линия на Ливърпул е много по-работоспособна от всяка друга във ВЛ. Да не си мислиш, че ако сега Ван Дайк и Алисон ги сложиш в Арсенал и изведнъж ще паднат от 2,4 допуснати гола на мач на 0,55? Просто тройката в центъра развързва краката на 5 човека около тях да си веят коня и успяват в дълги периоди от мачовете да им доставят топката на 25 метра от вратата на противника буквално всяка минута. Пък нека Торейра има 2 гола и 2 асистенции. Видяхме го на Коледа. Няма друго нападение освен това на Ман Сити, което да играе толкова често с топката в чуждото наказателно поле. А това няма как да съане без качествена халфова линия. Или казано по друг начин Клоп предпочита да жертва евентуално създадените от халфовете n положения, за сметка на по-честа игра в чуждото наказателно поле и създадените при тази игрова постройка 3n положения.

Link to comment
Сподели другаде

Ами всъщност да... мисля си, че ако сложа Ван Дайк и Алисон в Арсенал защитата им драстично ще се подобри, защото точно това стана при нас.

 

Ние с тройка Милнър, Хендерсън. Джан/ Вайналдум играхме 2 години и резултатите ни в защита бяха подобни на тези на Арсенал преди да дойде Ван Дайк и веднага да се усети разликата. Сега и с качествен вратар се усеща още повече.

Ние в доста мачове тази година играхме само с 2 ма опорни и Шакири на крилото, защитата ни в тези мачове не си спомням да е пострадала драстично.

 

Отделно едно включване на креативен човек тип Ериксен, не виждам с какво ще попречи на цялостната ни игра в отбрана. Клоп няма да вземе Мърда като Йозил за тази зона със сигурност.

Link to comment
Сподели другаде

 

 

Ей тая мантра се повтаря и повтаря, и повтаря. А от такъв човек просто няма нужда, при положение, че в 10 от 15-те домакински мача отборът е вкарал 3 и повече гола. Другите 5 са 3 победи и 2 равни. Клоп трябвало да се научи да разбива защити :sarcastic:/> :sarcastic:/> :sarcastic:/> По 20 гола на мач ли трябва да се вкарват?!

 

Ако се вземе такъв плеймейкър, той или ще навреди на борбеността в средата на терена или ще намали силно остротата на едно от двете крила. И в двата случая отборът ще се разбалансира.

Ето това мнение казва доста за познаването на тази игра.

От към цифри без да съм проверявал всичко трябва да е в ред, там е силен, ама от към тактика и въобще разбиране на играта издиша тотално.

Ще обоснова с две изречения, защото не е толкова сложно.

Преброил си (сигурен съм точно) мачове и голове, но във ВЛ, в Европа там не знам колко мача бихме и колко вкарахме. Сметни, математиката е точна наука, а ти обичаш да си играеш с числа.

Второто е, че броиш на Клоп Х-совете, като стратегически (вероятно) не се споменава, че именно заради ЛИПСАТА на такъв тип играч (от мантрата) те са Х-сове, а не победи. Някои са 0:0, други са с УХ, Лестър, Евертън и един умрел Юнайтед, който именно играч като Коутиньо отстрани сам точно преди 3 години.

Иначе мантра, ама Хендо трябва да е в игра. Що да създаваме като можем (не винаги при тва) да се браним.

Ако пък можем и да се наблъскаме само с ингилизки дървосекачи (заради "доброто старо време") ще сияеш.

Чудно, ама.....

Link to comment
Сподели другаде

Ами точковото съотношение казва достатъчно. Само една загуба имаме и въпреки това сме втори (макар и с една точка), докато Сити имат цели 4 загуби. И веднага се вижда къде е разликата, а тя е в Хсовете. Които при нас са цели седим. Един гол прави разликата от равенство до победа (1 до 3 точки). Загубите до равенство 0 - 1. Като си говорим за математика ето ви два пъти повече точки. Спокойно 3, да не кажа 4 от тези равенства, можеха да са победи и дори дригите 3/4 да бяха загуби щяхме да сме с 1 или 4 точки пред "гражданите".

 

Именно един човек както Коу, както каза Скар и други колеги би направил разликата в някои от тези мачове.

Link to comment
Сподели другаде

То па ако имахме плеймейкър няма никаква гаранция, че щяхме да спечелим мачовете с Лестър, Уест Хям и Евертън.

 

И Меси и Роналдо да има в отбора гаранции няма...ама шансовете се увеличават. Справка Юве вчера...

Link to comment
Сподели другаде

Салах ако беше Роналдо и при нас щеше да е така...

 

Така де. Като не е във форма му трябва адекватна резерва. А не Ориги или Стъридж. И е много по-важно да се вземе алтернативен човек на Салах и Мане, отколкото да се взема халф тип плеймейкър - позиция, която вече на практика е умряла в съвременния футбол.

Link to comment
Сподели другаде

Аз си мисля, че плеймейкър няма да се купи. Имаме Кейта. Чакаме го да се адаптира ама го имаме. Още повече, че Клоп харесва поливалентни играчи.

Нуждата от нападател, бек и ЦЗ е по-належаща. Един класен защитник да партнира на Върджил, Гомез да го сменя, когато е нужно и единия от Матип и Ловрен да остане за зор заман. Нападател, но не типичен таран и ляв бек за алтернатива на Робо.

Ще бъдем тип топ)

Link to comment
Сподели другаде

Крило, ЦН и бек ! Това си мисля аз. Крило - да замества Мо или Мане, когато не са във форма или контузени. ЦН ни трябва за план Б, при закучени мачове, срещу паркирани автобуси и бек - ясно за всички. Ако вземем трима такива, минаваме 1 ниво нагоре :doubleup:

Link to comment
Сподели другаде

Работи си линкът.

 

Аз се натъкнах на него онзиден и е много интересен, защото посредством анимация дава в прогрес кой отбор как се е движил в класацията от 1991/1992 год. с инвестициите. РМ не ги броя, тяхната мания за галактически отбори винаги ги е тласкала към масивни покупки, но за Челси след 2003 год. и особенно за Сити след 2008 нагледно се вижда появата на "червивия" с пари и в същото време безумно амбициозен собственик до какво води.

 

А че не е гаранция ми звучи малко като мантра, защото Хенрю не спада към тази категория собственици и затова гроздето е кисело. Нас, ако ни купи някой обезумял да превърне Ливърпул в тотален хегемон "чаршаф" и ни абонира за титлата в Англия, друг ще е рефренът, ама нейсе.

 

Без инвестиции не става, а вече и без много инвестиции.

 

Ето

и в Тубата.
Link to comment
Сподели другаде

Бяха два линка и аз имах предвид, че вторият не работеше.

 

Иначе относно мантрата, колко ШЛ имат ПСЖ и МС? Разбира се, че огромните инвестиции ще имат някакъв ефект, но не винаги е пълноценен. Си сме свидетели как отбори с по-занижени финансови способности имат успехи (Спарвка Атлетико М и Севиля).

 

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...